Olet täällä

Eläkesäästäminen, aloittelijan kysymyksiä - 1.2.2021 12.46

Bingo53 kirjoitti:

Jos nyt lunastaa 60k:n rahastosäästöt kerralla, niiden tähän asti kertyneet tuotot verotetaan tämän vuoden pääomatuloina. Vaihtoehtona kysyjälle voisi olla arvo-osuustilin perustaminen Nordeaan, mutta tämän tai vastaavan etf-tuotteen saa sinne vain pyytämällä. Toinen tie on avata asiakkuus Nordnettiin, mikä ei ole kyllä huono vaihtoehto tuotevalikoiman ja analytiikan vuoksi.

 

Toi LifeStrategy ETF vaikuttaa hyvältä ja mun tarkoituksiin sopivalta. Mietin vaan näitä järjestelyitä vielä. Eli jos en koske Nordean Tavoitesäästössä olevaan varallisuuteen (vaihdan vaan siellä sisällä aktiivisista rahastoista indekseihin), ainoa varallisuus tuonne Nordnettiin olisi 200€/kk säästöt tästä eteenpäin. Ymmärsin kuitenkin, että ETF ei ole hyvä sijoituskohde kk-säästämiselle, koska sitä pitäisi ostaa joka kuukausi lisää ja siitä tulisi puolestaan kuluja. 

Näytä koko viesti
Eläkesäästäminen, aloittelijan kysymyksiä - 26.1.2021 09.30

vsquid kirjoitti:

Oikea kysymys onkin, että onko nykyinen allokaatiosi osakkeiden ja korkoje välillä oikea. Et maininnut ikääsi etkä koska haluat alkaa nostamaan säästöjä. Suomen sosiaaliturvajärjestelmän yms takia 100% osakkeita on monelle hyvä allokaatio, kun säästöihin ei välttämättä tarvitse koskea esim työttömyyden takia. Oikea kysymys on, että jos säästösi olisivat olleet 100% osakkeita, niin mitä olisit tehnyt keväällä kun markkina tippui 40% tai 2008-2010 kun osakkeet laskivat 2 vuotta putkeen? Jos vastasit "myynyt" niin 100% osakkeita ei ole sinulle oikea allokaatio.

 

Ikä on 40v ja vakituisessa akateemisessa työssä olen, minkä lisäksi pyöritän sivutoimena omaa osakeyhtiötä. Näihin säästöihin ei tarvitse toivottavasti koskea ennen 2040-lukua.

Vastatakseni kysymykseesi mitä olisin tehnyt markkinan tippuessa 40 pinnaa: En olisi myynyt, koska uskon siihen, että 2040-luvulla säästöjen arvo tulee olemaan markkinan heilahteluista huolimatta suurempi kuin 2010-luvun alussa, kun siirsin rahat tililtä Nordean rahastoihin.

 

Näytä koko viesti
Eläkesäästäminen, aloittelijan kysymyksiä - 25.1.2021 03.25

Kiitos vastauksista, arvostan suuresti. 

Tajuatte varmaan, minkälainen amatööri täällä päässä on, kun en tiennyt sitä, ettei osakesäästötilille voi ostaa ETF:iä laugh

Olen ollut Nordean rahastojen tuottoihin tyytyväinen, sillä ne ovat vastanneet sitä, mitä etukäteen odotinkin. Itseäni ehkä eniten mietityttää nyt se, että saisinko samankokoisella riskillä vastaavan tuoton ilman Nordean korkeita kuluja tekemällä kuukausisäästösopimuksen esim. Nordnetin kanssa ja sijoittamalla vaikka heidän indeksirahasto USA:an. 

Näytä koko viesti