Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.2.2020 05.35

Osaako joku sanoa mistä saisi mahdollisimman vähäkuluisesti Bitcoinia vivulla? Googlettamalla ei kovin hyvin auennut, täynnä mainoksia. Kuluja on pörsseissä piilotettu pieneen pränttiin tämänlaisissa tuotteissa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.2.2018 02.03

Katsoin vielä läpi missä suhteessa forkattuja coineja olisi jaossa per 1 BTC ja mikä niiden kurssi on tällä hetkellä.

United Bitcoin (UBTC) 1/1 $127,70
Super Bitcoin (SBTC) 1/1 $33,95
Bitcoin Diamond (BCD) 10/1 $37,90 (tänään +276%)
Bitcore (BTX) 0.5/1 $24,99
BitcoinX (BCX) 10000/1 $0,015376
Bitcoin God (GOD) ?/1 $64,80
Bitcoin Atom (BCA) ?/1 $33,67
yht. $805.37 / 1 BTC. Olettaen, että kahta alimmaista saisi 1:1 suhteessa (en löytänyt jakaumaa näistä). Eli näistä seitsemästä jo noin +9% bitcoinin nykykurssiin.

Bitcoin Cash ja Bitcoin Gold tulivat jossain vaiheessa automaattisesti saataville ainakin Trezorin käyttäjille ja esimerkiksi Bitstampin asiakkaille. Suuri osa lompakoista ei kuitenkaan edelleenkään edes tue näitä. Tämä ei tarkoita että lompsafirma olisi välttämättä varastanut ne. Todennäköisemmin niillä ei ole edes pääsyä uusiin varoihin, koska private key on vain käyttäjällä (joissain web walleteissa ilmeisesti käyttäjillä ei ole private keytä hallussaan, niin tilanne voi olla toinen). En tiedä tilannetta muiden exchangejen kohdalta, niitä on valtava määrä, ilmeisesti osa niistä kuitenkin pitää forkatut kolikot itsellään. Jos forkkien aikaan on ollut coineja bitcoin pokeri/vedonlyöntisivustoilla, pidän melkein varmana että niitä ei tule käyttäjät koskaan saamaan. Jossain kehoitettiin laittamaan viestiä exchangejen supportteihin ja tietysti samaa kannattaa yrittää uhkapeli yms. -sivustoilla myös, ei siinä mitään hävitäkään voi.

Varmasti mm. Trezor tulee supporttaamaan ainakin suurta osaa forkeista jossain kohtaa lähitulevaisuudessa, mutta niitä alkaa olla aikamoinen läjä jo tässä kohtaa - voi olla vaikea pysyä perässä. Joka tapauksessa suurin osa ihmisten bitcoineista on ollut paikoissa, joihin forkit eivät automaattisesti seuraa. 9% (tai reilusti yli kun lista pitenee) vastaa kuitenkin perinteisemmissä sijoitusmuodoissa ihan hyvää vuoden tuottoa, niin luulisi kiinnostusta ainakin olevan.

Suurin osa näistä forkeista oli loppuvuodesta 2017 ja se varmasti selittää ainakin osaltaan bitcoinin kurssikäyttäytymistä. Tankattu valtavia määriä jotta saa forkit ja myyty viime viikkoina. Vielä pitäisi päästä käsiksi näihin uusiin tulokkaisiin.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 3.2.2018 07.02

Terve. Bitcoin forkkeja on tullut viime aikoina suuri määrä, niistä ei ole tainnut täällä vielä olla keskustelua. Muutenkin (luotettavaa) tietoa tuntuu olevan tosi heikosti tarjolla (löydettävissä), eikä tuntemillani kryptosijoittajilla tuntunut olevan juurikaan hyödyllistä tietoa näistä. Käsittääkseni ainakaan kaikkia forkattuja coineja ei automaattisesti ojenneta käteen BTC omistajille, vähän varmaan riippuen siitä missä Bitcoinejaan on säilyttänyt forkkien aikaan. Itsellä niitä ollut Trezor, Bither, GreenAddress, Bitstamp, Bitfinex. Jostain luin, että ainakin jokin fork pitäisi claimaa tiettyyn päivään mennessä, tai muuten on liian myöhäistä. Tämä voi hyvin todennäköisesti olla vain källi, eikä muutenkaan läheskään kaikki netistä löytyvät BTC forkit ole edes todellisia. Joka tapauksessa kiinnostaa jos jollakin täällä on tietoa miten pitäisi/kannattaisi toimia, että saa kaiken mahdollisen rahanarvoisen itselleen kuuluvan käyttöön. Netistä löysin pelkästään todella epämääräisiä ja hämäränoloisia ohjeita näiden coinien claimaamiseen, joista varmasti osa on puhtaita källejä, joissa yritetään vaan saada private keyt kaapattua. 

Alle listattuna (mahdolliset) forkit viimeiseltä parilta kuukaudelta jotka löysin. En ota vastuuta näiden oikeellisuudesta.

 

Nämä ovat ilmeisesti ainakin todellisia/toteutuneita, kaikki löytyvät CMC. Pelkästään näillä on jo ihan merkittävää arvoa, vielä kun joitakin saa enemmän kuin 1:1 suhteessa per 1 BTC. Näitä ensisijaisesti kiinnostaisi metsästää jostakin:

United Bitcoin (UBTC)
Super Bitcoin (SBTC)
Bitcoin Diamond (BCD)
Bitcore (BTX)
BitcoinX (BCX)
Bitcoin God (GOD)
Bitcoin Atom (BCA)

 

Nämä ovat ilmeisesti muita projekteja (ei BTC forkkeja, vaan matkittu nimi):
(Bitcoin) Neuro (NRO) 
Bitcoin White (BTW) - Sama lyhenne kun Bitcoin World, jota ei löydy CMC
Bitcoin Fast (BCP)
Bitcoin Dark (BTCD)
Bitcoin Plus (XBC)
BitcoinZ (BTCZ)
Bitcoin Scrypt (BTCS)
Bitcoin Red (BTCRED)

Tulevia/Jakamattomia/Källejä/Olemattomia/Mahdollisia forkkeja/Ei löydy CMC:
Bitcoin Uranium (BUM)
Bitcoin Cash Plus
Bitcoin Pizza (BPA)
Bitcoin Smart (BCS)    
Bitcoin Interest (BCI)
Bitcoin Private
Bitcoin Lite (BTCL)
Bitcoin Rhodium (BTR)
Bytether
Bitcoin Lightning (BLG)
Bitcoin Hot (BTH)
Oil Bitcoin (OBTC)
Bitcoin World (BTW)
Bitcoin Faith
Bitvote (BTV)
Quantum Bitcoin (QBTC)
Abitcoin (ABTC)
Bitcoin New (BTN)
Bitcoin Nano (BTN)
Semux (SEM)
Fastbitcoin (FBTC)
Bitcoin Pay (BTP)
Abitcoin (ABTC)

Scams: (?)
Bitcoin Silver
Bitcoin Platinum

Tuleva:
Byteball (GBYTE) 2018-03-02 (2nd airdrop, 1st 12/2016)

Näytä koko viesti