Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 17.4.2021 12.08

Tarkennusta 78.40 USDC 66.04 EUR saapui yh. On lähetyskulut kyllä perseestä. Siten kun ETH ja/tai BTC skaalautuu kunnollla myyn XRP pois. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 16.4.2021 11.50

Joku on nyt rikki..... 

joko Coinmotion tai koko ETH 20 ketju. Niin paljon Jkun XRP dissataan ja haukutaan niin oma usko keissiin vaan vahvistuu.

keissi:

coinmotion lanseerasi uusia kolikoita (aave, uniswap, chainlink, usdc (Coinbasen takaama vakaavaluutta, 1 usdc = 1 usd paperidollari)

200€ potilla liikenteeseen. 100€ usdc , 50€ uniin ja 50€ aaveesen). 

Usdc meni korkotuoton takia youhodler.com ja 40€ meni lähetyskuluina. Kirpaisi pahasti, mutta korkotuotoa tässä jahdataan joka youhodlerisa reilu 12% usdc.

Senkuin haukutte XRP minkä kerkiätte mutta oletteko ottaneet huomioon 1) joku yrittää olla regulaatioyhteensopiva 2) yritys taustalla, ei siis anomyyni projekti 3) siirrot nopeita ja halpoja, testattu kolmeen kertaan. 4) mitä jos SEC häviää oikeudessa

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 30.1.2021 12.29

Jälkiviisaana voisi sanoa että Daytreidar nickin vaihtaminen Mikko Mäkiseksi omalla naamallakuvalla varustettuna ei ehkä ollut viisasta. Anomiteetti varmistaa sen että ihmistä arvostellaan tekstien ei aiemman tunnetun olettamisen perusteella. Nykymaailmassa yksityisyys tuntuu olevan kovasti aliarvostettua ja se että joku muuttuu anonyymistä julkiseksi ei ole minulta pois vaan lisää kunnioitusta. Sijoittamisessa kaikkein parasta antia kun joku kertoo mihin on sijoittanut ja miksi. Nämä taitavat olla vielä niin kovin tabuja Suomessa että oikein ei saisi puhua niistä, koska käärinliinoissa ei ole taskuja. 
 

Suomessa tarvitaan sijoittamista ja kansankapitalismia, koska mitä se kertoo meistä jos me emme itsekään halua sijoittaa tähän maahan tai emme kantaisi sijoittamisesta syntyviä verotuloja Suomeen. Oma vähän pessimistinenkin näkemykseni on että tulevaisuudessa lähes jokainen Suomalainen tulee tarvitsemaan "sivuammatin". En enää luota suomalaiseen eläkejärjestelmään (liian vähän , liian myöhään) enkä myös siihen että olet yhdellä työnantajalla töissä 40v ja eläköidyt. 
 

Omaksi sivuammattikseni olen valinnut sijoittamisen jota ei myöskään oikein missään opeteta. Minun onnekseni minulla on Daytrader alias Mikko Mäkinen.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 29.1.2021 11.25

Pörssimörssäri kirjoitti:

Itekin oon longina hopeassa, enka oo minkaanlainen asiantuntija jalometalleissa, mutta onkohan nuo Kitcon analyysit aivan balanssissa? Ite oon haistelevinani etta jos niita kuuntelis niin aina pitas olla bullish jalometalleissa.

 

Varmaan biasta on Kitcossa ja täytyy tunnustaa että en montaa Kitcon analyysiä ole lukenut. Mike Maloneyn YouTube videoista olen päätellyt niin että huomenna on tuomiopäivä ja portfoliossa pitäisi olla 100% kultaa hänen hallintopalkkioimassaan holveissaan 😂. Oma näkemykseni on se että portfoliosta olisi hyvä olla 5-10% kiinni  jalometalleissa kaiken varalta. . Se että mikä jalometalli ja missä muodossa niin jokainen saa päättää itse. Samoja long hopeamiehiä olen myös. Ei hirveästi kiinnosta kulta, platina tai palladium. 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 29.1.2021 10.46

Indrid Cold kirjoitti:

 

mricahn kirjoitti:

Eilen ja tänään ilmestynyt foorumille postauksia, jotka voisi ennakoida että hopea seuraava joukkosijoitus kohde. Muutaman prosentin nousua nähty vasta, maltillista vielä toki ja vaikea ennusta miten etenee. Käsittääkseni hopeassa myös paljon shorttia pelissä ja suhteellisen pieni markkina, jossa kasvanut volyymi voisi muuttaa suuntaa isommin. Mielipiteitä?

 

hopean tuottajat kiittää, shortit on kyllä pääasiassa kaivosfirmojen etukäteen myytyä tuotantoa. Rahoittajat jopa voivat vaatia tuota suojausta, muutenkin on kaivostoiminnassa kuten myös öljy/kaasualalla ihan normitoimintaa. Hopean ottaminen pelikohteeksi on pyramidipeliä kukkeimmillaan, huonostihan siinä tulee käymään 

Ingrid Coldin näkemystä haluaisin hieman haastaa. Hopean tilannetta en näkisi noin mustavalkoisena ja helppona tapauksena. Rahanprinttauspolitiikka, epävarmat ajat (makrossa enemmän liikkuvia osia kuin ehkä koskaan aikaisemmin), hopea rahana juontaa juurensa Jeesukseen ja 30 hopeakolikkoon asti, lComexin hopean paperikauppa, J.P Morganin tuomiot hopeamarkkinan manipuloinnista ja hopean teollisuuskäyttö antavat minulle näkemyksen siitä että EHKÄ nyt on syntymässä täydellinen myrsky hopealle. Itse olen leikitellyt ajatuksella siitä että WSB porukka rupeaisi työntämään rahaa (toivottavasti voitoista max 10%) fyysisen hopean ETF esim. SLV. Tämä aiheuttaisi painetta ja pistäisi ison määrän fyysistä hopeaa Hodliin.

Kitcon hopean spotissa on näkynyt mielestäni  tästä viitteitä siihen. Lisäksi näkemykseni on että COMEXissa löyty naku shorttaajia, jotka eivät pysty oikeasti settlaamaan futuurejaan fyysisellä hopealla. Totta on se että sekä hopean tuottajat ja ostajat haluavat minoida riskit hankkimalla futuureja. Kun on tarpeeksi pelissä niin hölmöä olisi ei hedgata. Samaa tekevät Finnair ja kiinteistöyhtiöt polttoaine ja korkosuojauksineen.  

Omistan itse Sotkamo Silveriä ja sitä kautta on oma lehmä ojassa. 

 

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets - 29.1.2021 08.48

Ostin 300 kpl á 0,80$. GME meni niin sideways että en jaksanut kytätä. Tarkoitukseni oli ostaa mahdollisimman halvalla ja myydä 500$. Kun downside reilut 300 taalaa ja upside vajaa 200$ niin eipä järkeä. Tässä on hyvä dowside 200€ ja on näillä kannabis osakkeilla ennenkin pelattu (weed). WSB hommissa kannattaa katsoa että listaus on USA:han ja välittäjän kautta pystyy ostamaan ja myymään jenkkipörsästä. Nyt vain SNDL meemejä etsimään 🤪

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 14.12.2017 07.04

Daytrader kirjoitti:

Joo tosiaan IB sallii nyt Bitcoin futuurin shorttaamisen ja margin requirement vaan 200%, eli ihan järkevä. Laitoin pari Bitcoinia shortiksi. Lähdetään nyt jollain 20 000 usd stoparilla liikenteeseen. Varmaan lisäilen shorttia jos laskee 15 tonnin alapuolelle. Vaikka monesta varmasti nyt tuntuu, että tokkopa se enää ikinä alle 10k menee, niin vastahan se kuukausi sitten oli vitosella alkavalla. Varmaan 5-7 tuhannen kohdalla ostetaan tavarat sisään jos sinne päästäisiin. Ei ole mitään erityistä syytä miksi sen pitäisi sinne mennä. Lähinnä mietin, että tämä viimeisin TV:ssä bitcoinista kuullut porukka joka Etelä-Koreassa tms on noita velkavivulla ostanut, niin tuskin ihan kauheesti on pitohaluja sitten kun tää lähtee alaspäin. Voin ihan hyvin olla väärässäkin ja nousu jatkuu. Pitää olla tarkkana. Short Squeeze sentään tuskin tulee, kun volyymi ollut niin vaisua.

Harmi, ettei siihen vaiheeseen kerennyt, kun futuuri treidasi kunnon preemiolla. Nyt bid-ask spread 50 dollaria ja volyymi 565kpl. Aika ohkasta ja hiljasta on.

Ripple +48% ja 1000 suurimman kryptovaluutan arvo nousi yli 500 miljardin dollarin. Bitcoiniin kun laskee Bitcoin cashin mukaan niin komeasti mennään yli 300 miljardin. Onhan siinä jo tulevaisuuden odotuksia mukana!

Sulkka hattuun Daytraderille olet sanojesi mittainen mies. Bitcoin on tällä hetkellä aika paska kryptovaluutta johtuen suurista siirtomaksuista ja pahoista sisäisistä kahnauksista jotka ovat johtaneet moniin täysin turhiin forkkeihin. Bitcoin oli ensimmäinen kryptovaluutta joka räjäytti pankin lohkoketju idealla. Lohkoketju varmasti jää elämään kävi miten tahansa Bitcoinille. Hyvin hankala sanoa ,miten Bitcoinille käy tulevaisuudessa. Itse näkisin sen enemmän kultana jota ei joka päivä siirrellä vaan holdataan kuten kultaa (inflaatiosuojaus ja kiistaton markkinajohtajuus —>  Likivideetti).

Itse haluaisin shortata Etheriumia koska näen aika monta ongelmaa Etheriumissa ensinnäkin ETH määrää ei ole rajattu ja idea lohkoketjussa suoritettavissa ohjelmissa joiden maksu suoritetaan kaasulla näen paljon ongelmia. Vitalik on kyllä kieltämättä nero, mutta hirttäyykö omiin ideahoinsa niin tulevaisuus kertoo. 

Crypto Kittens kaikessa järjettömyydessään todisti ETH ongelmat siirtohärdellillä.

Oman meneillään olevan kryptoseikkalun tuloksena minusta on tullut vahvasti Litecoin uskovainen. Litecoin on tehnyt kaiken oikein ja tiukassa Charlien Leen johdossa on tehnyt ja tekee järkeviä ratkaisuja. Satoshi Nakamotoa ei ole kertomassa näkemyksiään Bitcoinista, mutta Charlie Lee ja Litecoin meillä on.

Ripple on saanut paljon hyväksyntää ja pankit varmaankin tulevat käyttämään Ripplen teknologiaa. Se  että käyttävätkö Rippleä vai Ripplen klooneja (jotka ovat itse luoneet) on se omasta mielestäni kaikkein tärkein kysymys.

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.12.2017 08.18

Pari kulmaa muuten Prasoksesta sijoittajille:

1) Listaamattoman yhtiön osingonmaksujen verohelpotus ja sijoittajan hajautus eli periaatteessa hajautuksen kannalta pitäisi sijoittajalla olla myös listaamattomia yhtiöitä salkussaan (kaikkea roskaa ei tosin kannata haalia ;).

Osingonmaksu on mielestäni turvattu tämän annin ja Bitcoinien myötä joita Prasoksella on nimellisarvoltaan taseeseen merkitty. Tasebitcoinien arvo jotakin muutakuin nyt jos ovat samoja joita vuosia sitten louhittu vuokra-asunnoissa josta Brade kertoi artikkelissa (muistaakseni KL:n artikkeli).

 

2} First North keissi jos tämä yhtiö joskus listautuu niin ollaan herkullisessa tilanteessa eli tavallaan yksi askel edellä piensijoittajia. Olisi hauska  keissi olla mukana omistajana listaamattomasta yhtiössä joka listautuu.

@AkiPyysing sijoittajan Prasokseen (ellet ole jo) vaikka et kryptovaluutoista pahemmin sinällään välitä. Itse näen kryptot 2000-luvun kultana jossa hype on tällä hetkellä poikkeuksen vahva kiitos median joka paukuttaa Bitcoinin uusista ennätyksistä.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 1.12.2017 07.49

Casteliero kirjoitti:

Itse sijoitin Prasokseen, koska osakkaille kaupankäyntikulut tippuu esim Coinmotionissa 2%->0,5%, mikä maksaa sijoituksen takaisin nopeasti.

Sijoitettu. Tämä oli muuten hyvä vinkki!. Invesdorilta tuli aikaisemmin postia Prasoksesta ja meinasinkin kysellä että onko joku sijoittanut kun hirveästi kiinnostaisi. Tämä ratkaisi että 0,5 pinnaa välityspalkkio osakkaille. Piti vähän kaivella Investorista tuolle vahvistusta ja löytyihän se Prasoksen Investorin keskustelusta. Mikseivät ole pistäneet tätä pitchiin ? Coinbasea käyttänyt ja tuntuu kyllä kalliilta mutta helppokäyttöisyys ja luotettavuus on menneet kulujen edelle. Tammikuussa sitten ”oman firman” eli Prasoksen kautta ;).  Coinmotioniin en ole rekisteröitynyt kun vaan se Sijoitustiedon kamppis 1% kuluilla on vain kuukauden voimassa ja ajattelin sitä säästää siihen saakka kunnes myynnit ajankohtaisia eli itselle silloin kun  1 Bitcoin on 10 k€.

Kaipa osakkaille tulee joku koodi kun anti päättyy millä saa 0,5 % palkkiot käyttöön vai mitenköhän tämä menee ?

Ruutukaappaus on Braden vastauksesta jossa luvataan osakkaille 0,5% välityspalkkiot.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 4.11.2017 08.23

Saisiko Bradelta kommentit kryptovaluuttojen kuumimmasta perunasta eli BitConnectista ?

Näitä lainauspalveluluita on tullut ICOina ulos kuin sieniä sateella BitConnectin aloitettua buumin.

Itsekin mukana BitConnectissa, RegalCoinissa, Westerncoinissa, Hextracoinissa ja Falconcoinissa.

Pienillä panoksilla ja menettettyinä rahoina ajattelin pelata pelin päätyyn asti.

Onko näissä jotakin (mielestäni on koska olen mukana ) vai onko tässä yksi isoimmista Ponzi huijauksista kyse (pidän tätäkin täysin mahdollisena) ?

 

Näytä koko viesti