Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 28.10.2020 04.30

KuvaSuper-Mikko Paunio jo pitkään peräänkuuluttanut d-vitamiinia, ja valtio voidaan pitää auki. Meillä on erinomainen pohjatilanne Norskien kanssa tässä hommassa. 

Ja P.S pitkään keskustelua täällä seurannut, ja opin tänään uuden sanan. Oli pakko googlettaa, mikä on narratiivi. Ihminen oppii jopa koronakeskustelua seuratessaan uutta. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.10.2020 06.46

Kuol­lei­suus­en­nus­teet olivat vailla pohjaa – Pro­fes­so­ri Heikki Peltola tiesi jo ke­vääl­lä, ett­ei­vät koronan kovat en­nus­teet voineet pitää paik­kaan­sa

Professori Heikki Peltola kritisoi päätöstä panna koko yhteiskunta kiinni "On kummallista, että hallitus oli tässä haalinut ympärilleen porukan, jossa ei ole yhtään lääkäriä."

Ja hyvää iltaa pitkästä aikaa. Professori Heikki Peltola tuulettaa lapinkansan jutussa THL:n Pauliina Ilmosta, jonka "Solanpää-käppyrä" aiheutti Suomella massiiviset tuhot keväällä taloudellisesti. Ilmonen ei ottanut huomioon analyysissään sitä, että jossain kohtaa kasvu stoppaa ihan jo pelon aiheuttaman efektin vuoksi. Heikki alleviivaa, että epidemian alussa (JA VAIN ALUSSA) kasvu on eksponentiaalista, ja sen jälkeen tilanne muuttuu. On kumma, ettei yksikään matemaattisesti lahjakas suostu muuttamaan mielipidettä kasvusta, vaan jääräpäisesti manataan sitä, että kasvu jatkuu tuplaus-mentaliteetilla. Hyi saatana, tai Fy Faan kuten Anders sanoisi. 

Lyhyesti kertaus tietämättömille; Ensin Mikkeli teki Mikkelit, sitten Kainuu teki Mikkelit ja viikon sisään nähdään kuinka Vaasa teki Mikkelit. THL:n viikon viive ainut mikä viivästyttää sitä faktaa, että pelko ohjaa käytöstä. Vaasa lähes nollassa ens ma. 

Ja kun pelkoa lietsovat mainitsevat Tsekin, Espanjan ja Ranskan tilanteen, niin Hus:n tehohoidon linjajohtaja Minna Bäcklund tänään ylellä ilmoittaa itsevarmasti että tehohoidon hengityskoneiden lisätilaukset on peruttu. Eli kun massimosta eli fyrkasta eli fygystä puhutaan, niin Biasionin säästämiseksi jätetään koneet tilaamatta. Jos koneet eivät riittäisikään, niin tämä olisi vastaamo 2.0 luokan moka. Kysymys kuuluukin miksi perutaan: vastaus maailman helpoin: tiedetään että ne riittää. Ja tämä ei ole linjassa Lasse Lehtosen ja Marjukka Myllärniemen tiedotuslinjassa. Ne vaan tietää, miten paha tää tauti on- otetaan vaan sotea varten varakassaa pandemian varjolla hetki vielä. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 21.10.2020 11.09

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 19.10.2020 12.28

mskomu kirjoitti:

 

 

 

Olen ollut ennenkin väärässä, mutta minusta näyttää, että rajoituksiin suhtaudutaan jo nyt ihan eri tavalla kuin viimeksi. Kyllähän viimeksikin pieni osa porukasta piti koronabileitä ymv., jotta lehdet saivat kirjoitettavaa, mutta pääosin ravintolat, baarit ja julkinen liikenne oli tyhjää.

Nyt junissa ja ratikoissa näkyy minun rajallisen otannan perusteella enemmän porukkaa kuin koko huhti-toukokuun aikama kertaakaan. Ravintolat, kauppakeskukset ja baarit eivät ole tyhjiä, vaikka siellä näkyykim vähemmän ihmisiö kuin kuukausi sitten ja sama homma liikuntapaikoissa.

Jos toisen aallon kuolema- ja tehohoitotapaukset jäävät murto-osaan ensimmäisestä ja valtio alkaa kolmannen aallon kohdalla lisäämään taas rajoituksia, niin en ihmettelisi, jos ihan aito kapinahenki ja laajempi kansalaistottelemattomuus alkaa nostamaan päätään.

Juurikin näin. Korjaan vain viimeiseen kappaleeseen Jos sanan sijaan Kun. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.10.2020 11.12

Iltaa. Aina on mukavaa leikkiä mitä jos... - leikkiä. 

Mitä jos covid levisikin jo syksyn 2019 / ihan alkuvuoden 2020 aikana, koska USA:n "flunssapiikki" kyseiseltä ajalta on kovempi kuin covid-piikki 2020 Maaliskuusta eteenpäin ?

KuvaNäitä positiivisia covid-merkkejähän on takautuvista näytteistä nyttemmin löydetty. Keuhkokuumeet onkin hoidettu normaaleina influenssa- keuhkokuumeina jne. Ei täysin mahdoton skene kuiteskaan kun kelailee?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.10.2020 05.28

En saa kuvaa liitettyä mutta katsokaa päivän Daily Mailin paperiversion kansi. Britanniassa laitetaan kovaa piippuun. Hyvä niin

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.10.2020 12.46

Se myös hämmästyttää kummastuttaa pientä kulkijaa, että Jethro Rostedtin korona-avautumisen jälkeen ei kestänyt kuin kaksi päivää kun hänen yökerhostaan löydettiin tartuntaryppäitä. Sama kävi Englannissa kun useat lääketieteen asiantuntijat ovat vaatineet talouselämää pidettävän auki, sillä tartuntaluvut olivat syksyn aallon osalta jopa taitekohdassa. Sen jälkeen kaivettiin kuin naftaliinista jostain 16K tartuntaa lisää edellisen viikon ajalle , ei raportoituja ja kas kummaa käyrät saatiin nousuun uudemman kerran. Tuntuu että kun joku yrittää, niin isommat voimat puuttuvat peliin ja nitistävät järjen äänen. Tässä vielä painotan samaa vanhaa hokemaani mantraa, katsellaan mieluummin teholla olijoiden ja kuolleiden määrää, unohdettan tartunnat ja etenkin altistukset. Eräs twitter-henkilö pitää jokaisesta altistus-uutisesta jo nettisivustoakin, ja tämä jos joku on pelon lietsomista äärimmilleen. 

WHO:n Tedros ilmoitteli pari vkoa sitten että rokotteeseen menee vielä vuosi, niin tänään oli WHO:n suuri päällikkö taas eri ääni kellossa. Rokotteesta on toivo jo tämän vuoden loppuun mennessä. Kunnon tuuliviiri koko äijä. Menee pohja pois, kärsiiköhän raukka dementiasta jos ei muista edes mitä on pari viikkoa sitten ääneen laukonut. Tempoilevuus näissä asioissa ei tilanteita ainakaan paranna. 

Ja sitten vielä karanteeniuutisiointia mallia Suomi. ESS.FI kertoi pari pv sitten, että Suomessakin harkitaan useassa Euroopan maassa olevaa karanteenin lyhentämistä keinoksi, joka etenkin auttaa urheiluseuroja sekä firmoja. On meinaan iso ero, onko karanteenin kesto viikko vai kaksi. Uutisessa väläyteltiin uuden karanteeniajan olevan joko 7 tai 10 päivää, oli kumpi oli niin tämä olisi sitä eteenpäin menemistä. Ottelusiirtoja ei tarvittaisi urheilussa kuin puolet vähemmän, ja firmoilla olisi työntekijät jo viikon kuluttua taas ruodussa quaranteenikäskyn jälkeen. Toivotaan pikaista läpimenoa tälle uudistukselle. 

Ja lopuksi linkki Belgiaan, jossa sanomalehti  Het Laatste Nieuws on uutisoinut, että toisen aallon alkua pedanneet koronavirustestit ovat jopa noin puoliksi olleet vääriä positiivisia, sillä viruspartikkeleita löytyy näytteistä jopa 83 päivää tartunnan saamisen jälkeen. Belgia on sittemmin siivonnut tilastot oikeaan kuntoon, tässä kannattaisi monen maan ottaa opiksi, että osataan erotella tuoreet sekä ei niin tuoreet covid-caset eri osastoihin. 

https://www.companynewshq.com/coronavirus-news/false-positive-covid-19-t...

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.10.2020 08.00

Kuva

Ja WHO:n tuore uutisointi siitä, että sairastuvuus on 10 prosenttia tähän saakka. Toki kyse arviosta, mutta on esitetty myös suurempia arvioita jo keväällä että sairastuneita olisi jopa 20x tai 30 x kertainen määrä. Jotain mystistä tässä on. Mielenkiintoista olisi myös tietää, kuinka suuri osa maailman väestöstä on sairastunut itse kuhunkin tautiin. Eli raja menee jossain, eksponentiaalisellakaan kasvulla ja vapaalla leviämisellä prosentit kaikille alttiille on jotain ihan muuta kuin 100, eli vain osa sairastuu. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 6.10.2020 06.49

Moikka. Pakko jatkossa ottaa linkit ylös, koska niitä on muutoin hankala löytää. Berliinin mielenosoituksen kanssa ajoin todellisen metsään, senhän myönsinkin. Brussels Times oli mielestäni lähde twitterissä tuon mainitsemani Belgian tilanteen suhteen, ja uutinen meni jotakuinkin niin että tulevat rajoitukset ja löysäykset tehdään jatkossa Belgiassa ainoastaan sairaala ja tehohoitopaikkojen täyttöasteen ja kuolleiden määrän mukaan. Otetaan opiksi, että linkit talteen tosin älykännykällä kun liikenteessä tuolla surffailee maailmalla niin linkkijen tallennus ei ole ensimmäisenä mielessä. Pahoittelut siitä.'

Lisäksi arvon Montella, tililläni on rahaa vain 670 euroa joten ehdottamasi 1K-50K veto ei ole valitettavasti siltä osin mahdollinen.

Sitten asiaakin: Matemaattisesti lahjakkaat ihmiset näkevät monesti ennusteissaan vaan yhden skenaarion, ja se on loputon eksponentiaalinen kasvu. Tosiasia on se, että jossain kohtaa Curve Flattens vaikka ei tehtäisi mitään, ja muun Suomen viive tilastoinneissa oli tänään julkaistun tilaston mukaan 6 pv ja HUS alueella 8 pv. Näillä aikamäärillä 95 prosenttia kaikista tartunnoista on takautuvasti lyöty tilastoihin. Tämä johtaa siihen, että eräänä kauniina päivänä curve on ollut jo viikon flatten, ja edelleen jengi aivan paniikissa pelkää että tämä räjähtää käsiin. Teoriassa se tilanne voisi olla päällä tälläkin hetkellä, siis toki vain teoriassa. Joka tapauksessa suuret tartuntaluvut lisäävät yleistä varovaisuutta, ja jossain kohtaa pelkkä tämä juttu auttaa siihen että eksponentiaalinen vitun kasvu loppuu.

Sitten on linkkikin tallessa, nimittäin Kulvinder Kaur MD nimisen twitter henkilön linkkaamana kerrottiin että Oxfordin yliopiston professori Sunetra Gupta, Harvardin professori Martin Kulldorff ja Stanfordin professori Jay Bhattacharya olivat Washington DC:ssä tapaamassa paikallisia viranomaisia. Vierailun teema oli hyvin yksinkertaisesti yhteiskunnan pitäminen auki niin että alle 70-vuotiaat (tai alle 60-vuotiaat) saavat elää normaalia elämää koska virus on heille riskiltään alle normi-influenssan. Tällä pidetään toki vanhuksia kaapissa, mutta huomattavasti vähemmän aikaa kun jatkuvalla rajoitusten kirraamisella ja rajoitusten löyhentämis - trapetsilla. Näin ollen nuoret saavat ajan kanssa aikaan herd immunity efefktin, joka siis lienee hyvä olla varasuunnitelmana jos rokote jostain syystä mistiin meneekin.

Minua on kovin syytetty rokotevastaiseksikin tällä palstalla mutta kerrataan vielä, että toivon että rokote tulee mahdollisimman pian. Ja aion sen myös ottaa, jos sellainen tulee. Oma mielipiteeni vain on, että koronaviruksille ei rokotetta tulla koskaan saamaan- ja toivon siis että olen väärässä. Tein myös aikanaan Coron Nääs Vakiofeikkauksen tällä palstalla, jossa ennustin syksyn osalta muutamia asioita covidin suhteen. Asiat, jotka ovat menneet hyvin veikkauksessani ovat, että tapausmäärät syksyn rundilla suuremmat kuin keväällä (näyttää osuvan oikeaan), ja kuolemat huomattavasti pienemmät syksyllä (saletisti menee nappiin). Sen sijaan esim. USA:n tapausmäärissä ennustin, että lokakuussa ensimmäinen aalto alkaa mennä lähelle nollaan, pieleen on mennyt. Ja rokote johon sanoin "computer says no, never gonna happen" kohde selvinnee vuoden sisään. Eli varmasti monikin on ainakin omassa päässään ennustellut tulevaa, covid-19 ei vaan ole helpoin mahdollinen ennustettava :D

Ja loppuun vielä info, että HUS:n Lasse Lehtonen pelaa elämänsä mediapeliä tällä hetkellä. Politiikka on huonoimmilaan sitä, että sillä saavutetaan henkilökohtaisia tai ainakin tässä tapauksessa etuja ja hyötyjä edustamalleen organisaatiolla (tässä enemmän kyse jälkimmäisestä), sillä HUS:n talousvajeeseen on paniikkia joka päivä lehdissä luomalla helpompaa saada lisää rahaa kuin olemalla hiljaa. Tässä kohtaa mediapeli luo paniikin, kun oikeasti kyse on ovelasta HUS:n rahoitusvajeen täyttöyrityksestä. Pinnat Lasselle, suht hyvin on mennyt mutta ihmisten pelkojen lietsominen on kova hinta jolla sitä kassaa kuntoon laitetaan. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.10.2020 07.49

Noh jaa. Super super uutiset kuuluu tänään Belgien maalta. Belgia lopetti tapausmäärien julkistamisen ,ai että mitä muzaxia korville. Ja altistumisilmot pitäis kieltää lailla. Vittu dorkat pelkää kun samassa pöydässä istuvilla 3.5 % sauma saada tauti. Muut oli sitten koulu tahi ravintola ovat suojassa kuin JM Latvala Torpalta. Ja 70 pinnaa kuulemma ei edes yskiessään vie tautia eteenpäin. Belgian malli ja yhteiskunta auki. Ihana skene mutta meillä kestää vielä hetken

Näytä koko viesti