Ostin/Myin tänään -

Ostettu (tai oikestaan lisätty) Bollore SA.

Holdingyhtiö, joka omistaa ison siivun Vivendistä, logistiikkaa & satamatoimintaa Afrikassa + muuta sälää. 

Eurooppalaiset holdingyhtiöt muutenkin mielenkiintoisia imo, koska tuntuvat treidaavan usein isolla alennuksella NAV:iin (35-40% tai jopa enemmän), joka kuitenkin yleensä pääasiassa esim. lisatttuja osakkeita. Bolloren lisäksi esim. Fiatin Agnellien Exor on mielenkiintoinen.

Näytä koko viesti
Inflaatiosuojatut bondit -

Veikkaisin että korrelaatio normibondeihin (valtion) on melko korkea mutta ei täydellinen. Inflaatiosuojatut bondit reagoivat melko samoihin asioihin– niissä ei ole juuri luottoriskiä (valtio liikkeeseenlaskijana), mutta on sen sijaan korkoriskiä, joskin inflaatiosuojan vuoksi reagoivat vain reaalisiin koron muutoksiin.

Jos esimerkiksi korkokäyrä nousee 1 % inflaation pysyessä muuttumattomana (reaalikorko nousee 1%) tulisi myös inflaatiosuojatun velkakirjan laskea (about duraation verran). Jos taas samalla inflaatio nousee 1% inflaatiosuojatun bondin hinnan tulisi pysyä muuttumattomana, normibondi edelleen laskee (about) duraation verran.

Nuo ovat kyllä mielenkiintoisia, koska tarjoavat parhaan suojan inflaatiolle. Etenkin nykytilanteessa, sillä jos inflaatio lähee kiiihtymään (tästä ollut pientä viitettä euroopassakin) tulevat pitkän maturiteetin (etenkin euroalue) bondien tuotot olemaan karseita.

Näytä koko viesti