Marimekko -
Matteus kirjoitti:

Ylläolevaan pakko korjata että Makia ei ole edullista nähnytkään. Ainakin itse miellän miesten vaatteissa aikalailla yläpäähän hinnoittelun että laadun suhteen enkä nää listautumista ainakaan lähitulevaisuudessa.

Tarkoitukseni oli verrata Makian hintatasoa laatumerkkeihin kuten Tommy Hilfiger, Gant jne. Näihin verrattuna hintataso on edullisempi ja tarkistin sen vielä Stockmannin verkkosivuilta. Omistan itse paljon Makian miesten vaatteita ja mielestäni ne ovat hintatasoon nähden ihan laadukkaita. Kestävät pitkään ja eivät kulu pesussa. Lisäksi ovat vielä sopivia Suomen ilmastoon, joka on yksi brändin keskeinen ajatus.

Näytä koko viesti
Marimekko -

Pientä kelaa kuteista. Marimekko ja Uniqlo (Fast Retailing Co) julkaisivat yhteisen malliston pari kuukautta sitten. Siitä hyvää lisää myyntiin ja Marimekon kohdalla kiinnostaa myös tietysti itse brändi. Uniqlo on tällä hetkellä kolmanneksi suurin alallaan, vain Zara ja H&M edellään. Heillä on projekti, jonka tavoite on olla alan suurin vuonna 2020. Yksinkertaiset ja edulliset vaatteet tuntuvat toimivan tällä hetkellä, siitä esimerkkinä kotimainen Makia. Uniqlo vetää jo isosti, mutta yhteistyö Roger Federerin kanssa tuo mukavasti bonusta. Federerin sopimus Niken kanssa päättyy tähän kauteen ja monen eri lähteen mukaan lifetime sopimus Uniqlon kanssa on jo tehty, vaikka mitään ei ole julkistettu. Joidenkin lähteiden mukaan Federer pelaisi Uniqlon vermeissä jo seuraavassa tenniksen Grand Slam turnauksessa Wimbledonissa. Tälläistä tuplaa olen pyöritellyt mielessä. Triplaksi se muuttuu, kunhan Makia listautuu. Olisko mielipiteitä tästä?

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Vuokranantaja tarjoaa kotimaassa 100€ alennusta vuokraan, jos vuokra maksetaan käteisellä. Onko asialle mitään muuta selitystä, kun että vuokranantaja välttelee vuokratuotosta maksettavia veroja?

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -
HanTsiip kirjoitti:

Jos näin nyt kävisi, mikä saa sinut ajattelemaan, että pitäisi realisoida takaisin euroiksi?

Se, että olen saanut sijoitukselle 17x tuoton noin kolmessa vuodessa. Se olisi aika hävytöntä tässä sijoitusmaailmassa, kun vertaan sitä asuntosijoittamisen ja osakesijoittamisen keskimääräiseen vuosituottoon. 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Puoli vuotta sitten lopetin kikkailun Bitcoinilla ja ostin Ethereumia ja Litecoinia. Jakauma 65% ETH ja 35% LTC. Taktiikkana pelkästään hold.

Sijoitettu pääoma = 100%

Ylin = 140%

Alin = 35%

Tällä hetkellä = 90%

Tavoite on miettiä sijoitusten realisointia euroiksi pääoman ollessa 1700%. Uskon, että siihen menee kolme vuotta tai vähemmän.

Tutustuin kryptoihin vuosi sitten. Perustan tavoitteeni aktiiviseen kehityksen ja uutisten seurantaan. Etenkin, kun puhutaan Ethereumista.

Postaan nämä tilastot uusiksi vaikka taas puolen vuoden päästä. 

 

 

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Ethereumia löytyy iso siivu ja sehän kiinnostaa kovasti. Tuntuu, että Castelierolta löytyy aina joku freesi pointti, joka ei ollut vielä tiedossa. Kiitos siis laadukkaista teksteistä aiheeseen liittyen.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -
Jeans kirjoitti:
PPP123 kirjoitti:

..............................................................

Kryptovaluuttoihin kohdistunut julkinen kritisointi on hänen tapojensa vastaista.

Väitän, että tyyppi joka:

  • On sijoitellut 40-luvulta saakka nähden markkinoilla kaikenlaista,
  • Tuntuu vuosikymmenestä toiseen toimivan rationaalisesti,
  • Sijoittanut isosti mm. pankki- ja maksuliikennealan yrityksiin,
  • Tuntee Gatesin kaltaista porukkaa,
  • Antaa harvoin jyrkkiä, kritisoivia mielipiteitä julkisesti,

... saattaa ymmärtää tästä jotakin olennaista jos antaa tuollaisia lausuntoja, vaikka ei jokaista kryptovaluuttaa tuntisikaan yksityiskohtaisesti.

Ei tosiaan sillä, että päätöksiä pitäisi tehdä toisten mielipiteiden perusteella (ja kuten tässä viestiketjussa mainittiinkin jo, on myös menestyneitä sijoittajia jotka omistavat kryptovaluuttaa). Niin kova tyyppi en kuitenkaan itse ole, että pystyisin sivuuttamaan hänen mielipiteensä oikeastaan mistään sijoittamiseen liittyvästä aiheesta sen enempää ajattelematta.

Tosi hyviä pointteja ja ehdottomasti samaa mieltä. Asiaa enemmän nyt funtsineena annan kyllä enemmän painoarvoa Buffetin kryptokritiikille.

En myöskään sivuuta Buffettin mielipidettä, mutta kyseenalaistan sen tässä tapauksessa.

Yleensä, kun Buffett kommentoi julkisesti, niin se vaikuttaa markkinaan. Tällä kertaa jyrkkä tuomio kryptoista ei vaikuttanut markkinaan oikeastaan mitenkään. Esimerkiksi Ethereum nousi kommenttien jälkeen.

Muita vaikuttavia tekijöitä Buffettin kohdalla ovat vanhuus ja vanhanaikaisuus. Vanhuus on kokemusta, mutta myös haurastumista. Buffett itse kertoo HBO:n Becoming Warren Buffett dokumentissa, että ei ole enää yhtä terävä numeroiden kanssa kuin ennen. Vanhanaikaisuus näkyy hänen suhtautumisessa uuteen teknologiaan. Buffett on harmitellut, että ei tajunnut Googlen ja Amazonin potentiaalia aikoinaan.

Buffettin kommentti siitä, että kryptot saavat huonon lopun on hieman tulkinnanvarainen. Coinmarketcapin mukaan tällä hetkellä kryptoja on 1500. Jokainen, joka on aiheeseen pikkuisen syvällisemmin perehtynyt varmasti tajuaa että niiden osalta huono loppu tulee tapahtumaan. Osa on huijauksia, jotkut eivät vain menesty ja ihmiset menettävät rahojaan. Asian toinen puoli on lohkoketjuteknologia itsessään. Siitä voidaan jo tässä vaiheessa sanoa, että se tulee menestymään.

 

 

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Aluksi perehdyin kryptoihin ja koin, että Ethereum on kryptovaluuttana parempi kuin Bitcoin joten sijoitin siihen. Nopeasti kuitenkin huomasin, että hype Bitcoinin ympärillä on vasta kiihtymässä joten treidasin sjoitukseni siihen. Tuosta hetkestä tähän hetkeen Bitcoinin arvo on +200% ja Ethereumin +130%, joten päätös oli hyvä. Nyt uskon, että Bitcoinin kasvupotentiaali on huipulla, mutta ei vielä kärjessä. Iso droppi on minunkin mielestä tulossa ja fiilis on että se ei ole enää kovin kaukana. Tällä fiiliksellä siirsin Bitcoin pääoman osaksi omalle pankkitilille ja ison siivun myös Ethereumiin. 

Alussa missasin valueta, koska en heti sijoittanut Bitcoiniin. Liikuin massan mukana, mutta nyt tällä moovilla on kova yritys saada menetyt valuet takaisin korkojen kanssa. CME futuurit tulee tänä yönä ja kaikki Bitcoin pumput ovat varmoja räjähdysmäisestä noususta. Se selviää kohta ja odotan itsekin, että alussa saattaa tulla biittiä. Samalla uskon, että kokoajan ja vähitellen smart money alkaa seiftailla Ethereumilla ja Litecoinilla, kuten jo edellisten futuurien alkaessa nähtiin. Kun Bitcoin on piikissä ja jos iso droppi toteutuu, niin eiköhän Ethereumiin valu silloin paljon loose moneyta sekä osa smart moneysta. Varsinkin, koska isoissa exchangeissa vaihtoehdot Bitcoinin ohella ovat Ethereum tai Litecoin. Tässä spekulaatiossa Litecoin vie varmaan osan Ethereumin kasvusta, joten täytyy itsekin pohtia jos ottaisi siihen pienen splitin. Pääpointti tässä on se, että vaikka skenaarioita on monenlaisia en usko et mikään niistä aiheuttaa megadroppia Ethereumin arvolle.

Seuraava krypto johon aion mahdollisesti sijoittaa on Tezos. Jos aikataulu pitää niin launch on 2018 alkupuolella. Tällä hetkellä pre-launch keulii täysillä. 

 

Näytä koko viesti