Reddit Wallstreetbets -
Oppo kirjoitti:

En ole ihan varma onko tämä $GME vielä RIP.

Kyllähän se huonolta vaikuttaa.

Lähinnä lähteestä riippuen float short on 40% tai 220%. Käsittääkseni faktaa ei ole, vaan ennusteet tehdään crunchaamalla markkinadataa. Faktaa shorttitilanteesta on ilmeisesti tarjolla vasta helmikuun puolivälissä. Koko vyyhdin osalta kestää varmasti vähintään kuukausia, että selviää mitä kaikkea taustalla on oikeasti tapahtunut.

Pahoittelen spekulatiivista viestiä, mutta tilanteen hahmottamisesta tekee haastavan nimenomaan se, että "tietoa" on hirveä määrä, mutta faktaa ei juurikaan.

Vaikka case ei varmasti ole verrattavissa Volkswagenin 2008 short squeeze tilanteeseen, niin itse mutuilen/hahmottelen asian niin, että nyt ollaan joko tuossa piikin edessä tai perässä, riippuen onko tämän hetken short-aste 40% vai 200%.

T. timanttikäsi

 

Hyvin tiivistetty, jos tässä tuijottaa vaan sitä että kurssi nyt laskee tai nousee menee pointti ohi niin että suhina käy.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
Indrid Cold kirjoitti:

alamäki in rajua, Saksassa GME enää 133 euroa

(135,12/136,98) Gamestop Corp. Class A (tradegate.de)

En ihmettelisi yhtään, jos heiluisi 100-500 välillä tässä jonkun aikaakin. Kerran kävi satkussa ja seuraavaksi 400. Käsittääkseni edelleen hedgellä sama mustapekka kädessä ja miljardeja palaa. Toki konstit on siinä kohtaa monet heilutella kurssia minkä pystyy, pakkohan se on.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
Bingo53 kirjoitti:

Kun parviäly toimii, se suuntaa samaan kuoppaan kuin muutkin:

In 1896, former U.S. lawmaker and silver lover William Jennings Bryan attacked those that would “crucify mankind upon a cross of gold.” Reddit investors now risk building their own cross of silver.

Previous attempts to corner the silver market have failed. Back in 1979, three of the sons of Texan oil billionaire H.L. Hunt managed to push silver prices up eightfold, only for them to crash following a change in rules on leveraged purchases of commodities—notably on March 27, 1980, known as “Silver Thursday.” That happened despite the Hunt brothers owning more than a third of the world’s non-governmental supply of silver, which speaks to the difficulty of manipulating this deep market. Also, official data suggests hedge funds are betting in favor of silver, not against it. The chances of retail investors inflating a bubble that hurts Wall Street more than themselves seem even slimmer than with GameStop shares.

Lähde: Reddit’s Silver Rush Is Another Symptom of Market Madness - WSJ

Hurmaa yritetään lämmitellä uudestaan vanhoilla ideoilla. Seuraillaan miten käy ja toivottavasti joku täällä sattumasta hyötyy.

Pelkkää valtamedian sumuttelua mielestäni tuo hopeamarkkinan targetointi - ei liity tähän apinalaumaan /r/wsb porukkaan siis. Oma mielipide tuosta on, että ihan pelkkää  aiheesta harhauttamista ja taktikointia, ei haluta että tuo Gamestop ralli saa kaiken palstatilan ja sitä kautta vahvistuu, se on ainoastaan vaarallinen lappu tällä hetkellä. Pyritään hajottamaan pääomaa, syömään uskottavuutta ja luomaan narratiivia että siellä vaihdellaan päivätasolla kohteita missä tällaista harrastetaan, ei siellä pääomakaan riitä mitenkään tuollaiseen ja koko /r/wsb palsta on täynnä kissan kokoisilla kirjaimilla huutoa tuosta ettei hopeassa ole todellakaan mitään kiinnostavaa. Hassua seurata vierestä miten hömelöä ja puolueellista manipulaatiota tuo valtamedian hööhötys onkaan, ainahan sen on tiennyt mutta nyt on 100% varmaa.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Mitkäs alustat on herran vuonna 2021 meille Härmäläisille saatavilla / edullisimpia kryptovaluuttoihin sijoittamista varten? Nordnet ei ainakaan tarjoa mahdollisuutta suoraan hankkia kryptoja - sertifikaatteja ainoastaan valikoimassa.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
AnG kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

Fiva:n markkinavalvoja Juha Manu taas kertoo:

Sen perusteella markkinoiden väärinkäyttö ei ole ainoastaan sisäpiiritiedon antamista, vaan kyse voi olla myös harhaanjohtavan tiedon levittämisestä. Sama pätee kaupankäyntiin, jonka ainoa tarkoitus on osakekurssien keinotekoinen nostaminen.

”Sääntely on tässä aika selkeäsanaista: jos on selkeä tarkoitus nostaa osakekursseja valtavilla ostomäärillä keinotekoiselle tasolle, lähestytään silloin manipulatiivisen kaupankäynnin määritelmää”, Manu sanoo.

Jos esimerkiksi osakekurssien keinotekoisella nostamisella pyritään samaan itselle tai omalle lähipiirille taloudellista hyötyä, on kyse väärinkäytöksestä

”Silloin ollaan aika vaarallisilla vesillä, jos keskustelufoorumeilla aletaan heittää suoria ostosuosituksia tai tavoitehintoja osakkeille ilman perusteita, ja tarkoituksena on vaikuttaa keinotekoisesti kurssiin”, Manu sanoo.

 

 

Tilastojen mukaan markkinoiden manipuloinnista tuomitaan Suomessa keskimäärin yksi ihminen vuodessa. Jos kerran sijoitusfoorumien perusteettomat ja hyötymistarkoituksessa esitetyt ostosuositukset ovat Suomessa laittomia, niin miksi sitten niistä ei käytännössä tuomita oikeudessa juuri ketään, vaikka Fivan kriteerit täyttäviä viestejä lähetetään sijoitusfoorumeille ihan jatkuvalla syötöllä?

Tämä tietenkin on täysin laillista siinä kohtaa, kun sitä harrastaa isot pojat kavereineen ja mainstream media pää märkänä komppaamassa. Sätittävää se on siinä kohtaa, kun persaukiset rupeaa tällaisista enemmän hyötymään. Vitsi vitsinä, mutta onhan tuo vähän huvittavaa.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
jippej kirjoitti:

Voi helvetti että hirvittää tällä hetkellä. Kyse ei ole siitä etten ymmärrä nykyistä sijoituskäyttäytymistä, vaan siitä, että case $GME saattaa ajaa brokereita broke. Sinänsä on ihan ok ja jopa toivottavaa, että välillä hedgefundit heittää kuperkeikkaa. 

Monelle alunperin >3% fundista esim. shorttina GME voi tällä hetkellä olla 60% fundista short GME. Mitäs vittua teet tilanteelle? Et voi myydä, koska kuolee fundi ja ansaintakeinosi samalla. 1 iso short-cover voi laukaista rallin. Muut HF on jo raadon äärillä tasan varmasti ottamassa longia. En näe mitään tilannetta, jossa shortit voittaisivat tämän arvonnan. Sijoittamisesta ei ole ollut kyse sitten n. 20$ hintojenm vaan siitä että saadaanko retailn räpäyttämään silmiään.(for the record, ostin 1. ostakkeen noin 250$ hintaa)n.Ois kiva antaa joku ymmärrys markkinoista. Olkoon -99%.

Hauskaa olla osa historiaa. Covid19+GME menee samalle sivulle, mutta olin perkele longaamassa molempia. 

Itsekin osallistuin hommaan ihan vaan periaatteesta sellaisella positiolla, millä ei ole merkitystä oman talouteni/salkkuni jaksamisen kannalta. Haluaisin nähdä tuon käyvän toteen, että siellä joudutaan alkaa vippaajien painostuksen takia sulkemaan ylireviteltyjä ahneita short positioita ja ottamaan vaan helkkarikseen turskaa. Itse uskon että tuo voi  hyvinkin käydä toteen mitä hommaa seurannut viime päivinä - tämä paljastaisi äärimmäisen ikävän tosiasian tämän hetkisestä kaupankäynnistä. Sijoituskäyttäymisestä kun puhutaan, tässä on kyseessä ihan toiset motiivit tällä hetkellä - enemmän puhutaan joukkoistetusta aktivismista ja jopa tietynlaisesta luokkasodasta.

Näytä koko viesti
Reddit Wallstreetbets -
Crusader kirjoitti:

En tiennyt tuota asiaa, nyt rupesin miettimään että eikö tuo voisi olla "hybridisodan" yksi keino? Jos Isä Aurinkoinen 2.0  tai Nalle Puh päättäisi että aloitetaan tuollainen operaatio ja laitetaan Jenkkilä/Länsimaat polvilleen, kun talous määrää lopulta kaiken mitä Euroopassa ja Jenkkilässä lopulta tapahtuu.

Tuskin tuolla kaavalla onnistuisi, tämä GME osake valikoitui hyväksi kohteeksi /r/WSB porukalle juurikin räikeän shortin määrän takia. Eiköhän tästä ole jo isot pelurit ottaneet onkeensa, kuka nyt haluaisi tietoisesti jatkossa altistaa itseään moisille tarpeettomille riskeille.

Näytä koko viesti