Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 17.11.2020 03.36

Turms kirjoitti:

Koska keskustelu näkyy kääntyneen asialinjalle, käännän takkini, ja kirjoitan vielä itsekin jotakin ketjuun:

Minua askarruttaa se, kuinka hyvin sekä Trump että Biden osasivat suunnata viime hetken kampanjatyönsä juuri niihin osavaltioihin, jotka oikeastikin olivat kiikun kaakun. Samaan aikaan julkiset gallupit lupailivat ko. osavaltioita varmoiksi nakeiksi suuntaan tai toiseen. Onko demokraateilla ja republikaaneilla laittaa omiin mielipidetiedusteluihinsa huomattavasti enemmän rahaa kuin julkisilla tahoilla? Jos on, niin seuraavalla kerralla kannattaisi julkisten pollien lisäksi seurata tarkasti puoluekoneistojen liikkeitä viime päivinä ennen vaaleja.

 

Aiheeseen liittyen kannattaa lukea Brad Smithin ja Carol Ann Brownen kirja Tools and Weapons. Kirjailija on Microsoftin Presidentti ja yksi teknologia alan laaja-alaisia ajattelijoita ja hänen tiiminsä oli haastatellut 2016 vaalien jälkeen molempia osapuolia datan käytöstä vaaleissa. Trumpin tiimi oli tuolloin jo erittäin hyvin perillä gallupeista datamalliensa pohjalta ja keskittivät viimehetken vaikuttamisensa nimenomaan niihin äänestäjiin, joiden analysoivat muuten jäävän kotiin. Noin datanörttien näkökulmasta vaalit voitettiin datalla ja 100% varmasti näissä vaaleissa molemmat osapuolet hankki kaiken mahdollisen datan ja parhaat analyytikot selvittämään minne pitää tehdä kohdennettua viestintää. Trumpin tiimi näytti tehneen sen taas erittäin hyvin, mutta Bidenin tiimikään ei tällä kertaa sössinyt niin pahasti kuin Hillary 2016, 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 16.11.2020 02.50

Täytyy sanoa, että hetkittäin on jopa silmiä avaavaa vähän nähdä minkälaista hevonpaskaa noilla salaliittosaiteilla levitellään. Oma mielenkiinto kun lähteä tutkimaan muita forumeita on lähellä nollaa niin täällä tulee hetkittäin ainakin silmille asioita joita toiset ottaa totena ja levittelee päivät pitkät. 

 

Mutta kyllähän sen näkee tän saitin muusta kontribuutiosta, että se on vähentynyt. Itselläkin kirjoittamisinto laskee, kun päivästä toiseen uusimmat viestit on USA ketjussa ja 95% ne on joko salaliittoteorioita tai niiden debunkkausta. Akilla kyllä sinällään hyvä pointti, että täälläkin jotkut tekee ansiokasta työtä kun ampuu noita alas. 

Ihmisillä vaan pitäisi vuonna 2020 olla parempaa tekemistä. On avattu tiedon valtatie josta voisi saada avaimet vaikka tehokkaaseen syöpätutkimukseen tai päästä lukemaan lähes loputtomasti hyvää analyysia pörssiyhtiöstä ja vanhoista filosofeista. Mutta ei, montakymmentä prosenttia maailman ihmisistä lueskelee tappi tanassa harlekiinitasoista schaibaa jostain lihavasta jenkkimiljardööristä ja elättelee toivoa jostain kristuksen toisesta tulemisesta.

Pysyn mielelläni kuplassani ja otan tuon pakollisen annoksen tästä Sijoitustiedon ketjusta. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 13.11.2020 06.03

PelleSnuslos kirjoitti:

 

Tinggeli kirjoitti:

 

Ben Shapiro.

  • Politiikko, puolue konservatiivit. Sen äärioikea siipi.
  • Kannattaa avoimesti Trumpia ja kaikkea mitä Trump tekee.
  • Breibartin toimittaja 2012-2016. Breibart on teekutsuliikkeen ja äärioikeiston äänitorvi ja mielipidevaikuttaja. Breibart on esim. vastustanut koko Obaman presidenttikauden kaikkia uudistuksia Steve Bannonin johdolla. 
  • Ben Shapiro show (mistä kuvakaappauksesi on) on poliittinen ohjelma ja erittäin ideologisesti värittynyt. Avoimesti.
  • On sitä mieltä että Facebook dissaa konservatiiveja algoritmeillaan
  • Vastustaa aborttia
  • Vastustaa aselakien kiristyksiä
  • Oli kaatamassa aselain kiristystä (lakiin ostajan taustaselvitys ennen myyntiä) vuonna 2013 Sandy Hook kouluampumisen jälkeen. Kumpikin puolue kannatti aluksi aselakien kiristysta, siis myös rebublikaanit. Sitten Beibart / Bannon aloittivat mustamaalaus-kampanjan lain uudistamista vastaan ja jota Ben Shapiro (oli siis Beibartin toimittaja) kannatti. Ja vastusti puolueensa oikeisto-siivessä lain kiristämistä. Aselain kiristystä ei sitten hyväksyttykään
  • Jne jne

Lähteesi ei ole lainkaan puolueeton. Päinvastoin. Se on avoimesti puolueellinen. Ja vastustaa kaikkea demokraatteja ja heidän esityksiä. Ei pysty lainkaan yhteistyöhön demokraatien kanssa. En ihmettele jos sinulle on annettu peukkua alas (en peukuttanut ja luin kirjoituksesi vasta tätä kirjoittaessani) kun olet väittänyt täman lähteen juttua uutikseksi jota valtamedia ei tuo esiin. Ei se Beibartin juttuja muutenkaan tuo juuri esiin, ei ainakaan sen vanhan Beibartin aikaisia jossa Bannon oli pomo.

 

 

*Se vaan että Ben Shapiro vihaa Trumpia

*Vastustaa avoimesti Trumpia

*Lopetti Breitbartissa koska katsoi että Breitbartista on tullut Trumpin äänitorvi

True believer konservatiivi on kyllä, ja välkky ku mikä.

 

Shapiro tosiaan ei pidä Trumpista, mutta on hyvin konservatiivinen. Shapiron hyvä puoli on se, että hän on samalla planeetalla. Eli vaikka esim ite oon eri mieltä hänen kanssaan lähes kaikesta, hänen argumentit perustuu faktoihin ja pohdintoihin. Juutalaisena esim yllättäen kannattaa homoavioliittoja, koska ei koe että valtion pitäisi puuttua ihmisten yksityisasioihin. Käsittääkseni myös melkein samaa mieltä Kannabiksen suhteen, samasta syystä. Eli hänen pohdinnoissaan on hyvinkin pysyvä logiikka taustalla, jota pitää arvostaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.11.2020 04.32

ScatterBrain kirjoitti:

 

Ihan ekassa linkissä järjestelmävika "glitch" vei republikaanipoliitikolta ja antoi demokraattipoliitikolle kyseisen paikan. Se löydettiin ja korjattiin. Samanalaisista vioista on raportoitu muualla.

Eikö tämä ole ihan kiistaton todiste siitä ettei tuloksiin voi sokeasti luottaa sellaisinaan?

Olet oikeassa että Timesin toimittaja ei kieltänyt noiden levittämisestä suoraan - leimasi sinunkin oikeaksi pitämät uutiset vain misinformaation työkaluiksi. Ilman että heidän lehtensä antaisi niille tarvittavaa palstatilaa - yltiöpositiiviset jutut Bideneistä ja heidän koiraharrastuksistaan saa kyllä. 

Syy miksi ihmiset jakavat noita mm. Twitterissä on se että NYT ja demokraattien kätyrit mediassa eivät suostu aihetta käsittelemään rehellisesti - nyt kun he ovat oranssin Hitlerin pois vallasta niin ei häntä saa auttaa.

Samaan aikaan demokraateille kallellaan olevat "riippumattomina faktantarkistajat" FB/Twitterisssä ym. päättävät mitkä sivustot downgreidataan, mitä saamme nähdä ja mitkä nostetaan esille. Trumpin laittomasti hankitut verotiedot oli viikkotolkulla Twitterissä ennen vaaleja kärkipaikoilla, mutta kun Bidenin pojan läppärin tiedot tuli jakoon niin tiedot sensuroitiin (väittöivät laittomasti hankituiksi vaikka ei ollut) ja New York postin artikkelin linkkien jakajat bannattiin.

Kun Trump twiittaa niin automaattisesti tulee totuuskomission sensurointitageja tyyliin "Tämä informaatio ei pidä välttämättä paikkaansa" ja kun demokraatit vetivät 4 vuotta Russiagate-showta ja väittivät että venäläiset varastivat 2016 vaalit" niin mitään vastaavia sensurointitageja ei tullut. Yhdet säännöt meille ja toiset teille.

Ennen vaaleja demokraatit ja mm. New York Times rummutti että Trump varastaa postilaatikot ja huijaa vaaleissa. Nyt kun vaalit on käyty niin mitään vaalihuijausta ei ole tapahtunut. Tasapuolista uutisointia. Tai rehellisyyden nimissä jotkut ovat jo muuttaneet otsikot "ei mitään" -> "ei laajamittaista huijausta".

Sijoitusmielessä toivon että Biden vie silti. En haluaisi öyhöttää mutta pistää tuo jatkuva median valehtelu, vääristely ja selvä puolueellisuus vihastumaan.

 

Pahoittelut kärkevistä kielikuvista. Koitetaan välttää ja neutralisoida kommentteja.

Tää valtamediakritiikki on mun mielestä muutenkin mielenkiintoista. Perinteisesti varsinkin uutistaloja on sitonut sellaiset eettiset säännöt kuten "uutisoidaan vain faktatarkastettuja väitteitä" ja "tutkitaan lähteet" ja "varmistetaan taustat".

Nyt sitten populismin aikakaudella peliin on tullut tuhansia, ellei satojatuhansia "MV lehtiä", jotka uutisoi kaiken raflaavilla otsikoilla ja täysin tarkistamattomilla faktoilla koska ihmisillä on oikeus tietää. Perinteisen median on kyllä todella vaikea toimia tällä alustalla kun markkina perustuu viraaleihin otsikoihin ja myyvään sisältöön ja julkaisemista hidastaa journalismin vastuullisuus. Breitbaitilla ja muilla ei tällaisia ongelmia ole, koska tärkeintä on että ulos saadaan materiaalia joka tukee omaa asiaa. Sosiaalisen median alustat joutuu sitten punnitsemaan miten heidän tulisi toimia, kun tiedostavat jo nyt lisäävänsä polarisaatiota algoritmeillaan.

Kyllä minä eläisin mielummin siinä maailmassa, jossa rikossyytökset tutkittaisiin ensin oikeuslaitoksen toimesta ja niistä raportoitaisiin vasta kun faktat on selvillä. En siinä maailmassa, jossa kaikki on faktaa heti kun joku päättää painaa julkaisunappia blogissaan tai twitterissä.

Sama ongelma on maahanmuuttokeskustelussa kaikkialla maailmassa. Järkevälle keskustelulle ei oikein jää tilaa kun eniten äänessä on ihmiset jotka vaatii kaikkia ulkomaalaisia pois tai kaikkia ulkomaalaisia sisään. 

Edelleen olen sitä mieltä, että tässä NYT toimittajalla on erittäin hyvä pointti ja sen sijaan että toistellaan tämän todistavan valtamedian suuresta salaliitosta, pitäisi keskustella vastuullisesta uutisoinnista, lähdekritiikistä ja mielipidevaikuttamisesta tällä uudella aikakaudella. Silloin varmaan populistitkin saisi omasta mielestään tasapuolisempaa kohtelua. Mutta en tosiaan tiedä miten nyt voisi kohdella paremmin kun toimintaperiaate on valehdella, toistaa valhetta, toistaa lisää, valjastaa omat taustapirut toistamaan valetta ja julkaisemaan valheellisia todisteita eri paikoissa, syyttää valtamediaa siitä että ne ei uutisoi näistä valheista, tehdä lisää valheellista materiaalia ja heittäytyä lopulta marttyyriksi niissä keisseissä missä "valtamedia" tekee virheen.

Ihailin muuten Timo Soinin populismia. Hän teki sen valehtelematta.

Jos jatketaan näin niin demokratia voidaan haudata.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.11.2020 03.02

ScatterBrain kirjoitti:

Selitätkö vielä miten sinunkin oikeaksi myöntämän uutisen jakaminen on osa misinformaatiokampanjaa? Eikö informaation pitäisi olla väärin että se olisi misinformaatiota?

Valtamedian edustaja sanoo että edelläolevia, sinunkin oikeaksi myöntämiä, uutisia, käytetään misinformaation levittämiseen. Miten oikeita uutisia voidaan käyttää misinformaatiokampanjan pohjana?  Se ei valitettavasti riitä että uutiset eivät sovi toimittajalle mieluisaan narratiiviin.

New York Timesin toimittaja otti kyseiset 4 oikeaa uutista esille ja käytti niitä perusteluinaan misinformaatiokampanjan olemassaolemiselle - huomaatko missä menette pieleen?

 

Ei pitäis trollin kanssa keskustella, mutta koitetaan vääntää rautalangasta:

- Trump väittää että huijataan

- Trump ja liittolaiset toistelee koko ajan, että huijataan mutta todisteita ei ole.

- Eri tahot reagoi näihin tällä hetkellä todistamattomiin uutisiin tutkimalla syytöksiä jne.

- Näitä sitten levitetään sosiaalisessa mediassa todisteena siitä, että kyllä on huijattu, ei ne muuten tutkisi. Kuten esimerkiksi sinä.

Eli Timesin toimittaja ei sano, että noita ei saisi levittää (jos sulla on luetun ymmärtämiseen kykyjä niin ehkä 10 lukemiskerran jälkeen pystyt sen lukemaan sieltä) vaan toteaa vaan, että näitä käytetään juuri tuohon mitä itse teet nyt. 

Vähän paha mieli sun puolesta kun pystyt lukemaan noin pahasti väärin sen mitä sulle sanotaan. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.11.2020 02.40

ScatterBrain kirjoitti:

Tämä kaveri on New York Timesin toimittaja. Entinen uutistoimisto, nykyinen demokraattien aisankannattaja. Sama lehti josta suomalaiset lehdet copy-pasteevat artikkeleita. Tästä syystä näitä juttuja ei julkaista.

Haluaisitko että QAnon porukka valitsisi mitä artikkeleita lehtiin tulee?

Kaikki edelliset uutiset ovat totta mutta NYT:n toimittaja leimaa nämä misinformaatioksi kun eivät sovi narratiiviin - miten tämä on tänä päivänä mahdollista?  Esim. tuossa tuo eka "misinformaatio": https://www.dailywire.com/news/republican-in-michigan-goes-from-loser-to...

 

 

Tää on muuten hauska esimerkki siitä miten selkeästi ihmiset lukee näitä kommentteja juuri niinkuin omaan narratiiviin sopii. Toimittajan pointtihan on, että noita kaikkia otsikoita käytetään misinformaation tukemiseen ja ne ovat totta.

Luepa yksitellen (oikein hitaasti, sitten sisäistä) jokainen uutisotsikko jotka hän on listannut:

1. otsikko - vasen yläkulma: Systeemissä oli glitch ja se korjattiin. Eli systeemi toimi

2. otsikko - oikea yläkulma: Joku on autorisoitu tutkimaan syytöksiä (Ei siis todista että olisi tapahtunut mitään väärää, joku on laitettu tutkimaan niinkuin tapana on jos joku syyttää)

3. vasen alakulma: Laitetaan komitea tutkimaan syytöksiä, joka on aika luontevaa kun maan presidentti syyttää. Edelleenkään ei todistetta mistään väärinkäytöksestä tai vilpistä vaan otsikko joka kertoo, että näitä syytöksiä tutkitaan.

4. Oikea alakulma: Jotakuta vaaditaan eroamaan. Todiste mistä?

Ja sitten toimittajan pointti: 'Nämä otsikot ovat totta ja niitä käytetään tukemaan näitä vaalivilppisyytöksiä tietyissä piireissä. Eli ne ei todista mitään, mutta niitä käytetään vahvistamaan narratiivia, että eikai ne tutkis jos jotain ei ois tapahtunut. 

 

Eli ei, tämä valtamedian toimittaja ei leimannut niitä misinformaatioksi vaan pyrki antamaan esimerkin joka ainakin sulta meni ohi niin että viuhahti kun on niin helvetin kova kiire öyhöttämään. 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.11.2020 11.25

<a href="mailto:valtter.saarikalle@gmail.com">valtter.saarikalle@gmail.com</a> kirjoitti:

Toivottavasti frendisi likviditeetti riittää jos käy hassusti.

Laitoin 20% Unibetin kauta tulleista Biden voitoista Trumpille kertoimella 16.  

Useimmat eivät tunnu hiffaavan jenkkien kahtiajaon määrää. Nyt on näkynyt raportteja Antifa ja BML ääntenlaskijoista. Republikaanit on työnnetty syrjään kylmästi kun postiääniä on ajettu sisään. Poliittinenen polarisaatio Trumpia vastaan on siinä pisteessä jenkeissä, että huijauksia on tapahtunut varmuudella normaali vaaleja paljon enemmän. Antiifa- ja BML-ääntenlaskijoille Trump on "Hitler" ja "natsi". Laskisitko sinä Hitlerin äänet oikein, jos olisi mahdollista huijata? Onko vaalit niin radikaalisti käännetty ratkaisevissa osa-valtioissa, että sillä olisi merkitystä, sitä jäämme odottamaan. Pompeio sanoi juuri, että siirtymä Trumpin seuraavalle kaudelle tulee olemaan sulava. Giulianin mukaan he ovat kyseenalaistaneet satoja tuhansia postiääniä. Trump on irtisanonut porukkaa jopa Pentagonista. Ilmeisesti tarkoitus on luoda fasiliteetit mahdollisten vaalipetosten perusteelliselle tutkinnalle. 

Todennäköisesti häviän tämän vedon (kuten 16 kertoimella lyödyt vedot yleensä hävitään), mutta fiilistasolla tiettyjen republikaanien itsevarmuus vaalipetoasiassa tuo de ja vun vaalien alustilanteesta; Trumpilla ei pitänyt olla mahdollisuuksia mutta oli kuitenkin. Oma vaikutelmani on se, että Pompeio ja monet Trumpin tukijat ovat asiastaan aidosti vakuuttuneita. Todistuksia ja erikoisia sattumuksia (glitchejä Bidenille) alkaaa myös olemaan aika paljon. Katsotaan miten käy. Foorumin miinuspisteitä ropisee varmaan ennätysmäärä tällä ulostulolla, mutta antaa mennä.  

Se tosin sanottakoon, että jotkut republikaanit ovat arvioineet, että kusetusta on tapahtunut, mutta ei siinä määrin, että sillä olisi vaikutusta vaalien lopputulokseen. Näin sanoi foxin Tucker Carlson (joskin hän sanoi, että kaikkea ei tiedetä vielä).      

      
 

 

Onko yhtään sellaista vaalihuijaustapausta raportoitu joka olisi validoitu jonkun muun kuin jonkun täysin älyttömän saitin toimesta? On se vaan kumma kun itselle ei oo tullut mitään kautta vastaan vielä yhtään "valtamedian" validoimaa tapausta. Hauska kun toistellaan että vaalihuijausta siellä ja täällä ja glitchejä siellä ja täällä kun normaalien ihmisten todellisuudessa yhtään sellaista ei ole olemassa.

 

Erikoista miten 5 vuoden aikana totuuden käsite on muuttunut täysin. Totuudeksi riittää se kun höyrypäät toistelee valheitaan kaksi viikkoa. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 2.11.2020 04.05

En ole kummankaan miehen tukijoukoissa eikä vaalit oikeastaan paina mua pahemmin kun en voi äänestää, mutta sinällään mielenkiinnolla seuraan mitä näistä vaaleista seuraa. Amerikka (ja pian koko maailma) ei jaa enää millään tavalla samaa totuutta ja polarisoituminen on kiihtynyt siihen pisteeseen, että voi olla että ei seuraa enää pieni kahakka vaalien jälkeen.

Sanoisin, että popcornit odottamaan mitä tästä seuraa, mutta aletaan puhumaan jo tragediasta USA:lle ja maailmalle sen seurauksena. Toivotaan, että maailman mahtavin demokratia saa palikat kasaan, kumpi tahansa valitaankaan ja esim vaalien jälkeen alkaisi aidosti esim. keskustelu siitä onko sosiaalinen media syytä suunnitella uudestaan.

Tästä keskustelusta jo näkee, että ihmiset elää ihan täysin eri todellisuuksissa ja kaikilla se todellisuus muodostuu virtuaalisen maailman kautta. 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 1.11.2020 05.39

Roope1248 kirjoitti:

Trumpin rallien koko suhteessa Bidenin ralleihin on myös niin suuri että tätäkään ei voi mielestäni sivuuttaa. Jos äänestäjä ei jaksa mennä katsomaan Bideniä puhumassa, niin miksi jaksaisi sen paremmin äänestääkkään. BLM mielenosoituksiin hyvin porukka jaksoi osallistua, vaikka oli koronavaara. 

 

En oo ikinä käynyt itse katsomassa yhdenkään poliitikon puhetta tai rallya tai mitään muutakaan ja oon äänestänyt jokaisessa vaalissa jossa mahdollista. Ei demokratia ole kaikille leipää ja sirkushuvia.

Sen lisäksi mielenosoitus on eri kuin poliitikkojen tilaisuudet. 

Näytä koko viesti
Pitkään ja kestävästi - 12.10.2020 03.43

Palataan tänne kirjoittelemaan vähän päivitystä lähinnä itseä varten. Piti aiemman visiitin jälkeen pitää vähän taukoa kirjoittelusta kun vähän mielekkyys kärsi.

Joka tapauksessa edellisten tekstien jälkeen sijoitusstrategiaa tuli muutettua aika radikaalisti. Sain vinkkinä norjalaisen entsyymitalon ArcticZymesin ja vähän aikaa firmaa tutkittuani päätin siirtää n. 85% salkusta ko. lappuun. Tuli sitten siirryttyä hyvin konservatiivisesta lähestymisestä hyvin riskikkääseen. Firman etuina kuitenkin on vuosi 2020 ja esim rokotetutkimukset. Pohjalla on 300 alkavaa asiakassuhdetta ja operatiiviset kustannukset on käytännössä minimaaliset. Firman on helppo skaalata entsyymituotantoja ylöspäin ilman että operatiiviset kustannukset nousee oikeastaan nimeksikään. Viime vuonna on firmassa tehty isot organisaatiomuutokset ja tänä vuonna ovat takoneet kovia kasvuyhtiölukemia ja käytännössä kasvulle ei näy nyt tällä hetkellä rajoja. Viimeisenä uutisena kertoivat isosta yhteistyöstä Kiinalaisen Jiangsu Simcere Diagnosticsin kanssa, jonka jälkeen osake pomppasi vielä vähän lisää. Aloittelin osto-ohjelman tasolla 49 NOK ja kun kaikki ostot mitä tässä kohtaa haluan pistää sisään oli tehty niin keskihinnaksi asettui 55,63 NOKia. Tähän mennessä tuotto 45% kun osake näyttää tänään sulkevan 83 NOK tasolle. Näyttäisi siltä, että osakkeeseen perehtyneet toteaa, että osakkeen hinnan pitäisi olla jo nyt jossain 110NOK tasolla, mutta tuo ei oikein ole vielä päässyt minkään analyysitalojen listoille eikä indekseihin joten oma odotus on että 2021 vuoden aikana päästäisiin lähentelemään 200NOK korkeuksia. 

 

Jotta en ihan täysin hajauttamatta etene niin jätin vielä lähinnä seuraamisen iloksi salkkuun QT:n ja Nesteen osakkeita.

 

Muiden tavotteiden osalta kun vuodesta on takana noin 78 prosenttia niin juoksutavoitteesta on täynnä 77 prossaa. Alkaa tulemaan vähän enemmän rutiinia askellukseen. Lähtötaso kun oli tosi huono niin iloinen yllätys oli, että sain ekaa kertaa kympin juostua alle tuntiin. Nyt koitetaan lähinnä pitää juoksurutiinia yllä. Painostakin on saatu pois kolme kiloa ja tavoitteeseen vielä pari kiloa.

 

Eli koronasta ja lockdowneista huolimatta tästä on tulossa hyvä vuosi. Suomea on hieman ikävä, mutta eiköhän somen kuvat pimeästä marraskuusta pian sen tuskan poista. Täytyy sanoa, että täällä ollessa on saanut hyvän perspektiivin suomen keskusteluihin. Täällä kun on ollut yökerhoissa kiinnimenotajat jo puoli vuotta 10.30, ravintoloita sakotetaan todella isosti rikkomuksista, maskipakko on ollut käytössä alusta asti ja edelleenkään ei saa tavata ihmisiä yli 5 hengen ryhmissä niin tuskailu kokoontumisrajoitusten ja muiden osalta Suomessa vaikuttaa lähinnä huvittavalta. Täytyy sanoa, että suomalainen demokratia toimii edelleen hyvin, kenenkään perusoikeuksia ei näköjään rajoiteta ilman analyysia ja toimenpiteet on kuitenkin hyvin avoimia. Tottakai monia asioita voisi tehdä toisin, mutta jos siellä joku haaveilee vahvasta Kekkosen kaltaisesta hahmosta Suomen johtoon, niin toivottavasti tulee järkiinsä. 

 

Yllä ei siis sijoitussuosituksia tai poliittisia mielipiteitä, lähinnä havaintoja. Peace. 

Näytä koko viesti