Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.8.2019 02.42

Olli Rehn sanoi "viisaasti", että EKP:n tehtävänä ei ole huolehtia pankkien kannattavuudesta. Pankkien arvostustasot alkavat näyttää, että markkina uskoo EKP:n ajavan eurooppaan pankkikriisin. Eikä se ole ihme, kun vaikka Ollia kuuntelee. Jeffrey Gundlach sanoi osuvasti tietäväsä keinon nostaa inflaatiota 10 sekunnissa: "FED ilmoittaa: jaamme jokaiselle kansalaiselle 2 miljardia $." thats it.

Näytä koko viesti
Euroopan Keskuspankin ei missään tapauksessa pidä ostaa osakkeita - 29.7.2019 01.23

Elämme järkyttävää aikaa. Toivottavasti saksan perustuslakituomioistuin kieltää tuon hulluuden jatkamisen tresholdin tullessa vastaan, muuten nuo kahelit eivät tuota pelleilyä lopeta. 

Näytä koko viesti
Nordea - 21.7.2019 06.33

Anaalit yllättävän vaisuja nordean jako-politiikan uudelleen arvioinnista. Von Koskul jo muutama viikko sitten ihmetteli miten on mahdollista, että pankkiunionissa ei ole level play field pääomavaatimuksissa. Osarin yhteydessä mainitsi riskien vähentämisestä koko konsernissa. Ei tarvitse olla Scherlock Holmes ymmärtääkseen, että Nortissa on liikaa massia. Paljonko liikaa? core tier 1 on vuoden lopussa noin 15%. Erittäin konservatiivinen pääomavaade voisi olla 13% + management buffer 0,4-1,2 = hyvänä aikana 14,2% Tällöin noin vajaa 1 % ylimääräistä pääomaa. Se on palttiarallaa vajaa 2 miljardia €. 

Näillä hinnoilla olisi ehkä syytä ostaa omia osakkeita luvan heltyessä, mutta en oikein usko. Todennäköisesti operatiivistä osinkoa alennetaan ja tuo voidaan jakaa pikkuhiljaa ylimääräisinä osinkoina. Paraneehan se ROE näinkin. Hatusta arvelen, että operatiivista ulosjakoa vähän alennetaan ja kiihdytetään kasvua.

Näytä koko viesti