Sijoitustiedon #Teerenpelit 16 - Pauli Äyräs -

Jos Teslan arvo perustuu osittain tulevaisuuden käyttömaksuihin/softan myyntiin, niin ajatus on mielestäni kummallinen. Ihmiset kävelevät jaloillaan helposti sellaiseen autoliikkeeseen, josta saa toimivan auton ilman vuosittaisia lisämaksuja.

Jos auton omistajasta tehdään Teslan lypsylehmä, niin se vaikuttaa varmasti auton jälleenmyyntiarvoon. Jos käytetystä Teslasta ei tahdo saada vaihdossa hyvää hintaa, niin asiakasta varmasti harmittaa ja tuskin haluaa uudestaan mennä samaan miinaan. Kaikki kannattava bisnes perustuu siihen, että tyytyväiset asiakkaat palaavat rahoineen kassajononoon.

Teslan perustajat tekivät oivalluksen, joka jäi isoilta autojäteiltä tekemättä: auton pitää olla tyylikäs, pelkkä sähköistäminen ei riitä. Nyt kun katsoo, vaikka Audin mainoksia, niin näyttäisi, että tämä muotoiluasia on otettu haltuun ja menty jo Teslasta ohi.

En ole asiantuntija näissä sähköautoasioissa enkä missään muussakaan asioissa, mutta uskon, että maalaisjärjellä pärjää paremmin, kuin esim. analysoimalla pörssikursseja loputtomasti. Sir Isaac Newton kuvitteli aikoinaan, että pystyy päättelemällä tekemään rahaa sijoittelemalla osakkeisiin. Hän totesi, että hän kyllä pystyy laskemalla ennakoimaan taivaankappaleiden lentoradat, mutta ihmisten tyhmyyttä osakemarkkinoilla hän ei osaa ennakoida. Tämän hän sanoi menetettyään nykyrahassa miljoonaomaisuutensa.

Osallistuisin mielelläni tuohon Jensin ja Paulin 100m juoksukilpailuun. Mutta, mieluummin pysyn nimimerkkini suojissa ja huutelen puskista näitä mun ajatuksiani. Jos jompikumpi näistä herroista pääsee maaliin asti, niin jaan hänelle kultaisen Billionking-mitalin. Heitän sen kouraan, kuin luun. 

Näytä koko viesti