Olet täällä

Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 13.5.2021 02.40

Et saa 0,99% lainaa kuin max. 20% salkun vakuusarvosta ja 2,49% korolla max. 60% vakuusarvosta.

Ja nimenomaan siis vakuusarvosta joka riippuu salkun sisällöstä, vakuusarvot voi olla jotain 85% ja 0% väliltä.

Näytä koko viesti
Coinmotion - 7.5.2021 08.52

Tänään tuli avattua tili Krakenille, avaamisen aloitin joskus 9 aikoihin aamulla ja työpäivän päätteeksi oli tili auki ja verifioituna, ensimmäisen pienen talletuksenkin tein SEPA maksuna joka ei maksanut mitään ja survaisin 100e Bitcoiniin, komissio oli siinä 20-30 senttiä. Talletus myös tapahtui yllättävän nopeasti eli aamulla tehty talletus oli jo samana päivänä käytettävissä.

Varmasti osalle porukasta kotimainen toimija jotka puhuvat selvää Suomea on houkuttava vaihtoehto mutta melko vaivaton vaihtoehto vaikuttaa vaikkapa Krakenkin olevan.

EDIT: Krakenin kohdalla pitää kuitenkin välttää "instant buy" ominaisuutta jolla komissio näyttää olevan selvästi suolaisempi 1,5%

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.4.2021 03.48

Äkkiä kun maailman graafia katsoo niin tosiaan näyttää siltä ettei kovin paljon edistystä ole ollut mutta ehkä se kuitenkin on vain silmänlumetta.

Muistelisin kuitenkin et kuolemat suhteessa tartuntoihin oli aikanaan 4% ja ylikin? ja nyt näyttäisi laskeneen kuitenkin niin että hädintuskin 2% lukemissa ollaan kokonaisuudessaan.

Ja sitten kun katsoo Suomen tilannetta niin tartunnat on paljon korkeammalla mutta kuolemat eivät ole kovin paljoa nousseet.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.4.2021 11.09

Jep ei taida rokotukset vielä vaikuttaa maailmanmitassa niin paljoa, Israel varmasti paras esimerkki ja myös Britannia on pitkällä.

Suomessa kärvistellään mutta kesä seivaa ja rokotukset pitäisi keritä hätiin kesän ja syksyn aikana täälläkin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2021 07.35

Eli vähän tarpeettomana näen koronapassin, sillä voisi olla käyttöä juurikin nyt mutta jos sellainen käyttöön otetaan niin kyllä meidän byrokraateilla kestää saada se valmiiksi ja käyttöön niin kauan ettei siitä mitään iloa ole.

Lisäksi se on minusta räikeästi perustuslain hengen vastainen vaikka siellä sanotaankin että hyvästä syystä voi poikkeuksia tehdä mutta tämä toki on vain minun mielipide ja omat aivot on kai vain viritetty niin etten halua elää sellaisessa maailmassa jossa viikonloppuna kaljalle päästäkseen pitää muistaa perjantaina käydä pcr testissä ja antaa terveystiedot baarin pokelle.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2021 07.05

Ei sitä vielä kannatakaan. Oma näkemys on se että kärvistellään nyt se 2kk ja sitten alkaakin olemaan jo vanhukset ja riskiryhmät rokotettu ja kesä todennäköisesti tuo helpotusta niinkuin viimevuonnakin, kesällä yhteiskuntaa voi todennäköisesti avata ihan reippaasti (myös rokottamattomille) ja kesän ja syksyn aikana keritään myös iso osa työikäisistä rokottamaan jolloin pitäisi olla ihan hyvissä asemissa loppusyksystä kun tapaukset tuppaa nousemaan ja silloin voi tilanteen arvioida uudestaan.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2021 06.23

Tarkoitin siis vain tuota 50% lukemaa tehohoidon potilaista joka kuulostaa äkkiä ajateltuna siltä että pahan ja henkeä uhkaavan version taudista saa yhtä todennäköisesti nuoremmat kuin vanhemmatkin en mitään sen kummempaa.

Koronaa en ole tietääkseni missään influenssaan verrannut.

0,35% kuulostaa loistavalta omaan korvaan, onko tosiaan niin ettei tuolla lukemalla voi mennä palveluihin kun vanhukset ja riskiryhmät on rokotettu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2021 05.49

Tehohoidon lukemia toki vääristää se ettei sinne vanhuksia/ heikkokuntoista lähetetä ollenkaan.

Näytä koko viesti
Degiro - 31.1.2021 01.17

Ensimmäinen huomio on se että custody-tilillä lainoitusta ei voi käyttää eli pitää avata BASIC tili ja se pitää upgreidata Active tai Trader tiliksi joka tuo lisäoikeuksia tilille kuten lainoituksen ja muutakin kuten lyhyeksimyynnin jne.

Kun tili on joko Active tai Trader niin muuta sinänsä ei vaadita vaan lainoitus on käytössä heti ja sitä ei tarvitse mitenkään erillisesti hakea kuten nordnetissa.

Se paljon voit käyttää lainoitusta riippuu tietysti siitä mitä salkussa on vakuutena ja kuinka paljon.

Lisähuomiona kuitenkin että saadakseen alhaisen 1,25% koron pitää ilmoittaa lainattava summa etukäteen ja ilmoitus tulee voimaan aina kuukauden alussa, korko menee ilmoitetusta summasta käytti sitä tai ei.

Jos ei ilmoita mitään niin korko on 4% 

Ilmoituksen voi tehdä valikosta löytyvästä "allokaatio" kohdasta, ilmoitettu allokaatio uusitaan automaattisesti kuukausittain ellet itse tee uutta ilmoitusta.

 

Näytä koko viesti
Degiro - 31.1.2021 12.57

Futuureille IB varmasti parempi kuin Degiro.

Perussijoittajalle jonka tähtäimessä on Yhdysvaltain osakkeet ja vaikka ETF:t on Degiro hyvä. Myös lainoitusta saa 1,25% korolla ilman nordnetin tyylisiä superluottorajoja.

Varsinkin noissa kolmessa Degiro on varsin kilpailukykyinen kunhan Flatex ei keksi nostaa hintoja.

Näytä koko viesti