Kolumni: Kaikki muu kuin indeksisijoittaminen on turhaa? -

Volan käyttö riskin mittarina ei varmasti ole mikään täydellinen ehkä sitä käytetään jossain määrin paremman puutteessa se kun on kuitenkin jonkinlainen mittari jota voidaan selkeästi ja yksinkertaisesti mitata?

Sinänsä ei edes niin tärkeä mittari koska kaikki osakesalkut on suhteellisen riskisiä ainakin siinä mielessä että ihan kaikki salkut voivat menettää yli puolet arvostaan ja varsin nopeasti oli niissä sitten pari osaketta tai 1000 osaketta.

Suurimmat riskit on kuitenkin sellaisia joita ei käytännössä voi juuri mitata, lisäksi jotenkin uskon siihen että nuo mittarit on historiassa kenties kehitetty paremminkin vertailemaan osake/bondi salkkua toisiinsa esim 50/50 vs 90/10 jne eikä varsinaisesti vertailemaan erilaisia 100% osakkeet salkkuja.

PS. Vähän eri mieltä tuosta riskitön 90e vs suurta heiluntaa sisältävä 100e, miksi ottaa suuri riski pienen lisätuoton takia, mielummin etsisin tapoja ostaa vivulla sitä 90e kohdetta

Näytä koko viesti
Kolumni: Kaikki muu kuin indeksisijoittaminen on turhaa? -

Indeksisijoittaminen ja tehokkaat markkinat usein laitetaan yhteen mutta indeksirahastojen perustaja Jack Bogle hädintuskin edes puhui tehokkaista markkinoista, "Costs matter hypothesis" oli se tärkein asia indeksirahastojen kohdalla ja toisena se että kaikki ei voi olla yli keskiarvon.Näistä kumpikaan ei varsinaisesti nojaa tehokkaisiin markkinoihin lainkaan.

Nämä kaksi yhdistettynä syntyi indeksirahasto josta ensimmäinen oli Vanguard 500 joka muuten edelleen tänäänkin on täysissä ruumiin ja sielun voimissa eli toiminnassa ja ottaa vastaan merkintöjä, toistaiseksi taululle on tikattu +13 202,37%.

Kelvollinen track record kun ottaa huomioon että ohjaksissa ei ole kukaan.

 

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Et saa 0,99% lainaa kuin max. 20% salkun vakuusarvosta ja 2,49% korolla max. 60% vakuusarvosta.

Ja nimenomaan siis vakuusarvosta joka riippuu salkun sisällöstä, vakuusarvot voi olla jotain 85% ja 0% väliltä.

Näytä koko viesti
Coinmotion -

Tänään tuli avattua tili Krakenille, avaamisen aloitin joskus 9 aikoihin aamulla ja työpäivän päätteeksi oli tili auki ja verifioituna, ensimmäisen pienen talletuksenkin tein SEPA maksuna joka ei maksanut mitään ja survaisin 100e Bitcoiniin, komissio oli siinä 20-30 senttiä. Talletus myös tapahtui yllättävän nopeasti eli aamulla tehty talletus oli jo samana päivänä käytettävissä.

Varmasti osalle porukasta kotimainen toimija jotka puhuvat selvää Suomea on houkuttava vaihtoehto mutta melko vaivaton vaihtoehto vaikuttaa vaikkapa Krakenkin olevan.

EDIT: Krakenin kohdalla pitää kuitenkin välttää "instant buy" ominaisuutta jolla komissio näyttää olevan selvästi suolaisempi 1,5%

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Äkkiä kun maailman graafia katsoo niin tosiaan näyttää siltä ettei kovin paljon edistystä ole ollut mutta ehkä se kuitenkin on vain silmänlumetta.

Muistelisin kuitenkin et kuolemat suhteessa tartuntoihin oli aikanaan 4% ja ylikin? ja nyt näyttäisi laskeneen kuitenkin niin että hädintuskin 2% lukemissa ollaan kokonaisuudessaan.

Ja sitten kun katsoo Suomen tilannetta niin tartunnat on paljon korkeammalla mutta kuolemat eivät ole kovin paljoa nousseet.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Jep ei taida rokotukset vielä vaikuttaa maailmanmitassa niin paljoa, Israel varmasti paras esimerkki ja myös Britannia on pitkällä.

Suomessa kärvistellään mutta kesä seivaa ja rokotukset pitäisi keritä hätiin kesän ja syksyn aikana täälläkin.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Eli vähän tarpeettomana näen koronapassin, sillä voisi olla käyttöä juurikin nyt mutta jos sellainen käyttöön otetaan niin kyllä meidän byrokraateilla kestää saada se valmiiksi ja käyttöön niin kauan ettei siitä mitään iloa ole.

Lisäksi se on minusta räikeästi perustuslain hengen vastainen vaikka siellä sanotaankin että hyvästä syystä voi poikkeuksia tehdä mutta tämä toki on vain minun mielipide ja omat aivot on kai vain viritetty niin etten halua elää sellaisessa maailmassa jossa viikonloppuna kaljalle päästäkseen pitää muistaa perjantaina käydä pcr testissä ja antaa terveystiedot baarin pokelle.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Ei sitä vielä kannatakaan. Oma näkemys on se että kärvistellään nyt se 2kk ja sitten alkaakin olemaan jo vanhukset ja riskiryhmät rokotettu ja kesä todennäköisesti tuo helpotusta niinkuin viimevuonnakin, kesällä yhteiskuntaa voi todennäköisesti avata ihan reippaasti (myös rokottamattomille) ja kesän ja syksyn aikana keritään myös iso osa työikäisistä rokottamaan jolloin pitäisi olla ihan hyvissä asemissa loppusyksystä kun tapaukset tuppaa nousemaan ja silloin voi tilanteen arvioida uudestaan.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Tarkoitin siis vain tuota 50% lukemaa tehohoidon potilaista joka kuulostaa äkkiä ajateltuna siltä että pahan ja henkeä uhkaavan version taudista saa yhtä todennäköisesti nuoremmat kuin vanhemmatkin en mitään sen kummempaa.

Koronaa en ole tietääkseni missään influenssaan verrannut.

0,35% kuulostaa loistavalta omaan korvaan, onko tosiaan niin ettei tuolla lukemalla voi mennä palveluihin kun vanhukset ja riskiryhmät on rokotettu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

Tehohoidon lukemia toki vääristää se ettei sinne vanhuksia/ heikkokuntoista lähetetä ollenkaan.

Näytä koko viesti