Olet täällä

Kryptovaluutat sijoituskohteina - 9.1.2018 04.52

Casteliero kirjoitti:

Ja skaalautuvuus ongelmat tulee kaikille ketjuille vastaan, jos tämä teknologia yleistyy, se on ihan sama onko se silloin Q1 vai Q4, niihin pitää löytää ratkaisu ja niillä on etumatka, jotka ne ongelmat ensimmäisinä selättää.

Se on aivan totta, kirjoitukseni tarkoituksena oli enemmänkin nostaa nuo työn alla olevat projektit esiin. Monesti tuntuu siltä, että yhteisö unohtaa kuinka kauan suuret (skaalautuvuus) projektit kestävät, ja majoriteetillä tuntuu olevan se "when moon" ajatusmaailma jatkuvasti.

Olen myös seurannut ja tutkinut kryptovaluuttoja jo monien vuosien ajan, 2017 tosin kyllä aktiivisemmin. Valuaatiokysymykset kiinnostavat erityisen paljon, koska perinteiset valuaatiotavat eivät näytä todellakaan toimivan tällä markkinalla.

Tuo Jeansin lähestymistapa on todella mielenkiintoinen, ei ole tuo M=PQ/V laskeminen tullut aikaisemmin mieleen. Soveltuisikohan tuo paremmin kuitenkin coineille kun tokeneille? Tosin sama pohjahan niissä on, mutta erilaiset use caset. Uskoisin, että sentimentin ja informaation kvantifioiminen voisi johtaa tarkempiin valuaatioihin.

Näyttäisi siltä, että kryptomarkkinan imussa tulee täysin uusia valuaatiomalleja sillä perinteiset mallit eivät anna juuri minkäänlaista suuntaa. Työskenteln itse tällä hetkellä monien datalähteiden kanssa, ja koitan erityisesti kvantifioida sijoittajien psykologiaa, koska hinnat näyttävät nousevan sen mukaan miten päät kääntyvät. Koitan kevään aikana jakaa mahdollisimman paljon inputtia tästä.

 

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 5.1.2018 02.05

Ihan törkeen hyvä kirjotus Castellero!

Lisätäkseni vielä tuohon kirjoitukseesi, niin Ethereumillahan on muitaki projekteja noiden lisäksi, kannattaa tutustua niihin. (https://blog.ethereum.org/2018/01/02/ethereum-scalability-research-devel... tuolta löytyy esim Plasma.io projekti sekä koko tuo "sharding" osio)

"Bitcoinin osalta tuo valuutta on Bitcoin ketjun ainut sovellus. Eli se ei pyri olemaan muuta kuin valuutta, tai oikeastaan arvotokeni." Tästä en voi olla samaa mieltä. Jos katsot esimerkiksi OmniLayeria (joka on rakennettu bitcoin blockchainin ympärille) tai rootstock:ia, huomaat että bitcoin core työskentelee jo skaalautuvuus ongelmien kanssa, eli rakentaa Layer 2 ratkasuja. ETH tulee skaalautuvuus ongelma Q1 aikana, sillä transaktiomäärä on jo ylittymässä kapasiteetin.

 

Näytä koko viesti