Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 20.1.2022 10.37

Lento kirjoitti:

Ovaron uusimman osto-ohjelman ja positiivisen tiedotevirran myötä myyntipaina näyttää vähentyvän. Laita vaikuttaa tosi ohuelta, joten voisi korjata tuohon 4€ pintaan aika nopeasti. 

Sitä odotellessa. Mielenkiinnolla seurailen pienomistajana kehityshankkeiden edistymistä. Alkaisiko hiljalleen olemaan Ovaron pohjat osakekurssin osalta nähty? Aika näyttääcool

 

Näytä koko viesti
Miten innostuit sijoittamisesta? - 27.12.2021 06.53

Pois kirjoitti:

Miten itse innostuit sijoittamisesta?

Mitään tiettyä yksittäistä seikkaa ei muistu mieleeni, joka vastaisi suoraan kysymykseen, miten itse innostuit sijoittamisesta. Ensimmäiset osakkeet ostin vuonna 2017, eli kyseessä on vielä suhteellisen tuore harrastus.

Aluksi ajatuksenani oli vain kasvattaa pankkitilin saldoa, eli säästää töistä tulevat ’’ylimääräiset’’ rahat ilman sen suurempaa määränpäätä. Ajatus sijoittamisesta todennäköisesti lähti liikkeelle siitä, että pankkitilille kertyneelle varallisuudelle pitäisi löytää tuottavampi parkkipaikka. 

Jossain vaiheessa tiedustelin pankista, kuinka osakkeita olisi mahdollista ostaa. Tiedusteluun vastattiin, että sovitaan aika, niin katsotaan asetukset kohdilleen. Samalla laitoin avaussumman kahteen pankin hallinnoimaan rahastoon. Myöhemmin oivalsin käsitteen kustannustehokkuus ja sijoitustoimintani siirtyi sen myötä Nordnetin puolelle.

Aloittaessani sijoittamisen olin töissä tehtaalla haalariduunarina. Työn äärellä sain hyvää oppia, kuinka teollisuudessa liiketoimina käytännössä toimii. Jossain vaiheessa heräsi ajatus siitä, että pitäisikö kuitenkin vielä lähteä opiskelemaan. Menneisyydessä opiskeleminen ei napannut, koska ei ollut tietoa, mikä ala tai työ voisi kiinnostaa.

Nyt vuosia myöhemmin opiskelen kauppiksessa. Jätetään tänne nyt ylös pientä dataa ajatuksistani, joihin voin myöhemmin palata ja havaita, ovatko asiat edenneet oikeaan suuntaan. Lyhyellä aikavälillä kun jää huomaamatta paljonkin asioita, jotka kuitenkin isossa kuvassa edistävät tavoitteita. Opiskeluaiheet menivät off-topic, mutta loppuun kiteytettynä voin todeta, että sijoittamisen aloittamisen seurauksena löysin aihepiirin, joka kiinnostaa ja josta haluan oppia lisää.

Näytä koko viesti
Citycon - 6.10.2021 03.35

Mitkä tekijät isossa kuvassa pitää Cityconin osakekurssia alhaalla? Selkeästi ''fiksuraha'' on hakeutunut Cityconin kyytiin, mutta myyntilaitaa kuitenkin tuntuu riittävän. Likvidi lappu, johon pääsee varmasti käsiksi hiukan isommatkin tekijät niin halutessaan. 

Teoriassa liiketoiminnan ajureiden pitäisi olla yhtiön osalta positiiviset, jos tarkastelee lähivuosia nykyisten tietojen valossa. Mikäli tämä nyt on hyvä betsi, kuten voisi ajatella olevan, niin miksi markkina ei korjaa betsiä ''huonommaksi'' (vai ottaako vain aikansa).

Omistan Cityconia ja yritän hahmottaa näkemytäni yhtiöstä saatavilla olevien argumenttien perusteella. Lähinnä pitäisikö istua käsien päällä, vai lähteä kasvattamaan omaa positiota. Position kasvattamisen haaste on henkilökohtaisesti rajallinen likviditeetti, jonka seurauksena ei kovin montaa ammusta löydy, jos kurssi jatkaa laskemistaan. 

Kiitokset muuten Akille inffoista ja jengille aktiivisesta keskustelusta aiheeseen liittyen.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 24.9.2021 12.52

Ovaron YTD on Nordnetin mukaan viestiä kirjoittaessa karkeasti 17 prosenttia pakkasen puolella. Päiväkohtainen vaihto on ollut suhteellisen kuollutta noin yleisesti, mutta tänään Nordnetin sisäisesti vaihtui tavanomaista suurempi määrä osakkeita.

18.11. pitäisi ilmestyä kolmannen kvartaalin osavuosiraportti, jolloin saadaan tiedonmurusia toimien etenemisestä.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 18.5.2021 07.12

Mielenkiintoista pohdintaa. Muutama vuosi on tullut Ovaron kyydissä istuttua. Yksityisomistajana on välillä hieman vaikeaa arvioida, mikä voisi olla aikahaarukka, jotta yhtiön saneeraustoimet alkavat näkymään omistajien pussissa. Sijoittajana tulee kuitenkin tarkastella, mikä on omistuksien vaihtoehtoiskustannus. Kristallipalloa en minäkään omaa, mutta todennäköisyyksiä yritän siitä huolimatta arvioida erilaisille skenaarioille. Suunta on selkeästi ollut oikea ja iso kuva on varmasti edelleen positiivinen annettujen tietojen perusteella. 

Ainakin itse seuraan mielenkiinnolla asiallista pohdintaa puolesta ja vastaan. Omistajana on tunne, että ei kovin hyvin ole kartalla yhtiön toimista. Toisinaan odottavan aika on pitkähköcool

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 19.2.2021 04.05

Kärsivällisyyttä tämä kyllä vaatii. Onneksi ei ole isoin lappu(ainakaan kirjoitushetkellä) tai saattaisi viluttaa jo tällaiset varoituksetdevil

Mielenkiinnolla tosiaan odottelee ensi viikolla julkaistavia tietoja. Iso kuva edelleen vaikuttaa ainakin omasta mielestäni lupaavalta. Potentiaalia on tylsäksi lapuksi kohtalaisesti. Eri asia on, koska luvut saadaan tasolle, joka herättäisi yleisesti kiinnostusta osaketta kohtaan. Ehkä se tilipäivä omistajille vielä koittaa, jos tehdyt toimenpiteet menevät onnistuneesti maaliin ja isommat negatiiviset muuttujat jäävät menneisyyteen. Kova työ palkitaan usein ennemmin tai myöhemminyes

Näytä koko viesti
Aspire Global - 11.2.2021 06.26

Vaikea on kyllä toistaiseksi hyväksi koettua hevosta myydä. Käteistäkään en oikein tykkää makuuttaa paikoillaan, joten antaa tarinan juosta. Aika näyttää, kuinka käycoolHaastavaa on myös arvioida, millä ajatuksella viimeaikaiset ostajat ovat liikkeellä.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 14.1.2021 07.52

Osaisiko joku fiksumpi avata omien osakkeiden hankintaan liittyen, miten päivässä hankittujen omien osakkeiden lukumäärä määräytyy? 13.1. Ovaro osti omia 320 kappaletta hintaan 4,44€ per osake. 12.1. omia ostettiin 2 500 kappaletta hintaan 4,38€. Muuttuvina tekijöinä kahden päivän otannalla on ainakin osakkeen hinta ja varmasti myös vaihto. On jo useamman kuukauden tullut seurailtua kyseistä aihetta. Ovaron lisäksi myös yleissivistyksen kannalta kiinnostaa tämä aihecool

Näytä koko viesti
Tammiralli - 30.12.2020 07.14

Vuoden viimeisen pörssipäivän kunniaksi sisään:

Pihlajalinna á 9,44

Suominen á 5,08

Aika näyttää, kuinka vuosi 2021 lähtee pörssissä käyntiin. Ennen pörssin sulkeutumista kyttäsin Nordeaa, Cityconia ja Nokiaa, mutta ostot jäivät kuitenkin tekemättä.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.12.2020 10.04

Matka Ovaron kyydissä on kestänyt omalta osaltani reilu pari vuotta. Mielenkiinnolla seuraan tulevaa kehitystä. Suunta tuntuisi olevan oikea ja aika näyttää, koska kehitys näkyisi myös osakkeen arvostuksessa. Rahoituksen uudelleenjärjestäminen on ollut säännöllisesti esillä Ovaroon liittyvissä keskusteiluissa ja omalla kohdallani se on yksi eniten ajatuksia herättävä aihe tämän lapun osalta. Kärsivällisyyttä vaaditaan, mutta mahdollisesti odottaminen vielä palkitaan. 

Holdissa pysyy ja jopa pieni lisäys on mahdollinen. Markkinoilla tuntuisi riittävän liikettä ja oletan tämän lapun toimivan hyvänä tasapainottajana muille sektoreille. Lisäarvoa keskusteluun en viestilläni oikein saanut aikaan, mutta halusin kirjata yleisesti ajatuksia ylös. Seurataan kehitystä ja palataan aiheeseen myöhemmincool

Näytä koko viesti