Olet täällä

Vincit Group Oyj - 13.2.2020 10.24

Mitäs mietteitä jengillä on Vincitistä? Itsellä pieni positio kahdessa salkussa. Positiot avattu palstalla jo aikaisemmin esiintyneellä osta ensin ja tutki vasta sen jälkeen taktiikalla devil 

Myönnettäköön että kyseinen ala ei kuulu omiin vahvuuksiin. Kilpailua on, joten mietityttää kilpailukyky. Saadaanko luotua kannattavaa kasvua ottaen huomioon myös huonoimmat skenaariot omistajan näkökulmasta? Löytyykö ns. turvamarginaalia. Riskejä toki aina liittyy sijoittamiseen, mutta olisi mielenkiintoista lukea muiden ajatuksia aiheesta. 

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 3.12.2018 03.32

Nostetaas ketju takaisin pinnalle. Metsävähennyspohjaa on tosiaan tarkoitus käyttää tulevaisuudessa hakkuissa, kunhan sopivia kohteita tulee vastaan. Olisi mielenkiintoista kuulla näkemyksiä kuinka paljon hehtaareita tarvitaan, jotta voi pyörittää kestävästi metsätaloutta. Suunnitelmissa olisi tulevaisuudessa saada ihan merkkitävä siivu vuosituloista metsän kautta. Ei toki joka vuodelle tarvitsisi olla hakkuita, mutta edes muutaman vuoden välein jonkinlainen siivu. Vaikuttavia tekijöitä on toki monta kuten: Minkä tyyppistä metsää on, puuston ikäluokat jne. Onko ketjun perustaja tai joku muu täältä tilanteessa, jossa voidaan puhua ihan merkittävästäkin metsätalouden pyörittämisestä?

Toisena mietteenä vielä onko kokemusta harvennushakkuista? Meneekö ne aikalailla +-0 kustannusten suhteen, vai onko mahdollista jäädä jotain käteenkin? Päätehakkuista toki se tili tehdään, mutta tosiaan aika pitkä se aikahaarukka taimesta tukkiin ajatuksen tasolla on. Itsellä tosiaan aikalailla keskimääräisen metsänomistajan verran metsää ja ollaan vasta alkutaipaleella, mutta eiköhän sitä kokemusta ala tekemällä pikku hiljaa karttumaan. cool

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 14.11.2018 06.40

Omien metsälainojen marginaalit ovat pyöreät 2%. Lainaa ottaessa luulin marginaalin olevan kohdillaan, mutta aina ilmeisesti luulo ei ole tiedon väärti. Tosin vielä kyse suhteellisen pienistä summista, joten näillä mennään. 

Hyvin lähtenyt ketju liikkeelle, omalla kohdalla ainakin herättänyt jo paljonkin erilaisia ajatuksia. Metsurintyöt ovat tulleet tutuksi, mutta muuten on vielä paljon opittavaa kannattavasta metsätaloudesta.

Näytä koko viesti
Metsäsijoittajan matkassa - 11.11.2018 08.42

Menee kyllä seurantaan ja mielenkiinnolla jään odottamaan keskustelua ja näkemyksiä metsäsijoittamiseen liittyen. Asiallista ja olettaen vähän nuoremmankin sukupolven mielipiteitä lukee mielellään kun muuten tuntuu vielä metsänomistajien keski-ikä olevan suhteellisen korkea. 

Tällä viikkolla tuli tehtyä metsäkaupat ennestään tutusta tilasta ja nyt olisi tarkoitus suunnitella mistä lähteä liikkeelle.

Näytä koko viesti