Gaming Innovation group ($gig, $gigsek) -

AlbertoKOOMA wrote:

Q3/23

Gig raportoi q3 tuloksensa viime viikolla 8.11. Tulos meni pehmeän puolelle, mutta isossa kuvassa suunta on oikea, kun markkinakaan ei ole tällä hetkellä helpoin. Lv oli 31.8m ja ebitda 13.6m. Koko vuoden ohjeistus pidettiin, mutta oletan sen sisältävän ebitdan osalta erikoisen 9.8m sportncon lisäkauppahinnan peruuntumisen, jonka myötä aikaisemmat ennusteet kannattavuuden nopeasta paranemisesta voi vetää romukoppaan. Jatkossa huomiota onkin kiinnitettävä kannattavuuden ja etenkin kassavirtaprofiilin kehittymiseen, joka on investointivaiheessa ollut vielä heikko. Liikevaihto-ohjeistuksen alalaitaan pääseminen vaatisi vikalta kvartilta n. 34me liikevaihtoa, joten eiköhän kausiluontoisesti vahvalta neljännekseltä saada hyvät luvut ja toivottavasti ebitdakin olisi yli 15m.

Mediasegmentti kehittyy lähes kaikilla mittareilla hyvin ja sen liikevaihto oli 22.5m ja ebitda 10.4m. 

Plattapuolen kehitys on ollut hiukan huolestuttavaa ja q-q kasvu tuntuu olevan ainakin kiven alla. Liikevaihtoa q3 syntyi 9,3m ja ebitdaa 3,2m. Luvut hyvin samalla tasolla kuin q2 ja pienemmät kuin q1. Tänne on rekrytty uusi toimari ja muuta johtoa erillislistausta silmällä pitäen . Pipeline on edelleen hyvä ja esimerkiksi hyvin Kroatiassa menestynyt Betssonin nykyisin omistama Rizk laajentaa Serbian markkinoille. Olen silti hiukan epäileväinen pienempien toimijoiden pärjäämiseen reguloiduilla markkinoilla. https://legacyofdeadslot.net/suomi/

Ennen tulosta media-segmenttiin ilmoitettiin mielenkiintoinen yritysosto, joka vei huomion ehkä tarkoituksellakin ensi vuoden eriytyneiden liiketoimintojen tarkasteluun. Gig ostaa kilpailevan affin KaFe Rocksin 35m kauppahinnalla, josta 15m maksettaisiin kaupantekohetkellä ja 20m seuraavan kahden vuoden aikana riippuen taloudellisesta kehityksestä. Kaupan rakenne on hyvin saman tyyppinen kuin aiemmassa Ask Gamblers ostossa ja tarkoituksena on myös samalla kaavalla siirtää sivustot gigin teknologian alaisuuteen. KaFe Rocksin odotetaan tuovan -24 lukuihin vähintään 23m liikevaihtoa ja ebitda-% oletetaan olevan vähintään 45. Tämä tarkoittaisi kauppahintaa 3.6x ensi vuoden ebitda. Kafe Rocksin suurimmat sivustot ovat Pohjois-Amerikan markkinalle kohdentuvat Time2play.com and USCasinos.com. Oston yhteydessä annettiin myös ohjeistus mediasegmentin koko ensi vuodelle, jossa liikevaihto kasvaisi 125-135m haarukkaan, joka tarkottaisi loistavaa orgaanista kasvuakin.

Vaikka raportti oli joltain osin pehmeä, etenkin media-segmentti näyttää  ensi vuoteen katsottaessa houkuttelevalta ja sille olisi jo itsessään helppo perustella nykyistä markkina-arvoa korkeampi arvo. Plattapuolen voi sitten nähdä ilmaisena optiona. Kyllä tämän pitäisi olla edelleen oman arvion mukaan varsin kelpo sijoituskohde ja raportista voi bongailla positiivisia ajureita molempien liiketoimintojen kehittymiseen. 

Gig:n tilanne näyttää lupaavalta, erityisesti mediasegmentin osalta, joka on kehittynyt hyvin. Mediasegmentin liikevaihto oli 22.5 miljoonaa ja EBITDA 10.4 miljoonaa, mikä on merkittävä saavutus. Plattapuolen haasteista huolimatta yrityksen kokonaisnäkymä on positiivinen. Uskon, että Gig voi voittaa kassavirtahaasteet ja investointivaiheen ongelmat strategisilla päätöksillä ja johdon uudistuksilla

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina -

Minkä kryptovaluutan uskot menestyvän parhaiten tänä kesänä ???

Näytä koko viesti