Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 8.4.2021 12.41

Kuten täällä on jotkut jo vähän sinne päin kommentoinutkin ja itsekin aiemmin totesin, ei markkinointiin vuokrataloyhtiön välttämättä tarvitse panostaa paljoakaan. Minulla on tiedossa yhtiöitä, joiden asunnoista ei ole netissä suunnilleen muuta tietoa kuin välittäjän puhelinnumero ja vuokrausaste on 98-99%. Paikkakunnan vuokra-asuntojen kysyntä/tarjonta tilanne on kaikki kaikessa. Jos vuokralaisista kilpailua, niin kai noilla nettikuvilla pystyy jotakin saavuttamaan. Mutta kyllä silloinkin lopulta sijainti, hinta ja asunnon kunto ratkaisee. Mutta kyllähän nuo on asiat on hyvä olla kunnossa, en tarkoita etteikö niihin kannattaisi panostaa. Ja Ovarollakin parempaan suuntaan menossa.

 

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 08.21

Kai minä en sitten ymmärtänyt tuosta mitään https://www.citycon.com/agm2021

Ja ne on Cityconinkin ostoskeskusten päälle jo rakentaneet kämpätkin. Hyvä kun täällä on noita tietäjiä, niin opitaan uutta.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 06.48

Tuo on kyllä aivan totta. Veikkaan kuitenkin, että tämä tilanne on herättänyt johdon ja ainakin nopeuttanut asioita. Itse en lähde ainakaan vielä mukaan, mutta mielenkiinnolla seuraan tilannetta.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 05.37

kahvi, täällä on muutama osake, joihin pitää kommentoida palstan yleisen mielipiteen mukaan smiley Mutta kuten Bingo53 tuossa totesikin, hyvä se on eri näkökulmia saada pohdintoihin. Ja mielestäni niitä pitäisi pystyä itse kunkin mutustella ajatuksella ennen välitöntä teilaamista. 

Vaikka itselläni ei ole omistusta niin tässä Cityconissa kuin Ovarossakaan, kiinnostavat nämä yhtiöt, koska kiinteistöala on tuttua ja kiinteistöt puuttuvat vielä osakesalkusta. Mitä tulee Cityconiin, niin kai nyt alkaa olemaan selvää, että kauppakeskustoiminta alkaa kärsiä, kun johtokin muuttaa strategiaa ja asuntopuoli tulee merkittävästi mukaan. Muutoksen onnistuminen on varmaan isossa roolissa tämän osakkeen pitkän tähtäimen tuottojen kanssa.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.3.2021 03.28

Joo, kyllähän markkinoinnillakin voi jotain saada aikaan, mutta en näe sitä tällä alalla kovin merkittävänä tekijänä. Vuokra-asunnot kyllä menevät, jos vain on asunnonhakijoita ja asunnon kunto & vuokra hyväksyttävällä tasolla. Asunnon kunto vaikuttaa merkittävästi asunnon vuokrattavuuteen ja huoneistojen pintarempat menevät ihan vuosikuluina. Yksi huono keino vuokrausasteen nostoon on, että ei panosta niin paljon vuokralaisen valintaan (ei välitä maksuhäiriömerkinnöinstä jne.) Tällä saa sitten pienellä viiveellä nousuun luottotappiot ja yleensä vielä remonttikulut. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 22.3.2021 11.11

Bingo53, kiitos havainnollisesta taulukosta. Huolestuttavalta näyttää tilanne. Vaikka vuokrausaste on saatu hyvään nousuun, ei toiminnan kassavirta kata näköjään rahoituskuluja. Millä vuokrausastetta on sitten saatu nousemaan? Yhtiöllä itsellään on siihen kaksi konstia; vuokrien laskeminen ja asuntojen kunnostaminen. Kannattavuushan siinä kärsii.

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 25.2.2021 11.19

Massiiviset hallinnon kulut vain nousevat (18 -> 19%) suhteessa vuokraustoiminnan tuottoihin. Niitäkin aina luvataan kuten nytkin alaspäin, mutta mitään ei tapahdu.

Arvonalennuskirjaukset nyt ei yllätä enää ketään. Toivottavasti arvot nyt runtattiin kerralla tarpeeksi alas. 

Näytä koko viesti
Ovaro (os. Orava) - 19.2.2021 02.52

Harmi homma, mutta tsemiä jatkoon. Otetaan jääkiekkopuolelta aiheeseen toinenkin lainaus: "Syödään paska ja mennään eteenpäin" (Petri Matikainen)

Vuokrausasteen kasvu antoi odottaa operatiiviseen toimintaan muuta. Mielenkiinnolla odotellaan tarkempia tietoja sitten ensi torstaina.

Näytä koko viesti
Sampo - 11.2.2021 11.18

PerttiKotos kirjoitti:

Sampo Oyj   Tilinpäätös 2019
Vuoden 2019 lopussa Nordean osakekohtainen kirjanpitoarvo 8,34 euroa ylitti osakkeen markkina-arvon 7,24 euroa. Tämän johdosta Sampo toteutti IAS 36 Omaisuuserien arvonalentuminen -standardin mukaisen arvonalentumistestin, jossa Nordeasta kerrytettävissä olevaa rahamäärää verrattiin sen kirjanpitoarvoon Sampo-konsernissa. Kerrytettävissä oleva rahamäärä on määritetty käyttäen diskontattua rahavirtamallia, jossa rahavirrat pohjautuvat Nordeasta saatavaan julkiseen informaatioon sekä Sammon niistä tekemiin arvioihin Nordean tulevaisuudesta. Testauksen perusteella kerrytettävissä oleva rahamäärä ylittää Nordean kirjanpitoarvon, eikä omistuksesta ole kirjattu arvonalentumista.

 

 

Joko tuo yllä mainittu kikkailu loppui. 899 miljoonan euron alaskirjaukset.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 12.1.2021 02.29

Stuga, osakeyhtiöiden tulolähdejako poistui verovuonna 2020.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/77302/er%C3%A4i...

Luulisi olevan verottajalla tärkeämpääkin tekemistä kuin kysellä sijoitussuunnitelmia.

Näytä koko viesti