Olet täällä

Ovaro (os. Orava) - 7.10.2020 12.41

Aki Pyysing kirjoitti:

 

" Elokuussa 2020 yhtiö myi 14 asuntoa velattomilta hinnoiltaan 3,0 M€ (2,1 M€ 8/2019). Tämän vuoden aikana (1.1.2020-31.8.2020) yhtiön on myynyt yhteensä 80 asuntoa, joiden yhteisarvo oli 17,2 M€.

 

Mikä noiden myytyjen asuntojen tasearvo oli?

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 24.9.2020 01.15

vsquid kirjoitti:

 

Arthur kirjoitti:

SVOP-sijoituksessa on se etu verrattuna lainaan, että se kasvattaa yhtiön nettovarallisuutta ja näin saat edullisemmin verotettua osinkoa yhtiöstä ulos enemmän (8% svopista).

 

Lainaa takaisin maksaessa vero on 0%, niin tulee halvemmaksi tavaksi kuin nostaa osinkoa.

Saat sinä sen svopinkin 0% verolla 10 vuoden sisällä ja lisäksi ne osingot 7,5 % verolla wink

Jos ei ole ajatuksia nostella osinkoja yhtiöstään (minun mielestä matalasti verotettu osinko kannattaa aina nostaa yhtiöstä, tai kirjata velkoihin osakkaalle), niin sitten ihan sama miten tekee. Noissa SVOPeissa kannatta huolehtia, että sijoitukset ovat selviä ja dokumentaatio hyvä, niin ei joudu verottajan kanssa hankaluuksiin.

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 24.9.2020 11.10

Teemu12345 kirjoitti:

 

 

Toinen itselle hieman epäselväksi jäänyt asia liittyy henkilökohtaisten varojen siirtämisestä yhtiölle, olisiko suorassa SVOP-sijoituksessa jotain etuja siihen nähden, että lainaisi rahan suoraan yritykselle ja mahdollisesti myöhemmin konvertoisi lainan SVOP:hen, kun osinkojen nostaminen joskus vuosien kuluttua tulisi ajankohtaiseksi? 

SVOP-sijoituksessa on se etu verrattuna lainaan, että se kasvattaa yhtiön nettovarallisuutta ja näin saat edullisemmin verotettua osinkoa yhtiöstä ulos enemmän (8% svopista).

Näytä koko viesti
Fortum - 9.9.2020 09.06

Ote samaisesta Hesarin uutisesta:

FORTUM on kaasuputkihankkeessa osallinen saksalaisen tytäryhtiönsä Uniperin kautta. Uniper, josta Fortum omistaa jo runsaat 75 prosenttia, on antanut putkea rakentavalle yhtiölle aiempien mediatietojen mukaan lähes miljardin euron lainan putken rakentamiseen. Fortum ei tiistaina halunnut ottaa kantaa Uniperin vastuiden kokonaissummaan.

Putkesta suurimman osan omistaa Venäjän valtion maakaasuyhtiö Gazprom.
Uniper varoitti toisen vuosineljänneksen tulosraportissaan, että lainan odotettavissa olleet korot jäävät saamatta ja pääoma voidaan joutua alaskirjaamaan, jos putki ei lopultakaan valmistu. Uniperin tammi–kesäkuun tulos oli verojen jälkeen 677 miljoonaa euroa.

 

Kertavaikutuksen suurusluokka tuossa. Mutta vaikutukset eivät jääne siihen. 

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 8.9.2020 06.45

Jos olisin Suomen diktaattori, yksinkertaistaisin rajulla kädellä tätä Suomen verotusta ja sääntöviidakkoa, jolla saataisiin jo merkittäviä säästöjä hallinnossa

  • Yritystukien täydellinen lopettaminen
  • Yhteisöjen verotus nollaan (veroja maksetaan vasta, kun yhtiöstä maksetaan rahaa omistajille ja työntekijöille)
  • Henkilöverotuksessa vain yksi tulolaji (kaikki tulot, oli ne sitten sijoitustuloja tai palkkoja lasketaan yhteen verotuksessa)
  • Henkilöverotuksessa kaikkien vähennysten lopettaminen
  • Henkilöverotuksessa joku maltillinen progressio, jossa pienistä tuloista ei veroja ja suurimmistakin tuloista maksimissaan joku kolmasosa veroja

Ei ole hajua siitä, että saisiko tällä mitenkään tarpeeksi veroeuroja hyvinvointivaltion ylläpitoon. Ainakin yhtiöille tulisi Suomesta kiinnostava paikka toimia ja työllisyydelle luulisi tekevän hyvää. Tämä nyt meni vähän ohi kysymyksestä, mutta tulipahan haaveiltua wink

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 8.9.2020 08.29

Eläkkeet maksetaan tyel-vakuutuksella ja työttömyysvakuutusmaksulla rahoitetaan työttömyyspäivärahaa. Palkkojen lisäksi on muitakin ansiotuloja (esim. henkilöyhtiöiden tuloksen ansiotulo-osuus) ja kaikista palkoistakaan (YEL) ei makseta sairausvakuutuksen lisäksi muita sivukuluja. Eli sillä onko sinulla suuret ansiotulot ei ole välttämättä mitään merkitystä sinun eläkkeisiin jne. Ansiotulojen verotuksella on kuitenkin merkittävä vaikutus myös yrittäjien verotukseen.

Osinkojen verotusta jo korjasitkin, mutta edelleen antaa väärän kuvan yksityisten osakeyhtiöiden osinkojen verotuksesta. Pääomatuloina (7,5% verolla) verotettavaa osinkoa saa enintään 8 % osakkeen matemaattisesta arvosta.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 7.9.2020 03.26

Teknokraatilla on mennyt pahasti puurot ja vellit sekaisin tuossa ansio- ja pääomatulo vertailussa. Myös hänen esittämäänsä osinkojen verotus on todella karkea, antaa aivan väärän kuvan. Siitä olen samaa mieltä, että sekä pääoma- että ansiotulojen verotusta pitäisi laskea.

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 7.9.2020 01.04

Kiitos Heikin Ashi päivän piristämisestä!

Rinne toimitusjohtajaksi.

Näytä koko viesti
Firman kassasta osakesalkkuun - 7.9.2020 12.45

Tuo tulolähdejaon poistaminen tämän vuoden alusta alkaen oli kyllä loistava juttu ja tosiaan ihmeen vähän ollut esillä julkisuudessa. Veikkaampa, että vasemmiston poliitikot eivät ole asiasta älähtäneet, koska eivät ole tajunneet sen merkitystä. Ihan kuten monet heistä eivät tajua yrityksen ja sen osakkaiden verotusta muutenkaan (esim. "verovapaat" osingot).  

Mielestäni tuo oli kyllä selvä epäkohdan poistaminen yhteisöjen verotuksessa. Yhtiö saattoi tehdä tilikaudella tappiota, mutta joutui silti maksamaan veroja. Esimerkiksi yhtiöllä oli voitollista kiinteistön vuokraustoimintaa (joka luettiin henkilökohtaisen tulolähteen tuloksi) ja tappiollista elinkeinotoimintaa. Molempia tulolähteitä verotettiin erikseen.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 27.8.2020 02.37

Seuraan vähän kaikkia, mutta en nyt jaksa kaivella niitä. Luotan kuitenkin sen verran muistiini, että otsikoita oli viikkotasolla tuplaantuneista tartunnoista. Ottamatta sen kummemmin kantaa mihin suuntaan tässä ollaan nyt menossa, pointtini oli, että raflaavat otsikot saadaan aikaiseksi, kun muutellaan ajanjaksoa, jolla tartuntoja tarkastellaan.

Näytä koko viesti