Betfair ja tilien sulkemiset -

Samassa veneessä ollaan. Laitoin Twitterin kautta viimeisimmän kyselyn tänään aamupäivällä. Aivan naurettavan ala-arvoista palvelua kyllä Betfairin osalta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
otso kirjoitti:

NYT/Sienalta ilmeistyi juuri neljä uutta pollia:

  • Wisconsin Biden +11 (Biden/Trump 52/41), edellinen 11.10 Biden +10 (51/41)

Kiitti! Wisconsin 1,336 Pinnaclella kelpaa ehdottomasti.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
Aki Pyysing kirjoitti:

 

Ylivoimaisesti huolestuttavin vaaliuutinen Sleepy Joen voiton kannalta: Osa postiäänistä jää Rust Beltillä laskematta postin tökkiessä . Demokraatit äänestävät enemmän postissa. Trump on kehottanut kannattajiaan äänestämään vaalipäivänä. Postin johtaja on Trumpin tukijoita😱. https://t.co/R1oTL1JYR2

— Aki Pyysing (@AkiPyysing) October 30, 2020

Tämä on paras toivo trumpetisteille mitä olen löytänyt: Postiin jää riittävän suuri määrä Rust Beltin ääniä. Mie olin kyllä budjetoinut jo Michiganin ja Wisconsinin varmaksi.

Korkein oikeus tuskin antaa lisäaikaa äänien laskemiseen ja postin johtaja tuskin käy ruoskimassa kantajia, että pitäkää kiirettä.

 

Onneksi on turvaväliä: https://electproject.github.io/Early-Vote-2020G/PA.html

Pennsylvaniasta ei löydy vuoden 2016 dataa ennakkoäänestäneistä. Floridassa johto on n. 3M vs 2,8M demokraattien hyväksi (205k). Clinton johti 2,558M vs 2,471M (+87k), ja hävisi lopulta 4,617M vs 4,504M (-113k). Ennakkoäänestysdatasta ei kuulemma kannata tehdä liikaa johtopäätöksiä. Ainakin itse luulin, että demokraateilla pitäisi olla voittoa halutessaan selvä johto ennakkoäänissä, mutta näin ei ilmeisesti ainakaan Floridan kohdalla ole. Senkin perusteella Pennsylvanian tilanne näyttää maallikon silmiin ihan käsittämättömän hyvältä. Kaiken lisäksi posti tötöilee ainakin ko. osavaltiossa juuri oikeassa paikassa:

https://triblive.com/local/regional/potentially-thousands-of-requested-…

2016 Butler county: Trump 66,7% Clinton 29,2%

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Bet365 antaa ainakin tällä hetkellä 1,03 Bidenin voitolle Kaliforniaan. Jos ei aio mitään muuta vetoja lyödä, niin tuohon kohteeseen kannattaa tyhjentää käyttötili sitten, kun kaikki äänet alkaa olla annettu. En usko, että Trump voittaa edes kerran tuhannesta. 3% tuotto pääomalle parilla hiiren klikkauksella ei ole huono. Limittien kanssa tosin saattaa tulla ongelmia, ellei niitä ala järjestellä jo kuntoon.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Fivethirtyeight.com

 

Which polls are influencing the forecast for Florida?

Right now, 79% of the forecast for Florida is based on polls and 21% relies on factors like demographics and past voting patterns. These are the most influential polls, as determined by how recently they were conducted, how many people they surveyed and how fivethirtyeight grades the pollster.

Kertokaa mulle, miksi postiäänten tilanteella ei ole mitään merkitystä noiden analyyseihin? Vai meneekö se kohteen "factors" alle?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -
JR kirjoitti:

 

Artsipappa kirjoitti:

Eli vedot pysyy vaikka ehdokas kuolisi. Yleensä näissä on poissuljettuna salamurha (eli salamurha ja betsit void), mutta tässä markkinassa ei ole edes salamurha klaussalia.

 

Tää on kyllä todella naurettava sääntö. Ajatus on varmasti ollut PR-näkökulma: Jos salamurha tapahtuisi, niin ei haluttaisi että heidän alustallaan joku "hyötyy siitä", ja pienemmässä määrin ettei alustan voitais väittää tarjoavan motiivia salamurhaan (ajatus USA:n merkittävän presidenttiehdokkaan salamurhasta jostain vedosta edun saamiseksi on toki absurdi). Ongelmana tässä on, että vedon voidaamisessa on hyötyjä ja häviäjä aivan samalla tavalla kuin vedon ratkaisemisessa olisi.

Tällainen tapaus löytyy. Toki kandidaateilla turvallisuushommat varmaan vähän tarkemmin katsottu, kuin futisjoukkueilla...

https://en.wikipedia.org/wiki/Borussia_Dortmund_team_bus_bombing

Bideniä lyöty maltillisesti lisää 1,53lla. Sokeasti 538:n todennäköisyyksiä mukaillen EVt on hieman paremmat tällä vedolla kuin viikko sitten 1,63lla lyödyllä. Bidenin voittoarvio noussut 78%->84%. Trump on aikamoisessa syöksykierteessä tällä hetkellä.

 

EDIT. Popular vote winner, democrat candidate Partyn betsipuolella 1,15. Ottivat 3k vastaan, kelpaa

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Vastaan itselleni, kun betsiguru Aki ei ole vielä tullut kertomaan mielipidettään.

Taustaa: 36h sitten mulla ei ollut pahemmin käsitystä koko tilanteesta. Tiesin vain, että Bidenillä näyttää hyvältä, ja Trumpilla ei. Katsoin Akin ja Paulin Teerenpelit-jakson, ja kiinnostuin. Yritin löytää järkisyitä olla betsaamatta Bideniä, mutta ei niitä vaan meinannut löytyä millään. Lainaan Ylikertoimen nimimerkki 'guessingamesia':

"Olen kuitenkin yrittänyt löytää jatkuvasti nimenomaan syitä cashoutata, ja seuraavaa vaa'ankielikatsausta tehdessäni voin luvata että mitään pro-Biden-agendaa minulla ei ole vaan pikemminkin päinvastoin. Olisi ihanaa, kun jostain löytyisi joku selkeä leakki ajattelussa, jonka takia voisi hyvillä mielin myydä vedot pois ja jatkaa elämää."

Perusteluita lyödä Bideniä:

-Oma mutu: markkina yliarvioi Trumpin loppukirin todennäköisyden. Tuulipuvut lyö Trumpia -> Bidenin kerroin säilyy ylhäällä

-10v kokemus ammattimaisesta odotusarvojen tutkimisesta

-Kuulemma ns. vapaata riistaa on vähemmän kuin 4v sitten. Etumatkaa on vaikeampi ottaa kiinni https://www.politico.com/news/2020/09/18/joe-biden-polls-electoral-coll…

-Aki lyö Bideniä (Tämä on oikeasti iso tekijä. Aki on skarppi kaveri saliäijäksi, eikä lähde heppoisin perustein painamaan isoja betsejä. Kokemusta ammattimaisesta odotusarvojen tutkimisesta aika paljon enemmän kuin 10v)

- https://projects.fivethirtyeight.com/2020-election-forecast/  Kovasti puhutaan, kuinka Trumpin voiton piti olla täysin mahdoton viime vaaleissa. Näiltä tuli kuitenkin 28% vaalipäivänä Trumpille, eli aivan kassalla eivät todellakaan olleet. Nyt Biden 78%. Huom. Jos luotamme sokeasti ko. sivuston analyyseihin, 1,62lla lyöty euro palauttaa keskimäärin 1,2632 euroa (!!)

-Nimimerkki guessingamesin ansiokas selvitys ylikertoimessa vaa'ankieliosavaltioiden tilanteesta, ja vertailut vuoteen 2016

-parin ulkomaisen betsifoorumin selailu

1,8lla lyöminen oli näilläkin analyyseilla mielestäni aivan pakollinen siirto. Ikävä kyllä bet365 laittoi kesken betsien klikkailun tilin jäähylle, mutta ehdin 3% omaisuudestani survoa 1,80:llä, 1% hieman heikommilla kertoimilla muille saiteille, ja pari pinnaa muille saiteille vielä tänään ehkä avg 1,66-tasolla. Eli 6% on nyt kiinni. Toinen murheen lähde on, että markkina luotti todella, todella paljon Bidenin sortumiseen ensimmäisessä väittelyssä. 1,80 eilen oli aivan uskomattoman hyvä kerroin vs 1,62 nyt. Vaikka arvioisi Bidenille hyvin konservatiivisesti 70% voiton saumat, olisi 1,62lla lyöminen silti OA 1.134. Sekin olisi erittäin hyvä kohde, etenkin kun A) betsata voi käytännössä rajattomasti ja B) veto osuu usein. Tämä vaan on mielestäni paikka, mihin ei voi ammattipelaajana olla ampumatta vielä lisää. Tuossa on nimittäin aika iso puskuri vielä sille, että vedosta tulee pitkässä juoksussa tappiollinen.

Lopputulos: 1,80-tasolla olisin suositellut vaikka omalle äidille Bidenin lyömistä. 1,62: omalla vastuulla. Pääpointtini on, että hataralla tietämykselläkin voi ottaa näkemystä, ja näin olen myös tehnyt. Tästä vedosta tulee Mayweather vs McGregor mieleen. Tuulipuvut painaa Trumpia niin paljon, että Bidenin kerroin on vaan liian ylhäällä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 -

Aki, vieläkö painetaan?

Näytä koko viesti