Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 22.9.2020 10.51

shaksuka kirjoitti:
Jos tosiaan puhuttaisiin niistä vaaliväittelyistä, eikä postailtaisi YouTuben pissivaippasalaliittolinkkejä.

Yhtäkään salaliittolinkkiä en ole postannut.

shaksuka kirjoitti:
Ymmärrettävää, että Trump loi itselleen tällaisen muistisäännön, onhan super-duper nyt helpompi muistaa kuin vaikeat sivistyssanat.

Tällaisten kommenttien (tai pitäisikö sanoa ajattelun tason) takia asiallinen keskustelu Trumpista on vaikeaa. Eikö se ole mennyt jo sitkeimmällekin TDS-ihmiselle kalloon, että Trumpia ei kannattaisi ohittaa vitsinä? Myöskään kannattajiensa mollaaminen ("deplorables") ei toiminut. Sitäkin on tällä forumilla esiintynyt.

Jos kuvittelet oikeasti, että Trump pääsi presidentiksi asti vain "höpisemällä sekavia" ja sanomalla välillä, että "super douper", niin kannattaisi varmaan sivistää itseään. Jos ei muusta syystä, niin maailma saattaa sen jälkeen näyttää hieman rationaalisemmalta paikalta.

Näistä videoista 1 2 kannattaa aloittaa.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.9.2020 09.59

shaksuka kirjoitti:
Samalla täällä ehkä säästyttäisiin päivittäiseltä salaliittovideospämmiltä, ja voitaisiin keskustella vaaleista.

Kerrotko millä tavalla vaaliväittelyt Trump vs. Biden syksyllä 2020 eivät liity vaaleihin? 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.9.2020 08.56

eke kirjoitti:
Koska Bidenin osallistuminen väittelyyn on suurella todennäköisyydellä teurastus, jonka demokraatit kyllä tajuavat, veikkaan että Biden sairastuu sopivasti ennen ensimmäistä väittelyä ja paikalle kutsutaan Harris.

Toinen vaihtoehto on korvanappi/sala-teleprompter-viritykset ym. Spekulointi käy kuumana twitterissä. Mikään näistä ei ole hyvä vaihtoehto Bidenille.

Demokraatit ymmärtävät hyvin, että pois jääminen väittelyistä tarkoittaisi käytännössä sitä, että hän ei ole kykenevä presidentiksi.

Biden pärjää toistaiseksi ihan OK telepromptereiden kanssa. Ei hän sentään niin seniili vielä ole, etteikö osaisi lukea valmiiksi kirjoitettua tekstiä ruudulta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.9.2020 11.13

shaksuka kirjoitti:
Mielestäni on aika jännä, että koko ajan jauhetaan Bidenin dementiasta, vaikka sen keskimääräiset jutut ovat kuitenkin selkeästi täysjärkisempiä kuin Trumpin. Trump on vain 3 vuotta nuorempi ja selvästi huonommassa fyysisessä kunnossa. Jos noista papoista jompikumpi kupsahtaa kesken presidenttikauden, se on Trump. Bidenin ongelma on änkytys ja yleisesti huonompi ulosanti, josta saa sitten tehtyä hauskoja YouTube-klippejä. Mutta jos nyt kuuntelee yhden Bidenin ja yhden Trumpin keskustelu- tai tiedotustilaisuuden viime päiviltä, niin kyllä höpöisemmät jutut on Trumpilla.

Ero on siinä, että Trumpin äänestäjät tietävät mitä saavat. Bidenin.. en ole ihan varma.

Trump oli nimittäin se sama Trump 2012, 2016 ja 2020, mutta kun vertaa 2020-Bidenia vaikkapa 2015-Bideniin, niin erohan on aivan jäätävä.

ps. RBG-sopan "keskellä" Trump bännäsi TikTokin, mutta kukaan ei sitä tainnut huomata.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 19.9.2020 12.55

Lepardi kirjoitti:
Jos täältä löytyy niin iäkkäitä ihmisiä, että he muistavat nuo ajat, olisi kiva kuulla muistuttiko suomalaismedian suhtautuminen Kekkoseen tuolloin paljonkin sen nykyistä suhtautumista Joe Bideniin.

Kekkosen "piilottelu" oli tosin hieman helpompaa, kun noihin aikoihin ei ollut somea eikä kiusallisia vaaliväittelyitä. Kyllähän TV-kameroihin silti näitä ikäviäkin hetkiä tallentui.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.9.2020 11.36

Lepardi kirjoitti:
Tähän pätkään itse kiinnitin eniten huomiota. Se on kriittinen oikeasti eikä vain näennäisesti, ja sikäli poikkeuksellista tekstiä Ylen kirjeenvaihtajalta: "Harris puhui tällä viikolla Barack Obaman kanssa videopuhelussa muun muassa Bidenin jäätelömieltymyksestä. Keskustelu on jokseenkin kiusaannuttava."

Tuoko se demokraattien suurin ongelma on tällä hetkellä? Yksi jäätelökeskustelu oli kiusaannuttava.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.9.2020 11.29

Lepardi kirjoitti:
Ylellä on aloittanut Washingtonissa uusi kirjeenvaihtaja Iida Tikka. Hän kirjoitti tällä viikolla kriittisesti demokraattien vaalikampanjasta

Artikkeli oli näennäisen kriittinen. Kun jutun luki läpi, niin "kritiikki" oli tasoa "Biden on liian lämmin ja empaattinen". Lähteenä olivat jälleen WaPot ym. liberaalimedian törötorvet. YLE ei uskalla, eikä halua ikipäivänä nostaa esiin oikeita Bidenin tai demokraattien ongelmia (Trumpin ansioista nyt puhumattakaan). Tikka ehkä vetelee nuoren toimittelijan innolla aluksi vähän "räväkämpää" linjaa, mutta se oikenee (oikaistaan) pian.

Mielelläni toki olen väärässä. Annetaan nyt Tikalle joka tapauksessa reilu mahdollisuus.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.9.2020 11.28

Jos jatketaan hieman ajatusta journalismin tasosta, niin missä tahansa muussa sivistysmaassa siellä olisi kaksi USA-toimittajaa, joista toinen nostaisi esiin olennaisia asioita konservatiiviperspektiivistä ja toinen liberaaliperspektiivistä.

Nyt siellä on ollut neljän vuoden ajan 2 toimittajaa (Hentunen ja Vilen), joista kumpikin kaartaa vasemmalle ja kumpikaan ei nosta esiin mitään olennaista mistään perspektiivistä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.9.2020 09.49

Tuo väittelyn voittajasta vedon lyöminen on yhtä mielekästä puuhaa kuin löisi vetoa siitä, onko suklaa parempaa jäätelöä kuin vanilja.

Entä jos Trump häviää "kaikkien" retoriikan asiantuntijoiden mukaan 1. väittelyn aivan pystyyn, mutta kannatus nousee jokaisessa swing statessa 10 prosentilla?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.9.2020 01.10

Roope1248 kirjoitti:
Cloud research oli tätä tutkinut: 

https://www.cloudresearch.com/resources/blog/election-2020-poll-respondent-honesty/

11.7% of Republicans say they would not report their true opinions about their preferred presidential candidate on telephone polls. 

Juuh, elikkäs.

Nuita shy votersseja on todellisuudessa rutkasti enemmän. Veikkaan, että n. 20-50 %.

Todelliset voimasuhteet ovat Trumpille noin 65-35.

Siinä olet oikeassa, että marraskuussa talous ja työllisyys rullaa jo ihan eri malliin ja korona on kuin muisto vain (noin abstraktion tasolla. ei toki reaalisena lääketieteellisenä asiana) ja tämä avittaa Trumpin murskavoitoa.

October surprise on se että Kamala korvaa Jie Bodenin.

Näytä koko viesti