Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 4.3.2020 11.48

Hei, väliin tällainen vasta liittyneen pohdinta.

Olen muutaman vuoden ajan harrastanut melko lyhyen aikavälin sijoittamista (1-12kk), en koe itseäni treideriksi, toimin Pääasiassa funda pohjalta. Kauppaa olen käynyt Osakkeilla ja viime aikoina myös viputuotteilla. Pääasiassa unlimitedturboilla, kohde etuuksina kotimaiset suuret yhtiöt ja sp500 indeksi. Välittäjä minulla on nordnet. Ja viputuotteet siis nordnetin kautta eri toimijoiden laskemia.

Viime aikoina olen tullut enemmän kiinnostuneeksi treidaamisesta ja teknisestä analyysistä (jonkinlainen käsitys jo aiemman kaupankäynnin pohjalta). Tarkoitus olisi aloittaa maltilla ja ottaa kokeiluun Nordnetin Infront web treider.

Omaa sijoitus strategiaani en suuresti ole muuttamassa, fundamentti analyysiä ei ole tarkoitus unohtaa. Teknisellä analyysillä haluaisin vain oppia ymmärtämään sijoitusten ajoitusta hieman paremmin.

Minua kuitenkin vaivaa pari kysymystä käytännön puoleen liittyen. Esim. yleisesti, jos käy kauppaa jonkun treidausterminaalin kautta (vaikka infront  active treider). Onko silloin yhteydessä ’’suoraan’’ pörssiin ilman välittäjää?

Ja tästä päästään toiseen kysymykseen, esim. tilanne jossa käydään kauppaa jollakin edistyneempien treidaajien suosimalla indeksifutuurilla, johon toimeksiannon yhteydessä asetetaan omat stoploss- ja profit target tasot. Ja jos treidi suljetaan voittavana, kuka silloin on hävinnyt summan?

Epäselvän selityksen vuoksi selvennys: Nordnetin opetus videolla Jukka käy ilmeisesti kauppaa jollakin sp500 futuurilla (leikkirahalla), mutta kuitenkin olen käsittänyt, että oikealla rahalla kaupankäynti tapahtuu teknisesti/visuaalisesti samalla tavalla. Kuka tässä oikein häviää voitollisen treidin tapahtuessa? Kuka tässä oikein toimii ns. ’’pankkina’’

Tällaisessa ammattitreidaajien käyttämässä tavassa tuotteellehan saa itse asettaa stoploss ja profit targetiti itselle suotuisiksi, niin en käsitä mikä laitos lähtisi takaamaan tällaistä peliä? Vai onko häviäjät siis jotenkin aina muita treidaajia? Tätäkään en ymmärrä, koska eihän treidejä osteta toisilta niin kuin osakkeita, joiden määrä pysyy samana.

Voisiko joku ammattilainen täällä vähän selventää eroa rahoituslaitosten laskemien ja takaamien ''valmiiden'' tuotteiden ja ns. ammattitreidaajien käyttämien ’’tuotteiden’’ välistä eroa.

Mitä minä en tajua?

 

https://www.youtube.com/watch?v=5jtHSe43xUk&t=245s

 

Näytä koko viesti