Olet täällä

Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 1.9.2020 10.06

Onko mitään uutta tietoa milloin S&P500 lisääminen voisi tapahtua? Tämä on ilmeisesti aika tapauskohtainen prosessi, onko mahdollisuutta ettei lisäystä vielä tulisi? Ilmeisesti voitto on aika pitkälti tullut kirjanpidollisilla muutoksilla joka voisi heikentää indeksiin pääsyn mahdollisuutta: https://www.fool.com/investing/2020/08/29/tesla-the-curious-case-of-the-....

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 21.8.2020 04.20

Pitääkö tuo 10k profit per auto paikkansa, voiko olettaa sen olevan jatkossa noin kova, varsinkin edullisemmissa malleissa?

Näytä koko viesti
Tesla Motors ja vinoutunut todennäköisyysjakauma - täydellinen shortti vai shorttaajan mahalasku? - 26.11.2019 12.39

Mun mielestä Tesla on hyvä esimerkki osakkeesta jossa en näe hyviä perusteluja olla shorttina. Tuote on yksinkertaisesti liian hyvä ja silloin riski että hinta nousee paljon on iso ja mahdoton kvantifioida. Oliko Einhorn kuka sanoi että twice as stupid on silti vielä stupid, vaikka onkin itse shorttina tätä. En tiedä kuka sanoi että älä koskaan shorttaa hyvää tuotetta mutta uskon että tämä pitää paikkansa.

Onko kellään teistä keskusteluissa mukana olleilla itsellä kokemuksia Teslasta, omistajana tai ihan vaikka testiajossa? Vertaisin tätä aikoinaan jengiin kuka kehui miten muut älypuhelimet paljon parempia kun iPhone ja edullisempia. Tämä ei kuitenkaan paljon vaikuta kun on kulttimainen asiakaskunta. Ei perinteisillä automerkeillä ole samanlaista ja tuo varmasti selittää arvostustasoa.

Itsellä on reilun kolmen vuoden kokemus Tesla S mallista ja on ollut ihan uskomaton auto. Vaikea nähdä että edes testaisin tällä hetkellä muuta autoa jos olisin vaihtamassa. Samaan aikaan pitää sanoa en uskaltaisi olla longinakaan osaketta näillä tasoilla. Pointti tuo että shortti ei omasta mielestä ole järkevä ja tuntuu että moni fiksu sijoittaja ottaa tämän taistelun liian henkilökohtaisesti.

Näytä koko viesti
Kuka teki tiliä Trumpin twiiteillä? - 21.10.2019 02.19

Ihan hyvä kolumni Akilta kuten yleensä mutta tosiaan tämä Vanity Fair artikkeli taisi olla aika heikoilla faktoilla liikkeellä. Matt Levine on asiallinen kaveri ja kirjoitti hyvin jo asiasta, tässä podcastissa kanssa keskustelua siitä miten epätodennäköistä tämä on:

https://slate.com/podcasts/slate-money/2019/10/the-robocalypse-edition

 

Näytä koko viesti
Modern Monetary Theory (MMT) - 13.6.2019 07.54

Kiitti Tallimestari.

"Sometimes it can be hard to separate economic opinions from political leanings"

Tämä on mun mielestä tässä vaara (tai mahdollisuus, riippuu keneltä kysyy), poliitikko pystyy lupaamaan mitä vaan koska vaje ei ole ongelma ja näin todennäköisesti saa kannatusta ja pääsee sitä kautta sitten toteuttamaan tätä teoriaa käytännössä. Veikkaisin että USAssa voidaan nähdä tämä jo 2020 vaaleissa. Trump ilmeisesti ei ole ottanut vielä kantaa mutta näkisin että tämä on myös hänelle hyvä työkalu vaaleissa. Tämä sitten tulisi johtamaan rahan todelliseen printtaukseen, jonka voisi kuvitella nostavan osakkeita rajusti. Koroista on ilmeisesti molemmat näkemykset valideja, käytännössä kai pitäisi nostaa korkoja koska valtion luottokelpoisuus heikkenee mutta näin myös joitain argumentteja sille että korot itse asiassa laskisi.

Animal Spirits podcastissa oli hauska tarina siitä miten 1920 luvun lopussa metroissa oli korissa kolikoita joita voi käyttää lipun ostamiseen jos ei ollut sopivaa rahaa itsellä. Eli noin pari kolme dollaria nykyrahassa ilmaiseksi jos vaan halusi ottaa. Jotenkin tuntuu että MMT voi mahdollistaa samanlaista rahan arvon laskua jos joku tätä alkaa käyttämään. Aihe on sen verran laaja että pitäisi kyllä käyttää paljon enemmän aikaa että tähän pääsee kärryille.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 8.1.2019 09.35

"Credit Agricole, Commerzbank recommend shorting 10-year bonds" BBG

Oletko miettinyt Bunttishortin ottamista/lisäämistä näillä tasoilla?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 31.8.2018 11.37

Kiitos kaikista podcast suosituksista. Varsinkin Animal Spirits oli uusi tuttavuus, todella hyvä ja vielä viihdyttäväkin.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 28.8.2018 04.26

Mikä sun ajattelu näissä kontra keisseissa kuten esim kulta on, missä kohtaa yleensä otat profitteja pois kun homma menee oikeaan suuntaan?

Tuo pörssin jatkuva seuraaminen on taatusti negatiivistä henkisesti ja varmaan sitä kautta vaikuttaa ihan pitkän ajan tuottoihinkin. Jos et ole tekemässä mitään kuitenkaan niin turha niitä kursseja on tsekata illalla, näkee sitten seuraavana päivänä missä ne menee.

Näytä koko viesti
Mihin nyt pitäisi sijoittaa? - 26.6.2018 11.24

75% 2823 HK ETF Kiina A osakkeet

25% SVXY US, short VIX futuuri ETF

Nämä voi ostaa ja unohtaa, pari kertaa vuodessa päivittää tuon SVXYn tilanteen ja myy osan pois kun se on tuplannut arvonsa. Voitot siitä voi lisätä tuohon Kiina ETFään. Pistää 10k nyt kiinni ja 10k puolen vuoden päästä niin saa vähän aikahajautusta.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.3.2018 02.26

Tuohon optiokauppaan, kyllä niitä pystyy nykyään tekemään Helsingissäkin suht tehokkaasti jopa pienille määrille, ruudulla on vaan leveät hinnat mutta yleensä saa kyllä spreadin sisään tehtyä kaupat. Kannattaa kokeilla, varsinkin nyt kun volatiliteetti on noussut niin alkaa saamaan jo ihan hyvin preemiota sisään optioita myymällä.

Näytä koko viesti