Olet täällä

Modern Monetary Theory (MMT) - 13.6.2019 07.54

Kiitti Tallimestari.

"Sometimes it can be hard to separate economic opinions from political leanings"

Tämä on mun mielestä tässä vaara (tai mahdollisuus, riippuu keneltä kysyy), poliitikko pystyy lupaamaan mitä vaan koska vaje ei ole ongelma ja näin todennäköisesti saa kannatusta ja pääsee sitä kautta sitten toteuttamaan tätä teoriaa käytännössä. Veikkaisin että USAssa voidaan nähdä tämä jo 2020 vaaleissa. Trump ilmeisesti ei ole ottanut vielä kantaa mutta näkisin että tämä on myös hänelle hyvä työkalu vaaleissa. Tämä sitten tulisi johtamaan rahan todelliseen printtaukseen, jonka voisi kuvitella nostavan osakkeita rajusti. Koroista on ilmeisesti molemmat näkemykset valideja, käytännössä kai pitäisi nostaa korkoja koska valtion luottokelpoisuus heikkenee mutta näin myös joitain argumentteja sille että korot itse asiassa laskisi.

Animal Spirits podcastissa oli hauska tarina siitä miten 1920 luvun lopussa metroissa oli korissa kolikoita joita voi käyttää lipun ostamiseen jos ei ollut sopivaa rahaa itsellä. Eli noin pari kolme dollaria nykyrahassa ilmaiseksi jos vaan halusi ottaa. Jotenkin tuntuu että MMT voi mahdollistaa samanlaista rahan arvon laskua jos joku tätä alkaa käyttämään. Aihe on sen verran laaja että pitäisi kyllä käyttää paljon enemmän aikaa että tähän pääsee kärryille.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 8.1.2019 09.35

"Credit Agricole, Commerzbank recommend shorting 10-year bonds" BBG

Oletko miettinyt Bunttishortin ottamista/lisäämistä näillä tasoilla?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 31.8.2018 11.37

Kiitos kaikista podcast suosituksista. Varsinkin Animal Spirits oli uusi tuttavuus, todella hyvä ja vielä viihdyttäväkin.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 28.8.2018 04.26

Mikä sun ajattelu näissä kontra keisseissa kuten esim kulta on, missä kohtaa yleensä otat profitteja pois kun homma menee oikeaan suuntaan?

Tuo pörssin jatkuva seuraaminen on taatusti negatiivistä henkisesti ja varmaan sitä kautta vaikuttaa ihan pitkän ajan tuottoihinkin. Jos et ole tekemässä mitään kuitenkaan niin turha niitä kursseja on tsekata illalla, näkee sitten seuraavana päivänä missä ne menee.

Näytä koko viesti
Mihin nyt pitäisi sijoittaa? - 26.6.2018 11.24

75% 2823 HK ETF Kiina A osakkeet

25% SVXY US, short VIX futuuri ETF

Nämä voi ostaa ja unohtaa, pari kertaa vuodessa päivittää tuon SVXYn tilanteen ja myy osan pois kun se on tuplannut arvonsa. Voitot siitä voi lisätä tuohon Kiina ETFään. Pistää 10k nyt kiinni ja 10k puolen vuoden päästä niin saa vähän aikahajautusta.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 21.3.2018 02.26

Tuohon optiokauppaan, kyllä niitä pystyy nykyään tekemään Helsingissäkin suht tehokkaasti jopa pienille määrille, ruudulla on vaan leveät hinnat mutta yleensä saa kyllä spreadin sisään tehtyä kaupat. Kannattaa kokeilla, varsinkin nyt kun volatiliteetti on noussut niin alkaa saamaan jo ihan hyvin preemiota sisään optioita myymällä.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 7.3.2018 04.05

Shorttipuoli ja siihen liittyvät mielipiteet aina mielenkiintoisia, se on vaikeaa hommaa. Mitä mieltä Herbalifesta, oletko tutustunut keissiin?

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 9.11.2017 04.46

Terve, kiitos mielenkiintoisesta blogista. Minkä verran käytät optioita, mitä mieltä tuotteesta osana salkkua? Seuraatko itse oman salkun volatiliteettiä, minkälainen sharpe sulla on ollut sijoittamisessa? Oletko miettinyt oman rahaston perustamista?

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.2.2017 07.47

Tesla on ihan loistava, kolmas ääni sille. Model S ollu nyt käytössä vajaan vuoden, ei mitään ongelmaa ja tehty pidempiäkin reissuja. Kannattaa kysellä malliautoa liikkeestä, voi saada vähän halvemmalla. Tai sitten käytetty Saksasta.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 6.12.2016 06.13

https://www.ft.com/content/6af928b2-8a85-11e6-8aa5-f79f5696c731

"Hiring Ubers for its commuters will cost about $167,000 a year, the city estimates, while building a parking garage would have cost more than $15m."

Toinen mielenkiintoinen alue on aurinkoenergia ja akkujen kehitys, paljon voittajia ja häviäjiä. Öljy varsinkin tuntuu kalliilta jos miettii tulevaa kysyntää ja tarjontaa.

 

Näytä koko viesti