Nordea -

Asia varmaankin selvisi. Esimerkki löytyy sivulta 34 ja koskee nimenomaan KOP->Merita->Nordeaa. Ilmeisesti tuolloin veroja ei ole maksettu vaihtojen yhteydessä, ja siksi kokonaishankintahinta (yhden osakkeen hinta korjataan osakemäärän muutoksella) ja hankintapäivä pysyvät ennallaan.

http://www.porssisaatio.fi/wp-content/uploads/2012/07/Sijoittajan-vero-…

Itsellä oli myös lisäksi 2009 osakeannissa ostettuja osakkeita. Tuo Nordean 2009 osakeanti meni käsittääkseni niin, että 20 Nordeaa kohti pystyi merkitsemään 11 uutta osaketta hintaan 1,81€/kpl ja nämä osakkeet yhdistetään alkuperäiseen hankintamäärään (ja hankintapäiväkin on sitten se alkuperäisen erän mukainen) ja lasketaan uusien ja vanhojen osakkeiden hankintahinnalle keskiarvo joka on jokaisen osakkeen hankintahinta.

Näytä koko viesti
Nordea -

Saisikohan täältä hieman apuja. Olen hankkinut aikoinaan Meritan osakkeita jotka vaihtotarjouksella vaihdettiin noin vuonna 2000 NBH:ksi/Nordeaksi ja nyt myin niitä Nordeana. Mitenköhän nuo hankintapäivät ja hinnat nyt saisi selville verottajaa varten? Noista kaupoista olevia papereita ei ole tallessa. Hankintameno-olettamaa voisin käyttää, mutta kuitenkin pitäisi laittaa verottajalle joku hankintapäivä.

Verottajalle eivät ole nämä tiedot automaattisesti siirtyneet eikä pankistakaan saanut apuja. Nordeasta sanoivat, että hankintapäivä olisi Meritan ostopäivä, mutta mielestäni se ostopäivä olisi luultavasti tuo päivä kun osakkeet vaihdettiin NBH:ksi/Nordeaksi. Eivät osanneet ollenkaan sanoa tuota päivää jolloin osakkeet on vaihdettu, eivätkä perustelleet mitenkään tuota miksi Nordean hankintapäivä olisi tuo Meritan hankintapäivä. Esimerkiksi viime vuonna Alma Media/Talentumin osakkeiden vaihtohan meni sillä tavalla, että uusien osakkeiden hankintapäiväksi tuli vaihtopäivä ja hankintahinnaksi tuli sinä päivänä määritelty hinta.

Näytä koko viesti