10.3.2022 - 21:26

tappio

+605
Liittynyt:
25.5.2019
Viestejä:
339
hauturi kirjoitti:

Eli persut ovat tähänkin asti toivottaneet kaikki oikeasti sotaa (tai siihen verrattavia oloja, oma lisäykseni) pakenevat lapset, naiset ja vanhukset tervetulleiksi?

Tämä oli oikeasti sen verran kiinnostava kysymys, että ensimmäistä kertaa kaivoin minkään puolueen ohjelmajulistuksen esiin ja luin sen. Eli Persujen 2019 tekemän maahanmuuttopoliittisen ohjelman.

Kyllähän siellä taitavasti rivien välissä sanotaan, että Afrikasta ja Aasiasta ei kaivata ketään, eikä varsinkaan muslimeita. Erityisen maininnan saavat Somalia, Irak, Afganistan ja Syyria.

Lisäksi mainitaan että maahanmuuton "tulisi koostua ihmisistä, jotka sopeutuvat maahamme, arvostavat kulttuuriamme ja yhteiskuntaamme sekä osallistuvat sen rakentamiseen myös taloudellisesti". Tämän suoremmin tuskin puolueessa pystytään sanomaan, että valkoiset kristityt OK, muut ei.

0
0
10.3.2022 - 22:06

sijoittelija22

+61
Liittynyt:
15.11.2019
Viestejä:
53

Olkoon rasistista tai vaikk mitä, mutta onhan se nyt ihan päivänselvä fakta, että yksikään maa ei ole kyennyt noita lähi-idän ihmeitä integroimaan läheskään tarpeeksi hyvin. Tämän sanomiseen nyt vaan täytyy löytää mahdollisimman suvaitsevaiset termit.

0
0
10.3.2022 - 22:31

pertsa

-75
Liittynyt:
4.3.2022
Viestejä:
43
tappio kirjoitti:
.

Lisäksi mainitaan että maahanmuuton "tulisi koostua ihmisistä, jotka sopeutuvat maahamme, arvostavat kulttuuriamme ja yhteiskuntaamme sekä osallistuvat sen rakentamiseen myös taloudellisesti". Tämän suoremmin tuskin puolueessa pystytään sanomaan, että valkoiset kristityt OK, muut ei.

No, tässähän ei ole mitään muuta kuin hyviä pointteja. Maailmalla on karmeita esimerrkejä vääränlaisesta massamaahanmuutosta.

0
0
11.3.2022 - 08:25

joeplotter

+371
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
214

Haha, nyt JR sohaisi muurahaispesää, kun mestariamme haukkui. laugh

 

Sinnikkään creepy-homon ahdistelemaksi joutuneena allekirjoitan JHa:n pohdinnat tuollaista yksittäistapausta koskien. Se vituttaa. Ongelma Halla-ahon letkautuksissa on just se, että tollasia laukovat tavikset toisilleen neljän seinän sisällä. Ei niitä pusketa eetteriin poliitikkona ja julkisuuden henkilöinä. Sotilasjuntat, niskalaukaukset ja muut karkeudet -nokkelaa läppää sinänsä. JHa ei vaan hoksaa eroa. Jatkuvasta ullatus ullatus somali-sitä somali-tätä postailusta en edes aloita. Ei noita lauota ellei ole jotain asenteissa takana. 

0
0
11.3.2022 - 09:31

pertsa

-75
Liittynyt:
4.3.2022
Viestejä:
43

Halla-aho kirjoitti homostelu ampumiset ja afrikkalainen ihmissaasta kirjoitukset nuorena miehenä, eli 30vuotiaana yksityishenkilönä. Politiikkaan meni mukaan vasta myöhemmin ja on monesti todennut, että ei voi enää laukoa asioista samalla tavalla kuin aikanaan tavallisena kaduntallaajana.

0
0
11.3.2022 - 09:52

keijokepuli

+362
Liittynyt:
16.12.2014
Viestejä:
284
RaimoRaitis kirjoitti:

 

hauturi kirjoitti:

 

Tuulipuku kirjoitti:

Tämän hetken tulijoista suurin osa vaikuttaisi oikeasti pakenevan sotaa, eikä joukko koostu ainakaan kuvien mukaan pääasiassa parhaassa iässään olevista miehistä.

 

Eli persut ovat tähänkin asti toivottaneet kaikki oikeasti sotaa (tai siihen verrattavia oloja, oma lisäykseni) pakenevat lapset, naiset ja vanhukset tervetulleiksi?

 

En nyt varsinaisesti voi persujen puolesta puhua, mutta itse olen käsityksessä että nimenomaan naisia, lapsia ja vanhuksia on toivotettu tervetulleiksi. Voisin jopa veikata, että jos pitäisi valita syyrialaisten naisten&lasten ja parikymppisten ukrainalaismiesten välillä, niin suurin osa valitsisi edelleen autettaviksi naiset ja lapset.

______________________

En minäkään omista persujen jäsenkorttia. Eri tietolähteiden mukaan lapset, naiset ja vanhukset ovat harvemmin kiittäneet turvapaikasta jengiytymällä, raiskaamalla, pahoinpitelyillä ja muilla rötöksillä. Opettajana olen huomannut melkoisia integroitumisen haasteita esim. Syyriasta tulevissa pojissa. He osaavat ”jengiytyä” samaa kieltä puhuvien kesken jo hyvin nuorena, mutta rasismin pelossa siihen ei uskalleta puuttua. Tästä varmasti seuraa pelkkiä positiivisia kehityskulkuja kuten Ruotsista voimme oppia🙄

0
0
25.3.2022 - 13:38

Aki Pyysing

+12135
Liittynyt:
16.12.2013
Viestejä:
6664

Jos haluaa parantaa ruotsiaan ja tuntea itsensä fiksuksi, kannattaa lukea oheinen tämän aamun Hbl:n mielipidekirjoitus.

Olen aina pitänyt ensimmäistä allekirjoittajaa Marianne Laxenia melko sekavana, mutta rauhaliikkeen ikiaikaisten doktriinien toistaminen nykytilanteessa osoittaa lähinnä typeryyttä. 

Ydinaseetonta Pohjolaakin ratkaisuksi ongelmiin ehdotetaan lopussa. Jos olisin jonkun kolmesta allekirjoittajasta perillinen, hakisin vajaavaltaiseksi julistamista.

Nato förbättrar inte vår säkerhet

Anfallskriget som president Putin inledde i Ukraina har av förståeliga orsaker förorsakat oro i länder i Rysslands närhet och även i övriga Europa. Finlands regering bereder just nu en säkerhetspolitisk redogörelse. I den kommer grundpelarna för utrikes- och säkerhetspolitiken i det nya världspolitiska läget att definieras.

Diskussionen om hur Finlands säkerhet garanteras har hittills varit mycket ensidig, då medlemskap i Nato egentligen är det enda alternativet som förts fram. I diskussionen har få (ett undantag: Claus Montonen, HBL Debatt 18.3) allvarligt dryftat vad det innebär för Finland, att Nato är en kärnvapenallians vars försvarsdoktrin grundar sig på kärnvapenavskräckning. Vi är alla rädda för ett eventuellt kärnvapenkrig. Varför skulle vi vilja ansluta oss till en allians, som kan bruka kärnvapen?

Finland bör förbli militärt alliansfritt. Som ett alliansfritt land kan Finland aktivt verka för att lösa konflikter och befrämja säkerhet och fred. Finland kan bland annat trovärdigt försvara mänskliga rättigheter genom fredlig samarbetspolitik inte genom att alliera sig för styrkepolitisk uppvisning.

Fredsrörelsen betonar nedrustning, förhandlingar och samarbete som realistiska alternativ till upprustning och militära allianser. Mänsklig säkerhet och människors förtroende kan uppnås endast med fredliga medel.

Kärnvapnen bör överges. När Rysslands president gav order om att sätta de ryska kärnvapenstyrkorna i beredskap gick vår värld ett steg närmare en kärnvapenkatastrof. Hotet från Putins sida är ansvarslöst och visar på den fara som hotar, så länge som kärnvapen existerar.

Fredsaktivister överallt i världen har under årtionden framfört initiativ och stöttat krav för att få ett slut på kärnvapenhotet. Det är tid för Finland att underteckna och ratificera avtalet om förbud mot kärnvapen (Treaty on the Prohibitions of Nuclear Weapons). Tyvärr har Nato och många av dess medlemsländer hittills aktivt motarbetat det här FN-avtalet.

Avtalet om förbud mot kärnvapen trädde dock i kraft den 22 januari då 50 stater hade ratificerat det. Avtalet blev internationell lag. Om Finland skulle ansluta sig till FN-avtalet skulle det innebära att vårt land vill verka aktivt för en kärnvapenfri värld.

Finlands mål bör vara en världsordning, som utgående från FN:s principer grundar sig på ett avtals- och regelbaserat förtroende och fredligt samarbete.

Ett kärnvapenfritt Norden är ett första steg. De nordiska länderna förberedde en gång i tiden att skapa en kärnvapenfri zon i Norden. Idén hade ett brett stöd bland medborgarna. Det vore enkelt att nu fortsätta beredningen av en kärnvapenfri zon utgående från det arbete som då utfördes.

Marianne Laxén, politices magister, Ulla-Maija Peltonen, filosofie doktor, Cay Sevón, politices doktor, Rauhanryhmä Fredsgruppen2022

0
0
25.3.2022 - 14:30

Kekkoslovakki

+511
Liittynyt:
2.4.2018
Viestejä:
332

Jos joskus näyttää siltä, että neukut ovat tänne höökimässä, niin tämän allekirjoittaneet pitäisi laittaa puolustuksen ensimmäiseksi linjaksi neuvotteluvalmiuteen. Vähän näiden taakse voidaan sitten kaivaa poteroa.

0
0
25.3.2022 - 15:10

hode

+84
Liittynyt:
19.7.2014
Viestejä:
349

Täällä Ruotsissa diskuteeraaminen on maan tapa, joka näkyy kaikilla tasoilla. Puhutaan paljon muttei päätetä mitään.Tai jos päätetään jotain päätetään jatkaa diskuteeraamista. Suomen ei kannata odottaa Ruotsin päätöstä.Sitä odotellessa ei kannata pidättää hengitystä.Suomen kannattaa hakea Natoon nopeasti. Pilaantuneen sillin syöjät tekee mitä tekee.

0
0
28.3.2022 - 19:16

Kekkoslovakki

+511
Liittynyt:
2.4.2018
Viestejä:
332

Paavo Väyrynen, E. Tuomiojan kanssa tasaväkisesti luotettavimman etelään osoittavan kompassin tittelistä kilpaileva geriatrinen ihmelapsi, kertoo että Suomen NATO-jäsenyydessä ei olisi mitään järkeä. Syy on se tuttu, Venäjä voisi tuntea olonsa uhatuksi.

Jatkan sen seikan ihmettelyä, että tällä turvallisuuspoliittisella osaamisella olemme edelleen itsenäisiä.

0
0
31.3.2022 - 05:38

Moniosaaja

-16
Liittynyt:
23.11.2020
Viestejä:
20

Jaahas, kun vaalit on varastettu voitettu rehellisesti, voidaan valehteleminen totuuden muokkaus lopettaa ja myöntää että Hunter Bidenin läppäri, sen sisältö ja yhteydet Kiinaan ja Ukrainaan taisivat sittenkin olla totta.

New York Post was excommunicated from social media shortly before the 2020 US election by Big Tech for reporting on shady international business dealings by the Biden family - particularly in Ukraine and China, contained within a trove of emails, text messages, photographs and financial documents that were on a laptop Hunter abandoned at a Delaware computer repair shop in April 2019. 

 

More than 50 'former senior intelligence officials' signed a pre-election letter proclaiming the laptop story 'has all the classic earmarks of a Russian information operation.' ...

The Tide Turns

Two weeks ago, the New York Times confirmed the laptop exists, and is legit - and confirmed several previously reported aspects of the story, including correspondence between Hunter and his business partner Devon Archer, both of whom served on the board Ukrainian energy giant Burisma. "

https://www.zerohedge.com/markets/hunter-biden-dam-about-burst-wapo-cnn…

0
0
31.3.2022 - 05:53

Moniosaaja

-16
Liittynyt:
23.11.2020
Viestejä:
20

Nyt tämän uskaltaa jakaa. Jos jait edellisen uutisen ennen vaaleja niin postaus poistettiin automaattisesti, jouduit sensuroiduksi ja mahdollisesti canceloiduksi.

Täysin rehelliset vaalit. Kaikki sitä epäilevät ovat demokratian vastaisia. 😁

0
0
1.4.2022 - 09:25

Bingo53

+2948
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2080

Kauppalehden haastattelussa Stubb luettelee kaikki ne asiat, jotka ovat menneet tarkalleen ottaen täsmälleen päinvastoin Putinin tavoitteisiin verrattuna.

”Hän halusi venäläistää Ukrainan, mutta eurooppalaisti sen. Hän halusi hajottaa Euroopan unionin, mutta yhdisti sen. Hän halusi tuhota transatlanttisen kumppanuuden, mutta antoi sille uuden elämän. Hän halusi peitellä Naton historian unohduksiin, mutta Nato on löytänyt uuden tarkoituksen. Ja hän halusi pitää Suomen ja Ruotsin kaltaiset maat ulkona Natosta, mutta loppujen lopuksi ne liittyvät.”

https://www.kauppalehti.fi/uutiset/alexander-stubb-antoi-kovan-arvion-sodasta-ukrainassa-yksi-vaihtoehto-on-erityisen-huolestuttava/70114c13-2547-4f39-9daf-1479fa6e0d24

Stubb toteaa tavanneensa Putinin muutamia kertoja aiemmin urallaan ministerin tai pääministerin tehtävää hoitaessaan.

”Noissa tapaamisessa Putin oli hyvin valmistautunut, hyvin analyyttinen, hyvin ovela, hyvin kylmä ja hyvin strateginen. En näe syytä uskoa, että hän olisi ollut millään tavalla erilainen tämän sodan alkaessa”, Stubb sanoo. Stubbin mukaan se, ettei Putin ole onnistunut tavoitteissaan, ei tee häntä järjettömäksi.

Tähän kriittiseen realismiin pohjautuen elämme vaarallisia sijoitusjaksoja. Riskiin on hyvä suhtautua moniulotteisesti.

0
0
1.4.2022 - 08:49

Lokki

+144
Liittynyt:
1.7.2014
Viestejä:
212

Mitenköhän käy nyt, kun Inflaatio on korkea, mutta palkankorotukset jäänevät tästä selvästi jälkeen? Onko Kiljunen hiljaa eläkkeiden taitetun indeksin poistamiseksi?

Eikö tämä tilanne nimenomaan hyödytä eläkeläisiä ja alkavat isoin loikin ottamaan kiinni palkansaajaa?

0
0
22.5.2022 - 10:12

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Lattea litkivät city-vihreät ovat havainneet erittäin pahan ongelman elämässään ja se on nostettu ajatusten Tammerkosken toimesta vihreiden puoluekokouksessa vihreiden kärkihankkeisiin. Ajatusten Tammerkoski on huomannut, että sunnuntaisin lattea saa rajoitetummin, kun kahviloita on runsaasti kiinni sunnuntaina maksettavan tuplapalkan takia.

Vihreiden poliittisessa ohjelmaluonnoksessa todetaan , että sunnuntailisät (tuplapalkka) poistettaisiin.

Iiris Suomela:

  • " Tällä synnytettäisiin tilanne, että sunnuntaisikin kannattaa pitää kahviloita ja ravintoloita auki "
  • " Tavoitteena on, että Suomi olisi sunnuntaisikin auki, "
  • " Suomela sanoo, että sunnuntailisän menetys tasattaisiin palkkoihin niin, ettei uudistus laskisi työntekijän palkkaa. "

Ajatusten Tammerkosken kannttaisi kyllä kerrata ne lukemansa "kaikki" talouskirjat, kun ei ole sisäistänyt talousoppia kertalukemalla. Iiriksen esittämässä mallissahan kulut eivät laske mitenkään.

 

 

0
0
31.5.2022 - 20:43

Bingo53

+2948
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2080
Tinggeli kirjoitti:

Tätä (Ukrainan) sotaa on sinänsä mielenkiintoista seurata, että sen perusteella osa Suomen puolustus-doktriinista pitää heittää romukoppaan. Ja esim. (Helsingin) väestönsuojelun suunnitelelmien perusteista menee pohja. Eli esimerkiksi 4 vuotta siten julkaistu suunnitelma pitänee päivittää. Suunnitelman löytynee googlella:

"PELASTUSLAITOKSEN RISKIANALYYSI SOTILAALLISEN VOIMANKÄYTÖN TILANTEESTA
Loppuraportti (tiivistelmä), Pelastustoimen uudistushanke / poikkeusolojen riskianalyysi -alatyöryhmä"

Tuo Tinggelin viittaama viisisivuinen riskianalyysi päätyy tiivistelmässä lähinnä esittämään muutostekstiä pelastuslain pykälään eli 65 §:n 5 momentin 1 kohtaan ja se koskee tiedonvaihtoa ja yhteistoimintaa Puolustusvoimien kanssa. Paperi on lähinnä sisältösuunnittelua raportteihin.

Väestösuojelutoimilta meni pohja jo silloin Pelastuslaitos vuonna 2011 lopetti väestösuojien määräaikaistarkastukset ja vastuu VSS-tilojen kunnosta jäi yksinomaan kiinteistön omistajalle. Aiemmin suojat tarkastettiin palotarkastuksen yhteydessä. Liike- ja teollisuuskiinteistöt on yleensä hoidettu hyvin, mutta asuinkiinteistöissä suojien kunnossapitoa on laiminlyöty vuosikymmeniä.

Sanktioita ei ole, joten laiminlyönnistä kiinni jäänyt isännöitsijä pääsee pälkähästä teettämällä tekemättömät työt muilla kiinteistön laskuun. Niihin ryhdytään yleensä vasta, kun valmiustilaa nostetaan ja kriisisuunnitelmia päivitetään - eli myöhässä.

Väestönsuojien tarkastuksesta ja tiiveyskokeesta säädetään Pelastuslaissa (379/2011), jonka mukaan rakennuksen omistajan ja haltijan on huolehdittava siitä, että väestönsuoja on tarkastettu ja väestönsuojan tiiveyskoe suoritettu 10 vuoden välein.

Pelastuslaki 29.4.2011/379, Linkki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110379#L13P89

Väestönsuojan huolto on suositeltu tehtäväksi vuosittain.

Valtioneuvoston asetus väestönsuojista 5.5.2011/408, linkki: https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2011/20110408

Turvallisuuskomitea on vuonna 2013 ja uudelleen vuonna 2017 katsonut, että väestönsuojien rakentamisvelvoitteita ei tulisi purkaa vuoden 2011 pelastuslain tasosta. Lähes 90 prosenttia suojapaikoista on talokohtaisissa teräsbetonisuojissa. Suojapaikoista noin 10 prosenttia on kalliosuojissa. Väestönsuojelu on osa uskottavaa puolustusta ja väestönsuojat ovat väestönsuojelutyön keskeisin osatekijä. https://www.edilex.fi/he/20180018

Pakotteiden huseeramisen ja otsikoita repivien reissujen lomaan poliitikkojen olisi hyvä välillä katsoa mitä on kotimaassa omien jalkojen alla ja panna toimeksi - tiukentaa tarkastusmenettelyä ja asettaa sanktio laiminlyönnille - sillä vaikka paineovilla ei puolueväriä katsota, ahtaissa sisätiloissa voi kapina käydä kuumaksi.

Neljässä suojassa viidestä tekniset rakenteet ovat alun perin olleet väärin tehty eivätkä ole toimineet oikein. Petraamista Suomella on ja nopeasti, kun edessä voi olla tosi paikka tätä menoa hyvinkin mahdollisesti. Surmanloukkuja nämä nyt ovat.

0
0
31.5.2022 - 23:00

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938
Bingo53 kirjoitti:

Väestösuojelutoimilta meni pohja jo silloin Pelastuslaitos vuonna 2011 lopetti väestösuojien määräaikaistarkastukset ja vastuu VSS-tilojen kunnosta jäi yksinomaan kiinteistön omistajalle. Aiemmin suojat tarkastettiin palotarkastuksen yhteydessä. Liike- ja teollisuuskiinteistöt on yleensä hoidettu hyvin, mutta asuinkiinteistöissä suojien kunnossapitoa on laiminlyöty vuosikymmeniä.

Siis käytännössähän tuota ei ole koskaan edes tehty. Helsingin pelastuslaitos ei ole koskaan pystynyt lakisääteiseen 10 vuoden välein tehtävään asuintalojen palotarkastukseen. Ei ikinä. Resurssit eivät ole yksinkertaisesti riittäneet. Ne vähät reusrssit suunnattiin riskisimpiin kohteisiin (ravintolat, hotellit, hoitolaitokset jne). Lisäksi on havaittu, ettei viranomaistyyppinen palotarkastus taloyhtiöihin ole toimiva ratkaisu, Samat puutteet on ollut tarkastuspöytäkirjoissa vuodesta toiseen. Ukaasi uhkasakosta o aiheuttanut kitkaa ja lopputulos on ollut huono. Uudempi lähetyminen on turvallisuusvalistus, neuvonta ja opastus (alkoi 2000-luvulla). Kiinteistön haltijan ja/tai toimijan tulee itse hiffata että kyse on hänen ja hänen asikkaitten turvallisuudesta, ei siitä, että viranomainen määrää. Nykypäivänä omaehtoisuus, neuvonta ja valistus on se sana. Tai valistuskin on korvattu sanalla turvallisuusviestintä, kiitos tästä Erkki Jaakkolan.

Aiemmin (esim. 1990-luvulla) järjestettiin suojanhoitajan kursseja. Ne oli muistaakseni jopa pakollisia. Meidänkin organisaatio näitä koulutuksia piti.SPEK järjestä niitä edelleen (hinta 290 euroa + alv).

Viime vuosina uuden pelastustoimilain myötä tuli kiinteitöjen omavalvonta ja palotarkastuksista on luovuttu (pelastuslaki pykälä 80). Omavalvonnassa taloyhtiö tekee itsearvioinnin kiinteistön turvallisuudesta. Taloyhtiö tekee arvionnin ja lähettää sen pelastuslaitokselle, jossa se tarkastetaan ja tarvittaessa sitä korjataan. Apua arvioinnin tekemiseen taloyhtiö saa Helsingissä mm. paikalliselta sopimuspalokunnalta , josta joku tulee tekemään ns. turvallisuuskävelyn kiinteistössä (vastaa jonkin verran palotarkastusta, mutta ei ole viranomaistoimintaa).

https://hel.fi/pela/fi/Onnettomuuksien+ehkaisy/asuinrakennusten-omavalv…

Tässä suunnitelmassa otetaan kantaa myös väestönsuojiin. Se on taloyhtiön / kiinteistön vastuulla että väestönsuojakin on kunnossa. Ne tulisi testata säännöllisesti (ei ole kovin vaikea toimenpide).  Väestönsuoja ja sen laitteet tulee tarkastaa ja huoltaa säännöllisesti (pelastuslaki 379/2011). Väestönsuojan kunto ja käyttövalmius ovat rakennuksen omistajan ja haltijan vastuulla. Väestönsuojan ylläpitoa ja suojautumista varten taloyhtiön hallitus tai kiinteistön omistaja voi nimetä väestönsuojalle hoitajan, joka järjestää väestönsuojalle suoritettavat toimenpiteet.

Jos kiinteistöllä ei ole omaa väestönsuojaa, suojautumisessa turvaudutaan yleisiin väestönsuojiin tai alueellisiin evakuointeihin.

Ennen vuotta 1959 rakennetut väestönsuojat

  • Rakenteiden kuntoa tulee seurata ja palo-osastoinnin kuntoon kiinnittää huomiota.

Vuoden 1959 jälkeen rakennetut väestönsuojat

  • Kerran vuodessa tehtävät toimenpiteet: Väestönsuojan ilmanvaihtokoneita tulee käyttää kerran vuodessa yli 5 minuutin ajan. Laitteiden huolto- sekä käyttöohjeet on toimitettu laitteiden mukana. Ohjeet on hyvä säilyttää laitteiden yhteydessä, jolloin ne ovat aina helposti saatavilla.
  • 10 vuoden välein tehtävät toimenpiteet: Väestönsuoja tulee tarkastaa ja huoltaa laitteineen ja varusteineen vähintään 10 vuoden välein väestönsuojan toimintakunnon varmistamiseksi. Tarkastukseen kuuluu myös tiiveyskokeen suorittaminen. Tarkastuksesta laaditaan päivätty ja allekirjoitettu tarkastuspöytäkirja.

Jos aihe miten Helsingin pelastuslaitos asian näkee, niin kannttaa tutustua "Helsingin alueen pelastustoimen palvelutasopäätös 2021-2024 "-nimiseen dokumenttiin. Sieltä "Väestönsuojelu ja varautuminen". Sivu 46 lähtien pari sivua.

"Varautumisen ja väestönsuojelun suunnittelun perustana on sotilaallisen voimankäytön uhka-arvio, joka on laadittu yhteistyössä puolustusvoimien kanssa. Edellisen palvelutasopäätöskauden aikana on lisäksi ollut käynnissä poikkeusolojen riskianalyysin valmistelu pelastuslaitosten ja puolustusvoimien yhteistyössä.
Poikkeusolojen riskianalyysi toimii Helsingin suojelusuunnitelman pohjana."

En voi julkisesti kommentoida tuota suojelusuunnitelmaa, joten ainoa miten pystyn siihen viittaamaan on se 5 sivuinen minosteriön julkaisema loppuraportin tiivistelmä.  Andreas Schneider (nykyisin kapteeni) tausta on muistaakseni ilmatorjunta ja hän tuli Helsingin pelastuslaitokselle varautumispäälliköksi ja teki yhdessä toisen ex kapiaisen kanssa tätä suunnitelmaa. Ja silloin sen sisältöä esiteltiin meillekin.

Nostaisin kyllä esiin myös CBRN-uhkat tuon E-uhkan lisäksi. Niihinkin varautuminen teettää työtä ja sellaisen todennäköisyys on suurempi.

Ps. olin järjestämässä Suoja-2000 kokeilua ( Suoja 2000. Talosuojan käyttökokeilu ) Helsingin Viikissä vuonna 2000. Siinä suojaan suljettiin 3,5 päiväksi se määrä ihmisiä mitä suojaan normaalistikin sijoitetaan eli jokaiselle oli ruhtinaalliset 0,6 neliötä käytössään. Koehenkilöt laittoivat suojan kuntoon ja sulkeutuivat sinne, ainoastaan mittauspartiot pääsivät välillä käymään ulkona suoja-asuissa. Vastasin valvontatekniikasta mm. videovalvonta. Tutkijat analysoivat näitä videonauhoja, lähinnä ihmisten käytöstä ja psyykettä. Raportit lienee saatavilla, kirjoja kun julkaistiin.

0
0
1.6.2022 - 18:05

Bingo53

+2948
Liittynyt:
17.8.2020
Viestejä:
2080

Sotien jälkeen väestösuojia rakennettiin vain valituille alueille - suojelukohdekuntia oli vain 50 ja näistäkin vain 29 kuntaa oli kokonaan suojelualuetta. Viimeisen kerran suojelukunnat nimettiin Valtioneuvoston päätöksessä VN: 937/1990. Silloiset väestösuojatilat antoivat lähinnä suojan sirpaleilta ja pommituksilta.

Neuvostoliitto laukaisi 1960 luvun alussa kaikkien aikojen voimakkaimman vetypommilatauksen, joka tuhosi kaiken 55 kilometrin säteellä. Tämä lisäsi paineita suojautua kaukokulkeutuvia ydinlaskeumia ja taistelukaasuhyökkäyksiä vastaan. Vuoden 1963 lopulla annettiin ensimmäisille väestösuojien ilmanvaihtolaitteille sisäasianministeriön hyväksyntä.

Vuosina 1964–1972 rakennettiin hiekka- ja hiilisuodattimilla varustettuja suojia ja vuonna 1971 annettiin väestönsuojista uudet teknilliset määräykset, jotka ovat nykyisin noudatettavien mukaisia ja perustuvat uuden sukupolven ilmanvaihtolaitteisiin, niihin kehitettyihin suodattimiin ja suodatinmateriaaleihin, jotka pystyivät myös sitomaan radioaktiivisen metyylijodin (ICH3). (Sisäasianministeriön työryhmämuistio SM 059:00/2012; Valtioneuvoston asetus väestönsuojan laitteista ja varusteista 409/2011.).

Väestösuojelulakia muutettiin vuonna 1990 ja keskeistä siinä oli, että väestösuojia alettiin rakentaa koko maassa. Lisäksi suoja oli jälkikäteen rakennettava yli 1000 m2 rakennuksiin, mikäli se oli kohtuullisin kustannuksin mahdollista toteuttaa.  Suojatyypiksi määriteltiin suojan koosta riippumatta uusi kevyt K-luokan väestönsuoja.

Vuonna 1999 voimaan tulleella pelastustoimilailla (561/1999) korvattiin vuonna 1975 annettu laki palo- ja pelastustoimesta (559/1975) ja vuonna 1958 annettu väestönsuojelulaki. Väestönsuojelulaista siirrettiin väestönsuojien rakentamista koskevat säännökset pelastustoimilakiin lähes sellaisinaan ja uusin pelastuslaki astui voimaan heinäkuussa 2011. (Sisäasianministeriön työryhmämuistio SM 059:00/2012). Uudessa pelastuslaissa (379/2011) suojelukohde- ja kuntamäärittelyistä luovuttiin kokonaan.

Uudessa pelastuslaissa suojien rakentamiseen velvoittavia kerrosaloja nostettiin ja se vähensi erittäin paljon rakennettavien suojien kappalemäärää - Sisäasianministeriön Pelastusosasto on arvioinut vähenemisen olleen peräti 46% aiempaan verrattuna. Suojapaikkojen määrässä vähennys on ollut vielä suurempi, sillä juuri pienempien suojien rakentaminen on loppunut. Väestösuojien rakentamisesta ei ole voitu kokonaan luopua, sillä muuten olisi vaikea perustella rakennusten omistajien velvollisuutta ylläpitää olemassa olevia väestösuojia.

Ei suojia viranomaistyönä tarvitsisi valvoa. Sähköalakin pystyy suoriutumaan riittävästä kunnossapidosta ja valvonnasta urakoitsijan suorittamalla käyttöönottotarkastuksella, kolmannen osapuolen varmennustarkastuksella, määräaikaishuolloilla jne. Sama koskee sammutinlaitetoimintaa valtuutettuine tarkastajineen. Kalliosuojien konehuoneiden tekniikka on omanlaisensa, mutta siihenkin VSS-alan ammattilaiset löytyvät. Velvoitepuoli on vain keskeneräinen.

Kyse on enemmänkin ollut ajan hengestä, jossa on tuudittauduttu vaaralliseen turvallisuuden ja rauhanajan tunteeseen. Tilojen on annettu rapistua, uskottu niitä tarpeettomiksi. Ei tämä Suomessa niin pahalla mallilla ole, kun vertaa naapuri Ruotsiin. He ovat ampuneet itseään molempiin jalkoihin ja sahanneet ne vielä säpäleiksi.

Toinen naapurimme taas aikoo omien sanojensa mukaan ampua suoraa meitä kohti eikä se ole Norja.

0
0
8.6.2022 - 13:49

joeplotter

+371
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
214

Mukava huomata, että demareissa on sentään jotain hyvää. Näpsäkkä pyrstö. Tuolla ja Nato-hakemuksella saa tältä toksiselta setämieheltä paljon anteeksi. heart

0
0
9.6.2022 - 23:00

Tinggeli

+3010
Liittynyt:
30.1.2020
Viestejä:
1938

Niin ne ajat muuttuu. SDP:n puheenjohtaja reviteli lehtien etusivulla verkkosukkahousuissa vielä 2008, eilen oli kuvassa paljon peittävämmässä muslimimekossa.

0
0
19.6.2022 - 09:47

joeplotter

+371
Liittynyt:
2.7.2014
Viestejä:
214

Kokoomuksen salaisuus

"Useat naiset kertovat kansanedustaja Wille Rydmanin ahdistavasta käytöksestä. Osa heistä on ollut tapahtuma-aikaan alaikäisiä, ja osa kertoo alkoholin tuputtamisesta ja väkivallasta. Kokoomuksessa Rydmanin kiinnostuksesta nuoriin naisiin ja tyttöihin on puhuttu laajasti, mutta ulospäin siitä on vaiettu. Rydman kiistää toimineensa epäasiallisesti."

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000008840422.html

 

Wille Rydman vastine:

Helsingin Sanomat väittää karmeita asioita ja syyllistynee törkeään kunnianloukkaukseen

https://www.willerydman.fi/blogi/2022/6/17/xt7r3oui5j2wdd275jwi8vf6641k…

 

Tuntuuko muista, että Hesari yrittää tässä nyt väen vängällä jonkinlaista #metoo -skandaalia? Oon seurannut Rydmanin uraa alusta asti ja olen ällikällä lyöty. Ei sovi ollenkaan miehen käytökseen julkisuudessa, itseasiassa olen aina luullut hänen intressien olleen muissa miesoletetuissa.

Vastineessa ammutaan alas törkeimpiä väitteitä. Harmillinen tapaus, Rydman on ollut omia suosikkeja kokoomuksen nuoressa siivessä ja edustaa sitä tolkullisempaa pro market -osastoa, jonka soisi etenevän jonossa kohti tilataksia. 

Hmm.. eipä nuorten naisten kanssa kaveeraamisessa mitään kiellettyä ole, siinä vaan saattaa julkisuuden henkilö ja poliitikko polttaa näppinsä jossakin vaiheessa tällaisten kohujen merkeissä. Nää on sellaisia keissejä, jotka likaa mainetta vaikka syytteet olis perusteeettomiakin, niin olisiko poliitikon syytä ennaltaehkäistä riskiä omilla valinnoillaan? indecision

0
0