Pugilisti

+23
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
94

Onko käsitystä mihin tämä yritys olisi tulevaisuudessa menossa? Lukujen valossa mielenkiintoinen lappu (P/B 1,0   P/E 13,0  EV/EBIT 12).

Riikola (Inderes): "Viime vuodet iso kysymys on ollut, että joko ollaan laskettu mäki alas ja lähdetään hissillä takaisin kohti korkeuksia. Tulosennusteet ovat laskeneet melko tasaisesti viime vuosina ja nyt odotukset tuleville vuosille alkavat olla hyvinkin kohtuullisia ja yhtiön historiallisen kehityksen valossa realistisesti saavutettavissa. Lähivuosien tuloskasvu on kuitenkin kaapelioperaattorien käsissä ja hajautetun verkkoarkkitehtuurin investointien pitää käynnistyä, jotta Telesten tuloskasvujuna saataisiin uusille raiteille. Myöskään ongelmallisen palveluliiketoiminnan kannattavuus ei saisi ainakaan enää nykyiseltä nollatasolta painua takaisin tappiolle."

Missään ei puhuta Telesten Jenkkilän tytäryhtiöstä (osakkuus?). Onko tästä jotain tietoa eli mitä tekee ja miten toimii?

Kaikki mielipiteet ja tiedot kiinnostaisivat. Pitkään salkkuun ajattelin tätä ts. osakesäästötilille.

0
0
13.5.2020 - 20:04 #39539

Pugilisti

OP
+23
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
94

Nyt löytyi jotain:

Teknologiamurros on avannut Telestelle mahdollisuuden laajentua USA:n markkinalle hajautetun arkkitehtuurin tuotteilla. USA:n verkkolaitemarkkina on hyvin keskittynyt Arrisille, minkä takia kilpailulle pitäisi olla asiakkaiden keskuudessa tilausta. CommScopeosti Arriksenvuoden 2018 lopussa ja yrityskaupan käynnissä oleva integraatio tarjoaa osaltaan Telestelle paikan iskeä Arriksenmaaperällä. Teleste on arvioinut, että noin 10 %:n markkinaosuuden saavuttaminen USA:n nodemarkkinastaon realistinen tavoite, sillä kilpailijoita tällä tuotealueella on lopulta vain kourallinen (Arris, Cisco, Casa ja Harmonic). Teleste on tehnyt merkittäviä tuotekehityspanostuksia tilaajaverkkolaitteiden kehittämiseksi Yhdysvaltojen markkinoille sopiviksi. Yhtiön mukaan sen optisilla verkkotuotteilla on monitorointi-ja ylläpitotoiminnallisuuksia, joita vastaavilla kilpailevilla tuotteilla ei ole. Teleste toimii USA:n markkinalla yhdysvaltalaisen kaapelioperaattorien teknologiatoimittaja Antronixinkanssa perustetun yhteisyrityksen kautta. Teleste omistaa tästä yrityksestä 60 % ja sillä on optio lunastaa koko omistus itselleen. Antronixinkautta Teleste saa pääsyn USA:n markkinan tärkeimpiin asiakkuuksiin ja käsityksemme mukaan yhtiö on saanut jo hyvin jalkaa oven väliin suurten Tier1-operaattoreiden kanssa, joiden kanssa keskustelut ja yhteensopivuustestaukset ovat parhaillaan käynnissä. Yhden Tier1-operaattorin kanssa Telesten on siirtymässä joitakin viikkoja tai kuukausia kestäviin kenttätesteihin, joiden onnistuessa on kaupallisten avausten vuoro. Teleste odottaa ensimmäisiä kaupallisia avauksia USA:sta vuoden 2020 aikana. Teleste tuottaa aluksi verkkolaitteet USA:n markkinoille Turussa, mutta liiketoiminnan volyymin kasvaessa tuotanto voidaan siirtää Yhdysvaltoihin. Tämä vaatii kuitenkin onnistunutta markkinapenetraatiota, jotta Teleste pystyy saavuttamaan tarpeeksi suuren volyymin.

 

https://www.inderes.fi/fi/system/files/company-reports/teleste_yhtiorap…

 

Itse en usko, että Teleste pärjää Euroopassa Huawein, Nokian ja Ericsonin kanssa kilpailussa.

Informaatioratkaisuissa voisi olla saumaa, jopa vanhalla mantereella.

0
0
15.5.2020 - 09:51 #39643

Pugilisti

OP
+23
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
94

Q1 / 2020: Teleste teki vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 1,4 miljoonan euron oikaistun liikevoiton 36,6 miljoonan euron liikevaihdolla. 2019 tammi-maaliskuun oikaistu liikevoitto oli 1,7 miljoonaa euroa ja liikevaihto oli 41,3 miljoonaa euroa.

Odotettua laskua siis. Toki lappukin on niiannut 6 € ---> 4 €.

 
0
0
2.12.2020 - 07:41 #60865

Pugilisti

OP
+23
Liittynyt:
9.2.2020
Viestejä:
94
Pugilisti kirjoitti:

Korpimies Vesa käynyt kaupoilla. Aina kun sisäpiiristä ostetaan, on ulkopiirissäkin miettimistä.

https://www.teleste.com/fi/stock-exhange-release/2020/teleste-oyj-johdon...

Tianta ostanut 120 000 osaketta lisää marraskuun aikana. Myös Mariatorp ja Wipunen ollut ahkerina.

https://www.teleste.com/sijoittajat/telesten-osake/suurimmat-omistajat

 

0
0