Olet täällä

Mattimeikäläsen sijoitusblogi, nollista huipulle.

20.7.2018, 17:07
#1
+2
Liittynyt:
20.7.2018, 12:44
Viestejä:
5

Ei ikää eikä juurikaan kokemusta mutta kuitenkin jotenkin perillä maailmantaloudesta. Pokeri (pokeritietoon aloittelin blogin samalla nickillä jos jotakuta kiinnostaa lähteä opin tielle kanssani) ja tämä kiinnostaa koulun ohella ja näitä ruvetaan nyt työstämään jollain tahdilla mikä sitten sopii koulun,harrastusten ja kavereiden ympärille.

Tällä hetkellä massit nordnetillä. Omistuksia löytyy suomen ja ruotsin superahastoista, syynä näihin pitkäjänteinen sijoitus marginaalisilla kuluilla, lähinnä ruotissa kun tulee valuutanvaihto. Teliaa ja capmania löytyy marginaalisella osuudella( en tiedä miksi, jotain kokeiluja kaippa).

Näillä lähdetään liikeenteeseen, pitkänajan sijoitus kiinnostaa mutta treidaus ehkä enemmänkin malttamattoman persoonani takia, haluan nähdä tuloksen heti. Malttamattomuus - Sijoitus ei ehkä paras mätsi mutta asia on näin, katsotaan onko rahkeita tähän hommaan. Jos ei niin tehdään sit jotain muuta.

Tarkoitus jakaa ajatuksia sijoituksistani + miten niillä menee. Tehdä jonkinmoista testisalkkua jonkin aikaa jonka jälkeen riittävän itseluottamuksen saavutettua pistellä oikeaa rahaa taas tuonne nordnettiin.

+ Ofcourse hajoilla tänne kun tulee tukkaan haha.

 

 

2
+1
0
-1
2
0
21.8.2018, 12:43
+2
Liittynyt:
20.7.2018, 12:44
Viestejä:
5

Hei taas. Pieniä aloitusprobleemia oli kun tietokone tosiaan hajosi ensimmäisen postauksen jälkeen. Nyt koulu on alkanut ja pokeriblogia olen yrittänyt tulitella. Hommaa siis riittää mutta koitetaan josko tämän saisi myös rullaamaa järkevästi aikatauluun sopien.Tänään voisin käydä nopeasti vain tulevat suunnitelmani jotka kehittyvät blogin edetessä. Kirjoitustyyli on tarkoituksena kehittyä ytimekkääksi mutta kiiressä ainakin näin aluksi tämä tulee olemaan kovin narratiivinen, pahoittelut siitä.

Rajataan markkinaan ainakin alustavasti Suomen sisäpuolelle. Mietitään aluksi pitkän ajan sijoituksia ja sitten kokeillaan sitä treidiä kun aikaa ja fiilistä on. Katsotaan joku miellyttävä sektori ja hajautetaan 2-3 osakkeeseen ensin. Sijoitusajasta en jaksa spekuloida sen kummempia, tulee siis aaltoilemaan. Kasvuvaatimus saisi vähintään olla 7% vuositasolla. Ilmaisia analyytikoita aion käyttää apuna ja muodostaa niistä keskiarvoisia tulkintoja. Yritän rakentaa jonkinlaisen järkevän feedbäk-järjestelmän ja toivon että lukijat korjaisivat ainakin pahimmat mokat.

Tutkitaan politiikka ja makrotaloutta ja niiden vaikutusta, toki buffet oli sitä mieltä että moiset tekijät voi unohtaa, jossain määrin voi pitääkin paikkaansa (riippuu ehkä sijoitustyypistä, buffetin sijoituskohteet ovat ehkä sellaisia joissa politiikan käänteet ovat vain tilapäisiä häiriötekiöitä). Mietitään lisäksi ajoitusta, verotusta, kuluja, perusmatematiikkaa, kuunnellaan rahapodii, luetaa sijoita kuin guru jne. Lisäksi voisi olla hauska viihdyttävää postata tänne aina kuva salkusta jossa näkyy sen %-kehitys. Haha tässäpä onkin tekiöitä mitä ottaa huomioon, katsotaan jos vaikka yhden saisi huomioitua seuraavassa postauksessa hehe

Jos joku osaa kertoa vielä että miten saa kappalejaon siten ettei kappaleiden väliin tulee valtavaaa väliä niinkuin nyt tässä virkkeessä ja edellisessä on.

Tervetuloa blogittamaan! Kappalejaon väli näyttää ihan normaalilta. Onko tämän kanssa ongelmia jollain laitteella, vai oliko kyseessä joku hetkellinen ongelma? -yp

0
+1
0
-1
0
0
21.8.2018, 13:29
+2
Liittynyt:
20.7.2018, 12:44
Viestejä:
5

Hei taas.

Pieniä aloitusprobleemia oli kun tietokone tosiaan hajosi ensimmäisen postauksen jälkeen. Nyt koulu on alkanut ja pokeriblogia olen yrittänyt tulitella. Hommaa siis riittää mutta koitetaan josko tämän saisi myös rullaamaa järkevästi aikatauluun sopien.

Tänään voisin käydä nopeasti vain tulevat suunnitelmani jotka kehittyvät blogin edetessä. Kirjoitustyyli on tarkoituksena kehittyä ytimekkääksi mutta kiiressä ainakin näin aluksi tämä tulee olemaan kovin narratiivinen, pahoittelut siitä.

 

Rajataan markkinaan ainakin alustavasti Suomen sisäpuolelle. Mietitään aluksi pitkän ajan sijoituksia ja sitten kokeillaan sitä treidiä kun aikaa ja fiilistä on.

Katsotaan joku miellyttävä sektori ja hajautetaan 2-3 osakkeeseen ensin. Sijoitusajasta en jaksa spekuloida sen kummempia, tulee siis aaltoilemaan.

Kasvuvaatimus saisi vähintään olla 7% vuositasolla.

Ilmaisia analyytikoita aion käyttää apuna ja muodostaa niistä keskiarvoisia tulkintoja.

Yritän rakentaa jonkinlaisen järkevän feedbäk-järjestelmän ja toivon että lukijat korjaisivat ainakin pahimmat mokat. 

 

Tutkitaan politiikka ja makrotaloutta ja niiden vaikutusta, toki buffet oli sitä mieltä että moiset tekijät voi unohtaa, jossain määrin voi pitääkin paikkaansa (riippuu ehkä sijoitustyypistä, buffetin sijoituskohteet ovat ehkä sellaisia joissa politiikan käänteet ovat vain tilapäisiä häiriötekiöitä). Mietitään lisäksi ajoitusta, verotusta, kuluja, perusmatematiikkaa, kuunnellaan rahapodii, luetaa sijoita kuin guru jne. Lisäksi voisi olla hauska viihdyttävää postata tänne aina kuva salkusta jossa näkyy sen %-kehitys.

Haha tässäpä onkin tekiöitä mitä ottaa huomioon, katsotaan jos vaikka yhden saisi huomioitua seuraavassa postauksessa hehe

 

Tältä piti näyttää alkuperäisen postauksen, mutta en saa tosiaan kavennettua rivivälejä. Näin ollen joutuu sit kirjottamaan isommat kappalekokonaisuudet yhteenpötköön.

0
+1
0
-1
0
0
22.8.2018, 13:30
+2
Liittynyt:
20.7.2018, 12:44
Viestejä:
5

Noniin elikkäs onnenpyörässä 3 kohteeksi osoittautui Alatia, SRV ja Suomen hoivatilat ilman kummempia analyysejä. Alun perin ajattelin valita yhtiöt saman sektorin sisältä mutta se meni ihan alkuunsa nurin. Vanhusten huolto, rakentaminen ja kuningas alkoholi vaikuttivat semmoiselta perussetiltä joiden ymmärtäminen vaikuttaisi olevan mahdollista suht lyhyellä ajalla.

-Altia - Alkoholi. Toistaiseksi sitä mieltä että tämä tulee olemaan osa suomalaista kulttuuria vielä jonkin aikaa joten en ihan heti näkisi heti lobbaavan

-SRV - Kalasataman korkeat rakennukset. Kokemuksen tuoma etu uusille vastaaville projekteille.

-Suomen Hoivatilat - Vanhusten huollon uskoisin modernissa hyvinvointivaltiossa tulevaisuudessa olevan yhä suurempi ongelma.

Laitoin alustavasti Kauppalehden leikkisalkkuun omistukset:

Osake

Hankinta-

aika

Kpl

Hankinta-

hinta

Yhteensä

Markkina-

hinta

Muutos

edell. %

Yhteensä

Osuus,

%

Muutos,

Muutos,

%

Altia

22.08.18

127

7,85

1 000,00

7,89

1,14%

1 004,97

33,44%

+4,97

+0,50

SRV Yhtiöt

22.08.18

373

2,68

1 000,00

2,68

0

1 000,00

33,28%

0,00

0,00

Suomen Hoivatilat

22.08.18

127

7,85

1 000,00

7,85

-0,63%

1 000,00

33,28%

0,00

0,00

 

 

Näillä siis lähdetään liikkeelle.

0
+1
0
-1
0
0
28.8.2018, 10:25
+2
Liittynyt:
20.7.2018, 12:44
Viestejä:
5

Tein itelleni tässä tämmöstä pientä sijoituskriteerilistaa. Kopsasin ja yritin kääntää parhaani mukaan http://www.streetofwalls.com/finance-training-courses/private-equity-tra.... Ihan mukavasti isoja kokonaisuuksia johon jaariteltu pikkutekiöitä, loput voi sitten ite täydentää.

Tämän listan kriteerit eivät välttämättä sovellu pelimiehille aka riskisijoittajille mutta pienestä ja taisesta tuotosta havitteleville luulisi sopivan mainiosti.

Isomarkkina positio + kestävät että kilpailukykyiset markkinaetuudet

-Market leader kestävällä business mallilla - Altavastaajatekijät: muuritekiöinä mm. spesifi veroedut, patentit, brändi, asiakaslojaalisuus, asiakkaan vaihtokustannukset, altavastaajan kustannukset kun vaihtaa muuttujia että pääsee kilpailee( uus tuote , business malli jne.)

Monta tapaa kasvattaa liiketoimintaa

-Ei riippuvainen yhestä jutusta, useammat tuotteet, useammat paikat, uudet asiakkaat, myydä vanhoille asiakkaille uusia tuotteita, tutkia oman tuotteetn vierestä olevia teollisuuksiaja mahollisesti laajentaa niihin tai tuotteeseen liityviin palveluihin. Paljon muuta

Vakaa ja jatkuvat kassavirta

-Pieni korrelaatio kausittaiselle tai syksliselle vaihtelulle esim. suht. Immuuni taantumille ja/tai hyödykehintojen muutoksille

Suotuisat ylläpitomenot

-Tarjoaa johdolle joustavuutta allokoida pääomaa esim. investoida kasvupääomaan/ydinasoihin, arvoa tuottavat yritysostot, osinkojen jako.

Suotuisat suuntaukset/trendit

-Ex. Automaation lisäys, asiakkaiden käyttätymisen muutos, adaptaatio häiritsevään teknologiaan, digitalisaatio, muuttuva väestötiede, muuttuva sääntely.

Hyvä johto

Paljon arvoa tuovia mahdollisuuksia

-Myy alisuoriutuvat omaisuuserät, kasvattaa tehokkuutta, optimoi hintoja ja organisaatio struktuuria, asiakaskunnan monipuolistaminen.

 

0
+1
0
-1
0
0
28.8.2018, 10:44
+635
Liittynyt:
28.7.2018, 11:36
Viestejä:
389

Nyt on pakko kyllä kommentoida, että SRV ei täytä noista ehdoista mitään.

0
+1
0
-1
0
0