Antti Hyppänen wrote: Yhdysvalloissa on kuitenkin useampi kymmenen miljoonaa kryptosijoittajaa. Aktivoituuko tuo porukka niin paljon dem. vastaiseksi, että sillä on tiukassa vaaleissa jopa ratkaiseva vaikutus?
Tuossa on Bitcoinin kurssikäyrä logaritmisella asteikolla viime syksystä tähän päivään. Ja tuo loppuosa on se mitä pitäisi tapahtua, että se minun näkemys $150k Bitcoinista vielä tänä vuonna olisi mahdollista. 237 päivää ja noin 140%. Kun sen laittaa log-asteikolle, niin se ei näytä enää niin mahdottomalta. Ja tuossa minusta on monella vielä ajatusharha, koska he eivät osaa ajatella eksponentiaalisesti noita kasvuja vaan enemmän fiat-valuutoissa. 35000->70000 on 100% nousua ja 70000->140000 on ihan samalla tavoin 100% nousua. Ja kun puhutaan omaisuusluokasta, joka hyvänä päivänä liikkuu helposti sen 5-10% päivässä, niin ei 100% nousut missään tilanteessa ole erikoisia. Minusta tuo on ihan mahdollista vielä, mutta aika näyttää.
Semmoinen mutu itellänikin on, että 100k ihan täysin mahdollinen tänä vuonna. Ja jos 100k, niin miksipä ei 150k? 100k On myös jonkinlainen kivan pyöreä psykologinen raja, joka herättää huomion. Edellinen ATH pääsi jokseekin tutkan alla vielä hiipimään, mutta 100k laittaisi kaikki otsikot puhumaan aiheesta ja ehkä sillä saataisiin taas perus pertsatkin pitkoon.
Paljon puhuttu että kesä on aina hiljainen kuten on ollutkin, mutta mielenkiinnolla seuraan vaikuttaako mm. vaalit ja ETF hieman piristäen vai mikä homma.
Jos saisin toivoa, niin kesä saisi olla hieman rauhallisempi niin voisi keskittyä enemmin muuhun myös. Tai niin mä ainekin itselleni valehtelen.
Semmoinen mutu itellänikin on, että 100k ihan täysin mahdollinen tänä vuonna. Ja jos 100k, niin miksipä ei 150k? 100k On myös jonkinlainen kivan pyöreä psykologinen raja, joka herättää huomion. Edellinen ATH pääsi jokseekin tutkan alla vielä hiipimään, mutta 100k laittaisi kaikki otsikot puhumaan aiheesta ja ehkä sillä saataisiin taas perus pertsatkin pitkoon.
Paljon puhuttu että kesä on aina hiljainen kuten on ollutkin, mutta mielenkiinnolla seuraan vaikuttaako mm. vaalit ja ETF hieman piristäen vai mikä homma.
Jos saisin toivoa, niin kesä saisi olla hieman rauhallisempi niin voisi keskittyä enemmin muuhun myös. Tai niin mä ainekin itselleni valehtelen.
Minä veikkailen, että syksyllä alkaa vasta kunnolla tuo ETF-ralli noilla Bitcoin ETF:llä. Toistaiseksi kuitenkin iso osa niistä on retail-sijoittajilla. Poislukien joitain isoja tahoja, kuten esim Jensin entinen työnantaja Susquehanna, jolla on reippaasti yli miljardilla massia kiinni Bitcoin ETF:ssä (https://twitter.com/PhoenixTrades_/status/1787905495992246598). Toki varmaan muillakin isoilla pelureilla noita on ja niitä alkaa nyt tulemaan julki, kun noita ilmoituksia pitää noista omistuksista tehdä. Ja Susquehannalla on todennäköisesti ollut jo tuo iso nippu noita Grayscalen rahastoja jo ennen kuin ne oli ETF:iä, eli ottaneet sieltä sitä preemiota talteen. Sama betsi siis todennäköisesti, mitä esim Pauli Äyräs käytti hyväkseen. Mutta noiden muiden ETF:ien tarjomat tuotteet on toki ostettu vasta hyväksynnän jälkeen.
Mutta siis syksyllä odotan vasta ETF-ralleja. Nyt on ilmeisesti menossa läpi sen SAB 121 lakiesityksen kumoaminen, eli pankit saisi hallita asiakkaidensa kryptoja. Ja myös jossain vaiheessa varmasti aukeaa noiden wirehousejen reitit myös ostaa noita ETF:iä, eli esim Morgan Stanley, UBS ja muut isot talot. Sieltä on sitten myös odotettavissa liikennettä. Ja muutenkin vähän epäilen, ettei ennen kesälomia enää tehdä noita isoja päätöksiä, tai tehdä esim paljon myyntiä asiakkaille noista ETF:stä. Syksyllä sitten. Ja tosiaan niistä eläkerahastoista ja sovereign wealth fundeista on myös ollut enemmän ja enemmän puhetta. Otetaan syksylle sitten sellainen instikka-fomo, niin saadaan oikeasti kurssiin vauhtia.
Tulee ihan nostalginen olo kun alkaa muistelemaan Jensin blogia täällä kun aktiivisesti vielä kirjoitteli. Oli muuten noin 6/5. Ja Paulillakin ollut aika kovia vetoja, ollut ilo seurata.
Mutta joo tuo kuulostaa ihan hyvältä ja käy järkeen.
Eli siis; Jens, otat nyt puhelun entiselle työnantajallesi ja toteat että vasta syksyllä sitten.
Minä veikkailen, että syksyllä alkaa vasta kunnolla tuo ETF-ralli noilla Bitcoin ETF:llä. Toistaiseksi kuitenkin iso osa niistä on retail-
Mä kirjoitin viikon markkinakatsauksessa näin:
Toukokuussa alkaa historiallisesti heikko jakso osakemarkkinoilla, mistä on peräisin myös sanonta ”Sell in May and go away”. Sama pätee myös Bitcoinin kurssikehitykseen; kesäkuun ja syyskuun väliseen neljän kuukauden jaksoon mahtuu kolme vuoden heikointa kuukautta.
Alla oleva grafiikka näyttää Bitcoinin kurssikehityksen kuukausitasolla vuodesta 2013 alkaen. Harmaassa laatikossa näkyy keskiarvo. Helmikuu, maaliskuu, huhtikuu, lokakuu ja marraskuu ovat parhaat kuukaudet 13-47% keskiarvotuotoilla.
Ei olisi mikään yllätys, jos Bitcoin jatkaisi liikettä sivuttain tai pienessä laskussa syksyyn asti. Vaikka viime vuosi oli Bitcoinille erinomainen, kurssi liikkui myös silloin maaliskuusta aina lokakuun lopulle vaakasuorassa. Käytännössä kaikki nousut tehtiin Q1:n ja Q4:n aikana. Sijoittajien kannattaa varautua yhtä tylsään kesään myös tänä vuonna.
Nyt on ilmeisesti menossa läpi sen SAB 121 lakiesityksen kumoaminen, eli pankit saisi hallita asiakkaidensa kryptoja.
Tuo SAB 121 esityksen kumoaminen meni toki läpi edustajainhuoneen puolella eilen äänin 228-182 ja senaatin puolellakin on hyvät todennäköisyydet, että läpi menee. Mutta eilen myös valkoinen talo julkaisi ilmoituksen, että jos tuo lakiesitys tulee presidentin pöydälle, niin Biden käyttää veto-oikeutta. Ne taitaa ihan oikeasti vihata kryptoja...
On kyllä vaikea ymmärtää, miten Yhdysvalloissa mikään hallinto voi olla näin kryptovastainen. Regulaatio kiristyy joka puolella, se on selvä. Mutta nykyinen hallinto haluaa ihan tosissaan tuhota koko kryptosektorin.
Viikko takana Hong Kongin spot ETF -rahastojen treidausta. Hyvä huomioida toi "seed" -osuus, joka oli dollareissa mitattuna todella iso. Sen jälkeen on aika pieniä murusia valunut ETF:iin kun vertaa jenkkilään. Mikä oli myös odotettavissa.
Juuri Marketwatchilta luin, että Trump on ”ok” kryptojen suhteen (kunhan ne on ok hoidettu tms Trumpmaista puhetta). Ilmeisesti haistanut (tukijoukot haistaneet), että kryptoporukasta voisi saada ääniä (kuten täällä joku juuri mainitsikin).
Vaikka Biden ollut vastaan, niin ehkä sielläkin kohta lasketaan, että kannattaako tiukassa kisassa olla jääräpäinen kryptojen suhteen jos se merkkaa äänien häviämistä. Ainakin voisi antaa SEC’lle ”käskyä”, että relaa vähän…
Kryptomarkkinoille varmaan positiivista jos tästä puhutaan enemmänkin, koska mahtaako olla enemmän voitettavaa kryptosijoittajilta vai hävittävää vastustajilta? Ehkä voitettavaa.
Jos ei aina kryptosiirtojen UX ole ihan helpoimmasta päästä, niin ei ole kyllä noiden perinteistenkään toimijoiden. Makselin just nettiostoksia tuossa. Ensin rojut ostoskoriin. Valitse maksutapa -> Klarna verkkopankkimaksu. Avautuu uuteen ikkunaan, jossa taas pitää valita, että maksaako kortilla vai verkkopankista. Painan verkkopankki. Tulee pyyntö puhelinnumerosta. Ilmeisesti Klarna haluaa tallettaa maksajan tiedot. Annan numeron. No se pitää tietty vahvistaa koodilla, joka tulee viestinä puhelimeen. Puhnro vahvistettu ja sen jälkeen kysytään, että onko tiedot oikein. Oli oikein ja painoin vahvista. No vahvistuksesta lähetetään koodi sähköpostiin. Käyn hakemassa koodin sähköpostista vahvistamiseen. Siirrytään vihdoin maksamiseen.
Ensimmäisenä valitaan pankki. Painan omaa pankkia. Avautuu QR-koodi, joka pitäisi skannata pankin mobiilisovelluksella. En halua, joten painan jatka muuten nappia. Avautuu perinteinen maksunäkymä, jossa pyydetään käyttäjätunnusta. Laitan tunnuksen ja avaan pankkisovelluksen, jossa hyväksyn maksun mobiiliavaimella. "Maksu vaatii lisävarmennuksen". No syötän uudestaan mobiiliavaimen ja sen jälkeen tulee viestinä koodi, joka pitää myös syöttää pankin mobiilisovellukseen. Käyn poimimassa koodin viesteistä ja syötän sen pankin mobiilisovellukseen. Ja maksu on viimeinkin saatu maksettua.
Vaikka tuonkin yhtälön sais todella paljon käyttäjäystävällisemmäksi hyvinkin helposti, niin kyllä silti voin kuvitella senkin vielä helpottuvan, kun saadaan jossain vaiheessa lohkoketjupohjaiset digi-identiteetit ja esim selainlompakot jne. Toki niissäkin on varmasti vielä vähän heikkoa UX:ää, jos ne kehittää vaikka valtiollinen taho eikä yksityiset tahot. Mutta tekemistä on kyllä vielä kaikilla...
Näitä on aina mielenkiintoista katsoa. En esimerkiksi pysty käsittämään, miten Turkki ei ole listoilla kärjessä, kun fiat mätänee 70% vuosivauhtia. Jos olisin turkkilainen niin olisi lähtenyt kymmenen vuotta sitten kaikki säästöt kotimaasta ulkomaille ja digitaaliassetteihin.
Ihme, että Venäjä ei ole listoilla laajemmin. Voisiko kiertää esim. asetettuja rajoituksia kryptovaluuttojen avulla? Tosin, valtio lienee kieltänyt kansalaisilta kaiken mikä ei tiukasti omissa hyppysissä ole, en ole tätä kryptojen kannalta seurannut. Luultavasti toisella kädellä valtio itse kuitenkin pyrkii kryptoilla(kin) jotain haittaa lännelle tekemään.
Jahas, näköjään neljä päivää siinä meni niin Solana täräytti tiskiin isommat tuotot suhteessa Ethereumiin transaction fees + mev mittarilla. Odotan itse näkeväni tätä kesän mittaan lisää, oli yleisesti ottaen hieman hiljaisempaa tai ei.
GME Oli myös hauska ralli, tuli eilen hypättyä kyytiin 12 maissa päivällä ja tänään myytyä suurin osa jollain reilulla 5x profitilla. Tarkoitan siis GME meme coinia Solanassa, joka on juurikin suora viittaus siihen itse GME osakkeeseen. Toisesta pysähtyi treidaus kun volatiliteetti kasvoi, toisesta ei. Jätän tämän mysteeriksi, että kumminka päin. Paha kun nuo hetkittäiset ylilyönnit lähtevät yleensä liikkeelle niin aikaisin, tyyliin 5-6 aamulla meidän aikaa, ja itse tulee nukuttua johonkin 9-11 asti useimmiten ellei joku ole saanut juoniteltua aikaista tapaamista, niin ei kerkeä ihan ensimmäisinä ralleihin.
Katsotaan pyöräyttisinkö osan profiteista vielä takaisin, vai pitääkö tässä siirtyä kissa metaan takaisin isommin noilla markoilla.
Yleisesti markkinoilla tuntuu olevan hieman sekalaiset fiilikset monella suhteessa rallin vaiheisiin, ja onko huiput missä. Tarkoitan siis, että nähnyt useamman kokeneemmankin jo epäilevän että tässäkö tämä alkaa olemaan, etenkin kun meemit "jo" myllertävät. Mielestäni isoimmat huiput ovat edelleen vielä vasta tulossa, kuten täälläkin juuri keskusteltiin. Tämä on ollut vain hieman kierompi sykli tähän asti.
Mää myös rallattelin eilen hetken aikaa tuolla GME/Solilla ja jätin hieman lompsaan vartoomaan vielä kovempia nousuja. Sitä kun ei koskaan tiedä mitä tapahtuu kun Gamestopista on kyse ja nyt kun Roaring Kitty vielä aktivoitui niin tiedä vaikka nähtäisiin vimosen päälle raketointia tuolla vielä jatkossakin. Täytyy Phantom lompsasta vielä sanoa, että on erittäin sujuvaa ollut käyttö
Good job! Joo eipä näistä koskaan tiedä. Pyöräytin nyt osan profiteista vielä takaisin täyttämään jäljelle jäänyttä pientä positiota.
Phantomia tulee itsekin käytettyä, ja on kyllä erittäin smooth UX. DEX:eistä käytän Raydium V3 Betaa (V2 lagaa mulla 'tusti) ja välillä Jupiteria. Transaktioiden kanssa on edelleen ongelmia että failaavat, mutta saavat kyllä varmasti pian korjattua tuom paremmin. Pahimmat failure % ovat jo siivottu, mitä vähän aikaa sitten vielä nähtiin. Sinänsä "positiivinen ongelma".
Ethereumin puolella tullut käytettyä rabby.io, mutta jos vertaa Metamaskia Phantomiin niin oivoi..
Update: @JSeyff and I are increasing our odds of spot Ether ETF approval to 75% (up from 25%), hearing chatter this afternoon that SEC could be doing a 180 on this (increasingly political issue), so now everyone scrambling (like us everyone else assumed they'd be denied). See Nate's tweet below for probably order of events (but again we capping at 75% until we see more, eg filing updates)
Nuo on siis ne Bloombergin anaalistit, joita seurattiin Bitcoin ETF:ien kanssa myös.
Onko Bidenin hallinto todellakin tulossa tolkkuihinsa ja muuttamassa kantaansa kryptojen suhteen? Todella yllättävä käännös spot Ethereum ETF -odotuksissa aivan kalkkiviivoilla. Ja Balchunas käyttää termiä "increasingly political issue". Kirjoitin Bitcoinkeskukseen pari viikkoa sitten uutisen juuri tästä aiheesta, miten kryptoista on tulossa kuuma peruna Yhdysvaltain presidentinvaaleihin.
Miksi demokraattien kannattaisi lahjoittaa Trumpille poliittisesti kuuma lyömäase täysin ilmaiseksi olemalla noin kryptovastainen? Jos viime päivien huhut ja kommentit pitävät paikkansa, niin Bidenin hallinnossa on tultu siihen tulokseen, että kantaa voisi olla järkevä muuttaa.
Esimerkiksi viime viikolla Yhdysvaltain senaatti äänesti SEC:tä vastaan kryptomyönteisen läpimenon puolesta (https://www.theblock.co/post/294949/us-senate-passes-measure-withdrawin…). Mielenkiintoista tapauksessa on se, että Bidenin hallinto oli aiemmin uhannut käyttää veto-oikeuttaan jos esitys tulee Bidenin pöydälle.
Tästä huolimatta myös joukko dem. senaattoreita äänesti sen puolesta. Nyt Biden on yhtäkkiä tilanteessa, jossa lakiesityksen jyrääminen veto-oikeudella näyttäisi todella tyhmältä liikkeeltä.
Jenkkilässä tehdään tällä viikolla isoja päätöksiä. Mielenkiintoista nähdä, puhaltavatko siellä uudet tuulet.
Toivottavasti tämä herättää myös poliitikkoja Euroopassa sen suhteen, että kryptot eivät ole enää vain marginaalinen asia, ja paras tie on bännäämisen yms. suhteen järkevä regulaatio.
Joo, tosi iso viikko kyllä kryptoille nyt Jenkeissä. Eilinen tuli kyllä vähän puskista, kuten tuli käytännössä kaikille. Vaikka sitä on halunnut olla Ethereum holdaajana varovaisen optimistinen tuon ETF:n suhteen, niin kyllä ne todennäköisyydet väheni vaan viime viikkoina. Kunnes eilen ei enää vähentynytkään. Siellä on liikkeellelaskijat viimeyön päivitelleet 19b-4 -hakemuksia. Ne siis hyväksytään ensin ja S-1 hakemuksia, joka on se toinen tarvittava, ei välttämättä hyväksytä heti, vaan niillä taisi olla mahdollisuus jopa venyttää 2kk noita liikkeellelaskuja. Mutta Bitcoinin tapauksessa ne hyväksyttiin myös heti. Toki nyt Ethereumin kannalta tilanne vähän erilainen, koska päätös on ilmeisesti tapahtunut hyvinkin nopsaan ja liikkeellelaskijat, kuten myös SEC, ei välttämättä ole täysin valmiita noiden markkinoille tuloon. Eli siinä voi tulla vaikka viikko pari viivettä ennen kuin nuo S-1:set hyväksytään ja saadaan kaikki asiat kuntoon markkinoille tuloa varten.
Mutta jos viimeaikoina ei ole oikein ollut Ethereum-tunnelin päässä valoa, niin nyt sitä taas on. Jos Ethereum oli vähän väliinputoaja Bitcoinin ja Solanan välissä, niin ei ole enää. Kryptomarkkinoiden sisällä Solana varmasti on vielä edelleen se tämän hetkinen lempilapsi, mutta nyt mahdolliset ulkopuoliset rahakanavat olisi aukeamassa Bitcoinin lisäksi myös Ethereumille. Todella tärkeä juttu Ethereumille. Toki kiinnostus Ethereumia kohtaan ei todennäköisesti tule olemaan lähelläkään sitä kiinnostusta, mitä esim Bitcoinia kohtaan oli, koska Ethereum on vaikeampi ymmärtää teknologiana ja siksi myös vaikeampi myydä sijoittajille. Mutta jos Larry Fink sen ymmärtää ja haluaa ajaa kaiken tokenisointia, niin eiköhän heidän myyntitiimitkin sen osaa myydä eteenpäin. Ja Ethereumissa on ajureita, mitkä nostaa sen hintaa Bitcoinia nopeammin, kunhan vaan kysyntää saadaan. Eli tietysti pienempi marketcap, joten pienemmällä massimäärällä pitäisi liikkua nopeammin. Myös vähemmän myytävää, koska Ethereitä on lukittuna steikkaukseen, L2:siin, DeFi-tuotteisiin, re-steikkaukseen jne. Eli se tarjonta puoli on vielä Bitcoiniakin niukempaa.
Hinnan puolesta on Ethereum bulleroilta kuultu jo aiemmin vähän veikkauksia, että kun ETF:t hyväksytään, niin se olisi käytännössä heti noin $6000 ETH, koska kukaan ei ole ennakoinut hyväksyntää kursseihin. Toki ihan mahdollista, mutta en ihan noin optimistinen itse ole. Enempi katson sitä miten se vertautuisi Bitcoiniin kurssin puolesta. Eilen ETH/BTC kurssi nousi käytännössä päivässä 0.046:sta 0.052:een. 0.06 ja 0.065 välillä olisi hyvää tukitasoa, eli sinne toivottavasti päästäisiin. Se nostaisi Ethereumin tällä Bitcoin kurssilla noin 4000-4200€. Joka itseasiassa olisi Ethereumin ATH-lukemien tietämissä. Eli siinä on minusta ensimmäinen tavoite. Ja pidemmässä hölkässä seuraava tavoite olisi jossain 0.07-0.08 välillä versus BTC. Ja jos Bitcoinin kurssi menee siinä tapauksessa yli 100k, niin silloin Ethereum olisi 7000-8000€. Mutta katsotaan nyt miten tuota kiinnostusta tulee olemaan noita Ethereum ETF:iä kohtaan ja milloin ne edes ensin hyväksytään. Mutta todella iso asia saada uuden rahan kanava joka tapauksessa myös Ethereumiin ja sillä saada se taas jollain tapaa relevantiksi.
Mutta jos/kun nyt nuo Ethereum ETF:t hyväksytään, niin sillä on myös koko kryptomarkkinoita kohtaan todella iso vaikutus. Silloin kryptot käytännössä hyväksytään Usassa, Silloin ICO:t ei ole este hyväksynnälle. Silloin steikkaus ei ole este hyväksynnälle jne. Paljon poistuu epävarmuuksia siinä samalla. Se käytännössä muuttaa koko hallinnon linjaa, miten kryptoihin suhtaudutaan. SAB 121:llä oli varmasti siinä todella iso merkitys kun se meni selvästi bipartisan tyylillä läpi sekä edustajainhuoneen, että senaatin puolella. Biden uhkasi käyttää veto-oikeutta, mutta nyt on vähän vaikea sitäkin käyttää, koska omat tukee myös asiaa noin laajasti. Ja tänään/huomenna tulee myös edustajainhuoneen äänestykseen FIT-bill, eli kryptojen markkinastruktuuri lakiesitys. Odotuksissa on, että tuota tukisi vielä isompi määrä demokraatteja, kuin SAB 121:stä tuki. Eli se menisi läpi paljon selkeämmin. Siitä oli jo vähän esimakua, kun agrikulttuuri-alakomitea, joka valvoo CFTC:tä, äänesti läpi tuon aiemmin täydellä tuella. Finanssikomitean puolella oli jonkin verran vielä vastaääniä. Eli jos tuo nyt menee läpi äänestyksessä ja Biden ei käytä veto-oikeutta SAB:ta kohtaan, niin silloin mennään todella iso harppaus eteenpäin kryptoissa Usassa. Jos hommat nyt menee noin ja saadaan vielä Ethereum ETF:t, niin syksystä on tulossa todella mielenkiintoinen.
Oma fiiliskin nousi samalla ihan taas uusille tasoille tuon eilisen myötä. Ollut vähän turhautunut olo olla Ethereum-holdaaja, kun Bitcoin vetää rahaa puoleensa ETF:ien kautta ulkopuolelta ja Solana on noussut jatkuvasti markkinoiden sisällä tapahtuvan kiinnostuksen vuoksi. Eikä itse ole oikein voinut myydä noita Ethereumeja veroseuraamuksien takia. Joutunut vaan tyytymään ja katsomaan, kun molemmat nousee suhteessa siihen omaan kolikkoon. Ja tietää, että näin tapahtuu, mutta ei oikein voi tehdä asian eteen mitään. Mutta nyt tilanteet mahdollisesti muuttuu ja tästä tulee taas kolmen veturin peli. Piti ihan naudan poskee tilata pari kiloa loppuviikoksi ja tehdä ihan juhla-ateria parantuneiden markkinanäkemysten kunniaksi. Saatan jopa viiniä myös maistaa.
Piti vielä tuo steikkausjuttu lisätä. Eli ETF:t ei nähtävästi voi omistaa steikattuja Ethereitä, vaan noita "puhtaita" Ethereitä, eivätkä ETF:t ainakaan vielä ilmeisesti tule steikkaamaan noita ETF:ssä olevia Ethereitä. Ainakin Fidelityn S-1 hakemuksessa sanotaan, että he eivät steikkaa.
Tämä tietty tarkoittaa sitä, että kysyntä keskittyy nimenomaan noihin puhtaisiin Ethereihin. Niitä toki on markkinoilla, mutta iso osa niiden omistajista on holdareita, kryptofundit jne tuppaa steikkaamaan omat Etherit ja käyttämään noita steikattuja Ethereitä DeFi tuotteissa ja resteikkaamaan jne. Eli tarjonta on vähäisempää noissa puhtaissa, jotka ovat valmiita myymään näillä hinnoilla.
Ja toinen puoli tuossa on se, että kun ETF:t ei steikkaa, niin se poistaa painetta "ylisteikkaamiselta". Eli steikkaustuotot tulee sen mukaan, miten iso osa Ethereistä on steikattuna. Ja kun ETF:iin alkaa kertymään puhtaita Ethereitä, jotka ei steikkaa, niin silloin myös steikkaustuotot säilyy hyvällä tasolla. Eli tuossa on hyvät hyödyt periaatteessa molempiin suuntiin olemassa.
Huhhuh tuli kyllä puskista tämä "180 kääntyminen" regulaatio meiningeissä. Todella hieno juttu Ethereumille, ja ylipäätään tälle teknologialle sekä sen laajemmalle käyttöönotolle. Olen ollut turhautunut aikajanaan jona on voinut odottaa näkevän Ethereumin päällä merkittävästi arvoa tokenisoidussa muodossa, mutta tuo end game otti näköjään juuri harppauksen eteenpäin.
Ei toki ole vielä 100%, mutta kyllähän tämä hyvältä näyttää ja paljon optimistisemmalta taas.
Tuli vähän lisättyä ETH, ja ostettua Pepeä. Katsotaan jos vanhat Link tokenit heräisi myös tämän syklin myötä eloon, ja saisi lisää tuulta allensa pankkimaailmasta sekä tokenisaatiosta. Niin, ja mielellään näkisi myös CCIP:n käytön kasvua.
Itse siivoillut lompakoita lähiviikkoina ja vaihdellut meemejä vakavampiin projekteihin mutta onneksi tuohon Pepeen en koskenut vaikka lähellä kävi sekin. Hienosti on rynninyt sijalle #21 tällä hetkellä ja uhoavat kiilaavansa jopa Shiban edelle?
JUST IN: 🇺🇸 US Senator Cynthia Lummis says "there's a bipartisan majority in both chambers of Congress in favor of crypto. The future is very bright."
Jenkkilässä on käyty vuoden 2023 alusta lähtien täyttä sotaa kryptosektoria kohtaan, mutta nyt puhaltavat vihdoin uudet tuulet. Mahtava juttu! Toivottavasti saadaan myös järkevää regulaatiota maaliin. Tämä on myös selkeä signaali EU-päättäjien suuntaan.
Valkoinen talo ilmoitti, että eivät tue FIT21 lakiesitystä, eli sitä kryptojen markkinastruktuuri-lakiesitystä, mutta ovat valmiita työskentelemään kongressin kanssa sääntelyn edistämiseksi. Eivätkä aio käyttää veto-oikeutta. Eli ovat tavallaan perääntyneet sodasta kryptoja vastaan. Aika varmasti ei myöskään siis käytetä veto-oikeutta siihen SAB 121 päätökseen. Useita demareita on jo julkisesti ilmaisseet äänestävänsä FIT21 puolesta ja yrittäneet saada tällä julkisella kirjeellä myös muita demareita houkuteltua puolelleen. Eli sieltäkin alkaa tulla tukea. Oletushan oli jo tietty, että menee läpi koska republikaaneilla on enemmistö edustajainhuoneessa, mutta mitä enemmän demareita mukana, niin sitä isomman viestin se lähettää eteenpäin. Hyvältä siis näyttää noilta osin nyt. Äänestys tapahtuu joko tänään tai huomenna. Samoin kuin Ethereumin ETF-hyväksyntä. Niissä alkaa olla hakemukset korjattu ja uudelleen jätetty. Taisi just äsken BlackRock jättää oman päivitetyn hakemuksen.
Ja siis tietty tuon FIT21:sen pitää sitten mennä vielä senaatista läpi, ennen kuin siitä tulee laki. Ja siinä on tietty sitten erilaisia mutkia vielä edessä. Eli vaikka tuo hyväksyttäisiin tänään, niin se ei vielä tarkoita mitään sääntelyn osalta, se on enemmän vaan viesti siitä että jotain halutaan asialle tehtävän ja mikä on yleinen näkemys asioiden kantaan.
Ja vielä vähän Immutable haippia perään:
Passportin signupit ylittäneet miljoonan rajan. Ensin meni 6kk että pääsi 400k, sen jälkeen kuukaudessa ylitettiin miljoonan raja. Ja tuo on tapahtunut kolmen pelin ansiosta, yli 330 on jonossa liukuhihnalla tulossa. Eli suunta todennäköisesti jatkaa tuonne tiukasti koilliseen noiden kirjautumisten osalta jatkossakin. Aktiivisten käyttäjien määrä viime kuukauden osalta ollut noin 700k. Kehitys menee siis hyvään suuntaan.