Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 17.1.2020 11.16

Hyvä kolumni palvelusta. Findaan liittyen oliskos ollu edellisvuonna tilaisuus, jossa hallituksen jäsen lupasi tai jos ei suoranaisesti luvannut niin sanoi, että on tarkoitus parantaa yhtiön tiedotusta osakkaiden suuntaan. Mainitsi myös, että osakkeen likviditeetti on parantunut, mikä on nostanut osaltaan markkinahintaa. Sittemmin tämä ei ole toteutunut ja lehdestä on saanut lukea, että kerta vuodessa tiedotusta saa riittää. Luulisi, että tiedotuksen parantaminen parantaisi osakkeen likviditeettiä entisestään -> markkina-arvo nousisi, minkä luulisi olevan hallituksen tavoitteena. Hidas tiedottaminen ei silti ole estänyt minua lisäämästä omistusta Findassa, vaikka osareita mielellään näkisinkin.

Näytä koko viesti
Revenio Group - 17.1.2020 10.59

Seuraan myös mielenkiinnolla KL-keskustelupalstaa lähinnä tämän osakkeen vuoksi. Myin tänään hiukan, olen ollut mukana pitkään ja tämä on edelleen suurin omistus. Viimeksi ostin isommin reilu vuosi sitten lisää 12-14 tasolta, kun KL-palsta oli lähes täysin hiljaa. Nyt tilanne on päinvastoin, tuntuu että mikään hinta ei ole liikaa ja keskustelua riittää :)

Näytä koko viesti
PHP Holding - 24.4.2019 01.48

PHP:n markkina-arvo on viimeisillä toteutuneilla toimeksiannoilla nyt suurempi kuin Findalla, ostotaso Privanetissa 3550 eur per osake eli tuolla laskettuna lähes 700 milj. eur firma (Findan markkina-arvo 46 per osake hinnalla: 626 milj. EUR). Luottamusta tällä hetkellä enemmän PHP:n sijoitustoimintaan kuin Findan? 

Näytä koko viesti
Revenio Group - 15.4.2019 03.06

Hyvin on noussut tänä vuonna, noin 50%. Mutta niin on terveysteknologia yleisestikin, esim. CellaVision ja Sectra molemmat +56 % YTD. Tiedotustilaisuus yritysostoon liittyen oli melko vakuuttava, mutta riskitaso nousi entisestään hurjasti. Samalla uusi tj talon ulkopuolelta aloittaa viimeistään syksyllä. Viimeksi, kun toimitusjohtaja vaihtui en ollut lainkaan huolestunut, mutta nyt tilanne tältä osin hieman mietityttää.  

Näytä koko viesti
Honkarakenne - 14.8.2018 08.12

Tällä hetkellä yhtiön markkina-arvo on noin 19 milj. euroa ja kun huomioi yhtiön taseen paranemisen niin P/E-luvun käyttö arvostuksen haarukoimiseksi alkaa olemaan järkevää. Viime vuonna liikevoitto oli 1,7 milj. EUR ja täksi vuodeksi ennustetaan parempaa. Rakennusala on myös yleisesti ollut paineessa viime aikoina ja varsinkin pienissä yhtiöissä -20 % laskuun ei paljon myyjiä vaadita. P/E noin 10 tasolla jatkan omistajana.

Näytä koko viesti
Revenio Group - 15.6.2018 11.10

Tänään ATH, kurssi 15,08 EUR. P/E tämän vuoden ennusteilla noin 40x ja markkina-arvo noin 12x liikevaihto (samoin tämän vuoden ennusteella). Toisaalta monet terveysteknologiayhtiöt Tukholmassa, kuten esim. Cellavision ja Sectra treidaavat myös likimain samoilla ellei kovemmilla arvostuskertoimilla. Omassa salkussa tämä on selvästi suurin rivi, mutta kieltämättä ylipainon ainakin osittainen keventäminen alkaa houkuttaa.

Näytä koko viesti
PHP Holding - 7.4.2018 06.57

PHP:n hallituksen osinkoehdotus yhtiökokoukselle näyttää olevan 180 EUR per osake (suunnilleen DNA:sta saadun varojenjaon verran). Privanetissa viimeinen kauppa 2300 EUR per osake. Finda ei ole vielä yk-kutsua ilmoittanut, joten PHP ehti ensin tällä kertaa.

Näytä koko viesti