Uskontotieteen väitöstutkimus sijoittajien rahaa, sijoittamista ja markkinoiden toimintaa koskevista käsityksistä -

"Tarvitsen edelleen lisää lihaa luiden ympärille. Mielenkiintoista olisi kuulla, onko näissä "löydöksissä" toistaiseksi mitään, mikä yllättäisi tai jotain, josta sijoittajan näkökulmasta olisi tarpeellista saada lisää tietoa? Tiedän, että suuri osa em. asioista toistuu muodossa tai toisessa esimerkiksi sijoitusoppaissa ja -kirjallisuudessa. Työstäni ei ole tulossa sijoitusopasta, vaan näkökulma tulee muuttumaan analyysimenetelmien ja taustateorioiden vuoksi (merkitykset ja tiedon sekä uskon/luottamuksen välinen suhde tulevat korostumaan)."

Hei :) Ihan ensiksi tsemppiä tutkimukseen.

 

Eittämättä löydökset ovat toistaiseks tuon perusteella sellaisia, mitä niiden voisi aluksi olettaakin olevan. Havainto siitä, että "toisinajattelijat" (hauska termi sijoittamisen kontekstissa, usein puhutaan "kontraajista" tai "tupakan tumppien poimijoista") menestyvät parhaiten on myös johdonmukainen, mutta mielenkiintoista että se nousee haastiksissa esille. Monta haastattelua olet tähän asti siis pitänyt? Metodi hieman grounded theoryn tyylinen?

Sijoittajista enemmistö on varmaan sellaisia joita on vaikea tavoittaa forumien etc kautta. Todnäk. forumeilla pyörivät ovat keskivertoa aktiivisempia ja ehkä analyyttisempia sijoitusten kanssa kuin perussäästäjät jotka katsovat lähinnä osinkotuottoon tai muutamaa muuta asiaa. 

 

Ystävällisesti,

Verneri
 

Näytä koko viesti
Finanssihistoriaa, sijoitusideoita ja -analyysia: fundamenttisijoittajien ketju -

Ensimmäinen blogiartikkeli 20.9.2016: Yritysten kyky tehdä tulosta ajaa pörssiä pitkässä juoksussa.

"Pitkässä juoksussa osakkeiden kehityksen suunnan määräävät ainoastaan yritysten tuloskunnon muutos. Sijoittajaksi voi kutsua henkilöä joka ostaa osuuksia yrityksistä, tutkii yritykset ja arvioi parhaansa mukaan sijoitukseen liittyvät riskit."

Näytä koko viesti