Olet täällä

Varasto ETF REIT - 20.10.2020 02.04

https://annualreport.castellum.se/2019/en/operations-and-properties/prop...

 

Joo, otsikon Property value by category alla, warehouse/logistics 16%, eli vähän hintsusti. Ompa kyllä kovaa viherpesua myös heillä!

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 4.9.2020 12.12

Täälläkin näköjään ollut hiljaista. Mutta tosiaan oma pessimistinen näkemys verkkokauppa.comia kohtaan ei ole muuttunut.

Sikäli olen yllättänyt, että osake on noussut tuon verran tänä vuonna.

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 6.5.2020 04.52

Tokmannin etu myös verkkokaupassa on laaja myymäläverkosto, esim Amazonmaiset "kopteritoimitukset" ovat mahdollisempia nopeasti asiakkaan luo. Eli logistiikassa heillä on tuo merkittävä etu. Lisäksi heillä on paljon omia private label tuotteita.

En usko itse verkkokauppojen vähentymiseen Suomessa, vaan päinvastoin lisääntymisen entisestään, nykyisen trendin mukaisesti.

Ja mukava kuulla, että jotain tarttunut mukaan meidän kaupasta :)

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 6.5.2020 02.55

Esim. Googlen suuren dominanssin ansiosta tuo pudotuspeli ei ole mahdollista(suuri osa käyttää Googlea ostopäätöksessään ja sieltä löydät +1000 erilaista verkkokauppaa). Sanoisin että brändituotteiden osalta olen kanssasi vähän samaa mieltä, eli esim Fiskarsin kirvestä myyvät vain muutama verkkokauppa kohta. Ja epäilen että Amazon, pystyy tekemään tuon tehokkaimmin ja varsinkin alkuun Suomen markkinoilla, kun siellä tuskin tulostavoitteet Suomen markkinoiden osalta päätä huimaavat.

Lisäksi esim. jenkeissä niche kaupat nousevat kovasti ja vetävät tuotteitaan pois amazonista sen erinäisien ongelmien takia. Laitetaan tästäkin omaa kädenjälkeä tänne https://gorillasports.fi/ . Nichen kaupan etu on siis Amazonia vastaan, kun se voi antaa käyttäjälleen kokonaisvaltaisemman ja helpomman asiointikokemuksen sisällön jne kautta.

Ehkä meillä on ostokäyttäytyminen erilaista, esim. itse en malta odottaa että saan esim. uusia kalastusvappuja, vaan käyn hakemassa ne Tokmannista, kuten kaikki muutkin about kympin tuotteet. Toisaalta kun toimitus on 0€ ja toimitusaika aika 1 tunti, tapahtuuko tämä sitten 10 vuodessa

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 6.5.2020 01.01

No prkl! Kiitos paljon kommentista, laitoin heti tuon korjaukseen. Tuo johtuu tosiaan siitä, että aikaisemmin oltiin toisella yhtiömuodolla hommissa, mutta kun sinäkin näin nopeassa ajassa tuon huomasit - ja et varmasti ole ainut, niin korjataan heti :)

Näytä koko viesti
Verkkokauppa.com - 6.5.2020 11.07

Vallitseva tilanne on ollut positiivinen verkkokaupoille yleisesti. Samaan aikaan myös monet kilpailijat ovat heränneet verkkokauppaan entistä enemmän ja sitä myötä myös kulut ovat nousseet alalla(esim markkinointi ja kuljetuskulutkin joiltain osalta). Varsinkin kun ihmisiä on entistä enemmän Internetistä googlettelemassa klikkimäärät ovat nousseet, mutta samaan aikaan konversio% on laskenut.

Sanoisin että verkkokauppa.com on nauttinut edelläkävijänä asemaansa verkkokauppana, mutta edelläkävijän etu ei mielestäni verkkokaupassa ole suuren suuri. Itse odottaisin, että verkkokauppa.com panostaisi enemmän logistiikkaan(kuljetuksiin jne.) ja omien tuotteiden tuontiin.

Myymälästä ovat olleet lisäksi ainakin ennen plussa monikanavaisuutensa puolesta, mutta en ole varma, että onko niidenkin hyöty katoamassa koronatilanteen takia ja niitä ei verkkiksellä kuitenkaan kovin paljoa ole. Ja varsinkin Amazonin tultua Suomeen myymäläverkosto on mielestäni yksi suuria etuja sitä vastaan, esim Tokmanniin Amazonin tulo ei mielestäni vaikuta, kun taas verkkokauppa.com voi olla sitä vastaan helisemässä.

Näiden seikkojen takia omasta salkustani ei verkkokauppaa löydy, kun Amazonia ja Tokmannia löytyy.

Itse olen verkkokaupoissa yrittäjänä, esim https://preeco.fi/ ja uskoisin, että markkinasta on ihan hyvä kuva :)

Näytä koko viesti