Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 12.1.2021 09.30

mskomu kirjoitti:

https://twitter.com/RonPaul/status/1348694943905308672

No nyt tämä alkaa näyttää vähän huolestuttavammalta. Ron Paulin twitter-tiliä ei ole blokattu, mutta asetettu jotain rajoituksia ja kuulema yhtäkään varoitusta ei ole tullut. En tiedä, kuinka tuttu Ron Paul on palstalla, mutta ei ole tainnut törttöilyyn tai väkivallan yllyttämiseen syyllistyä, ei ole Trumpiakaan tukenut, onpahan vain varmaan selkein libertaari republikaanipuolueessa. Voihan tämä olla vain joku virhe, mutta ikävään saumaan osui.

Facebook-tili siis kyseessä. Tuo jäädytys "yhteisönormien rikkomisen perusteella" ilman esimerkkejä tai varoituksia on just se mistä kirjoitin muutama viesti sitten. Voi johtua pelkästään ilmiannoista ja sanktioita saattaa jaella joku tekoäly (vaikka Facebook ei sitä tietty myönnä). Eihän se kovin rohkaisevaa sananvapauden kannalta ole.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.1.2021 02.14

mskomu kirjoitti:

Hyvin pian ongelmaksi nousee se, että mihin vedetään raja sekä kuka päättää tulkinnasta? Minun nähdäkseni tämä on Pandoran lipas, joka aiheuttaa enemmän uusia ongelmia, kuin ratkaisee olemassa olevia. Twitterillä on toki oikeus ja vapaus toimia, kuten se haluaa. En vain hyväksy yllä mainituista syistä Twitterin toimia sen enempää, kuin Bushin tai Trumpin. Eivätkä tässä ole ainoat presidentit, joilla on verta käsissään. Muuan muukin tällä vuosituhannella vaikuttanut jenkkipresidentti taisi määrätä useampiakin sotilasiskuja, joissa taisi myös muutama sivullinen siviilikin kuolla. Taisi olla joku hääjuhlakin, mihin iskettiin.

Twitterin policyt ei kiellä sotien käymistä, ilmaiskujen tekemistä hääjuhliin tai ihmisten muutakaan tapattamista, vaan väkivallan glorifioinnin, ja Trump sai bannit nimenomaisesti Glorification of Violence Policyn rikkomisesta. Monia ihmisiä on ennen Trumpia bannattu Twitteristä ja monia tullaan tulevaisuudessakin bannaamaan, joten ei kai tässä mitään Pandoran lipasta nyt ole avattu.

Se on ollut siinä Pandoran työpöydällä kannet levällään vuosikaudet.

Varmasti jokaisen kohdalla on monenlaista tulkintaa ja harkintaa sen suhteen, että onko ratkaisu näissä olosuhteissa oikea vai ei, ja mielipiteitä on epäilemättä yhtä paljon kuin ihmisiäkin siitä että missä tarkalleen ottaen rajojen pitäisi kulkea.

Monissa sosiaalisen median palveluissa harrastellaan erilaisia ilmianto- ja alapeukutuskampanjoita, joiden tavoitteena on saada poliittisten vastustajien tilejä suljettua tai jäädytettyä. Tätä on tehty ja tehdään myös Suomessa ja erityisesti Facebookissa, ja minusta on ehdottomasti parempi suunta että on olemassa laajat ja tarkat (vaikkakin tietenkin tulkintaa vaativat) policyt, joita yhtiöt yrittää noudattaa. Viestintä ja vuorovaikutus on kuitenkin niin monimutkainen ilmiö että mitään simppeliä ja lopullista "näin saa sanoa" ja "näin ei saa sanoa" -listailua ei ole oikein mahdollista tehdä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.1.2021 09.25

Oho, ajattelin että keskustelut olivat ohi sen jälkeen kun Trump hävisi vaalit ensin uurnilla ja sitten oikeudessa, kun republikaanituomarit kaikeksi onneksi esti häntä varastamasta vaaleja. Mutta siis täällähän näköjään rock 'n' roll vielä jatkuu. 🤘🏼

Minusta ihan hyvä että Twitter on löytänyt jostain Jack Dorseyn partavahapurkin pohjalta sen verran rohkeutta että Trumpin tili saatiin lukkoon, vaikka kaiken järjen nimessä sen olisi pitänyt tapahtua silloin kun hän nosti itsensä poliittiselle kartalle rasistisella Obaman syntymätodistuskampanjoinnilla.

Ihmiset ei valitettavasti ole rationaalisia lihakoneita vaan meillä on liskoaivot, joita ei ole tehty selviämään sosiaalisen median ärsyketykityksestä ja sosiaalisista kuplista.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 12.12.2020 02.01

Haaviston rikos oli virkamiehen siirtäminen toisiin tehtäviin ilman yt-lain koukeroiden mukaista prosessia. Mitään lainvastaista ei lasten ja naisten kuskaamisessa ollut. Nolompaa on tuo vihreiden venkoilu ja virkamiesten syyttely asiassa, mistä tulee ite asiassa melkein mieleen erään Atlantin takaisen valtionpäämiehen epätoivoinen venkoilu... :D

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 8.12.2020 10.23

Noniiin! Texasin osavaltio yrittää haastaa Michiganin, Georgian, Pennsylvanian ja Wisconsinin vaalituloksen korkeimmassa oikeudessa.

Experts in election law were also quick to dismiss the likelihood of the nine Supreme Court justices taking the case. Paul Smith, a professor at Georgetown University Law Center who has argued voting rights cases at the Supreme Court, said the case was “wacko.”

 

Rick Hasen, an election law expert at the University of California, Irvine, wrote on his popular legal blog that the suit was “utter garbage”

https://www.cnbc.com/2020/12/08/texas-sues-four-battleground-states-in-s...

Aina kannattaa tietysti yrittää.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 7.12.2020 12.59

Konservatiivi kirjoitti:

Bill Barrin tutkinta on täysi vitsi.

USAn oikeusministeriön tutkinta on vitsi. Sun oma tutkinta Imgurissa, Rudy Giulianin Twitter-feedissä ja salaliittofoorumeilla sen sijaan on e-rit-täin legit.

Tuskin kenelläkään tätä foorumia lukevalla on oikeasti mahdollisuutta arvioida järkevästi noiden esitettyjen väitteiden luotettavuutta, mutta jos niistä olis yhtään mihinkään, niin oikeuden päätökset, Georgian viranomaisten päätökset ja oikeusministeriön päätökset olis ihan toisenlaisia.

Ketkä kaikki demokraattien salajuonessa tällä hetkellä ovat mukana? Barr, Kemp (molemmat Trumpin innokkaita tukijoita), tuomarit (monet heistä republikaanien nimittämiä konservatiiveja), demokraattipuolue, Georgian, Arizonan, Michiganin, Wisconsinin ja Pennsylvanian poliittinen johto, äänestyskoneyhtiöt, Cybersecurity and Infrastructure Security Agency...

No, kukin tulee uskollaan autuaaksi.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.12.2020 12.54

Trumpin erottaman Cybersecurity and Infrastructure Security Agencyn johtaja Christopher Krebsin haastattelu, jossa hän kertoo, miksi nimimerkki Konservatiivin yllä esittämät väitteet eivät pidä paikkaansa.

https://youtu.be/npP-VNZ0YYk

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.12.2020 12.56

Kuulemisia on useissa osavaltioissa järjestetty. Mitään vilppiin viittaavaa ei ole löydetty. Giulianin todistajat puhuvat ihan mitä sattuu eikä yhdelläkään heistä ole ollut esittää minkäänlaisia todisteita mistään. Oikeusministeriö on tutkinut syytöksiä ja mitään ei ole löydetty. Trump + kump hävisi perjantaina kuusi oikeusjuttua.

Nyt joku rändom-jäbä väittää netissä että jossain valvontakemeroissa näkyy jotain. Noh, sanottakoon että olen kohtuullisen skeptinen. :D

Selväksi on varmaan jo käynyt, että Trump ja hänen faninsa ei aio ikinä luovuttaa vaan aina keksitään joku uusi "savuava ase" todisteeksi riippumatta siitä että mitä tarkistuslaskentoja, auditointeja jne. heidän miellyttämisekseen tehdään.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.12.2020 09.57

Tässä toinen tutkimustulos: suurempi osa amerikkalaisista on iloisempi Trumpin tappiosta kuin Bidenin voitosta. Käy järkeen.

https://www.monmouth.edu/polling-institute/reports/monmouthpoll_us_111820/

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 4.12.2020 12.10

Konservatiivi kirjoitti:

Olen tuonut tässä ketjussa esiin muutaman kerran tietoa vaaliväärinkäytöksistä. Kukaan foorumin kirjoittajista ei ole kertaakaan tehnyt asiaan suoraan liittyvää vasta-argumenttia. Argumentit ovat perustuneet johonkin epäsuoraan päätelmään:

- Jos väitteesi pitäisi paikkaansa, niin silloin republikaanituomarit olisivat puuttuneet asiaan.
- Ad hominem: olet toiminut Teuvo Hakkaraisen sometiimissä.
- Jos väitteesi olisi totta, niin Bill Barr ei sanoisi X tai Y.
- Jos väitteesi olisi totta, niin Hesari ja CNN kertoisi siitä. 

---------------------------------

Liittyen tuohon listaan vaalipetoksen indikaattoreista, niin tässä esimerkiksi todistus 47:stä puuttuvasta muistitikusta:

httpshttps://twitterhttps://twitter.com/KanekoaTheGreat/status/13316780082104...
---------------------------------

Pensylvaniassa hyväksyttiin 23 000 postiääntä, joissa palautuspäivä oli merkitty lähetyspäivän jälkeen. N. 20 000 ääntä joissa palautuspäivä oli sama kuin lähetyspäivä. N. 20 000 ääntä, joissa palautuspäivä oli päivä lähetyspäivän jälkeen. Tämä tieto oli julkisesti satavilla kenelle tahansa vielä viikko sitten.   
---------------------------------

Väite, että postiäänten rejection rate tippui suurinpiirtein Bidenin voittomarginaalin verran battle ground stateissa on myös totta. Pensylvaniassa rejection rate tippui 33x ja Georgiassa noin 10x. Tämä johtui siitä, että allekirjoitusten validiointi hylättiin laajamittaisesti.   

Ei ole hylätty laajamittaisesti mitään allekirjoitusten validointia. Trumpin huuhaaväitteet siitä on debunkattu aikoja sitten.

https://www.factcheck.org/2020/11/trump-misinformation-on-georgia-ballot...

Mutta jos uskot että vilppiä on tapahtunut, niin ei muuta kuin betsiä sisään Trumpin puolesta. Ei tuollainen salaliitto voisi oikeasti salassa pysyä.

Näytä koko viesti