Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 3.12.2020 12.42

Ainakin 18.11. uutisoitiin mielipidetiedustelusta, jonka mukaan 50% republikaanisista äänestäjistä uskoo että "Trump rightfully won". Paljonhan se on sekin.

Puolueettoman FactCheck.orgin listaus oikeusjuttujen yhteydessä esitetyistä väitteistä ja niiden faktantarkistukset löytyvät täältä: https://www.factcheck.org/2020/11/the-facts-on-trumps-post-election-lega...

...ja Trumpin viimeisimmän Fox-haastiksen faktantarkistukset täältä: https://www.factcheck.org/2020/11/trump-repeats-baseless-false-claims-ab...

Tarkistajalla on ollut ns. täysi työpäivä.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 3.12.2020 08.39

Jos yksikään noista pitäis paikkansa ja olis todistettavissa, niin Trumpin nimittämät republikaanituomarit ei olis heittänyt kaikkia oikeusjuttuja ulos, häntä tukevat osavaltioiden republikaanikuvernöörit ei olis vahvistanut tuloksia, hänen kyberturvallisuudesta vastaavat viranomaiset ei olis pitänyt vaaleja rehellisinä ja hänen oikeusministeriönsä ei olis ilmoittanut että mitään näyttöä merkittävästä vaalivilpistä ei ole.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 25.11.2020 10.05

Oon katsonut Trump-kanava Newsmaxia aina vessassa käydessäni (striimi löytyy YouTubesta), koska siellä on meno usein "opettavaista".

Tänään sattui ruutuun joku vedonlyöntiguru, jolta studiosetä kyseli presidentinvaalin vedonlyöntikuvioista. Kun jäbä kertoi, että vetoa voi lyödä edelleen ja että kohdetta ei ole vedonlyöntisaiteilla suljettu, juontaja sanoi aurinkoinen hymy naamallaan: "Here you go! What's the hurry?! It may not be over!" (tai jotain sinnepäin).

Keskusteltiin myös siitä, että ulkomaisille vedonlyöntisivustoille Bidenin voitto on erittäin myönteinen juttu ja päiviteltiin sitä, että ne tekevät sillä paljon rahaa jos tulos pysyy tämmöisenä ("Really? BILLIONS?!").

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 23.11.2020 06.32

Puolitoista tuntia aikaa siihen että alkaa Michiganissa kokous, jossa ehkä vahvistetaan vaalitulos tai sitten ei. Elimessä on kaksi republikaania, jotka voivat jättää tuloksen roikkumaan fifty-fifty vaikka laki ei sitä oikeastaan sallikaan. Sitten demokraattien pitäisi hakea tuomioistuimen päätöstä tai kuvernöörin antaa potkut lautakunnasta niille jotka eivät halua pykäliä noudattaa. Eikö tämän huippujännittävän virastotaistelun käänteistä ole vedonlyöntiä käynnissä missään?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.11.2020 09.15

Konservatiivi kirjoitti:

Onko noita lausumia ylipäätään käsitelty vielä? Jos sinulla on tietoa perusteista, joiden mukaan kyseiset lausumat "eivät ole millään tavalla uskottavia", niin olisi kiinnostavaa kuulla. 

Joissain noissa affidaviteissa ainakin oli kantajana se L. Lin Wood, jonka nostama juttu oli se mikä viimeisimmäksi hylättiin. Jos tuollaisista metkuista olis oikeasti pitävät todisteet tai edes varteenotettavat epäilyt niin niitähän olis tutkimassa kaikki mahdolliset FBI:t ja DOJ:t.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.11.2020 08.54

Kekkoslovakki kirjoitti:

Miten lausunto voi olla valaehtoinen, jos tuomari ei ole ottanut koko juttua käsittelyyn vaan homma on naurettu ulos oikeudesta? 

Amerikassa harrastetaan tuommoisia kirjallisia valaehtoisia lausuntoja:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Affidavit

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.11.2020 08.28

Trumpin nimittämä konservatiivituomari tais heittää Georgiassa jutun ulos oikeudesta, koska todisteet eivät olleet millään tavalla uskottavia. Trumpia kannattavat osavaltion Secretary of State ja kuvernööri sitten vahvistivat vaalituloksen koska minkäänlaista epäilystä vaalituloksen oikeellisuudesta ei ollut.

Saahan sitä valaehtoisen lausunnon antaa mistä vaan mutta mitä se todistaa on sitten toinen juttu.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 22.11.2020 12.59

Pennsylvanialaistuomarin päätöksestä voi valittaa korkeampaan ja sitä korkeampaan oikeusistuimeen, mutta kyllä tässä taisi jo usko loppua tässäkin ketjussa Trump-kannattajien tiuhaan hehkuttamilta Foxin Tucker Carlsonilta ja Daily Wiren Ben Shapiroltakin.

Se on tietenkin vähän hupaisaa (tai huolestuttavaa), että kovan linjan pro-Trump-mediapersoonat näyttäisi olevan luovuttamassa ennen republikaanipuolueen raskaan sarjan päättäjiä.

Ärhäkkäällä Trumpin puolustajien vaihtoehtoehtokanava Newsmaxilla Trumpin kampanjan juristi Sidney Powell vielä lupaili raamatullisen tason paljastuksia siitä että globaalissa tuhansien ihmisten salaliitossa (josta ei kuitenkaan oikein meinaa konkreettisia todisteita löytyä) ovat kaikki Venezuelan kommunisteista Georgian kuvernööri Brian Kempiin (joka on Trumpin keskeinen liittolainen):

https://youtu.be/Y68pEknYyCM

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 21.11.2020 03.28

Mun ymmärtääkseni Trump ja Biden ei kumpikaan juo alkoholia. Saa kai sitä vanha gubbe olla sekaisin vaikka olisikin selvinpäin. :D

Alan olla aika vakuuttunut siitä että kaikki Michiganin republikaaneista Trumpiin oikeasti yhtä mieltä siitä että homma on GAME OVER, mutta räpiköivää taistelua jatketaan vain koska se mahdollistaa kampanjalle varainkeruun velkojen maksuun niiltä pöntöiltä jotka jaksaa uskoa Giulianin satuihin. Ja onhan se käynyt selväksi tässä viime vuosien aikana että Trump nauttii huomion keskipisteenä olemisesta ja trollaamisesta.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.11.2020 10.32

Eikös Biden ole voittamassa täsmälleen samalla valitsijamiesmäärällä kuin millä Trump voitti Clintonin? Miten muistelen, että vaikka tilanne oli suht sama niin hävinnyt ehdokas ja väistyvä pressa otti tilanteen ilman raivareita ja demokraattisen järjestelmän kyseenalaistamista?

Ei taidettu syyttää Big Pharmaakaan silloin tappiosta toisin kuin Trump äsken pressitilaisuudessa: https://youtu.be/lOiu01j53aI

Näytä koko viesti