Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto -

Hehheh okei kansa huutaa maxiriskiä. Ongelmana on se etten ole perillä näistä asioista joten en ole kovinkaan halukas ryhtymään lainahommiin. Mutta pistetään ajatus hautumaan, ehkä saan otettua itseäni niskasta kiinni asian tiimoilta. Jos ostaisin asunnon velalla ja jättäisin omat rahat kiinni indeksirahastoihin, näkisin asian niin että olisin velalla mukana osakemarkkinoilla. Jos seuraava romahdus pilkottaa nurkan takana tämä kuullostaa aika riskitouhulta, vai onko logiikassani jotain väärin...?

Käytännössä halusin siis alunperin mielipiteitä siitä että jos velkaa ei oteta, kumpi kombinaatio on parempi. Kaikki kiinni omassa asunnossa vai vuokran maksaminen ja varojen sijoitus indeksirahastoihin?

Kiitokset!

Näytä koko viesti
Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto -

Moi!

Kertokaahan fiksummat. Haluan kämpän Helsingistä asumista varten. Jos ostan, minun ei tarvitse ottaa lainaa, mutta kämppään hupenisi suurin osa varoistani (jotka on tällä hetkellä sijoitettuna indeksirahastoihin). Mietinkin että voisiko kämpän vuokraaminen olla jopa parempi vaihtoehto? Tällöin voisin jättää omistusasuntoon hupenevat rahat osakesijoituksiin. Mitään loppuelämän paratiisilukaalia en ole hommaamassa, ihan vaan yksiön muutamalle seuraavalle vuodelle. Ihan vapaasti vain voi laittaa mielipidettä kehiin, en ole ajamassa ojaan vaikka joku täällä niin käskisi. Linkit aiheeseen liittyen ovat myös tervetulleita!

Kiitos etukäteen

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa -

Moi!

Näin alkuun haluan mainita että mahtavaa blogia kirjoitat, varsinkin peleihin liittyvät tekstit todella mielenkiinoista luettavaa! En ole ihan varma onko sopivaa lähestyä "ohi aiheen" tätä kautta, mutta onhan tuossa aikasemminkin kysytty jotan pientä joka ei ole vaikuttanut sinua haittaavan joten katsotaan mitä tapahtuu. Uskon että aihe voi joitakin lukijoita kiinnostaa.

Eli olen tässä pohtinut erästä pokerin pelirolliin liittyvää kysymystä ja ajattelin että sinulta varmasti löytyy järkevää kokemust asian tiimoilta. Eli missä muodossa pelirolli kannattaa pitää jotta kaikkina ajankohtina pystyy pelaamaan sitä oman kapasiteetin isointa peliä mutta toisaalta ei pidä liian suurta määrää käteistä turhaan nurkissa lojumassa? Itseäni ei ainakaan toistaiseksi ole kiinnostanut käyttää aikaa sijoitusasioihin, joten olen pitäytynyt ihan vain indeksisijoittamisessa. Tähän mennessä olen pitänyt asiaa pitkän linjan toimintana, kun rahat on kerran sijoitettu niihin ei enään kosketa. Tämä ajattelutapa on johtanut siihen että en ole kovinkaan halukas sijoittamaan rahaa koska haluan olla valmis ottamaan shotteja jos niitä tulee vastaan. Toisaalta pelit mitä yleensä pääsen pelaamaan eivät vaadi lähellekkään koko saatavilla olevaa rollia jolloin tuntuu siltä että rahaa lojuu aivan liika tyhjän panttina.

Yleisesti indeksisjoittamisessa neuvotaan käytettävän vähintään monen vuoden sijoitusaikaa, mutta toisaalta mikä ongelma on sijoittaa osuus jota peruspeleissä harvoin tarvitaan, ja tarpeen tullessa lohkaista sieltä (pieniä) osuuksia pelaamista varten esim 3kk tai puolen vuoden välein? Ymmärrän että riski näin lyhyellä aikavälillä on suuri, mutta toisaalta onko sillä mitään väliä jos on pitkälti yhdentekevää missä jamassa sijoitus on nostohetkellä? Suurin osa pysyy kuitenkin sijoitettuna.

Toivottavasti sain ilmaistua itseni selvästi, hyvää alkavaa viikkoa!

Näytä koko viesti