Relais Group -

Tervehdys,

Kävin katsomassa Relais Groupin tytäryhtiön eli Startax Finland Oy:n 2018/12 lukuja:

Liikevaihto kEUR 60 016

Sijoitetun pääoman tuotto % 26.3

Oma pääoma kEUR 28 577

Tilikauden voitto (tappio) 8 566

 

Kyseessä on erittäin kannattava yritys, mietin vaan, että huomioidaanko tässä Reilais Groupin IPO:ssa tämä yritys, koska toimintakertomuksesta ilmenee seuraava: Osana konsernirakenteen kehitysohjelmaa, marraskuussa 2018 yhtiö myi Startax AS:n ja Starx Maskin Teknisk AS:n osakekannat emoyhtiölleen RelaisGroupille.

 

Näytä koko viesti
Enento (os. Asiakastieto) -

Mahtavaa. Osinko irtosi tänään ja kurssi +3,5%

Näytä koko viesti
Enento (os. Asiakastieto) -

En usko, että tuo positiivinen luottorekisteri vaikuttaa AT:n liiketoimintaan mitenkään erikoisesti. Pikavippaajat hyödyntää tosiaan tuota kuluttajadataa ja mutta suurin kassavirta tulee noista yrityksiin littyvistä analyyseista. Kuluttajadata on edullisempaa.

Näytä koko viesti
Enento (os. Asiakastieto) -

Moi,

tosiaan nuo luotonantajat tuovat aika mukavan potin tuosta kassavirrasta ja perustuu volyymeihin. Raha on nyt halpaa eli ainakin jonkin aikaa jaksaa poskurttaa niillä, tosin en usko, että tuo tarve tulee kyllä hiipumaan lähivuosina. Tietääkseni myös isot kansainväliset yritykset myös hyödyntää riskienhallintaa käyttämällä näiden kahden yrityksen palveluita..

Näytä koko viesti
Enento (os. Asiakastieto) -

Näytä koko viesti
Enento (os. Asiakastieto) -

Haluaisin palata tähän keskusteluun ja itse toimin tällä alalla tosin kilpailijalla ja omistan AT:n osakkeita. Rajaan riskit minimiin tällä vedolla :) AT:n suurimmat omistajat ovat pankkeja esim. Sampo, nordea, SEB, op. Näkisin, että AT tulee olemaan aika vakaa toimija pitkään koska pankit tulevat jo tämän yhteytensä johdosta käyttämään riskienhallinan työkaluja ainoastaan AT:n kautta. Toimiala on aika tylsä, mutta hyvin vakaa ja aina tulee olemaan tarvetta näille ratkaisuille. UC:n osto jo viestitti sen, että pyrkii valtaamaan yhä suurempaa osaa esim. Ruotsista Bisnodelta joka on euroopan suurin luottotietojen välittäjä.

Näytä koko viesti