Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 7.1.2022 09.10

Tinggeli kirjoitti:

 Kukaan ei lähde lennolle sen takia, että tulisi humalaan eikä lyhyellä kotimaan lennolla edes ehdi kitamaan sitä viinaa niin paljon, että humaltuisi.

Vaikka toki olen samaa mieltä että typerä päätös, niin osaan kyllä hyvin sieluni silmin nähdä jonkun teekkari- tai polttariporukan hyödyntämässä tällaistakin porsaanreikää. Ihan vain koska se on mahdollista. 

Näytä koko viesti
UPM-Kymmene - 5.1.2022 08.32

Eiköhän lakko kurssissa näy. Onhan se ollut jo pitkään selvää, että hyvin vaikeat neuvottelut on edessä. Se on sitten toinen juttu että kuinka pitkän lakon markkina on hinnoitellut kurssiin. 

Toinen juttu on myös, että ehkä markkina ei hinnoittelekaan mitään "olankohautusta", vaan toisaalta myös antaa ihan rahallista arvoa Pesosen ja kumppaneiden peräänantamattomuudelle. Tietyn tyyppinen johtaminen voi olla sopivan kokoluokan yritykselle pitkällä tähtäimellä eduksi vaikka yksittäinen kvartaali menisikin vähän pipariksi. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 27.12.2021 10.00

Toisaalta ja sivumennen sanoen, eikös indeksin biittaamisen lisäksi aktiivisella sijoittajalla voi olla toinenkin tavoite: volatiliteetin minimointi. Ei indeksiä tarvitse biitata ollakseen "indeksiä parempi" sijoittaja, riittää kun pääsee samaan tuottoon pienemmällä volatiliteetilla. 

Näytä koko viesti
Soul Maté - 2.11.2021 07.43

Mate-juomilla on valtava potentiaali nousta hyvin trendikkäiksi lähitulevaisuudessa. En usko, että olen ainoa, joka on toisinaan ostanut näitä Soul Mateja ihan vain sen takia että ovat edelleen monessa paikassa ainoa tuote. Kun isot pojat oikein innostuvat lanseeraamaan, niin voi vähän ruveta tekemään tiukkaa siellä mate-hyllyssä näin pahanmakuisella juomalla. Toki tällainen osakeanti on aika kekseliäs ja nykyaikainen tapa vähän sitouttaa tosifaneja. 

Tuo purkki on kyllä kivannäköinen. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 18.9.2021 10.39

Niin no, tuo on aika lailla iästä ja yleisestä terveydentilasta riippuva kysymys. Itse varmasti ottaisin 60+ vuotiaana tai riskiryhmään kuuluessani ihan kaikki rokotteet mitä kukaan keksisi ehdottaa, mutta näin elämäni kunnossa olevana kolmekymppisenä tuntisin itseni vähän surkeaksi nyhveröksi jos jokaisen median hypettämän variantin vuoksi juoksisin terkkarilla piikitettävänä. En nyt sano että kahdessa rokotteessa menee absoluuttinen raja tai mitään sellaista, mutta kyllä se kynnys joka kerta vähän nousee. 

 

Ja itsellänihän ei ole mitään sen kummempaa rokotekriittistä agendaa, mutta toisinaan tuntuu että jengiltä unohtuu tässä asiassa tarina pojasta, joka huusi sutta. Korona kun ei tule olemaan viimeinen eikä likimain pahin kulkutauti, joka tätä maailmaa runtelee. Joten vaikka itse olisi valmis ottamaan piikin joka viikko niin siinä on väestötasolla tiettyä ihan oikeaa etua ettei uusia rokotuksia ihan niin usein ehdotella. Toki tällä tulee taas sata miljoonaa miinusta tällä lapsellisella huutoäänestyssaitilla, mutta pitäkää hauskaa vajukit. 

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 12.8.2021 04.15

Itse uskon että myönteisiä, tai siis ei-kielteisiä, on paljon enemmän kuin 68%, kyllä se on nimenomaan sellainen nuokkuva, hälläväliä-asenteella suhtautuva kansanosa, joka pitää tavoittaa, ja se tapahtuu nimenomaan porkkanalla. Baarien jonoihin rokottamaan ja ilmaisia kaljoja kaikille jotka ottavat piikin, jne. Todelliset vastustajat pysyköön vastustajina, vapaassa maailmassa ei saavuteta yli 90% lukemia yhtään missään asiassa, sellaiset voidaan jättää suosiolla Kiinalle ja Pohjois-Korealle. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 7.8.2021 09.02

^Sormet ristissä että viimeistään laskiaismäkeen tai kevätpörriäisiin. 

Muttajoo, itsekään en suuresti fanita nykysuuntausta, jossa jokainen koronapassiin, tai mihin tahansa vastaavaan, kriittisesti (tai edes hieman alentuvalla huumorilla) suhtautuva on automaattisesti foliohattu rokotekriitikkohihhuli tms. Itsekään en näe kyseistä instituutiota kaiken tämän mussutuksen väärtinä. Tuskin se meidän demokratiaa tuhoaa, tai mitään sellaista, mutta se tulee naurettavan myöhään, maksaa väistämättä muutaman miljoonan, ja poistuu melko nopeasti takavasemmalle saavuttamatta juuri yhtään mitään. Ravintoloiden ja tapahtumien avaamiseen on muitakin keinoja, mm. ihan vain avata ne. 

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 11.07

Alffauros ei tarvitse vetoja oikeuttaakseen oikeassaoloaan. Sitä paitsi on kaikenlaisia korrelaatio-ongelmia, tyyliin mitä jos Pyysing tekisi, tai jättäisi tekemättä, itsemurhan ihan vain että saisi Dharman häviämään.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 04.56

Dharma on terminaalivaiheen Dunning-Kruger -potilas, jota on turha yrittää muuttaa muuksi, mutta onhan hän viihdyttävä ja ajoittain tarjoaa hyviä ajatuksia. Ehkä minulla on epäsovinnaisen musta huumorintaju, mutta olen aina halunnut tuollaisen Kuka kuolee ensin -supervakion jollekin foorumille. Minusta internet on keksitty juuri sellaisia varten. Sijoitustiedon omien superjulkkisten lisäksi siihen voisi ottaa jotain muitakin tunnettuja henkilöitä, tyyliin Paavi vs Michael Schumacher. 

Näytä koko viesti
Spinnova - 19.6.2021 01.09

Vaikken suoranaisesti eri mieltäkään ole, niin ihan Nightingaleen en vertaisi, sillä terveydenhuoltoalan tuotekehittäjät ovat järjestään ihan puhtaita lottolappuja ja epäonnistuessaan täysin hyödyttömiä jolloin minusta se riittävän alhainen valuaatio on ehdoton edellytys järkevään sijoitukseen. Tämäntyyppisessä bulkkituotteessa taas on paljon enemmän niitä välimallin skenaarioita nopeamman/hitaamman maailmanvalloituksen ja totaalisen epäonnistumisen välillä. Esim. Spinnovan patenteilla voi olla jonkinlaista arvoa vaikkei omalla liiketoiminnalla heti Tenceliä syrjäytettäisikään. Mutta joo, toisaalta tarinalistautuja on aina tarinalistautuja, ja ehkä Suomen puukuitu/tekstiilialan infra ja historia sitten ovat osasyynä siihen että tämä tuntuu nyt kaikkia innostavan. 

Näytä koko viesti