Olet täällä

Veikkaus, rahapelimonopoli - 15.4.2021 07.56

Iloitsen Lidlin päätöksestä ja ennen kaikkea yllättävänkin yksimielisen positiivisesta julkisesta reaktiosta siihen. Sivumennen sanoen en kuitenkaan ole samaa mieltä Halliksen kanssa, koska sekä uhkapelit että huumeet ovat pohjimmiltaan kauniita asioita, ja tämä on mielestäni tärkeä erottelu tehdä jokaisen tahollaan, koska aika usein samat arvoliberaalit henkilöt vaikuttavat kannattavan huumeiden laillistamista sillä perusteella että silloin valtio voisi ottaa niiden jakelun haltuunsa ja saada siitä verotuloja, mutta silti vastustavat esim. Veikkausta sillä perusteella että on kornia ja kaksinaamaista rahastaa ihmisten peliongelmilla.

Näytä koko viesti
Itseensä / läheisiin sijoittaminen - 5.4.2021 12.19

Teknokraatti kirjoitti:

 

segesege kirjoitti:

Osin edelliseen liittyen, myös ulkonäöstä huolehtiminen näkyy jollain tavalla pankkitilillä ennen pitkää. Älä liho äläkä vanhene, ja osta vähän parempaa Seppälää, mitä se nyt kenellekin tarkoittaa. Hoidata aknesi, käy rasvaimussa, oikomishoidossa ja parturissa jne. Niillä saa työpaikkoja ja ylennyksiä, vaikka kaikki eivät sitä aina myönnäkään.

 

Voidaanko laajentaa tuo ylläoleva pelkästä ulkonäöstä kokonaisvaltaisempaan kasvoindeksiin, ent. pärstäkerroin? Se kattaa asiaosaamisen lisäksi myös positiivisen ja aloitekykyisen käytöksen, hyvän kommunikoinnin sekä asenteen työn tekemiseen. 

Totta kai, mutta käytännön tasolla noihin asioihin panostaminen/sijoittaminen ei ole aina noin yksinkertaista, tai ainakaan vielä kovin yleistä. Toki kaikennäköisiä sosiaalisuusvalmentajia, pick-up-artisteja ym on varmaan olemassa, mutta jos jotain yhtään spesifimpää ajatusta on niin kerro ihmeessä?

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 4.4.2021 11.11

hauturi kirjoitti:

 

segesege kirjoitti:

väestö ikääntyy ja haluaa muuttaa ympäröiviltä omakotitaloalueilta palveluiden lähelle

 

Veikkaisin että useimmiten sieltä omakotitalosta muutetaan vasti sitten kun on ihan pakko, ja kohteena on joko jonkinlainen palveluasunto tai jopa hoivakoti, ei niinkään kerrostaloasunto.

Joo, tämä on epäilemättä monen toive, mutta käytännössä jos vaikka jälkikasvua miettii niin on se kerros- tai rivitalo sellainen välivaihtoehto, johon vanhus on ehkä helpompi suostutella kuin suoraan palvelutaloon. Lisäksi moni ymmärtää nykyisin, että sen omakotitalon myyntiaika lasketaan (vähintäänkin) vuosissa, joten se saatetaan laittaa myyntiin jo hyvissä ajoin ennen viikatemiehen saapumista, ja jos niin onnekkaasti käy että ostaja löytyy, niin eihän kukaan palvelutaloon ennen aikojaan muuta.

 

Ja kuten sanottu (tai no, tarkoitettu), kyseisillä paikkakunnilla vakavastiotettavat, aidosti tulevaisuutta omaavat asunto-osakeyhtiöt voidaan laskea melko vähillä sormilla/varpailla, joten homma ei vaadi mitään tolkunta boomia/massamuuttoa, vaan muutamia, yksittäisiä ihmisiä joilla tässä mainitut parametrit täyttyvät.

Näytä koko viesti
Kiinteistö- ja asuntosijoittaminen - 4.4.2021 09.06

Täällä puhutaan (tietysti ihan hyvästä syystä) lähinnä isoista kasvukeskuksista ja ehkä vähän maakuntakeskuksista tyyliin Kuopio-Jkylä-Lahti, mutta mitenkäs aavistuksen siitä vielä alhaisemman tierin kunnat? En nyt halua kovin tarkkaan rajata keskustelua, mutta tarkoitan sen kokoluokan ja sijainnin kuntia, joissa perus (ja vähän paremmatkaan) palvelut eivät tule ikinä olemaan uhattuina (tyyliin Jämsä, Forssa, Heinola, Varkaus, Mänttä saattavat olla sellaisia, mutta nämä ehkä enemmänkin arvauksia kuin tietoa), mutta joissa silti huomattava muuttotappio ja kämppien hinnat sen mukaisia, uudistuotanto olematonta jne. Äkkiseltään ajattelisin, että kun tulevaisuudessa(kin) väestö ikääntyy ja haluaa muuttaa ympäröiviltä omakotitaloalueilta palveluiden lähelle, ja lähiöiden huonoimmat, arvonsa täysin menettäneet kerrostalot poistetaan yksi kerrallaan käytöstä, mistä myös jonkin verran ihmisiä joutuu etsimään uutta kotia, niin nyt voisi sopivia hyvin hoidettuja, mutta verrattain edukkaita (noin 50 tai 100k riippuen putkiremppasyklin vaiheesta) keskustakohteita valikoimalla päästä ihan kelpo tuottoihin? Eivätkö ne taloyhtiöt, jotka jatkavat "vielä yhdestä putkiremontista" eteenpäin tavallaan vie asukkaita niistä taloyhtiöistä, joissa viimeinen sammuttaa valot? Kohtuu varakkaita eläkeläisiä, jotka asuvat loppuelämänsä siellä mihin nyt päättävätkin siirtyä, ketkä sen hauskempia vuokralaisia. Vai millä tavoin ajatteluni sakkaa?

 

(Mainitaan vielä oma insentiivini, mikä ei ole suoranaisesti ruveta asuntosijoittajaksi, vaan se, että harkitsen kannattaisiko tällaiselta paikkakunnalta itselleen mieluummin vuokrata vai ostaa kämppä, mikäli ei ole aivan varma kauanko siinä aikoo asua. Tekeekö sillä yhtään mitään sitten jos päättääkin muuttaa pois?)

Näytä koko viesti
Itseensä / läheisiin sijoittaminen - 3.4.2021 11.15

Sellaisen liikuntamuodon valinta, joka itseä motivoi oikeasti liikkumaan. Jollekin riittävät 30 euron lenkkarit, mutta toinen tykkää rassata viiden tonnin polkupyörää. Silti mikäli juoksulenkkeily ei kiinnosta, mutta sillä kalliilla pyörällä tulee oikeasti hikoiltua, se maksaa itsensä joka tapauksessa moninkertaisesti takaisin parempana työkykynä, panokykynä, pienempinä sairaalalaskuina, pidempänä elämänä, ja mitä näitä nyt on. Liikkukaa, ja käyttäkää muutenkin terveyteenne rahaa (omegat, D-vitamiinit, aurinkorasvat, jne).

 

Osin edelliseen liittyen, myös ulkonäöstä huolehtiminen näkyy jollain tavalla pankkitilillä ennen pitkää. Älä liho äläkä vanhene, ja osta vähän parempaa Seppälää, mitä se nyt kenellekin tarkoittaa. Hoidata aknesi, käy rasvaimussa, oikomishoidossa ja parturissa jne. Niillä saa työpaikkoja ja ylennyksiä, vaikka kaikki eivät sitä aina myönnäkään.

 

Ja sitten, kun kuolema lähenee, maksimaalinen läheisiin sijoittaminen on hyvä viimeistään aloittaa niin pienenee perintöverokin. Syntymäpäivälahjaksi autoja ja nimppareina rolexeja, jne.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 3.4.2021 10.48

Yksi teoriani olisi, että nuoret ihmiset ovat kyseisenä ajanjaksona Suomessa yhä selkeämmin jakautuneet kahteen leiriin, ja jakolinja on jonkinlainen heijastus jenkkien ja sitä kautta koko internetin ihmisten yleisestä jakolinjasta, sanotaan nyt vaikka "arvoliberaaleihin kulttuurimarxisti-suvakeihin" (demokraatit, ilmastonmuutos, feminismi, pro-choice) ja "neo-konservatiiveihin" (republikaanit, talous, vapaus, aseet, mamut vittuun, pro-life). Jälkimmäisessä porukassa on nyt taas coolia uskoa jumalaan, joten aika moni sanoo ja luulee uskovansa, koska yllättävän iso osa ihmisistä (ja etenkin nuorista) nyt vain ei ikinä edes mieti koko jumala-asiaa ihan hirveän syvällisesti vaan vastaa muodin mukaan vähän mitä milloinkin.

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju - 26.2.2021 09.19

Sivuhuomiona samassa työpaikassa olevat ihmiset tosin käytännön aina korreloivat keskenään useammillakin tavoilla, eikä rokotteen sivuvaikutus välttämättä ole täysin sattumanvarainen, joten sitä kautta pieni lisäsauma ettei kyseessä olekaan huijaus. (tosin he samalla ehkä vieläkin enemmän korreloivat sen suhteen, mikä heidän asenteensa työnantajan kusettamista kohtaan on)

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 23.12.2020 11.12

Osallistun Kamux @12,86EUR

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 23.12.2020 05.22

CassieFin kirjoitti:

Ostin tuntemattomalle vanhukselle jouluruuat.

Kai tiesit, että tuo on vanhin temppu kirjassa? Laitetaan joulun aikaan säälittäviä vanhuksia ja itkua tuhertavia pikkulapsia tukkimaan kassoja jouluostostensa kanssa ja odotetaan että joku hölmö nousee rivistä maksamaan. "Hyvää joulua! Jeesuksen siunausta teille!" Sitten sutenööri kerää kootusti kaikkien mummojen kinkut ja myy ne pimeässä verkossa.

Paskaa joulua kaikille, t: ikuinen kyynikko. En mä oikeasti ole kuullut että tuollaista tapahtuisi, mutta tulipahan silti vaan bisnesidea mieleen.

Näytä koko viesti
Stockmann - 13.12.2020 04.54

Kaavoitus ja lainsäädäntö joustavat hieman niin siitä saadaan oikein hyvä ja kannattava kasino.

Näytä koko viesti