Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 20.10.2020 04.49

Pollster on laatutrolli, älkää nyt sitä sentään alapeukkusavustako pois täältä :(

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 18.10.2020 03.06

Jotenkin kyllä ironista (ja ehkä hämäävääkin ottaen huomioon että aika KL-tasolla pääosin nykyisin tälläkin saitilla suhitaan) että lukuisten kyselytutkimusten aggregointiin perustuvaan 538:iin on täällä nyt yleisesti alettu viitata ihan vain "Natena" kuin kyse olisi jostain punditista.

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 18.10.2020 09.53

Itse olen kyllä yläpeukuttajien nimimerkkien näyttämisen kannalla, mutta jos siihen ei haluta ryhtyä, niin sitten:

-automaattinen lyhyt kirjoituskielto ja varoitusviesti tietystä miinusmäärästä

-hyvin tarkat säännöt kuka pääsee peukuttamaan

En kyllä itse ole nähnyt kovin suuria ongelmia peukkujen suhteen. Lähinnä miinuksella näyttäisivät olevan vaaliketjun typerimmät trollit, sekä ne, jotka jaksavat trollien kanssa vääntää ja näin niitä ruokkia päivästä toiseen. Ei ketään minusta bännätä tarvi mutta sellaiset lyhyet jäähyt voisivat vähän edes tuoda hommaan rotia.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 17.10.2020 09.57

Tällaistakin ajatusta pyörittelen, että nyt kun Trumpin tappio, jopa selvä sellainen, alkaa näyttää todennäköiseltä ja kaikki tietävät sen, niin mitä jos kaikki draamaa ja jännittäviä käänteitä rakastavat trolliäänestäjät, jotka aiemmin olisivat aina äänestäneet Trumpia, vaihtavatkin Bideniin ihan vain siksi että näkisivät Trumpin nöyryytystä seuraavan totaali hermoromahduksen ja mahdollisimman pidättelemättömän Twitter-raivon? Ja vaalien jälkeisen huono häviäjä -puheen, tai puhumasta kieltäytymisen, tai ylipäätään sen, että mitähän sitten tapahtuu? Ehkä "läpällä äänestäjien" suosikkiehdokas ei nykytilanteessa enää olekaan Trump vaan nimenomaan Weekend at Bernies -hengessä teleprompterin eteen raahattu papparainen, joka silti antaa tälle elämänsä nöyryytyksen?

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.10.2020 09.45

1. Voisi kuvitella että nyt kun tätä samaa raivostuttavan typerää keskustelua on väännetty viimeiset 4 vuotta, mielipidekyselijät olisivat erityisen paljon viime kertaa tarkempia sen suhteen että ihmisillä olisi mahdollisimman helppo vastata kaikesta suuresta tuntemasta häpeästään huolimatta. Samasta syystä voisi kuvitella että 538 ja muut pollsien aggregoijat antavat entistä enemmän painoarvoa niille kyselyille joissa on mahdollisimman helppo vastata rehellisesti.

2. ...ja vaikkei näin olisikaan, silti Trump-uskovaisten toivo tuntuu olevan siinä että miljoonat toisistaan riippumattomat ihmiset ovat, melko olemattomalla insentiivillä, innostuneet systemaattisesti valehtelemaan joka ainoassa kyselyssä. Ja siinä, että he tekivät niin myös viime vaaleissa. Siinä, että vuosikymmeniä kelvollisena pidetty tiede on yhtäkkiä paljastunut vitsiksi ja siinä, että Trump on ensimmäinen henkilö, jota vasemmistolainen media on ikinä inhonnut. Nähdäkseni viime vaaleissa viimeisten kyselyiden ja lopullisen vaalituloksen välinen ero saattoi johtua seuraavista asioista:

1) vastaajien valehteleminen kyselyissä

2) Trumpin todellisen kannatuksen nouseminen vielä viime kyselyiden jälkeen

3) tiettyjen demografioiden aliedustus kyselyiden otoksissa / muut vastaavat otoksen rakenteeseen liittyvät virheet

4) satunnaisvirhe

Trump-fanaatikot tuntuvat kokevan/toivovan, että kyse oli 100% siitä, että ihmiset valehtelivat (häpeästä, läpällä, tai miksi hyvänsä). Minusta uskottavampaa olisi, että kyse oli jossain määrin kaikista neljästä. Osa asioista on uskoakseni korjattu pollsterien toimesta, toiset asioista korjaa ihan vain regressio, tilastotieteen lait yms. Ja jos jotain jääkin jäljelle, on varsin epätodennäköistä että se riittäisi läheskään samanlaiseen yllätykseen kuin viime kerralla.

Jensin Mayweather-McGregor-vertaus oli minusta melko osuva. Toisella puolella on tämänkin ketjun perusteella niin paljon supertyhmää rahaa, jonka itseluottamuksen viime vaalit ovat nostaneet tähtiin, että tämä lienee vedonlyöntimielessä samanlainen ihan poikkeuksellinen tilaisuus printata rahaa. Ja siltikin ihan vain viihdearvon vuoksi vähän jopa toivon Trumpin uutta ihmevoittoa. Monetkohan itku-potkuraivaribännit Aki langettaisi Trump-faneille juhlayön jälkipuinneissa?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 6.10.2020 09.13

Onko muuten täällä, tai yhtään missään, yhtään sellaista Trump-fania, joka pitäisi suosikkinsa voittoa epätodennökäisenä? Kun kyllä mä tavallaan ymmärrän sen, että joku voi, jopa Suomessa, Trumpista tyyppinä ja pressana ja silleen tykätä, mutta jotenkin ihmetyttää tuo että (vieläpä sijoitusaiheisella, pokeri-taustaisella sivustolla) ollaan ihan hevonvitun kuutamolla kaikista todennäköisyyksistä ja pollseista ja summuista ja ihan aidosti uskotaan että sen oman suosikin voiton todennäköisyydet ovat jotain ihan muuta kuin ne oikeasti ovat, ja taiotaan jostain persereiästä milloin mitäkin typerääkin typerämpiä perusteluja sille miksi olkihattu-perusamerikkalainen kuitenkin ajattelee silleen ja tälleen. Eikö se oikeastaan olisi jopa hienompaa olla oikeassa kaikkia oddseja vastaan?

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 2.10.2020 09.51

Mitä jos Melanie onkin se joka nyt "taktisesti" kuolee? Sitten tulee sympatiaääniä vaikka kuinka. Ja Trump voi ottaa lyhyen suruajan jälkeen uuden tyttöystävän sopivasta vaa'ankieliosavaltiosta. Game over Biden!

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 25.9.2020 06.31

Olen kuvitellut että Citycon on Sijoitustieto-salkussa vasta kolmanneksi suurin, Aspiren ja Cibuksen jälkeen.

Itsellä niin huonosti, kuten joku täällä päin kenties sanoisi, likvidiä, tällä hetkellä että en ostanut tänään mitään, mutta jos Citycon tästä jollain ilveellä vielä laskee niin isketään kyllä vaikka väkisin.  

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 25.9.2020 04.57

Yläasteen isot pojat xD

Aki, Nate, Pera ja Mä

Juu, jatkakaa, tämä on kyllä hyvää viihdettä.

 

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 27.8.2020 08.02

Niin, tietenkään tämän hallituksen aikana sillä ei ole mitään vaikutusta, ja muutenkin SDP on vähän turhan suuri puolue ajamaan asiaa kovin intohimoisesti. Mutta kyllä se jotain indikoi mahdollisia tulevaisuuden hallitusneuvotteluja silmällä pitäen. Mitä jos joku muu puolue, lähinnä siis Vihreät, saa tästä lisäintoa ja keksii tehdä turkistarhauskiellosta merkittävän kynnyskysymyksen hallitusyhteistyölleen? Silloin siitä voisi tietyillä vaalituloksilla hyvinkin muodostua sen hinta, ettei Persuja tarvi ottaa hallitukseen uuden, nuorekkaan ja naisellisen SDP:n kanssa. Kokoomus kun vielä keikauttaa kantansa ympäri että pääsee raikkaan eurooppalaisen seksihallituksen valtiovarainministeriksi niin se on melkein siinä.

Ei ehkä super todennäköistä vieläkään, mutta usein ne kuolettavat kierteet voivat alkaa merkityksettömänkin näköisistä asioista. Turkisala pelkää investoida, mikä vähentää sen taloudellista merkitystä, mikä lisää poliittista riskiä, mikä lisää turkisalan pelkoa investoida, jne jne

Näytä koko viesti