Olet täällä

PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 31.3.2020 08.44

Eiköhän niillä 8-kymppisilläkin ole muutama vastoinkäyminen ehtinyt olla elämässä. Joku niistä voi olla jopa kärsinyt ysärin lamasta. Ja jos joku nuori vetää saman tien ittensä kiikkuun jonkun parturi-kampaamon tai lähiöräkälän kaatumisen vuoksi, ei taida olla yhtään sen kummoisemman sympatian arvoinen.

 

 

Näytä koko viesti
Stockmann - 30.3.2020 10.59

Stockan pitäisi ottaa tästä koronasta nyt kaikki markkinointihyöty irti. Tavaratalo, jossa ei ole pelkoa törmätä muihin ihmisiin, voisi ajatuksena hyvinkin houkutella riskiryhmiin kuuluvia. Ja vitsihuumorit sikseen, saisihan tästä lapusta jotain jännitettävää nyt kun pallopelitkin ovat tauolla. Ehkei sitä konkkaa koskaan tulekaan. Taidan kuitenkin edelleen jättää väliin.

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 28.3.2020 09.21

Konecranesin omistajaksi tuli ruvettua hintaan 15,3.

 

 

 

 

Näytä koko viesti
Citycon - 26.3.2020 11.52

Jotkut vanhat jäärät löytävät verkkokaupan ja toiset nuoret edelläkävijät saavat elinikäisen trauman yksin himassakykkimistä kohtaan. Jotenkin tuntuu että pitkän aikavälin vaikutus ei ole suuri mihinkään suuntaan. Loppupeleissä kaikilla maailman ihmisillä on koko ajan hemmetin tylsää ja tarve päästä ihan mihin tahansa pois kotoa. Miksi tilata Zalandolta merkkivaatteita, jos ei ole mitään paikkaa mihin mennä esittelemään niitä? Toki kauppakeskusten kehittämisessä on koko ajan omat haasteensa, mutta eivät ne mihinkään lopullisesti tyhjene.

Näytä koko viesti
Saga Furs Oyj - 26.3.2020 10.02

Sagaa en sijoituskohteena ole seurannut, mutta jotenkin alkaa tuntua että turkistarhauksen loppuminen Suomessa on lähempänä kuin koskaan, eikä mikään määrä kettutyttöjä ja nettiaddresseja vedä vertoja yhdelle virukselle. Kun alan taloudellinen merkitys kohta muuttuu enempi tukien kerjäämiseksi ja perinne-elinkeinon ylläpitämiseksi, voisi kuvitella poliittisenkin riskin kasvavan samalla huomattavasti. Toki aikaväli on hyvin auki eikä varmasti ihan välittömästä tulevaisuudesta puhuta.

 

N. O. Varakas kirjoitti:

En myöskään ihmettelisi vaikka lopulta Kiina kieltää tuotannon ennen Suomea. Siellä ei keskustella turhia, jos nähdään että jostain syystä halutaan kuvaa kiillottaa tällaisella liikkeellä.

Kyllä minä sentään suuresti ihmettelisin, mutta tavallaanhan tämä korona tarjoaisi insentiivin aloittaa jonkinlainen eläintensuojelukampanja: sieltä jostain koiranlihatoriltahan koko homma lähti liikkeelle ja ihan kaikki Pekingin herrat eivät välttämättä ole sympaattisia köyhän väestön perinteille kun halutaan varmistaa ettei homma saman tien toistu. Mutta tosiaan, turkisteollisuus ei ehkä ihan ensimmäinen ole tulilinjalla vaikka jonkinlainen kiillotus/tiedotuskampanja keksittäisiinkin. (Toki Sagan armonlaukaukseen saattaisi riittää, että eläinten oikeuksista tulisi vähänkin muodikas ilmiö varakkaampien kiinalaisten keskuudessa.)

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 26.3.2020 09.20

Kyllä Sanna Marinin näköinen, sattumalta valtaan päätynyt despootti sopisi erinomaisesti johonkin dystooppiseen scifileffaan. Ja on käytännössäkin mahdollista vähintään kuvitella jokin etäisesti Venezuelan kaltainen tilanne, jossa havaitaan että valittu line ei vain toimi, mutta silti takerrutaan kynsin hampain poteroihin paljon pidemmäksi aikaa kuin olisi säädyllistä, samalla tuhoten talous.

Todennäköisyys sille, että Suomen sisällä tapahtuu mitään kovin järkyttävää, on mielestäni melkoisen pieni, mutta tässähän on hyvä kasa muita maita vastaavassa tai pahemmassakin lockdownissa eikä kukaan ole niin asiantuntija että tuntisi joka ainoan poliittisen järjestelmän hienoudet ja kaikkien toimijoiden motivaatiot edes sinnepäin. Kyllä maaperä on otollinen vaikka minkälaiselle mustalle joutsenelle, joka voi Suomeakin välillisesti koskettaa. 

 

Näytä koko viesti