Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 11.07

Alffauros ei tarvitse vetoja oikeuttaakseen oikeassaoloaan. Sitä paitsi on kaikenlaisia korrelaatio-ongelmia, tyyliin mitä jos Pyysing tekisi, tai jättäisi tekemättä, itsemurhan ihan vain että saisi Dharman häviämään.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 3.7.2021 04.56

Dharma on terminaalivaiheen Dunning-Kruger -potilas, jota on turha yrittää muuttaa muuksi, mutta onhan hän viihdyttävä ja ajoittain tarjoaa hyviä ajatuksia. Ehkä minulla on epäsovinnaisen musta huumorintaju, mutta olen aina halunnut tuollaisen Kuka kuolee ensin -supervakion jollekin foorumille. Minusta internet on keksitty juuri sellaisia varten. Sijoitustiedon omien superjulkkisten lisäksi siihen voisi ottaa jotain muitakin tunnettuja henkilöitä, tyyliin Paavi vs Michael Schumacher. 

Näytä koko viesti
Spinnova - 19.6.2021 01.09

Vaikken suoranaisesti eri mieltäkään ole, niin ihan Nightingaleen en vertaisi, sillä terveydenhuoltoalan tuotekehittäjät ovat järjestään ihan puhtaita lottolappuja ja epäonnistuessaan täysin hyödyttömiä jolloin minusta se riittävän alhainen valuaatio on ehdoton edellytys järkevään sijoitukseen. Tämäntyyppisessä bulkkituotteessa taas on paljon enemmän niitä välimallin skenaarioita nopeamman/hitaamman maailmanvalloituksen ja totaalisen epäonnistumisen välillä. Esim. Spinnovan patenteilla voi olla jonkinlaista arvoa vaikkei omalla liiketoiminnalla heti Tenceliä syrjäytettäisikään. Mutta joo, toisaalta tarinalistautuja on aina tarinalistautuja, ja ehkä Suomen puukuitu/tekstiilialan infra ja historia sitten ovat osasyynä siihen että tämä tuntuu nyt kaikkia innostavan. 

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 11.32

FinnishDGI kirjoitti:

No, esimerkiksi minun puhelimeni Nordean mobiilipankin käyttöön tarttee: puhelimen lukituksen pin-koodin/sormenjäljen, Bitdefenderin sovelluslukituksen salasanan, nettipankin käyttäjätunnuksen ja tunnuslukusovelluksen koodin. Sopii hakkeroida ennen kuin ehdin ilmoittaa puhelimen kadonneeksi (huomaan aika äkkiä, kun on vähän väliä kädessä).

Jos paperisen tunnuslukulistan saa käteensä, se on n. 10 sekunnissa kuvattu ja pistetty takaisin paikalleen ilman että kukaan huomaa mitään.

Edelleenkin sanoisin, että nuo kaikki on saatavissa henkilölle, joka esim. nappaa sinut, tai ihan vain kuvaa/katselee sinua käyttämässä nettipankkia. Sormenjälki toki vaatii sormesi. Ja pointti säilyy sinänsä samana, se on tavallaan yhdentekevää montako eri asiaa tilin suojana on, mikäli niiden haltuun saamiset joka tapauksessa korreloivat keskenään. Fyysisen listan etuna on juurikin se tietty korreloimattomuus kaiken internetiin ja älypuhelimeen liittyvän kanssa.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 18.6.2021 05.10

Mutta eikö ole vähän eri asia, kumpi on turvallisempi "väestötasolla" ja kumpi sellaiselle ihmiselle joka ei tee mitään typerää sen listan kanssa, kuten kuljeta sitä mukanaan ja kirjoita pankkitunnareitaan siihen? Ja eikö se, että tunnuslukulista on kännykässä "aina mukana" ole kuitenkin jonkin sortin riski? Se, että lista ja laite/sovellus, jolla pankkia käytetään, ovat fyysisesti ihan eri asiat, ja ainakin osittain eri paikoissa, tuntuu itsestä lähtökohtaisesti kyllä ihan todelliselta edulta turvallisuuden suhteen. Puhelimen hakkerointiin riittää saada haltuunsa puhelin ja sen omistaja/salasanat, mutta fyysisen tunnuslukulistan kanssa tarvitaan vielä kolmas asia? Vai onko jotain mitä en tajua, kun en ole ikinä sähköisiä tunnareita käyttänyt? 

Näytä koko viesti
Osakekisa I - Helsingin porssi 15.6-23.7 - 15.6.2021 11.54

#segesege#15.6.2021#-ALEX.HE#YIT.HE#REMEDY.HE#

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 11.6.2021 02.54

^Minulla on tilastotieteestä yliopistotason tutkinto, ja derivoinnit ja integroinnit tulevat mukaan kuvioon vasta verrattain haastavilla kursseilla, esim. kandin tutkinto on ihan mahdollista suorittaa tajuamatta niistä hölkäsen pöläystä. Mutta siitäkin huolimatta, jos täydennän vielä pointtiani niin tietenkään tarkoitukseni ei ollut jakaa matematiikkaa kahteen täysin toisensa poissulkevaan lohkoon, analyysi vs lineaarialgebra tms, vaan enemmänkin lähestyä matematiikkaa sen kautta, minkälaisia ongelmia halutaan ratkaista. Esim. fysikaaliset ongelmat vs yhteiskunnalliset ongelmat. Ja edelleenkin ajatuksena oli että tietenkin toinen olisi haastavampi ja täydellisempi kuin toinen, mutta että ajatus "lyhyestä", toisin sanoen helposta, matematiikasta joutaisi romukoppaan. Koska matematiikka (ja ruotsi tai muu vaihtoehtoinen kieli) ovat niitä asioita, joiden osaamista on ihan oikein vaatia ns. yleissivistävän koulun käyneiltä ihmisiltä, mutta toisaalta yhtä lailla naurettavaa vaatia johonkin selkeään ammattiin kouluttautuvilta. 

Näytä koko viesti
Spinnova - 10.6.2021 09.47

Osallistun, joo. Tällä kertaa olen tosin hieman biased alan ja teknologian suhteen, eikä kyseessä ole vain sijoitus muiden joukossa, joten ruotikoon joku muu tunnuslukuja tarkemmin... 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 10.6.2021 09.28

Mielestäni nykyinen, jumalilta saatu "pitkä matematiikka-lyhyt matematiikka" -dualismi pitäisi brändätä kokonaan uudelleen. Paremmat nimet olisivat jotain tyyliin insinöörimatematiikka/teoreettinen matematiikka ja talous/tilastomatematiikka. Sen sijaan, että olisi tyhmien matematiikka ja fiksujen matematiikka, olisikin kaksi eri matematiikkaa, joista toinen edelleen toki olisi vähän haastavampi, mutta silti voitaisiin osin painottaa eri asioita sen mukaan millaisille aloille nuoret mahdollisesti ajattelevat suuntautuvansa. Monet ihmiset eivät tule ikinä tarvimaan elämässään derivointia, raja-arvoja tai geometriaa, mutta sen sijaan jokin ylimääräinen tilasto/todennäköisyyslaskennan oppi saattaisi hyödyttää heitä enemmän kuin nykyiset lyhyen matematiikan "Matilla oli 30 omenaa ja sitten Pekka antoi hänelle 15 lisää. Montako omenaa Matilla on?" -tyyppiset tehtävät. Nykyinen lyhyt matematiikka on vähän liikaa sellainen "tyhjänpäiväistä paskaa niille, jotka haluavat humanisteiksi tai yhteiskuntatieteilijöiksi" -kurssi, vaikka todellisuudessa nuokin ihmisryhmät (ja ehkä nimenomaan juuri he) tarvitsevat tulevaisuudessa matematiikkaa eikä heille pidä antaa saman tien lukion alussa sitä käsitystä että elämästä voi selvitä ilman sitä.

Eipä tämä kai mitään mihinkään liittynyt, mutta kunhan brainstormasin jotain. 

 

 

Näytä koko viesti
Puuilo - 10.6.2021 11.42

Puuiloa vastaan ei mitään sinänsä, mutta toimiala ei kiinnosta juuri nyt pätkääkään. Kyllä se kunnon matkustelu-festari-terassikesä sieltä vielä tulee, ja hyvin mahdollisesti buumi on sitten siihen suuntaan yhtä kova (ellei kovempi) kuin nyt mökkeilyn ja omakoteilun suhteen. Lisäksi se, että nämä ovat osoittaneet kiitettävää kestävyyttä nettikaupan kasvua vastaan, ei tarkoita että niin olisi tästä ikuisuuteen. Pari sopivaa, juuri oikeisiin tuotesegmentteihin onnistuneesti keskittyvää nettikaupan toimijaa saattaa tehdä tällaisesta pienten marginaalien bisneksestä äkkiäkin melko tukalaa. 

Näytä koko viesti