Olet täällä

Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 23.12.2020 11.12

Osallistun Kamux @12,86EUR

 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin tänään - 23.12.2020 05.22

CassieFin kirjoitti:

Ostin tuntemattomalle vanhukselle jouluruuat.

Kai tiesit, että tuo on vanhin temppu kirjassa? Laitetaan joulun aikaan säälittäviä vanhuksia ja itkua tuhertavia pikkulapsia tukkimaan kassoja jouluostostensa kanssa ja odotetaan että joku hölmö nousee rivistä maksamaan. "Hyvää joulua! Jeesuksen siunausta teille!" Sitten sutenööri kerää kootusti kaikkien mummojen kinkut ja myy ne pimeässä verkossa.

Paskaa joulua kaikille, t: ikuinen kyynikko. En mä oikeasti ole kuullut että tuollaista tapahtuisi, mutta tulipahan silti vaan bisnesidea mieleen.

Näytä koko viesti
Stockmann - 13.12.2020 04.54

Kaavoitus ja lainsäädäntö joustavat hieman niin siitä saadaan oikein hyvä ja kannattava kasino.

Näytä koko viesti
Stockmann - 11.12.2020 04.38

Joo, tuon Hesan mörskän arvo voi olla paperilla vähän isompi kuin epätoivoisessa pakkohuutokaupassa.

Siksi ehkä löytyy tahtotila siihen, että leikitään vähän aikaa vielä tavaratalon pyörittämistä samalla kun odotellaan kunnon tarjousta.

Näytä koko viesti
Poliitikkojen sijoitusasunnot - 11.12.2020 02.35

Monilla poliitikoilla tosiaan on omia asuntoja+sijoitusasuntoja, ja samoin monilla äänestäjillä, ja siksi tarkoituksellisesti asuntojen arvoa alentavaa politiikkaa ei kovin usein ole harrastettu eikä ehkä tulla harrastamaankaan. Koska lähes kaikki päätökset vaikuttavat kaikkeen tavalla tai toisella, käytännössä jääviyden raja on vedettävä aika tiukaksi.

Vihreä poliitikko uskoo Helsingin (josta kämppä lienee) ja asumistukien kasvuun. Tämä tapaus vaikuttaa äkkiseltään vähän samalta kuin jos kepulainen ostaisi lisää peltoa. Eli eipä juuri mitään, ja jos jotain niin melkein enemmän "skin in the game" kuin jäävi. Enemmän tuossa betsataan tulevia muiden ihmisten päätöksiä kuin ollaan itse suoraan hyötymässä jostain selkeästä vallankäytön mahdollisuudesta.

Näytä koko viesti
Pörssiyhtiön henkilöstöantiin osallistuminen - 4.12.2020 05.46

Annetun tiedon perusteella tämä olisi minullekin henk koht aika no brainer. Omaan firmaan sijoittamisessa on aina ylimääräistä riskiä blaa blaa, mikä on totta kai syytä huomioida, mutta ketjun aloittajan viestien perusteella hän on hommasta ihan hyvin kärryillä ja hänelle tämä case on (kerrataan: annetun tiedon perusteella) strong buy.

 

Näytä koko viesti
Päivän politiikka - 4.12.2020 03.49

Artsipappa kirjoitti:

Kolmas juttu on se, että suurin osa ihmisistä eivät ymmärrä kokonaisuutta ja mikä mihinkin vaikuttaa. Sama oli Briteissä kun äänestettiin brexitistä. Edes poliitikot eivät tienneet miten ero tulisi vaikuttamaan, saati sitten kansa. Näitä varten meillä on edustuksellinen demokratia. Heillä on parhaat mahdollisuudet ymmärtää kokonaisuutta. Keskimääräinen normitallaaja ei töiden, lastenhoidon, harrastusten, kodinhoidon yms. jälkeen ehdi tai jaksa tutustua syvemmin tähän kokonaisuuteen.

Vaikken itsekään olisi tästä paketista mitään kansanäänestystä järjestämässä, niin tähän melko usein kuultuun argumenttiin pieni vastaväite: Kyllä siihen "kokonaisuuden ymmärtämiseen" kuuluu myös se, että asia pitää, sitten kun se on ymmärretty (sikäli kuin se on), kyetä välittämään myös paljon itseä tyhmemmälle ymmärrettävästi. Usein "kansa on liian tyhmää, ei se kuitenkaan ymmärtäisi" tarkoittaa kuitenkin todellisuudessa "Minä en ymmärtänyt, ei kansakaan varmaan ymmärtäisi". Olisi absurdia olettaa että kansa tulisi ikinä ymmärtämään yhtään mitään maailmantalouden toiminnasta, mutta mitä sitten? Kansa ymmärtää hyvin yksinkertaisia moraalisia närkästymisen aiheita, ja jos opposition populistipoliitikko keksii niitä enemmän kuin pääministeri, demokratian mielessä populisti on oikeassa. Se, että tilastollisessa mielessä vaipat ja  oliivit maksavat 5% enemmän seuraavien 13 vuoden ajan, ei ehkä sitten vain ole yhtä olennainen asia kuin se ettei tarvitse kuulua epädemokraattiseen ja mitään aikaansaamattomaan allianssiin Romanian, Puolan ja muiden ihan nevöhööd-paskamaiden kanssa.

 

Suorat kansanäänestykset ovat oikein hyvä juttu,  mutta sellainen "kerran tai kaksi sukupolvessa" -tahti on juuri sopiva että ihmiset aidosti saadaan kiinnostumaan jokaisesta asiasta, josta äänestetään.

 

Näytä koko viesti
Ollakko vai ei olla treidaaja ? - 3.12.2020 04.11

Tuossa kokoluokassa ei tosiaan voi kulujenkaan takia tehdä voittoisaa päiväkauppaa, ja luultavasti aloitteleva treidaaja häviää siinä touhussa markkinoille nollakuluillakin. Mutta se, mitä jonkun "kannattaa" tehdä riippuu ihan omista tavoitteista, resursseista, kyvyistä yms: Jos aikaa piisaa, päiväkauppa kiinnostaa todella paljon, ja nämä eivät todennäköisesti ole viimeiset 10k, jotka tulet elämässäsi näkemään, niin ei kun kokeilemaan. Siitä puolesta et opi Sampokasan päällä istumalla yhtään mitään sadassa vuodessakaan. Pitkän salkun päällä osingot tuottavat korkoa korolle, mutta aivan samoin niissä mahdollisimman nuorena saaduissa kalliissa opetuksissakin on oma korkoa korolle -ilmiönsä, se vain on vaikeampi nähdä numeerisesti.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 31.10.2020 09.38

marttiini kirjoitti:

Lievää ärtymistä havaittavissa myös foorumilla, kun ensimmäinen alapeukku tulee 4min postauksen jälkeen, vaikka äänitiedosto kestää yli 8min.

Minun nuoruudessani kun bännätty henkilö teki uuden nickin, hän edes vaivautui olemaan aavistuksen hienovarainen, kirjoittaisi ensin pari ympäripyöreää viestiä esim. ostin ja myin tänään -ketjuun "Ostin Nokiaa, josko vaikka kurssi nousisi", ja sitten vasta kolmannesta tai neljännestä viestistä aloittaisi random linkkien spämmäyksen USA Vaalit 2020 -ketjuun.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 30.10.2020 11.49

100k on kieltämättä todella kökkö luku jos tämä nyt on jokin "uuden ajan karismaattinen some-presidentti" olevinaan. Tosin lyhyellä vilkaisulla lähinnä arabiankielistä chattia ja lahjoituksia ruotsin kruunuissa, joten eiköhän nämä muutenkin enimmäkseen kiinnosta samaa änkyrää mieslapsi-trollidemografiaa ympäri maailman, siinä missä varsinaisen vaalin ratkaisevat ne, joilla on mahdollisuus oikeasti äänestääkin ja vieläpä oikeissa osavaltioissa.

Toisaalta tässä kuitenkin on mielenkiintoista se, että tulevaisuuden some-poliitikoilla piisaa vaikka kuinka paljon parannettavaa ja siinä suhteessa emme ole ehkä nähneet vielä mitään.

Näytä koko viesti