KPY -

Vaalit on käyty ja puolet edustajistosta valittu.

Valitut puolueittain: kok 6, kesk 5, sdp 2, vas 2. Koko edustajisto: kok 12, kesk 9, sdp 5, vas 4. Antti Sulkakoski ei tullut valituksi.

Seuraaviin edustajiston vaaleihin mennessä KPY lienee jo pörssissä. Nähtäväksi jää heijastuuko tämä jollain tavalla edustajiston kokoonpanoon. Paikkaennuste vuoden 2025 vaaleihin: kok 6, kesk 4, sdp 3, vas 2.

KPY:n tiedotuslinja edustajiston suhteen on aiempaakin niukempi: edustajistolle maksettuja palkkioita ei enää kerrota tilinpäätöksessä. Ehdokkaiden äänimääriä ja äänestysprosenttia ei ole kerrottu. Osallistumisasteesta edustajiston kokouksiin ei tiedoteta edustajisto- eikä edustajatasolla. Tulevissa vaaleissa ehdokkaille olisi hyvä tarjota esittäytymismahdollisuus KPY:n verkkosivuilla.

Näytä koko viesti
KPY -

KPY:n edustajistovaaleissa äänestysaikaa (sähköisesti) on 27.10. saakka. Lista A vihr, B vas, C ps, D kesk, E sdp, F kok.

Alkutahdit vaaleille löi Hannu Isotalo verrattuaan edustajistoa ”kuuromykkäsokeiden kahvikerhoon”. Isotalo pyrkii uudelleenvalintaan Kokoomuksen listalta. Hänen ja SDP:n kansanedustaja Tuula Väätäisen lisäksi valtakunnallisesti tunnettuja nimiä ei listoilla taida olla, lukuisia kunnallispoliitikkoja kylläkin. Viikko-Savossa harmitellaan ehdokkaiden korkeaa keski-ikää.

Paikkaennuste: kok 5 (muutos edelliseen ennusteeseen 0), kesk 4 (0), sdp 3 (0), vas 2 (+1), vihr 1 (0), ps 0 (-1).

Kovaa peliä KPY:n kulisseissa – Hannu Isotalo vertaa edustajiston toimintaa kuuromykkäsokeiden kahvikerhoon | Paikalliset | Viikkosavo

VS-analyysi | KPY:n edustajisto täyttyy ikääntyvistä poliitikoista – Tarvitaanko edustajistossa ja KPY:n omistajakunnassa sukupolven vaihdosta? | Paikalliset | Viikkosavo

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -
Aki Pyysing kirjoitti:

Joo, juoma- ja wc-huolto ei ollut organisoitu mitenkään liian hyvin. Juomakatteista oli toki pidetty hyvää huolta, mutta ruokatarjoilua en nähnyt missään. 

Kenttäalueen takanurkassa oli yksi hodarikoju. Ei alle 70-vuotiaita myyjiä mutta ihan ripeää toimintaa. Hintaa yhdellä nakilla 5 e ja kahdella 6 e. Tosin kaksinakkisten myynti loppui jo ennen Litku Klemetin keikkaa nakkipulan takia.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 -

Pelasin senaatin välivaaleihin 4.8. Betfairille republikaaneja @ 2,11, Unibetille tasuria @6,00 ja Unibetille demokraatteja @7,50. Ymmärtääkseni käsittelevät sitoutumattomat (demokraatti)edustajat samalla tavoin. Nyt Betfairin kertoimet 2,30-2,62-4,80 ja Unibetin 1,91-2,50-5,25.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -
Rysty kirjoitti:

Edunsaajien siirtyminen budjettirahoitukseen tuntuu menevän läpi ensi hallituskaudella. Saa nähdä mikä rahoitustasoksi tulee. Edunsaajana tavoittelisin korona-aikaa edeltävää tasoa plus indeksikorotuksia. 

Onnea edunsaajat! Suotuisa rahoitusratkaisu melko vähällä vaivalla. Samalla varmistui nykytasoinen rahoitus myös vuodelle 2023. Eduskuntavaalivuodeksi ei hallituksen kannata lähteä leikkaamaan. Ja jos pientäkin karsimista ehdottaisi, alkaisivat oppositio ja media heti kysellä leikkausten perumisesta. Helpompaa perustella leikkaamattomuutta koronajälleenrakennuksella ja potkaista tölkki seuraavalle hallitukselle.

Edunsaajien budjettirahoitukseen siirtymisen aikataulu on vielä avoin. Aikataulullisesti olisi mahdollista tämänkin eduskunnan aikana, mutta myös seuraavalle eduskunnalle siirtäminen asiaa työryhmissä hauduttelemalla onnistuisi. SOSTE:n mukaan budjettirahoitukseen siirtyminen lisäisi järjestötoiminnan epävarmuutta ja vaikeuttaisi pitkäjänteistä suunnittelua. Menisikö budjettirahoitusmallissa seuraavan vuoden rahoituksen varmistuminen vielä lokakuun puoliväliä myöhäisemmäksi, tiedä häntä. 

Sen verran edunsaajilla löytynee pelisilmää etteivät lähiaikoina indeksikorotustensa puolesta elämöi, sen aika on myöhemmin.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -

Keskeiset teemat ehdittiin käydä läpi, esim. lisenssimallin syventäminen olisi vaatinut toisen puolituntisen. Nummikoski osaa asian vierestä vastaamisen, nyt siihen puututtiin. Ukkolalta hyvä huomio turvallinen-sanasta Veikkauksen vuosikertomuksissa (v. 2017 0 kpl, viimeksi kymmenittäin). Nummikosken tähtihetki oneliner "meneekö rahat aseman lapsille vai Maltan aikuisille", toivottavasti ei ainoa asia joka satunnaiskatsojalle jäi mieleen.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -

Tämäkin skuuppi oli Jarno Liskin tekosia ja uskon että seuraavakin on samasta kynästä. Iltalehti on aloittamassa tutkivan journalismin koulutusohjelmaa, joten apujoukkojakin on tulossa. Suosikkini suuren journalistipalkinnon voittajaksi, tiedonjulkistamisen valtionpalkintoon en oikein jaksa uskoa. Palkintoehdotuksia ensinmainittuun voi tehdä marras-joulukuussa, viimeksimainittuun 1.12. mennessä.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli. Lisenssijärjestelmä tulee? -

Onkohan Veikkaus karsinut markkinointihenkilöstöäänkin, työt siellä ovat ainakin vähentyneet ja oletettavasti markkinointibudjettikin pienentynyt. Jokunen vuosi sitten mainostettiin uusia automaattipelejä televisiossa, nyt en ole edes lottopottimainoksia huomannut, ihan vastuullisuusteemalla mennään. Toki yksi markkinointikanava on voimissaan, lottovoittajatiedotteet menevät mediassa edelleen hyvällä prosentilla sellaisinaan läpi.

Edunsaajien siirtyminen budjettirahoitukseen tuntuu menevän läpi ensi hallituskaudella. Saa nähdä mikä rahoitustasoksi tulee. Edunsaajana tavoittelisin korona-aikaa edeltävää tasoa plus indeksikorotuksia. Eikä tämä mahdottomuus ole, kun lobbausvoimaa ja yhteisiä intressejä eduskuntapuolueiden kanssa löytyy. Mitähän edunsaajat toivovat seuraavaksi hallituspohjaksi?

Näytä koko viesti
Höpinäketju -

Kehut: Toimittaja Jarno Liski/Iltalehti. Uutisoi keväällä Marinin aamiaisedusta, elokuussa HUS-Elanto –kytköksistä ja pormestariehdokkaiden vaalirahoituksesta. Perinteistä perslihaksia vaativaa tutkivaa journalismia. Oma kiitoksensa Iltalehdelle tämän mahdollistamisesta, ei mikään itsestäänselvyys nykyään.

Moitteet: Arvopaperi. Ohueksi on lehti mennyt, elokuun numerossa 64 sivua. Niistäkin 6 sivua Alma Media -konsernin mainoksia. Sisältönä vakiojutut ja –taulukot eikä sitten muuta. Konseptiksi lehdelle on muodostunut vakio-osiot parilla kausijutulla höystettynä (gurujen ennustukset vuodenvaihteessa ja pörssirikkaat kesäksi), mutta näiden lisäksi muuta sisältöä on vain harvakseltaan. Parin vuoden takaiseen verrattuna Lounaalla-osio on jäänyt pois, mitä en sinänsä kaipaakaan. Tilaukseen sisältynyt Arvoasunto lopetti ilmestymisen 2018.

Näytä koko viesti
Backaheden Fastighets AB -

Höh. Ehdin jo iloita että keskihankintahinta (99,63) on alempi kuin Akilla, mutta on tainnut mennä jo ohi. Onnea pilkintään.

Näytä koko viesti