Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 10.8.2022 04.16

Aki Pyysing kirjoitti:

Joo, juoma- ja wc-huolto ei ollut organisoitu mitenkään liian hyvin. Juomakatteista oli toki pidetty hyvää huolta, mutta ruokatarjoilua en nähnyt missään. 

Kenttäalueen takanurkassa oli yksi hodarikoju. Ei alle 70-vuotiaita myyjiä mutta ihan ripeää toimintaa. Hintaa yhdellä nakilla 5 e ja kahdella 6 e. Tosin kaksinakkisten myynti loppui jo ennen Litku Klemetin keikkaa nakkipulan takia.

Näytä koko viesti
USA presidentinvaalit 2024 - 10.8.2022 04.08

Pelasin senaatin välivaaleihin 4.8. Betfairille republikaaneja @ 2,11, Unibetille tasuria @6,00 ja Unibetille demokraatteja @7,50. Ymmärtääkseni käsittelevät sitoutumattomat (demokraatti)edustajat samalla tavoin. Nyt Betfairin kertoimet 2,30-2,62-4,80 ja Unibetin 1,91-2,50-5,25.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 17.10.2021 02.47

Rysty kirjoitti:

Edunsaajien siirtyminen budjettirahoitukseen tuntuu menevän läpi ensi hallituskaudella. Saa nähdä mikä rahoitustasoksi tulee. Edunsaajana tavoittelisin korona-aikaa edeltävää tasoa plus indeksikorotuksia. 

Onnea edunsaajat! Suotuisa rahoitusratkaisu melko vähällä vaivalla. Samalla varmistui nykytasoinen rahoitus myös vuodelle 2023. Eduskuntavaalivuodeksi ei hallituksen kannata lähteä leikkaamaan. Ja jos pientäkin karsimista ehdottaisi, alkaisivat oppositio ja media heti kysellä leikkausten perumisesta. Helpompaa perustella leikkaamattomuutta koronajälleenrakennuksella ja potkaista tölkki seuraavalle hallitukselle.

Edunsaajien budjettirahoitukseen siirtymisen aikataulu on vielä avoin. Aikataulullisesti olisi mahdollista tämänkin eduskunnan aikana, mutta myös seuraavalle eduskunnalle siirtäminen asiaa työryhmissä hauduttelemalla onnistuisi. SOSTE:n mukaan budjettirahoitukseen siirtyminen lisäisi järjestötoiminnan epävarmuutta ja vaikeuttaisi pitkäjänteistä suunnittelua. Menisikö budjettirahoitusmallissa seuraavan vuoden rahoituksen varmistuminen vielä lokakuun puoliväliä myöhäisemmäksi, tiedä häntä. 

Sen verran edunsaajilla löytynee pelisilmää etteivät lähiaikoina indeksikorotustensa puolesta elämöi, sen aika on myöhemmin.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 11.10.2021 10.21

Keskeiset teemat ehdittiin käydä läpi, esim. lisenssimallin syventäminen olisi vaatinut toisen puolituntisen. Nummikoski osaa asian vierestä vastaamisen, nyt siihen puututtiin. Ukkolalta hyvä huomio turvallinen-sanasta Veikkauksen vuosikertomuksissa (v. 2017 0 kpl, viimeksi kymmenittäin). Nummikosken tähtihetki oneliner "meneekö rahat aseman lapsille vai Maltan aikuisille", toivottavasti ei ainoa asia joka satunnaiskatsojalle jäi mieleen.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 7.10.2021 06.01

Tämäkin skuuppi oli Jarno Liskin tekosia ja uskon että seuraavakin on samasta kynästä. Iltalehti on aloittamassa tutkivan journalismin koulutusohjelmaa, joten apujoukkojakin on tulossa. Suosikkini suuren journalistipalkinnon voittajaksi, tiedonjulkistamisen valtionpalkintoon en oikein jaksa uskoa. Palkintoehdotuksia ensinmainittuun voi tehdä marras-joulukuussa, viimeksimainittuun 1.12. mennessä.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 25.8.2021 07.45

Onkohan Veikkaus karsinut markkinointihenkilöstöäänkin, työt siellä ovat ainakin vähentyneet ja oletettavasti markkinointibudjettikin pienentynyt. Jokunen vuosi sitten mainostettiin uusia automaattipelejä televisiossa, nyt en ole edes lottopottimainoksia huomannut, ihan vastuullisuusteemalla mennään. Toki yksi markkinointikanava on voimissaan, lottovoittajatiedotteet menevät mediassa edelleen hyvällä prosentilla sellaisinaan läpi.

Edunsaajien siirtyminen budjettirahoitukseen tuntuu menevän läpi ensi hallituskaudella. Saa nähdä mikä rahoitustasoksi tulee. Edunsaajana tavoittelisin korona-aikaa edeltävää tasoa plus indeksikorotuksia. Eikä tämä mahdottomuus ole, kun lobbausvoimaa ja yhteisiä intressejä eduskuntapuolueiden kanssa löytyy. Mitähän edunsaajat toivovat seuraavaksi hallituspohjaksi?

Näytä koko viesti
Höpinäketju - 21.8.2021 01.42

Kehut: Toimittaja Jarno Liski/Iltalehti. Uutisoi keväällä Marinin aamiaisedusta, elokuussa HUS-Elanto –kytköksistä ja pormestariehdokkaiden vaalirahoituksesta. Perinteistä perslihaksia vaativaa tutkivaa journalismia. Oma kiitoksensa Iltalehdelle tämän mahdollistamisesta, ei mikään itsestäänselvyys nykyään.

Moitteet: Arvopaperi. Ohueksi on lehti mennyt, elokuun numerossa 64 sivua. Niistäkin 6 sivua Alma Media -konsernin mainoksia. Sisältönä vakiojutut ja –taulukot eikä sitten muuta. Konseptiksi lehdelle on muodostunut vakio-osiot parilla kausijutulla höystettynä (gurujen ennustukset vuodenvaihteessa ja pörssirikkaat kesäksi), mutta näiden lisäksi muuta sisältöä on vain harvakseltaan. Parin vuoden takaiseen verrattuna Lounaalla-osio on jäänyt pois, mitä en sinänsä kaipaakaan. Tilaukseen sisältynyt Arvoasunto lopetti ilmestymisen 2018.

Näytä koko viesti
Backaheden Fastighets AB - 3.5.2021 06.37

Höh. Ehdin jo iloita että keskihankintahinta (99,63) on alempi kuin Akilla, mutta on tainnut mennä jo ohi. Onnea pilkintään.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 16.4.2021 04.55

Keskolla on 81 citymarkettia, lähes 250 supermarkettia, yli 70 Neste K -asemaa ja lähes 800 markettia. Veikkaus sijoittaa nykyään max 4 automaattia/myyntipiste. Laskelma 81*4+240*3+70*2+780*1 antaa vajaat 2000 pelikonetta, K-raudoissa ehkä vielä jokunen lisää. Eli 8*Lidl ja noin 19 % kaikista hajasijoitetuista pelikoneista.

Näytä koko viesti
Veikkaus, rahapelimonopoli - 15.4.2021 08.06

SOK:n kenttäjohtaja Lidlin päätöksestä: "... Pidämme tärkeänä, että muutosta viedään yhteistyössä eteenpäin eri näkökulmat huomioiden." Taitaa olla sitä veikkauskieltä, josta alan oppia pitämään. S-ryhmä on kaiketi edunvälittäjä?

Näytä koko viesti