Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 2.10.2020 01.55

Aki Pyysing kirjoitti:

Bettsimielessä häviäjiä Trumpin sairastumisessa ovat ne, jotka ajattelivat lyödä Bideniä hiukan lähempänä vaaleja.

Päätin maanantaina veikata Bideniä. Suurin osa rahoista oli kahden tilisiirron takana eivätkä ehtineet pelitilille ennen sairastumisuutista. Kymmenisen prosenttia ennätin pelata aikomastani määrästä.

Näytä koko viesti
Privanet - 2.10.2020 01.49

Before Holdingin Oy:n ensimmäisen tilikauden tappio oli 301 tuhatta euroa. Vuodenvaihteessa Privanet omisti BH:sta 49,63 % ja Kim Wiio Privanetistä (Mininvest Oy:n kautta) 29,92 %.

BH on huhtikuussa 2020 antanut edunsaajailmoituksen. Sitä edellytetään mm. jos henkilö omistaa yli 25 prosenttia yrityksen osakkeista joko suoraan tai välillisesti toisen yrityksen kautta.

Privanetin vuosikertomuksen mukaan se on vuonna 2019 myynyt BH:lle osakkeita 2 398 010 eurolla, josta 1 668 707 euroa muodostuu Before Holding Oy:n osakkeiden merkinnästä apporttiomaisuudella. Lisäksi Privanet on myynyt BH:lle arvopapereita 156 728 eurolla. Kaikki tai melkein kaikki myynnit tapahtuivat ensimmäisellä vuosipuoliskolla (kts. viestini 23.12.2019).

Alkuvuodesta 2020 Mininvest ja Before Holding ovat ostaneet ja myyneet Privanetin joukkovelkakirjoja 3 411 650 eurolla.

BH:n hallituksessa Markus Salin on 1.9.2020 korvannut Riku Lindströmin. Salin on Privanetin Head of Client Communication.

Näytä koko viesti
Sijoittajan verotus - 22.6.2020 01.57

Kiitos kolumnista, seuraan sijoitus- ja pokerikolumnejasi ja melkein puolet niistä ymmärränkin. Tämänkertaisen kolumnin varsinaiseen aiheeseen en ole vielä muodostanut vankkaa mielipidettä. Oudoksun kuitenkin Silvia Modigin ja Sirpa Pietikäisen vanhojen rattijuopumustuomioiden esilletuontia, ne eivät juurikaan liity asiayhteyteen eivätkä heidän toimintaansa luottamustehtävissä.

Modig, 43, sai tuomionsa 19-vuotiaana ja on sittemmin ollut lainkuuliainen. Pietikäisellä on rattijuopumustuomio vuodelta 2003 sekä ylinopeussakot vuodelta 2014. Vuonna 2008 Pietikäinen kommentoi virhettään ja sen jatkuvaa esilläoloa Iltalehdelle: ” Itselleen on kaikkein vaikeinta antaa anteeksi. Mutta uskon siihen, että elämä kantaa. ... Aina ei tunnu kamalan kivalta. Pitäisikö minun nyt tatuoida tämä asia otsaani? Onko sellaista aikaa koskaan, että minun ei tarvitse palata tähän kysymykseen? Milloin muut tekemiseni täyttävät sen tilan?”

Näytä koko viesti
Privanet - 7.2.2020 11.59

Before Holdingin hallitus on kokonaisuudessaan vaihtunut. Perustamisvaiheessa hallitukseen kuuluivat Privanet Securitiesin tuolloinen toimitusjohtaja Kimmo Lönnmark, Privanet Groupin tuolloinen toimitusjohtaja Karri Salmi, Curt Lindbom ja Gian-Luca Cioletti. Lönnmarkin hallituspesti päättyi syyskuussa, hallitus jatkoi kolmijäsenisenä. 6.2.2020 rekisteröidyn muutoksen mukaan uuteen hallitukseen kuuluvat Privanetin sijoitusjohtaja Ollipekka Vahvaselkä, Privanetin toimitusjohtaja Riku Lindström sekä Jouni Pyrrö.

Lähteet: Virre-tietopalvelu, Privanetin kotisivut.

Näytä koko viesti
KPY - 8.1.2020 06.09

Jonkun verran puolueetkin politisoitumisesta hyötyvät. Kunnanvaltuutetut tyypillisesti ohjaavat osan palkkioistaan puolueelleen. Alueosuuskunnat, -kaupat ja -pankit tuskin ovat poikkeus säännöstä. Jos KPY:n edustajiston jäsen ansaitsee kuusivuotiskaudestaan parisenkymmentätuhatta euroa, niin kyllä puolueellekin jokunen ropo liikenee.

Näytä koko viesti
KPY - 8.1.2020 03.11

Vaalit on käyty ja puolet edustajistosta valittu. Äänestysaikaa jatkettiin pariinkin otteeseen postilakon takia.

Valitut puolueittain: kok 6, kesk 4, sdp 3, vas 2. Vaalien yllätys oli kansanedustaja Minna Reijosen (ps) putoaminen. Perussuomalaiset lähti vaaleihin kapealla neljän hengen listalla, jossa ei ilmeisesti ollut äänestäjille tarpeeksi tarttumapintaa. Kokoomuksella oli täysi ehdokaslista ja muilla puolueilla puolitäydet. Tosin vihreillä ei ollut ehdokkaita laisinkaan. Tunnetuimmista nimistä Pekka Kantanen (kok) ja keväällä eduskunnasta väistynyt Erkki Virtanen (vas) uusivat paikkansa.

Vuoden 2022 vaaleissa suurimmilla ryhmillä on selkeät kärkiehdokkaat uusimassa mandaattiaan. Kokoomuksen ykköstykki on Luja-yhtiöistä tunnettu Hannu Isotalo. Keskustan uskollinen sotaratsu Erkki Ryynänen lienee mukana. Hän on maakuntalehtitaustainen, ex-kansanedustaja Mirja Ryynäsen puoliso. SDP:ltä kärkikarvaa kansanedustaja Tuula Väätäinen. Vasemmistoliitolta tulessa on kaupunginvaltuutettu Markku Söderström. Hän uusii paikkansa helposti, puolueen toinen paikka on tiukemmassa. Perussuomalaisten Reijonen lähtenee korjaamaan näiden vaalien työtapaturmaa ja vihreilläkin olisi kannatuspohjaa edustajistoon asti. Sijoittajapiirien äänet kanavoituvat pitkälti Isotalolle. Jos etäomistajat lähtevät asettamaan ehdokkaita, on kokoomuksen viimeinen paikka uhattuna. 

Paikkaennuste vuoden 2022 vaaleihin: kok 5, kesk 4, sdp 3, vas 1, ps 1, vihr 1.

KPY:n tiedotuslinja edustajiston suhteen on niukanlainen. Ehdokkaiden äänimääriä ja äänestysprosenttia ei ole kerrottu. Osallistumisasteesta edustajiston kokouksiin ei tiedoteta edustajisto- eikä edustajatasolla. Vuonna 2018 palkkioita maksettiin keskimäärin 3530 euroa/edustaja. Tulevissa vaaleissa ehdokkaille olisi hyvä tarjota esittäytymismahdollisuus KPY:n verkkosivuilla.

Näytä koko viesti
Privanet - 23.12.2019 02.11

Before Holding ansaitsee tulla mainituksi tässä ketjussa. Tässä lyhyesti sen taipaleesta:

Before Holding Oy on perustettu 21.11.2018. Sen osakeanti Privanetin Around-palvelussa alkoi seuraavana päivänä. Tuolloin sillä ei vielä ollut Y-tunnusta, se lisättiin myöhemmin sijoittajamateriaaleihin.

Ennen antia Privanet Group omisti yhtiön kokonaan. Osakeantivaltuutus oli voimassa 31.12.2018 asti. Nelijäseniseen hallitukseen kuuluivat Privanet Groupin tuolloinen toimitusjohtaja ja annin järjestäjänä toimineen Privanet Securities Oy:n tuolloinen toimitusjohtaja.

Osakeantivaroilla aiottiin pääosin hankkia 15 listaamattoman kasvu-/sijoitusyhtiön osakkeita, sijoittaen kuhunkin 5-6 % koko sijoitusomaisuudesta. Privanet oli järjestänyt 13:lle kohdeyhtiöistä rahoituskierroksen Aroundissa, se oli myös näiden yhtiöiden osakas. Pääomaksi oli tulossa näiden yhtiöiden osakkeita, jotka Privanet omisti ja jotka Before Holding arvioi 0,2 miljoonan euron arvoisiksi.

Osakeannin minimimerkintää laskettiin ja merkintäaikaa jatkettiin. Anti toteutui minimimerkintärajan ylityttyä niukasti (annin koko 1,0 - 2,5 miljoonaa euroa, toteuma 1,01 miljoonaa euroa). Tämä tapahtui runsas viikko ennen osakeantivaltuutuksen raukeamista ja Privanetin tilikauden päättymistä. Sijoitukset kohdeyhtiöihin on tehty vuonna 2019.

Annin jälkeen Before Holdingin omaisuus koostui 1,0 miljoonan euron osakeantivaroista ja listaamattomista osakkeista, jotka se arvioi 0,2 miljoonan euron arvoisiksi. Privanet Group Oyj on alkuvuodesta 2019 myynyt sille osakkeita 2,4 miljoonalla eurolla. Tämä sisältää em. listaamattomat osakkeet. Osa kauppahinnasta on maksettu Before Holdingin osakkeina. Lisäksi Privanetin muut konserniyhtiöt ovat myyneet Before Holdingille arvopapereita 0,2 miljoonalla eurolla. 30.6.2019 Privanet Group omisti Before Holdingista 51,61 %.

Yksi Before Holdingin sijoituskohteista, Oy Kewatec Aluboat Ab, järjesti Aroundissa osakeannin vuonna 2016. Privanet sitoutui merkitsemään vähintään 10 % osakeannista. Anti toteutui 1,50 miljoonan euron suuruisena ja 6,47 euron osakekohtaisella hinnalla. Privanet on näin omistanut ainakin noin 23200 osaketta. 10.4.2019 Before Holding omisti 23150 osaketta. Tämä ylittää osakemäärän, jonka Before Holding suunnitteli hankkivansa, jos sen osakeanti olisi toteutunut täysimääräisenä (2,5 miljoonaa euroa). Annin toteuma oli 40 % maksimista. Suurempi hankintamäärä ei selity Kewatec Aluboatin osakekurssin laskulla eikä kokonaisosakemäärän nousulla. Jos Privanet siis merkitsi Kewatec Aluboatin annista 10 % eikä enempää, on se sittemmin myynyt yli 99 % merkitsemistään osakkeista Before Holdingille.

Before Holdingin osakkeella ei privanet.fi-sivustolla ole tänä vuonna käyty kauppaa eikä sillä ole ostonoteerausta. Kohdeyhtiöiden lyhyen aikavälin menestystä voi arvioida vertaamalla sijoittajamateriaalien kurssitasoja nykytilanteeseen. Kohdeyhtiöistä Mash Group Oyj on hakenut yrityssaneerausmenettelyn aloittamista.

Yhteenveto: Privanet Group on alkuvuodesta myynyt Before Holdingille listaamattomia osakkeita 2,4 miljoonalla eurolla ja muut sen konserniyhtiöistä arvopapereita 0,2 miljoonalla eurolla. Osakekaupoista enintään 1,2 miljoonan euron osuus liittyy Before Holdingin osakeantiin. Osa osakkeiden kauppahinnasta on maksettu Before Holdingin osakkeina. 30.6.2019 Privanet Group omisti Before Holdingista yli 50 %.

Lähteet: Before Holdingin ja Kewatec Aluboatin rahoituskierrokset around.fi-sivustolla, Kewatec Aluboatin kotisivut, Privanet Groupin vuosikertomus 2018 sekä puolivuotiskatsauksen H1/2019 liitteet.

Näytä koko viesti