Olet täällä

Orthex - 22.3.2021 09.26

Miksei voisi? Ainakin luottolimiitin kanssa pelatessa henkilöasiakkaana en ole huomannut mitään ongelmia. Liittyykö tämä yritystileihin? 

Näytä koko viesti
Varakassa tienä onneen - 21.1.2021 08.21

Kekkoslovakki kirjoitti:

Ajatusleikki: Olet keskituloinen suomalainen, ja sinulla on kahden kuukauden nettopalkan suuruinen varakassa eli pyöreästi 5000 €. Näkemällä vaivaa ja vertailemalla pankkeja saat nollakorkosäästötilin sijaan varakassasi tilille, joka maksaa 0,8 %:n koron. Vuoden päästä olet verojen jälkeen 28 € rikkaampi.

Mulla on nollakorkoisella säästötilillä se varakassa mitä on. Tuo laskelma kenties kertoo, miksi en saa itseäni motivoitua hakemaan paremmin tuottavaa tiliä.

Lisäisin tähän myös helppouden. Jos minun pitää saada se raha käyttöön heti, niin ei siinä kiinnosta odotella paria päivää. 

 

@Hauturi mielestäni valuet on helpompi ottaa silloin, kun olet ostamassa jotain. Itse tinkasin talon hinnasta 11ke ja autosta tonnin. Samoin lainan marginaalista olen aina jaksanut vääntää. Muutama vuosi sitten väsynyt pankkitäti jo huokaisi puhelimen toisessa päässä, että paljonko sen marginaalin nyt pitäisi sitten olla kun pankkeja oli hetken jo kilpailutettu 😁

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 7.1.2021 10.29

hauturi kirjoitti:

 

RahatonMies kirjoitti:

se jolla on varallisuutta voi todeta että lähdenpä katselemaan muita töitä tai vaihdan vaikka alaa. Kädestä suuhun elävällä tuollaista mahdollisuutta ei ole. 

 

Kädestä suuhun elävä katselee tietysti ne muut työt ensin valmiiksi ja vasta itten ilmoittaa lähtevänsä. Oleellisinta on se, kuinka paljon työnantaja kyseisen työntekijän työpanosta tarvitsee/haluaa. Useimmat työntekijätkin ovat korvattavissa, toiset helpommin, toiset vaikeammin.

Toki kädestä suuhun elävän pitää huolehtia siitä, että oma työpanos kiinnostaa riittävästi muitakin työnantajia.

 

Siinähän se oleellisin ero onkin. Kädestä suuhun elävä joutuu kestämään tuli eteen mitä tahansa, koska muuten tulee karenssi. Toki aina kannattaa ensin katsella se uusi paikka, mutta ääritilanteessa se jolla on rahaa voi nostaa kytkintä ilmankin.

Mielestäni silläkään ei ole loppupeleissä työntekijän kannalta merkitystä miten helposti korvattava työntekijä olet, jos et töissäsi viihdy. Ei se yrityskulttuuri mihinkään muutu yhden työntekijän ympäriltä oli hän kuinka korvaamaton tahansa. Rahalla tuota ei loputtomiin korvata, on niitä downgreidaajia tullut työelämässä vastaan useitakin. Vastaavasti jos hän on helposti korvattavissa, mutta viihtyy työssään niin luultavasti työnantaja saa työntekijästä paljon enemmän irti. 

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 7.1.2021 08.49

ttr kirjoitti:

 

RahatonMies kirjoitti:

Tuossahan se oleellinen tuleekin, sinulla jokainen päivä on käytännössä valinta, saat päättää menetkö töihin vai et. Tuohon pitäisi kaikkien pyrkiä, liian moni elää siinä toisessa äärilaidassa luottokortti tapissa palkkapäivää odottaen. 

 

Aika harvassa on ihmiset, jotka saavat joka päivä erikseen päättää menevätkö töihin vai eivät. Jos on jonkun muun hommissa, niin käytännössä voi sen kerran päättää olla menemättä töihin, ja sen jälkeen ei enää tarvitsekaan päättää. Tätä ketjua lukiessa aina välillä mietin, kuinka erilaisia todellisuuksia onkaan olemassa. Tai ehkä tarkemmin sanottuna, kuinka erilailla ihmiset priorisoivat elämän valintoja, ml. rahankäyttö. Mutta ketjun otsikko toki kuuluukin "Joutomiesten vertaistukiryhmä", joten turha tässä on kateellisena sen enempää avautua :)

Käytännössä tarkoitin tuolla sitä, että varallisuutta on sen verran ettei siellä töissä tarvitse kärvistellä miettien laskuja, karensseja yms jos töissä seinä tulee vastaan. Paperilla tilanne on ihan sama joka työntekijälle, työntekijä tekee töitä ja työnantaja maksaa palkkaa. Kuitenkin mitä enemmän varallisuutta työntekijällä on, sitä parempi mahdollisuus hänellä on aidosti vaikuttaa työhönsä. Jos yhteisymmärrykseen työnantajan kanssa ei päästä, niin se jolla on varallisuutta voi todeta että lähdenpä katselemaan muita töitä tai vaihdan vaikka alaa. Kädestä suuhun elävällä tuollaista mahdollisuutta ei ole. 

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 6.1.2021 08.58

Tuossahan se oleellinen tuleekin, sinulla jokainen päivä on käytännössä valinta, saat päättää menetkö töihin vai et. Tuohon pitäisi kaikkien pyrkiä, liian moni elää siinä toisessa äärilaidassa luottokortti tapissa palkkapäivää odottaen. 

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.1.2021 02.50

madgecko kirjoitti:

 

RahatonMies kirjoitti:

Itse olen todennut jo aikoja sitten, ettei minulla ole mitään kiinnostusta juosta oravanpyörässä eläkeikään asti. Mikään ei vituta niin paljon kuin herätä kellon soittoon tämän kaamoksen keskellä ja raahata itsensä työpaikalle hukkaamaan koko valoisa aika siihen. Leikitään niin tehokasta, kun esimies on omasta mielestään taas oivaltanut jonkun uuden kivan jutun, mitä alaiset saavat sitten toteuttaa. Kaikki tietävät ettei siitä ole mitään hyötyä ei euroissa tai muutenkaan, mutta suurimmalla osalla ei ole munaa siitä mennä perustellen mainitsemaan.

 

Olen vähän ihmetellyt sitä miksi ihmiset alistuvat tuohon herätyskellon soitto rutiiniin.

Jotkut tutut odottovat lomaa, jotta saa kerrankin nukkua. Eihän tuossa ole mitään järkeä jos herääminen v*tuttaa aina ja sen takia koko työ saa ikävän oravanpyörämaisen luonteen! Tai alkaa odottaa eläkeikää sen takia, että työajat eivät miellytä.

Kyllä ennen korona-aikaakin nämä asiat on useimmiten pystynyt järjestemään, niin että tekee duunit silloin kun sopii. Palaverit suosiolla iltapäivään ja unohdetaan ne kello 8-10 palaverit suosiolla joista osa on aina muutenkin myöhässä. Työpäivän alku muutenkin kannattaa keskittää niille tärkeimmille asioille eikä hukata koko aamupäivää ennen lounasta johonkin muuhun.

 

 

 

 

Se on vähän vaikea olla alistumatta, jos firmalle ennen koronaa etätyöt olivat mallia vain poikkeustapauksissa ja palaverikäytännöt on mitä on. Virallinen paikallaolovaatimus taitaa olla 9-15, mutta sanoppa se niille vanhoille jäärille jotka haluavat toimia samalla tavalla kuin Kekkosen aikana toimittiin. Kyllä tähän muitakin ratkaisuja haetaan kuin täällä avautumalla, mutta ei mulla niissä mukavissakaan töissä ole ollut vapailta mitään suurta kaipuuta töihin. Työkaverit ja työ voi olla ihan kivoja, mutta harvassa on ne työkaverit joita enää näkee, kun työpaikka vaihtuu. Ajattelisin niin, että teen työtä elääkseni enkä elä työlleni. Ehkä se mieli muuttuu, jos tässä joskus pääsee työhön jossa kaikki on omissa käsissä. Tähän mennessä sitä on käytännössä aina ollut enemmän tai vähemmän suorittavassa portaassa, oli se titteli ollut mikä tahansa asiantuntijan ja duunarin väliltä. 

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 5.1.2021 02.40

superg kirjoitti:

 

RahatonMies kirjoitti:

Itse olen todennut jo aikoja sitten, ettei minulla ole mitään kiinnostusta juosta oravanpyörässä eläkeikään asti. Mikään ei vituta niin paljon kuin herätä kellon soittoon tämän kaamoksen keskellä ja raahata itsensä työpaikalle hukkaamaan koko valoisa aika siihen. Leikitään niin tehokasta, kun esimies on omasta mielestään taas oivaltanut jonkun uuden kivan jutun, mitä alaiset saavat sitten toteuttaa. Kaikki tietävät ettei siitä ole mitään hyötyä ei euroissa tai muutenkaan, mutta suurimmalla osalla ei ole munaa siitä mennä perustellen mainitsemaan.

 

Hyvä kysymys että mikä pitää miljonäärit kiinni palkkatyössä. Omalta kohdaltani olen huomannut ettei yksi miljoona mahdollista kovin leveää elintasoa - etenkään perheelliselle. Jos jaksan olla viitisen vuotta palkkatöissä niin 5-numeroisen kuukausipalkan lisäksi saan yli puoli miljoonaa euroa optioita ja muita kertaluontoisia tuloja.

Eikä työ ole lainkaan kamalaa. Herätyskello laitetaan sen mukaan miten jälkikasvun pitää lähteä kouluun. Voin käydä vapaasti päiväsaikaan harrastamassa ja tehdä töitä iltaisin. Kotoa käsin toki, minulla on pysyvä etätyölupa. Työn sisältökin on mielekästä, teemme tuotteita joista asiakkaat aidosti pitävät.

Jos minun pitäisi herätä aamusella aikaisin ja tehdä tympeää työtä idioottien kanssa niin ennemmin viettäisin jo vapaaherran elämää. Mutta töiden välillä on eroja. En usko kovinkaan monen palstan miljonäärin tekevän hommia jotka harmittavat päivittäin.

Ymmärrän kyllä, että tuossa asemassa ei sinänsä harmita. Onko se nykyään niin, että isommissa firmoissa ei johtavassa asemassa olevilta enää vaadita älytöntä tuntimäärää?

Mulla on periaatteessa liukuma, mutta käytännössä niitä palavereja tungetaan silti kalenteriin kasista eteenpäin. Joskus jopa seitsemästä. Lisäksi moni palavereista on sellaisia, etten vain voi saapua paikalle käsiä heilutellen, vaan aina siellä pitää jotain esittääkin. Tämä tuntuu olevan todella yleistä teollisuudessa. Yleensä näitä palavereja haluavat pitää ne, jotka voivat saapua paikalle vaikka pelkän kahvikupin kanssa ja sitte taas ideoidaan mitä kaikkea mukavaa ne alaiset voisivat nyt lisäksi tehdä. 

 

Näytä koko viesti
Joutomiesten vertaistukiryhmä - 4.1.2021 11.05

Hyvä ketju, tosin täytyy myöntää että välissä hymähdin kun useampi miljonääri käy toteamassa, ettei ihan vielä ei pysty jäämään eläkkeelle. Se 50ke bruttokin olisi luultavasti samaan aikaan enemmän, kuin tuleva eläke. Sitä olisi vara nostaa 20 vuotta ihan ilman mitään tuotto-odotusta. Onko kyseessä sitten kalliit lelut vai pelko siitä, että ei se eläköityminen olisikaan niin mukavaa? 

Itse olen todennut jo aikoja sitten, ettei minulla ole mitään kiinnostusta juosta oravanpyörässä eläkeikään asti. Mikään ei vituta niin paljon kuin herätä kellon soittoon tämän kaamoksen keskellä ja raahata itsensä työpaikalle hukkaamaan koko valoisa aika siihen. Leikitään niin tehokasta, kun esimies on omasta mielestään taas oivaltanut jonkun uuden kivan jutun, mitä alaiset saavat sitten toteuttaa. Kaikki tietävät ettei siitä ole mitään hyötyä ei euroissa tai muutenkaan, mutta suurimmalla osalla ei ole munaa siitä mennä perustellen mainitsemaan.

Enemmän sai hyvää mieltä kun vapaapäivänä kolasi pihan. Oli oikeasti yksin ajatustensa kanssa, tuli hiki ja sai nauttia talvipäivästä. Minulle nämä etätyösuositukset ovat olleet lottovoitto. Saa jättää monta turhaa rutiiniasiaa pois ja päivästä säästyy useampi tunti. Työkavereiden kanssa sosialisoimiseen minulle riittäisi ihan hyvin päivä viikossa. Varsinkin kesällä ne päivät voisi käyttää kalastamiseen, nikkaroimiseen ja ihan vain perheen kanssa elämästä nauttimiseen. Sitten voisi harrastaa työntekoa siinä sivussa, myisi vaikka linnunpönttöjä jos ei muuta keksi.

Sillä jonkun mainitsemalla 200ke ottaisin heti exitin nykyhommista ja jäisin pohtimaan, että mitähän sitä seuraavaksi haluaisi ryhtyä tekemään vai tekisikö hetkeen yhtään mitään. Tällaisia mietteitä syntyy, kun reilu parikymppisenä on kantanut hautaan päälle viisikymppisen isänsä. Siinä kummasti jo silloin tajusi, että se elämä ei mene aina niin kuin olettaa. Vielä kun olisi tajunnut jo silloin aloittaa sijoittamisen. 

Näytä koko viesti
Vuodenvaihteen tilinpäätös omassa salkussa - 1.1.2021 11.34

Tuotot loppujen lopuksi 30%. Siihen nähden ok, että ensimmäiset osakeostot tein Black Fridayna. Paljon hätäilyä ja paljon megatrendien missaamista. Toisaalta tyytyväinen siihen, että tuli aloitettua suorat osakeostot, toisaalta harmittaa kun luultavasti elämäni paras vuosi tehdä kovat vuosituotot lipui ohi. Toki olisihan siinä voinut tulla isoja tappioitakin. Noh kesällä oli tärkeämpääkin tekemistä.

Uuteen vuoteen enemmän kirjallisuutta lukien ja enemmän osakkeisiin painottaen. Otin kokeeksi jopa red eyen jäsenyyden, saa nähdä maksaako itseään takaisin. 

Mitä siviilielämään tulee, niin kesällä perheeseen tuli terve poikavauvan. On se hienoa katsoa, kuinka nopeasti pieni mies kehittyy smiley Etätöissä täytyy myös peesata jippejia. Sopii mulle kuin nenä päähän, vaikka saankin raahata itseni toimistolle joka viikko nytkin. 

Näytä koko viesti
Sijoitusnoviisien osakevalinnat vuodelle 2021 - 23.12.2020 11.44

Nexstim @0,099

Näytä koko viesti