Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 7.7.2022 12.25

kgb kirjoitti:

Onko luovuttamista jos lakkaa ajattelemasta tulevaisuutta ja elää tätä hetkeä nyt?

Pointtini oli, että tulevaisuus on aina sellainen alati eteenpäin siirtyvä mielikuva, kun taas jos elää niiden asioiden kanssa mitä on nyt niin voi huomata olevansa aika onnekas kaikin puolin.

Tällehän on nykyään olemassa oma muotisana, armollisuus. En tykkää yhtään noista muotisanoista, mutta onhan tuossa järkeä. Miksi hakata itselleen tiukkoja tavoitteita ja aikatauluja, kun saman asian voi tehdä toisellakin tavalla? Esimerkiksi, minun on pakko omata rasvaprosentti x vs pyrin syömään 80% ajasta terveellisesti sellaisia ruokia, joista kuitenkin pidän. 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 5.7.2022 11.14

Farseer kirjoitti:

Jännä miten taas demarikonsensuksen haastavista mielipiteistä ryöpytetään. Sijoitusfoorumilla.

Joo, on ehkä vähän hassua verrata Wahlroosiin, mutta toisaalta vielä hölmömpää olisi verrata keskivertotallaajaan joka uskoo että työeläkejärjestelmä on reilu, paras sijoituskohde on nollakorkoinen talletustili ja että pokeri on tuuripeli samalla kun painaa hilunsa lottoon ja pelikoneeseen.

Ja toki tuurilla on suuri merkitys, Machiavellin arvio että puolet menestyksestä on omaa tekemistä ja puolet tuuria / ulkopuolisia vaikutteita vastaa aika pitkälle omaa näkemystä.

400k saa kasaan kuitenkin viime kädessä todella helposti ajan myötä, jos itsekuria ja työteliäisyyttä löytyy. Peruskoulusta amikseen, jollekin ok linjalle, hieman sivutöitä (kuten pokeria) niin saa helposti tonnin säästöön kuussa ja ne pienikuluisiin / kuluttomiin rahastoihin tai osakepoimintoihin -> 15 vuodessa kasassa on 400 000 euroa jos tuotto on 10% (7% tuotolla 17 vuotta). Tadaa. Yksi kaveri on käytännössä tuon tehnyt, ja ollut lähinnä vartijana / järjestyksenvalvojana / sijaisopena, reppureissannut paljon eikä ole pappa betalar.

Mietin tuossa että miten saisi motivoitua itsensä kävelemään / liikkumaan / pudottamaan painoa. Olisiko 2,8 miljoonaa askelta ennen ensi kesää hyvä tavoite? Ja koittaa syödä/juoda sen verran mitä kuluttaa ilman kävelyä.

Energiankulutukseltaan sen pitäisi vastata noin 20 kilon pudotusta, jos tavoittelisi lopultakin paluuta 75 kiloon.

No ei sitä tonnia kuussa kyllä laita perustallaaja helposti siihen. Esim oma nettokin oli reilu 10 v sitten 1500€. Toki varmasti mahdollista, mutta tuossa yhtälössä et kyllä elä perhe-elämää pikkulapsineen kuin suurituloisena. Ylipäätään tuota ääri-ilmiötä ymmärtävän naisen löytäminen voi olla haastavaa.

Tuohon painon pudotukseen ei toimi kylmä matematiikka. Pelkästään kävellen laihduttaessa makroja miettimättä tuosta 20 kilosta karkeasti puolet on lihasta, mitä menetät. Se taas tiputtaa jo lepoaineenvaihdunnan kulutusta karkeasti 200 kcal vuorokaudessa. Lisäksi elimistö pystyy säätelemään aineenvaihduntaa tiettyjen rajojen puitteissa energiansaannin mukaan. Esimerkiksi jokainen tietää sen tunteen, kun hirveän mätön jälkeen hikeä puskee päälle vaikket tee muuta kuin makaat paikallasi. Vastaavasti tarpeeksi kauan liian reippailla miinuksilla johtaa paleluun ja väsymykseen. 

Karkeasti, pari koko kropan treeniä tuonne kävelyiden väliin ja ruokavalio 30% prode, 30% rasvat, 40% hiilareista kaloreina laskettuna. Aloittaa voi ihan aamupalan fiksaamisesta, esimerkiksi puuro+raejuusto+oliiviöljy ja marjat antaa energiaa ja pitää verensokeria pitkään tasaisena. Tuo tekee ainakin itsellä sen, että mielihalut paskamättöihin tippuvat huomattavasti alemmas.

Vielä tuohon rahapuoleen, näin pienemmän mittakaavan kokemusasiantuntijana. Olin kymmenisen vuotta sitten vaiheessa, missä koko elämä oli aika hukassa eikä oikein ollut selvää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Kai tuo oli joku kriisi, missä pistin koko elämän uusiksi. Tilillä oli 100k€ muutaman onnekkaan kasinopelin seurauksena ja velat kuitattu nolliin. En ostanut mitään järkevää ja olin helvetin onneton. Tiedän, että tällä palstalla tuo on monelle taskuraha, mutta oli itselle aika villi tilanne kun sitä ennen tilillä oli normaalisti lähinnä tonneja. Päivät ahdisti, vaikka olihan mulla koulua ja uusi parisuhde vireillä. Hassasin tottakai koko summan takaisin pikkuhiljaa ja kyllähän se hetken harmitti, varsinkin kun tuli pieni pätkä jossa tulot olivatkin sen 500€/kk. Myös Nordean soitto rahanpesunepäilyineen puoli vuotta myöhemmin (ihan eta-alueen voitto, josta vielä ilmoitin ennen kotiutusta niin pankkiin kuin verottajalle) oli melkoista suolaa haavoihin. Jälkeenpäin katsottuna tuo kokonaisuus selkeytti älyttömästi omia arvoja. Millaista elämää haluan viettää, millaisia töitä tehdä, haluanko lapsia jne.

Sen jälkeen on vain painettu noita tavoitteita kohti (esimerkiksi haettu yli 100 työpaikkaa ja vaihdettu aina kohti omia tavoitteita) ja olotila on kaikesta hektisyydestä huolimatta parempi. Oon edelleen paljon köyhempi kuin silloin, mutta oma pää on 10 kertaa selvempi. 

Näiltä pohjilta, mieti mitä haluat elämältä ja kuinka siihen ajattelit päästä. Ei niiden tarvitse olla isoja asioita, vaan sulle merkityksellisiä asioita. Se 400k€ on ihan helvetisti rahaa selvittää rauhassa omaa nuppia, tiedät sen itsekin. Sä voit tehdä vaikka harrastusmielessä eri hommia ja hakea sitä juttua mikä kiinnostaa. Miehenä sulla ei ole liian myöhäistä vielä yhtään mihinkään, vaikka tajuan täysin tuon seinät kaatuu päälle fiiliksen. 

Näytä koko viesti
NATO ja Suomen pörssikurssit - 30.6.2022 09.22

Kun Putinin bluffi on katsottu ja muun muassa Iso-Britannia antoi Suomelle turvatakuut, niin eihän heillä ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin esittää, ettei tämä häiritse ollenkaan. Jatkoärhentelyjä varmaan toki seuraa, jossain vaiheessa. 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 29.6.2022 01.50

Heikki89 kirjoitti:

Maailma on täynnä matemaattisesti poikkeuksellisen lahjakkaita ihmisiä, kuitenkaan parhaat sijoittajat harvoin ovat matemaattisesti maailman eliittiä. Maailmassa on myös todella paljon fiksuja alaikäisiä. Myöskin parhailla sijoittajilla on ani harvoin pokeriammattilaisen taustaa, minun kokemusesta he ovat opiskelleet aloille, joissa voi tienata enemmän kuin parhaat pokerin pelaajat ovat koskaan tienanneet ja heitä on exponenttiaalisesti enemmän kuin parhaita pokerin pelaajia. Se että jos suomalaisille pokerinpelaajille riittää perusteluiksi, että joku on pokerissa todella hyvä niin hän on automaatisesti sijoitusguru, niin voin kertoa, että tämä logiikka ja ajatusmalli ei ole mikään universaali ilmiö johon uskottaisiin kaikkialla ja kun ottaa huomioon kuinka vähän maailman parhailla sijoittajilla on ex-pokeriammattilaisen taustaa niin uskaltaisin väittää, että pokeritaidot ei todista vielä tämän asian suhteen yhteyttä, että on sitten hyvä toisessakin. Jens toki voi olla hyvä sijoittaja, mutta mielelläni näkisin itse niitä näyttöjä sijoituspuolelta sijoituksista ja tuloksista.

Teet vahvoja oletuksia, joihin sitten vastaat itse mutuillen. En totea enää muuta, kuin että ota itse selvää. 2 tai 3 blogia herralta löytyy netistä, joissa käsitellään niin sijoituksia kuin pokeria ajatuksineen sekä myös tuota koulutusta. Missään ei julisteta, että minä olen paras ja ylivoimainen, sijoittakaa minuun. 

Jos haluat niitä pitkän linjan näyttöjä, niin sittenhän tämä ei ole sinun rahastosi, eikö asia ole aika yksinkertaista? Eivähäthän kaikki sijoita kasvuyhtiöihinkään. 

 

Näytä koko viesti
Coeus Invest GRIT -erikoissijoitusrahasto - 29.6.2022 12.00

Heikki89 kirjoitti:

 

Velho kirjoitti:

Mun mielestä Heikin kannattais perustaa oma fundi, näyttöinä että himpun yli 30v iässä ja vaan 10v sijoitusuralla tahkonnut 8-fig salkun sillä, mitä valkokaulustöistä on jäänyt yli. Mä voisin sijoittaa laugh

 

Jos tuo 8-fig+päivätyö tässä iässä ihmetyttää niin voin tarkentaa etten ole vain osakkeisiin sijoittanut vaan on tullut tehtyä fiksuja sijoituksia kryptovaluuttoihin menneisyydessä, joista on tähän mennessä isoimmat voitot saatu, jos mitataan sitä että paljonko alussa sijoitettu on summa on suhteessa tuottanut voittoa. Mm. niitä on sitten pörssissä kasvatettu reippaasti. Kryptoseikkaillut on nykyään takana päin ja kiinnostuminen jo pidempään painottunut osakkeisiin.

Kun henkilökohtaisesti lasken hyödyt ja haitat fundien ja vastaavien kohdalla niin en näe omalla kohdalla mitään järkeä sellaista perustaa. Sijoitus on itselleni ammattimainen harrastus, vaikka toki tienaan sillä paljon enemmän kuin päivätöillä. Nykyinen päivätyöni on kuitenkin se oma intohimo ja tekisin sitä, vaikka vapaaehtoistyönä nykyään kun taloudellinen turvallisuus on loppuelämäksi turvattu, sen verran mukavaa puuhaa se on. Sijoitus jääkööt vakavaksi harrastukseksi (jota on tullut paljon opiskeltua monesta näkökulmasta ja tulee jatkossakin, että kehittyy entisestään sijoittajana), jolla on aina ollut tarkoitus kasvattaa varallisuutta mukavasti.

 

 

 

 

Aki Pyysing kirjoitti:

 

Heikki89 kirjoitti:

 

Toivottavasti kritiikkiäkin saa esittää täällä. Itse olen hyvin palkatun työn ohella sijoittanut 10v ja sijoituksia nykyään on 8 numeroisen summan edestä niin jonkin verran luulen asioista tietäväni. Tarkoitus ei ole lynkata vaan antaa realistista palautetta. Toivottavasti se on täällä sallittua. Mielestäni se ei edistä asioita mihinkään suuntaan, jos saisi olla vain yhtä mieltä.

Mielestäni näytöt on vielä antamatta, että tähän sijoitusta voisi perustella. Jos on eri mieltä niin mielelläni näkisin sitä ns. kova dataa näiden kaverien tuotoista ja tarkoista sijoituksista.

 

Tietenkin kritiikkiä saa Sijoitustiedossa esittää mistä tahansa. Että sitä ei muka saisi, pohjautuu lähinnä tahallaan mielensäpahoittajien esittämiin käsityksiin. Moderoiduista keskustelupalstoista ST:ssä nähdäkseni moderoidaan hyvin vähän. Ns. konsensusmielipiteen saa huoletta asiallisesti haastaa.

Itse en kaipaa kovaa dataa, vaan olen kiinnostunut ajatusprosesseista sijoitusten takana. Jensin prosessista olen vakuuttunut seurattuani kaveria 17-vuotiaasta. Omissa intresseissäni toki olisi, että rahastoon tulisi mahdollisimman vähän lisää sijoitettavaa. Pienemmällä rahalla on helpompi askarrella tuottoa kuin isolla. Joten muut voivat puolestai odottaa kovaa dataa. Jensin intressit luonnollisesti eivät ihan samat😎.

Samoin katselen pokeripöydässä, miten kaverit pelaavat. En niinkään sitä, voittavatko vai häviävät. Seuraan sitä, miten taika tapahtuu.

 

 

Itse en Jenssiä tunne, mutta voisin ainakin kuvitella, että hän haluaisi nimenomaan mahdollisemman paljon sijoittajia ja mahdollisimman paljon rahaa heiltä, jos kerran on lähtenyt rahastoa pitämään ja jos on lahjakkuutta ja osaamista isommillakin summilla tehdä kovaa tulosta.

 

Itse asun ulkomailla ja täällä missä asun niin rahastojen pitäjiltä minun huomioiden mukaan nimenomaan odotetaan sitä kovaa dataa näytöiksi.

 

Alan nyt paremmin ymmärtää miten Suomessa on suhteessa väkilukuun niin paljon OneCoin huijaukseen ja vastaaviin ihmisiä langennut, jos Suomessa pelkillä hienoilla puheilla saa paljon sijoittajia. Sen verran tarkennuksena, että en Jenssiä tai ketään muutakaan rahastoon liittyen tai täällä palstalla kuitenkaan minään huijarina pidä vaan valotan omien näkemyksien taustoja ulkomailla asuvan sijoittajan silmin.

 

Ystävällisin terveisin,

Heikki

Ei vaan tässä tapauksessa et ymmärrä yhtään mitään. Jenssiltä tuli erittäin fiksua tekstiä loistavine matemaattisine perusteluineen jo pokeritiedon puolelle alaikäisenä. Se pokeri pelattiin sitten ns läpi ja talous on käsittääkseni turvattu. Sen jälkeen siirryttiin sijoituspuolelle. Tuossa vielä Akin 5 vuotta vanha tiivistelmä, lisää löytyy Googlella  ja ihan vaikka linked inistä.

https://www.sijoitustieto.fi/sijoitusartikkelit/haastattelu-jens-kyllone...

Eli, meillä on käsissä kaveri joka on jo pokerissa noussut maailman huipulle tyhjästä. Eli näyttöä työmoraalista ja poikkeuksellisista kyvyistä on. Molemmissa lajeissa pyöritellään rahaa, pohditaan strategioita ja todennäköisyyksiä pelaten muita vastaan. Kaikki vain tapahtuu sen sata kertaa hitaammin kuin pokeripöydässä. Ymmärrän hyvin, miksi moni näkee potentiaalia myös sijoituspuolella. 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.4.2022 07.03

Onhan tuo 500€ hieman kallis, mutta mitä väliä silläkään on? Jos se toimii sinulle ja hintaa et pidä pahana, niin anna mennä vaan. Rahalla on kuitenkin muutenkin tapana ostaa joku muu tekemään niitä asioita mitä ei itse halua tehdä. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.4.2022 04.14

Otin kalorimäärän esille, kun täällä kehuttiin että 100€/kuukausi riittää ravitsevaan ruokavalioon. Se kun vaikuttaa asiaan aika oleellisesti. 

Samoin makrot. 99% ihmisistä kertoo syövänsä oikein hyvin. Sitten kun sitä käydään läpi, niin lopputulos on paljon hiilareita, rasvat pääasiassa kovia/prosessoituja ja proteiinin määrä olematon. 

Se on totta, ettei arjessa tarvitse jatkuvasti kaloreita ja makroja tuijottaa, mutta ensin pitää saada ne perusteet kuntoon ennen kuin aletaan vetämään mutulla. Eikä sen tavoitteen tarvitse olla mitkään kympin rasvat, ihan yleisesti jaksaminen on paljon parempaa kun syö suht  terveellisesti. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.4.2022 10.32

Höpö höpö. Kasaa minulle kuukauden ruuat millä syödään suunnilleen 40/30/30  (hiilari/proteiini/rasva) ravinnejakaumalla tuohon hintaan. Painan 92 kiloa ja sovitaan että 3000 kcal päivässä riittää.

Jos et itse metsästä, kalasta ja kerää marjoja sekä sieniä, niin et taatusti syö ravitsevasti tuohon hintaan. 

 

Siitä vielä THL:n määritelmä terveellisestä ruokavaliosta:

"

  • Syö paljon kasviksia ja hedelmiä monipuolisesti ja värikkäästi jokaisella aterialla ja välipalalla. Muista myös kypsennetyt vihannekset ja palkokasvit.
  • Syö laadukkaita, kuitupitoisia hiilihydraatteja eli täysjyväviljaa, kasviksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä. Vältä puhdistettua viljaa ja lisättyä sokeria.
  • Korvaa lihaa monipuolisesti erilaisilla kasviproteiinin lähteillä. Käytä punaista lihaa ja prosessoituja lihavalmisteita kohtuudella.
  • Valitse pehmeää rasvaa: kasviöljyjä, kasviöljypohjaisia levitteitä, pähkinöitä ja siemeniä sekä eri kalalajeja vaihdellen vähintään 2–3 kertaa viikossa. Rajoita kovaa rasvaa.
  • Huolehdi luustostasi D-vitamiinilla ja kalsiumilla. Syö kalaa ja käytä nestemäisiä maitotuotteita tai täydennettyjä kasvijuomia, juustoa sekä täydennettyjä rasvalevitteitä.
  • Suosi vähäsuolaisia elintarvikkeita, mausteita ja yrttejä.
  • Vesijohtovesi on paras janojuoma. Vältä sokeroituja juomia ja alkoholijuomia.
  • Pidä mieli ja ruumis virkeinä liikkumalla paljon!"

 

 

https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/ravitsemus/terveellinen-ru...

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 29.3.2022 11.44

Oletko pyöritellyt vaihtoehtoa 50/50 sijoituksista? Esimerkiksi tappavan tylsää indeksisijoittamista puolet omaa rahaa ja puolet vipua. Hyvä hajautus niin ajallisesti kuin maantieteellisesti ja samalla se vanha vipu ehtii jauhaa taustalla tuottoa, joka itsessään laskee suhteellista velan määrää. Samoin jos ajellaan kunnon romahdukseen ei lopputulos ole yhtä järkyttävä. 

Minäkin olen miettinyt ja käyttänyt vipua ajoittain paljon. Syy, kun olet jo valmiiksi älyttömällä takamatkalla, niin ei se "saat eläkeikään mennessä kasaan x-euroa mikäli myyt itseäsi öisin sivuduunina pimeillä kujilla ja elät pelkällä kaurapuurolla" paljoa lämmitä. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.3.2022 08.43

Tässä voi olla, että vanhat parrat välttelevät pääsääntöisesti isoa vipua. Kun ikää tulee, niin keskimäärin riskinsietokyky laskee. Eipä sillä, ihan fiksuahan tuo yleisesti on. 

Minusta nordnetissä 3xoman pääoman verran myönnetään luottoa ihan suoraan ainakin alemmilla tasoilla. Toki itsellä taustalla palkkatulot ja kiinteää omaisuutta suunnilleen vivun verran.

Tuohon dieettiin, ota valmentaja. Nuo kalorit ovat miehelle ihan liian alhaisia, ihan ilman taustoja tuntematta. Noilla spekseillä suosittelisin Timo Haikaraista. Loistava laittamaan taviksia kuntoon. Kyseessä on liikuntatieteiden maisteri yli 20 vuoden kokemuksella eikä mikään tämän päivän trendikäs youtubestara. 

 

Näytä koko viesti