Olet täällä

Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.4.2022 07.03

Onhan tuo 500€ hieman kallis, mutta mitä väliä silläkään on? Jos se toimii sinulle ja hintaa et pidä pahana, niin anna mennä vaan. Rahalla on kuitenkin muutenkin tapana ostaa joku muu tekemään niitä asioita mitä ei itse halua tehdä. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.4.2022 04.14

Otin kalorimäärän esille, kun täällä kehuttiin että 100€/kuukausi riittää ravitsevaan ruokavalioon. Se kun vaikuttaa asiaan aika oleellisesti. 

Samoin makrot. 99% ihmisistä kertoo syövänsä oikein hyvin. Sitten kun sitä käydään läpi, niin lopputulos on paljon hiilareita, rasvat pääasiassa kovia/prosessoituja ja proteiinin määrä olematon. 

Se on totta, ettei arjessa tarvitse jatkuvasti kaloreita ja makroja tuijottaa, mutta ensin pitää saada ne perusteet kuntoon ennen kuin aletaan vetämään mutulla. Eikä sen tavoitteen tarvitse olla mitkään kympin rasvat, ihan yleisesti jaksaminen on paljon parempaa kun syö suht  terveellisesti. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 12.4.2022 10.32

Höpö höpö. Kasaa minulle kuukauden ruuat millä syödään suunnilleen 40/30/30  (hiilari/proteiini/rasva) ravinnejakaumalla tuohon hintaan. Painan 92 kiloa ja sovitaan että 3000 kcal päivässä riittää.

Jos et itse metsästä, kalasta ja kerää marjoja sekä sieniä, niin et taatusti syö ravitsevasti tuohon hintaan. 

 

Siitä vielä THL:n määritelmä terveellisestä ruokavaliosta:

"

  • Syö paljon kasviksia ja hedelmiä monipuolisesti ja värikkäästi jokaisella aterialla ja välipalalla. Muista myös kypsennetyt vihannekset ja palkokasvit.
  • Syö laadukkaita, kuitupitoisia hiilihydraatteja eli täysjyväviljaa, kasviksia, juureksia, marjoja ja hedelmiä. Vältä puhdistettua viljaa ja lisättyä sokeria.
  • Korvaa lihaa monipuolisesti erilaisilla kasviproteiinin lähteillä. Käytä punaista lihaa ja prosessoituja lihavalmisteita kohtuudella.
  • Valitse pehmeää rasvaa: kasviöljyjä, kasviöljypohjaisia levitteitä, pähkinöitä ja siemeniä sekä eri kalalajeja vaihdellen vähintään 2–3 kertaa viikossa. Rajoita kovaa rasvaa.
  • Huolehdi luustostasi D-vitamiinilla ja kalsiumilla. Syö kalaa ja käytä nestemäisiä maitotuotteita tai täydennettyjä kasvijuomia, juustoa sekä täydennettyjä rasvalevitteitä.
  • Suosi vähäsuolaisia elintarvikkeita, mausteita ja yrttejä.
  • Vesijohtovesi on paras janojuoma. Vältä sokeroituja juomia ja alkoholijuomia.
  • Pidä mieli ja ruumis virkeinä liikkumalla paljon!"

 

 

https://thl.fi/fi/web/elintavat-ja-ravitsemus/ravitsemus/terveellinen-ru...

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 29.3.2022 11.44

Oletko pyöritellyt vaihtoehtoa 50/50 sijoituksista? Esimerkiksi tappavan tylsää indeksisijoittamista puolet omaa rahaa ja puolet vipua. Hyvä hajautus niin ajallisesti kuin maantieteellisesti ja samalla se vanha vipu ehtii jauhaa taustalla tuottoa, joka itsessään laskee suhteellista velan määrää. Samoin jos ajellaan kunnon romahdukseen ei lopputulos ole yhtä järkyttävä. 

Minäkin olen miettinyt ja käyttänyt vipua ajoittain paljon. Syy, kun olet jo valmiiksi älyttömällä takamatkalla, niin ei se "saat eläkeikään mennessä kasaan x-euroa mikäli myyt itseäsi öisin sivuduunina pimeillä kujilla ja elät pelkällä kaurapuurolla" paljoa lämmitä. 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 27.3.2022 08.43

Tässä voi olla, että vanhat parrat välttelevät pääsääntöisesti isoa vipua. Kun ikää tulee, niin keskimäärin riskinsietokyky laskee. Eipä sillä, ihan fiksuahan tuo yleisesti on. 

Minusta nordnetissä 3xoman pääoman verran myönnetään luottoa ihan suoraan ainakin alemmilla tasoilla. Toki itsellä taustalla palkkatulot ja kiinteää omaisuutta suunnilleen vivun verran.

Tuohon dieettiin, ota valmentaja. Nuo kalorit ovat miehelle ihan liian alhaisia, ihan ilman taustoja tuntematta. Noilla spekseillä suosittelisin Timo Haikaraista. Loistava laittamaan taviksia kuntoon. Kyseessä on liikuntatieteiden maisteri yli 20 vuoden kokemuksella eikä mikään tämän päivän trendikäs youtubestara. 

 

Näytä koko viesti
Inflaatio - 13.2.2022 10.21

Samat sanat. YouTube varsinkin on täynnä sitä me kuollaan kaikki klikki-otsikoita.

Näytä koko viesti
Inflaatio - 13.2.2022 10.21

Samat sanat. YouTube varsinkin on täynnä sitä me kuollaan kaikki klikki-otsikoita.

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.2.2022 03.31

Kirjoitin vähän epäselvästi. 10k tarkoitin arviota siitä, paljonko heillä on tukea sotilaista omien lisäksi. Käsittääkseni jenkeiltä on 3k ja toiset 3k tulossa. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.2.2022 12.01

Näin teoriassa, toivon että myös käytännössä. Nythän Venäjä yrittää kaikkensa, että saisi syyn hyökätä. Klassikko tuo löi ensin on jo käytetty jenkkien sukellusveneiden osalta. 

Rajan takana on 100k miestä ja mitä Ukrainassa on? Alle 10k? Joka maa kehottaa poistumaan Ukrainasta ja vähän puhutaan pakotteista. Siellä voi yksi mies todeta, että miksen hyökkäisi, onhan se toiminut ennenkin. Tulee mieleen koulukiusaaja, joka jatkuvasti testaa rajojaan. 

Näytä koko viesti
Ukrainan tilanne - 13.2.2022 11.28

Jos Putinin annetaan kävellä Ukrainaan ja ottaa maa haltuun, mikä estäisi tekemästä samaa tulevaisuudessa Suomelle? En usko, että meille olisi niitä tukijoukkoja tiedossa senkään vertaa kuin Ukrainalle. 

Nyt on myös tehty selväksi, että Ruotsin liittyminen Natoon on uhka Venäjälle ja luonnollisesti Suomen kohdalla tuo olisi ehdoton ei. 

Toki luultavasti kuvio menisi niin, että Ukrainasta noustaan ylöspäin napsien ensin Liettua, Latvia ja Viro takaisin osaksi äiti Venäjää. 

Näytä koko viesti