Olet täällä

Citycon - 1.11.2021 01.56

Mitä vähemmistöosakkaisiin liittyviä riskejä näette, kun pääomistajan ja hänen lähipiirin omistus yhä vahvemmin määrää yhtiön asioista? En itse uskalla enää Citycon-omistusta suurentaa kun en tätä puolta täysin hahmota. Suunnatut osakeannit, yhtiön omistamien osakkeiden edelleenluovutus jne. 

Vaikka Aki pääomistajaa ihan täyspäisenä kaverina pitää, mitä varmasti onkin, niin en sataprosenttisesti luota että rahani ovat suojassa näiltä hallinnollisilta riskeiltä...

Näytä koko viesti
Hennes & Mauritz (H&M) - 30.3.2021 02.30

studiotec kirjoitti:

1. Voisiko nyt olla syytä vähentää tätä entisestään esim. myymällä kolmasosa tai puolet? Edestakainen humpailu ei kannata kun veroa menee aika paljon.

Taisit vastata tuohon aika hyvin jo itse itsellesi? Suosittelen pohtimaan minkä takia H&M:ää alunperin ostit, ja mitä osakkeen omistamisella tavoittelet? Ovatko ostopäätökseen johtaneet premissit muuttuneet?

Näytä koko viesti
Lapsi sijoittajana - 30.3.2021 02.26

Michael Scofield kirjoitti:

Onhan tämä jollain tasolla hitusen huvittavaa, voin nykyisillä lapsen sijoituksilla tehdä vaikka kuinka ääliömäisiä sijoituksia täydellä valtakirjalla, mutta nämä annit ovat sitten jotenkin niin poikkeuksellsia, että niihin pitää mennä pyytämään jonkun virkaköpin lupa. Ja lupa muuten taitaa maksaa vielä ihan kiitettävästi.  Tämä saattaa vähentää myös kiinnostustani siirtää lapselleni varoja ylipäätään, jos en saa sijoittaa niitä mieleni mukaan mihin huvittaa, annit mukaanlukien. PING Juha Sipilä, pitäiskö tälle tehdä jotain?!

Et saa nytkään tehdä miten ääliömäisiä sijoituksia tahansa, jos puhut alaikäisistä lapsista. Heidän varoja tulee hallinnoida tuottavasti, samalla muistaakseni sanamuotona jotenkin niin "että pääoma kohtuullisella varmuudella säilyy". Antien lisäksi ulkomaille sijoittamisesta pitäisi pyytää parisataa maksava lupa - jokaisesta ostokerrasta. Verukkeena varmistaa alaikäisen lapsen omaisuuden tuottaisa sijoittaminen. Siihenhän ei ilmeisesti parinsadan euron kappaleelta olevat luvat vaikuta yhtään!  Ja yli 20k sijoitusomaisuus ylitettyä tietysti vielä se vuosi-ilmoitus Väestörekisterikeskukselle, kai olette muistaneet tehdä angel

Eri asia tietysti on, ettei viranomaisilla ole järkevää tapaa valvoa näitä velvollisuuksia. Worst case scenario lienee siis se että välit lapseen menee huonoksi, ja hän täysi-ikäistyttyään vaatii vahingonkorvauksia puutteellisesti hallinnoiduista varoista.

Itse olen sijoittanut lasten varat indekseihin, hajautus ja kustannustehokkuus on paitsi järkevää, myös lainsäätäjän tahtotilan mukainen.

Näytä koko viesti
Incap - 23.11.2020 02.49

Nukkumisen ohella löytyy näemmä myös niitä, jotka ihan aktiivisesti lahjoittaa varojaan muille. Ei voi kuin kiittää : https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=24...

Vajaa 11% tuli toissijaisesta, laskettu perjantaina palautettujen varojen perusteella. Nordnetissä näkyy itse asiassa olevan myös osakkeet olevan kohdillaan nyt yes 

Näytä koko viesti