Olet täällä

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 18.11.2014 09.31

Kiinteistösijoittamisesta on varmasti rakennuksia, joissa voi päästä tuohon mainitsemaasi 13%-16% tuottoon, pääosin kiinteistöjen tuotot pyörivät kuitenkin 8%-11% välillä. Tämä lukema on omakohtaisen myyntikokemuksen sekä kollegojen kertomana.

Kiinteistösijoittamisessa luvut ovat normaalia asuntosijoittamista suuremmat ja siihen on luonnollisesti monia syitä. Yksi suurin tekijä on kuitenkin vuokralla oleva yritys. Monet alle 1000m2 kokoiset hallirakennukset pitävät sisällään pienyrittäjiä 1-3 kpl, jotka ovat toimineet kyseissä kohteessa jo useamman vuoden. Tällöin liiketoiminnan keskipisteeksi on muodostunut juuri kyseinen liiketila, jonka siirtämistä muualle pidetään epämieleisenä asiana. Useat pienyritykset ovat perheyrityksiä tai yhden miehen nyrkkipajoja, joissa on muutama työntekijä. Pienyrityksen liikevaihto on riittävä palkkoihin ja yrittäjällekin saattaa jäädä työstään jotain muutakin leivän päälle kuin ylähuuli.

Tälläisen liiketoiminnan siirtäminen uuteen toimipisteeseen saattaa olla kuolinisku koko yritystoiminnalle. Tämä on yksi syy siihen miksi pienyritys on valmis maksamaan jopa hiemen korkeampaa vuokraa kunhan ei joudu ottamaan riskiä liiketoiminnan siirtämisestä. Tottakai on selvää, että jos yrityksen toiminta kasvaa ja tilat ovat liian pienet, niin silloin haetaan muita tiloja.

Eli oikestaan yritin sanoa tällä sitä, että yksi olennainen tekijä on tutustua myös vuokralaiseen, millaista sen liiketoimi on ja millainen historia sillä on vuokralaisena. 

Tyhjän teollisuuskiinteistön kanssa puolestaan pitää olla tarkka. Tänä päivänä on vaikea löytää uusia vuokralaisia ainakaan markkinakelpoisella vuokralla. 

Kiitos vielä sinulle tämän blogin avaamisesta, mukavaa luettavaa jatkossa :)

Näytä koko viesti