Olet täällä

Valuuttakurssien vero-optimointi - 25.12.2021 04.16

hauturi kirjoitti:

En nyt muista mitä lakitekstit asiasta sanovat, mutta ainakin muunvaluuttaisten pokerivoittojen verotuksessa on ollut mahdollista valita pelihetken kurssi tai koko vuoden keskikurssi. Toki niin, että jos valitsee koko vuoden keskikurssin, niin sitä käytetään sitten kautta linjan. Uskoisin, että pörssikauppoihin ja muuhunkin vastaavaan sovelletaan samantyyppisiä käytäntöjä. Mutta on täällä varmaan sellaisiakin, jotka oikeasti tietävät miten asia menee...

Iku-Turso kirjoitti:

Koska tietäjiä ei ole ilmaantunut niin laitanpa omat mutuilut. Vero-optimointia pystyy harrastamaan vuositasolla, mutta se vaatii laskemista ja saavutettu hyöty jäänee pieneksi työmäärään verrattuna. Samaa tapaa pitää siis käyttää systemaattisesti kaikkiin vuoden aikana tapahtuviin vieraan valuutan transaktioihin (kaupat, osingot) . Vaihtoehtoja on ainakin:

vuoden keskikurssi (Suomen pankin sivuilta)

kuukauden keskikurssi (Suomen pankin sivuilta)

kaupantekopäivän keskikurssi (Suomen pankin sivuilta)

muu selvitys:

kaupantekopäivän keskikurssi (välittäjän käyttämä)

todellinen fifo pohjainen valuuttakurssi (valuutanvaihtokuluja ei voi sisällyttää ellei valuuttakurssivoitto ole >500 €/vuosi)

Vastauksienne perusteella näyttäisi siltä että olen ymmärtänyt vero-optimoinnin sekä ulkomaankurseilla käydyn kaupan täysin oikein.

Kiitos paljon teille molemmille.

Näytä koko viesti