Kryptovaluutat sijoituskohteina -
Tulevaisuus näyttää kirjoitti:

Katsokaa BTC:n koko historiaa voluumien, hinnan ja hinnanmuutosten mukaan. Verratkaa myös erityisesti ennen ja jälkeen 2018 hinnanvaihteuluita keskenään. Tässä kuvassa on todennäköisesti kaikki tarvittava tieto, mitä teidän tarvitsee ymmärtää. 

Parempi tapa tarkastella tämän tyyppistä kurssidataa on tietysti logaritminen asteikko. Kurssin heilunta ei näytäkään kovin dramaattiselta, vaan vaikuttaisi olevan rauhoittumaan päin.

 

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
petteri kirjoitti:

Minusta on syytä huomioida, että omikron oli kuitenkin välivaihemielessä kateissa 1,5 vuotta. Jos se olisi pysynyt elossa jossain ihmispopulaatiossa, joka ei immuniteetin takia voi olla kovin pieni, kaiken järjen mukaan muutamia havaittuja tapauksia olisi pitänyt kulkeutua maihin, joissa viruksia sekventoidaan paljon. Nyt yhtään välivaihetta ei ole löytynyt. Se jättää minusta kehitysselityksenä jäljelle lähinnä vain kehittymisen yhdessä kroonisesti koronasairaassa ihmisessä tai kehittymisen muussa nisäkäskunnassa.

Kiinalaiset tutkijat arvelevat, että omikron olisi kehittynyt hiiripopulaatiossa.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1673852721003738

John Campbell käy em. paperia läpi videollaan: https://www.youtube.com/watch?v=aH1u1GIPU2A

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -
DeJargon kirjoitti:

Näissä taudin vakavuuden veikkailussa kannattaa pitää mielessä väestön ikärakenne ja elintasosairaudet.

Etelä-Afrikassa keski-ikä on alhainen ja porukka ei kärsi 2. tyypin diabeteksestä.

Kyllä Etelä-Afrikassa 2. tyypin diabeteksesta kärsitään, sitä esiintyy hieman vähemmän kuin USAssa mutta enemmän kuin esim. Kanadassa. Linkin taulukon mukaan "Burden of suffering" (en tiedä, mitä tuo tarkkaan ottaen tarkoittaa) on koko vertailujoukon suurin.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7310804/table/T1/?report=o…

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju -

Siteeraus Akin kolumnista Pörssiyhtiöt pihtaavat koronanäkymiään – Admicom kuitenkin jakoi kaikille

P.P.S. Miulle selvisi tänään, että Presidentin kuuluisan nyrkin yhteydessä päänyrkiksi väläytelty Raimo Luoma oli Huoltovarmuuskeskuksen johtaja 2014 alkaen viime marraskuuhun asti. On selkeää, että Luoman aikana oli olemassa systeemi, jossa varmuusvarastoidut kamat voivat hapertua rauhassa luolan pohjalle. Tomi Lounema ehti olla vasta viisi kuukautta talossa, joten hän tuskin on vielä ehtinyt kovin paljon vanhoja hyviä käytäntöjä muuttaa.

 

Tomi Lounema aloitti Huoltovarmuuskeskuksen toimitusjohtajana 11.11.2019, mutta hänen edeltäjänsä Raimo Luoma ei ollut johtajana tuohon päivämäärään asti, sillä hänet nimettiin valtioneuvoston kanslian (eli Antti Rinteen) valtiosihteeriksi 7.6.2019 alkaen. Luoman valtiosihteeripesti loppui Rinteen siirtyessä sivuun.

Näytä koko viesti