Sampo -
LänsiSuomentietäjä kirjoitti:

Kertokaa tyhmälle, että miksi joku ostaa If:n kalliita vakuutuksia?

Ei ihmiset ymmärrä tällaisia asioita. Pitkin kauppakeskuksia myydään ylihintaista sähkö-, kuntosali- ja leffatilausta ym. koko ajan. Ilmeisesti kauppa käy kun on varaa pitää myyjät ständeillä.

 

Näytä koko viesti
Apple -

Nasdaq 100 on beatannut sp500 käytännössä aina. Sp500 tech (en löytänyt lukuja nasdaq 100:lle) ei ole juurikaan SP500 kalliimpi (forward pe) kun katsotaan sektorin historiallista arvostuspreemiota suhteessa SP500 arvostukseen.

 

 

https://www.yardeni.com/pub/ahte.pdf

 

Jos kupla on se on a. Tasaisesti koko osakemarkkinalla b. Teknologiaosakkeiden tulosennusteissa

Näytä koko viesti
Nordnet Smart rahastot -

Ongelma smarteissa on se että simuloitu tuotto on ollut ajanjaksolla jolloin valtionlainojen korot on painettu muutamasta prosentista nolliin. Tämä on tietysti tiennyt arvonnousua rahaston simulaatiossa, joka on ostanut lainoja vivulla. Vaikea kuitenkaan enää nähdä, että seuraavan 10v aikana valtionlainoihin sijoittajat saisivat nauttia samanlaisesta arvonnoususta. Se vaatisi lainojen koron laskun monta prosenttiyksikköä miinukselle.

Näytä koko viesti
Nordea -
Onkija kirjoitti:

ASP:issa on nuo enimmäismäärät ja sit voi ottaa jotain ASP-lisälainaa. Tähän lisälainaan en ole yhtään perehtynyt. Voi olla, että puhun tuosta ASP-lisälainasta. Joku näistä joskus jotain kertoi, en muista niin tarkkaan.

 

Lisälaina on ihan perus asuntolainaa. Ensiasunnon ostajalla toki minimi omarahoitusosuus on vain 10%. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Mikäli olet omalta osaltasi hoitanut byrokratian (maksanut osakkeet ja varainsiirtoveron) olet osakkeiden laillinen omistaja. Kannattaa lukea Finlexistä osakeyhtiölaista ainakin 3. luku. Kohtuullisen helposti ymmärrettävää kieltä. Tärkeimmät varmaan sinun kannaltasi pykälät 15, 16 ja 17

 

Alla tärkeimmät vapaamuotoisesti lainattuna:

Yhtiön on pidettävä kirjaa osake- ja osakeluettelosta. (624/2006 3 luku 15 §). Samassa pykälässä määritellään myös niiden minimisisältö. Ilmoitus osakkeenomistajista PRH:lle on vapaaehtoinen ja muuttuneista omistussuhteista ei välttämättä tarvitse tehdä julkisia ilmoituksia PRH:lle.

Jokaisella on oikeus yhtiön kulut korvattuaan saada jäljennös osakeluettelosta ja osakasluettelosta tai niiden osasta. (624/2006 3. luku 17 §)

Osakkeenomistajat on merkattava viivytyksettä osakeluetteloon ja osakasluetteloon. Ennen merkintää saannosta ja varainsiirtoveron suorittamisesta on esitettävä luotettava esitys. (624/2006 3 luku 16 §)

Näytä koko viesti
Korkosuojaus arvopaperilla -

Joo tuli kieltämättä mietittyä ketjun otsikon kysymystä myös itse. Kultaa harkitsin yleisenä inflaatiosuojana, mutta ongelma siinä on ehkä se, että korot juoksee koko laina-ajan (mun tapauksessa sen 20v) kun taas kullan arvonnoususta saisi vain kertaluontoisen korvauksen - sekin tietty tyhjää parempi. Toinen vaihtoehto voisi sitten olla kullan tuottajiin sijoittaminen. Jos inflaatio/korot/kullan hinta pysyy korkealla tuottajat tekevät hyvin rahaa josta tuloutuu omistajille jatkuvaa kassavirtaa osinkojen muodossa. (Tietty ETF-muodossa vain kirjanpidollisesti).

 

Toinen mikä tuli mieleen oli ihan vain kiinteistöjen shorttaaminen. Jos euriborit nakuttaisi vaikka kolmea prosenttia iskisi se heti asuntojen hintoihin ikävästi, koska vivuttavilla kiinteistösijoittajilla ei olisi varaa sijoittaa samaan malliin. Jotenkin tämä tuntuu vähän elegantimmalta ratkaisulta, koska kullan hinta on omaan makuun vähän turhan volatili. Varsinaisia sijoitustuotteita ei ole tähän hätään tullut vielä katsottua - mahtaako niitä edes löytyä kovin helposti?

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -
rockafella kirjoitti:

Käyttäytyykö Nordnetista ostetut minifutuurit ja turbot teillä oudosti?

Esimerkkinä vaikka tämä. Ostin eilen, vipua piti olla vähän alle kaksi. Tänään DAX +5%, koko myyntilaita katosi ja taulussa -15,46%. WTF, mitä täällä tapahtuu?

Mitä tässä kannattaisi tehdä, myydä samantien paperi pois vai voiko tähän toimintaan luottaa?

 

Myyntilaita on kadonnut koska liikkeeseenlaskija ei enää halua myydä noita tuotteita lisää. Ostolaita kuitenkin pysyy.

 

Hurricane kirjoitti:

Kauan Nordnetissä on normaalioloissa kestänyt luottohakemuksen käsittely?

Mitä se aika voisi olla nyt?

 

Meni n. 4vk joululomien yli.

 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 -

jos diagnoosiluvut eivät kelpaa niin sairaalahoidossa ei ole kovin montaa ihmistä ja omastä lähipiiristäni tehdyn otannan mukaan ihmiset rajoittavat nyt aika paljon kontakteja. Koulut ja päiväkodit ovat suljettuina ja työpaikat etänä. Olen itse näiden toimien vuoksi viimeisen viikon aikana tavannut (ollut lähikontaktissa) alle 10:een ihmiseen kun normaalitilanteissa luku saattaisi olla toistasataa. Tämän perusteella voi mielestäni väittää ettei tauti ole levinnyt suomessa vielä kovin pitkälle verrattuna moneen muuhun maahan. Mihin maahan siis lähtisit tautia pakoon tässä tilanteessa? Kiinaan?

Vaikka nykytoimilla ei ratkaisisi epidemiaa se silti hidastaa taudin etenemistä jolloin muutamankin päivän vanha data sairaaloiden kapasiteeteista ym. kuvaa aika hyvin taudin etenemistä vaikka varsinaista testidataa ei ole.

Tehokkaalla testaamisella voitaisiin lähinnä rajoittaa näitä lock-down toimenpiteitä tietyille alueille ja varmasti myös hieman vähentää taudin leviämistä kun tietoisuus tautitapauksesta paranisi. Periaatteessa kuitenkin karanteenien pitäisi toimia myös ilman varmaa tietoa sairastaako ihminen koronaa. Suomessa on muuten sama kapasiteetti testata ihmisiä suhteessa väestöön kuin Etelä-Koreassa (ok, testejä tehdään vain n. Puolet kapasiteetista)

 

Tehohoitopaikoissa taas ennen laitteistoa tulee vastaan kapasiteetti henkilöstön osaamisen kanssa HUS:n infektioylilääkärin mukaan. 
 

Tehohoitopaikoilla tai niiden lisäämisellä ei ole muutenkaan hirveästi väliä. Jonkin lähteen mukaan kuolleisuus tehohoidossa on n. 35%. Jos oletetaan ilman tehohoitoa sitä tarvitsevien kuolleisuudeksi 100% 100 paikkaa tehohoidossa lisää vähentää kuolleita 65 kpl. Jos oletetaan tehohoitopaikan kierroksi 2vk pelastaa pahassa kriisissä sata tehohoitopaikkaa suomesta 130 hlö per kk. Toki se on iso määrä ihmisiä, mutta se ei juurikaan paranna kuolleisuusprisenttia väestötasolla jos tauti sairastuttaa lähes koko kansan jolloin tehohoitokapasiteetti tulee kuitenkin olemaan moninkertaisesti riittämätön.

Näytä koko viesti
Öljysota -

Mikäs tota ölppää kannattelee näinkin ylhäällä? Jos kaikki puskee tavaraa pihalle ja taloudellinen aktiviteetti matelee suuressa osassa maailmaa koronan takia luulisi, että voitaisiin olla paljon alempanakin?

 

Meneekö "ennätyshalpa" tavara varastoihin ja ostajat on siksi vielä valmiita maksamaan vähän kovempaa hintaa sen varalta, että on sitten tankit täynnä jos saataisiin (vaikka sitten epätodennäköinen) tuotantorajoitus aikaan.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia -

Moi!

Softat on nyt lagittanut teillä joku neljä kuukautta. Onko asialle tehty mitään muuta kuin kirjoitettu bugiraportteja IT-puolelle? Homman luulisi jo kiinnostavan johtoa kun asiakkaat (erityisesti aktiivista kauppaa käyvät) vaihtavat teiltä pois. Homma ei ole Nordnetille eikä teidän asiakkaille hyvästä. Todella harmi, että muuten hyvä paketti (paljon pörssejä, ihan ok hinnat, superluotot jne.) menee hukkaan kun perusasiat ei toimi. Viputuotteita kyllä myydään, mutta niillä saa käydä kauppaa vain jos pörssi ei heilu liikaa :D.

Sanon vaan, että teidän nykyinen prosessi tämän asian käsittelyssä ei näytä toimivan. En tiedä onko ongelma prosesseissa vai siinä, että IT:ssä on perinteisesti liian vähän resursseja, mutta apinakin näkee että jotain pitäisi nyt tehdä kuin jatkaa samaan mallin.

Olisin ainakin itse jopa valmis maksamaan enemmän jos tietäisin, ettei ainakaan omalta kohdalta mene ruuhkapäivänä putket tukkoon. Maksan jo nyt Nordnetin käytöstä ekstraa, koska paketti on muuten niin hyvä.

Ainoa onni omalla kohdalla on ollut se, että omalla kohdalla lagit ei ole tulleet minkään päälle. Epäonnea on se, että joudun näin huolehtimaan toimiiko välittäjäni seuraavana laskupäivänä, kun ehkä haluaisin tehdä peliliikkeitä.

Jos ette itse saa hommaa kasaan voin suositella ystävääni, joka on konsultoinut lähes kaikkia OMX25 yhtiöitä prosessijohtamisessa (mm. palveluiden saatavuuteen liittyvissä asioissa). Ottakaa yhteyttä YV:llä. 

Näytä koko viesti