Olet täällä

Optiosijoittajan treidit&makronäkemykset - 25.10.2019 05.34
Tomi Haataja kirjoitti:

Tulin siihen johtopäätökseen, että suurin osa lehtien ym. lukemisesta on ajanhukkaa ja suurin osa muiden ihmisten mielipiteistä on lähinnä hyödytöntä kohinaa, jos niitä ei tarkastella tarpeeksi kriittisesti ja/tai tarpeeksi kriittisessä ympäristössä.

Olen päätynyt vähän samaan. Olen aina lukenut Hesaria ja välillä tehnyt kokeiluja suomalaisista esimerkiksi Long Playn suuntaan. Nyt otin loppukesästä tilaukseen myös FT:n. Lisäksi näitä sijoitusfoorumeja ja Twitteriä tulee selailtua aika aktiivisesti, mutta nämä olen laskenut ihan jo viihteen puolelle suurimman osan ajasta. Käytän perinteiseen mediaan noin tunnin lukuaikaa päivässä ja päälle sitten muut.

Väitän, että pysysin lähi-idän viimeisimmistä rähinöistä ja Brittiparlamentin eroaikeista yhtä hyvin perillä marginaalisella ajalla. En myöskään tiedä saako aiheiden seuraamisesta välttämättä kovin suurta edgeä mihinkään. Osakemarkkinat ovat jo tehneet korjauksensa ennen kuin uutisen on lukenut ja töistä tienaisi enemmän kun käyttäisi lukuajan niiden tekemiseen.

Tässäkin asiassa pätee se sanonta: 10% ajasta riittää siihen, että saa 90% hyödyistä.

Nyt joku vanhan liiton jyrä tulee meidät tästä sivistysrappiosta haukkumaan dekadenteiksi junteiksi, mutta kaipa vaihoehtoiskustannuksia saa pohtia laugh.

 

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 20.10.2019 10.14
Astrix kirjoitti:
Ilmeisesti Eam täytyy räätälöidä jokaiselle asiakkaalle erikseen?

Olettaisin että EAM on tällainen asiakkaalle erittäin kustomoitavissa oleva ratkaisu. Suuri ERP-projekti voi olla (projekti- ja bisnesmielessä) lopulta hyvin lähellä täysin räätälöityä softaa. Toiminnanohjausjärjestelmiä löytyy täysin bulkkimyytävistä erittäin paljon kustomointia vaativiin ja niissä on asiakastyypit erilaisia kuten järkeilitkin.

Toiselta puolelta asiakkuudet ovat myös pysyviä koska kerran kustomoidusta erpistä on vaikea ja kallis siirtyä pois. 

Ostin tosiaan itsekin osarin jälkeen tuohon vitosen avaushintaan. Jos olen vielä keväällä omistajana niin pitää käydä Tampereella yhtiökokouksessa kysymässä näistä. Yleisesti raportointi näistä tuoteprojekteista voisi olla esimerkiksi osareissa läpinäkyvämpää kuin nyt. Paljonko mihinkin projektiin on poltettu rahaa ja mitä on tehty. Esimerkiksi Laassia on kommentoitu toimintakertomuksessa näin: "Vincit tarjoaa organisaatioiden kehittämiseen tarkoitettua Vincit LaaS -palvelua (Leadership as a Service). LaaS auttaa johtoa ja HR:ää muun muassa valmentavassa johtamisessa ja työntekijöiden itseohjautuvuuden tukemisessa datan avulla.".

Koita nyt tuosta sitten ymmärtää miten ja kuinka paljon tällä saadaan tuotettua arvoa asiakkaille ja lopulta oman firman omistajille. Ajatusleikkinä voi kuvitella itsensä jonkun firman pomoksi ja miettiä miksi kannattaisi ostaa Vincit Laas?

Näytä koko viesti
Vincit Group Oyj - 18.10.2019 04.32

Olen tehnyt hommia alalla ja omat fiilikset näistä "spinoffeista" on seuraavat. Ei mullakaan kyllä mitään sisäpiiritietoa näistä ole eli kommentoin ihan niiden samojen länding-sivujen pohjalta asiaa kuin kaikki muutkin.

- LaaS (Leadership as a service) vaikuttaa aika siltä itseltään eli pöhinältä, enkä näe hommassa juurikaan synergiaa nykyiseen ydinliiketoimintaan. Toisaalta onhan Trainers Housekin potkinut menemään (vaihtelevin tuloksin) pidemmän aikaa. En kuitenkaan usko, että Vincitillä on mitään erityistä kykyä luoda omistaja-arvoa tässä suhteessa kehenkään muuten ja hässäkän pyörittäminen vie resursseja muusta.

- VincitEAM eli Vincitin oma ERP. Tässä voi olla kulmaa erityisesti nyt kun tähän on saatu muutama asiakaskin mukaan eli tavallaan tuotetta on nyt saatu validoitua markkinoilla. Vincitillä on tässä varmaan etua joihinkin muihin ERP-tuottajiin siinä, että heiltä löytyy aika kovatasoinen teknologiaosaaminen eli kuvion ei pitäisi kaatua ainakaan siihen, että softa on pois pelistä monta viikkoa. Tiedän muutaman pienehkön erppitalon ja niissä voi olla aivan järkyttävän kovat liikevoittomarginaalit jos vain on löydetty hyvä kulma. Riskeinä ehkä

a) Isoa softaa on vaikea myydä. Asiakkaat eivät jaksa muuttaa tai integrointikustannukset olemassa oleviin resursseihin nousevat liian korkeiksi. Vincitin osaaminen softamyynnistä voi auttaa tässä.

b) Onko softa kehitetty asiakaslähtöisesti. Rahaa on poltettu ja softaa on koodattu pää märkänä, mutta tarvitseeko sitä kukaan? Nyt pari asiakkuutta diskonttaavat tätä riskiä jo huomattavasti. Olisi muuten mielenkiintoista nähdä softa ihan käytännössä.

- Muut SaaS-tuotteet vaikuttaa ihan järkeviltä. Ainakin joku palvelu sähköiseen allekirjoittamiseen oli mikä ei teknisesti ole kovin haastava eli liiketoiminta toimii suunnilleen niin, että kerran koodataan ja sitten myydään niin paljon kuin lähtee.

 

Ydinliiketoiminnan puolesta eli softatalona ei Vincitistä mitään pahaa sanottavaa osaamisen ja laadun osalta suhteessa vaikka kumppaneihin Siiliin ja Goforeen. 

Näytä koko viesti
Elisa - 18.10.2019 04.02

Mitenköhän merkittäviä noi Elisa viihteet ym. sisältöpalvelut on liiketoiminnan kannalta? Koitin pikaisesti vilkaista vuosikatsauksesta muttei nyt ainakaan osunut omaan silmään.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 5.10.2019 07.12

Moi ja kiitos minunkin puoleltani hyvästä artikkelista!

Millaisella aikavälillä uskot itse tuohon markkinan/value/low vol -anomalian purkautumiseen. Indeksiä katsomalla näyttää siltä, että trendi on voimistunut erityisesti viimeisen 3v ja varsinkin 1v aikana. Viimeisen vuoden tai 2018-loppuvuoden pörssin korjausliikkeen jälkeen low-vol erkaantunut markkinaan/valueen noin 16%. Uskon keissiin, mutta mietin mitä vaadittaisiin tilanteen purkautumiseen. Saattaisiko tämä saattaa olla sellainen kupla jossa saatetaan olla vasta lähtökuopissa? Maalaisjärjellä ajateltuna low-vol nostaa hintaansa niin kauan kuin keskuspankit pakottavat sijoittajat pois bondeista näihin seuraavaksi vähäriskisimpiin sijoituksiin. 

En ihan ottanut selkoa tuosta JP. Morganin käppyrästä mikä oli blogissa (ilmeisesti y-akseli on prosenttia indeksiin?), joten klikkailin indeksit vertailuun auki DJ:lta: 

https://us.spindices.com/indices/equity/sp-500

Näytä koko viesti
Laskentaekonomin sijoituspäiväkirja - 4.10.2019 06.32
Accounting 101 kirjoitti:

Short: Stora Enso

Sellun hinta pohjaa nyt, mutta käännettä ei ole vielä näkyvissä. Storan ohjeistaa melko korkeaa tulosta ja voi olla, että markkinan pehmeys osuu nyt kovaa.

 

Mistä kaivat sellun dataa? Koitin parista paikasta katsoa, mutta aika huonosti oli saatavilla. Vai oletko uutisten varassa joista saattaa saada aika hyvääkin spottidataa, mutta aikasarjat sitten heikkoja?

 

Toinen: jos sun mielestä sellun hinnassa nyt ja Storan kursseissa on heittoa mikset tee bettiä heti nyt. Tilannehan saattaa korjaantua kuten sanoitkin.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 4.10.2019 09.47

Olen samaa mieltä. Tulevaisuudesta pitää pitää silmät auki mutta realistisesti. Jokaisesta omaisuusluokasta voidaan löytää tulevaisuudesta tekijöitä ja skenaarioita minkä takia niitä ei kannata mahdollisesti omistaa ja se kuuluu omistamisen riskiin. Metsäsijoitukset korventuvat ilmastonmuutoksen edetessä, Neste Oil haetaan konkurssiin seuraavan akkusukupolven tullessa markkinoille ja autot leijuvat ilmassa joten Nokian Renkaille ei ole enää kysyntää.

Näytä koko viesti
Ålandsbanken - 3.10.2019 01.36

Jos joskus harmittaa, että ÅAB:n kurssi ei liikahda minnekään hyvän osarin jälkeen niin toisaalta eipä olla menty minnekään nyt negatiivisien makrouutisien (PMI EU&USA) jälkeenkään. Nordea kulkee aika kivassa pariteetissa OMXHPI25 kanssa.

 

Näytä koko viesti
Swedish Match - 26.9.2019 05.06

https://www.shareville.fi/osakkeet/swedish-match-ab/kommentit/snus-negat...

Markkinaosuus tippuu Ruotsissa

 

https://www.shareville.fi/osakkeet/swedish-match-ab/kommentit/swedish-ma...

Q1 lähtien on saatu Zyn jälleenmyyntiverkosto jenkeissä kasvatettua 15000 -> 55000kpl

 

Huom minulle ja muille, jotka eivät herraskaisempaa kotimaista hansklaa: Sharevillessä on viestin alapuolelle käännä-nappi.

Näytä koko viesti
Incap - 20.9.2019 11.24
ItiksenKiekko kirjoitti:
lee2sos kirjoitti:

Incapin tuloverotus menee Suomen verotuksella koska firmakin on suomalainen.

Tästä rohkenen olla eri mieltä. Incapilla on kaksi tytäryhtiötä eli viron ja intian tehtaat.

 

Aa no sitten voisi olla eri tilanne. Tulosta kuitenkaan tuskin jätetään hirveästi Intian firmaan eli verohyöty jäänee kuitenkin suht pieneksi.

Näytä koko viesti