Asunnon myynti omalle yritykselle tappiolla -

Aivan, yksittäisen asunto-osakkeen arvo on esimerkiksi viimeisen 10 vuoden kuluessa voinut todellisesti kasvaa tai laskea, riippuen sijainnista, yhtiöstä, itse huoneiston kunnosta ja monesta muusta. Tämän päivän (yleensä ottaen) kauppahinta ei välttämättä ole todellinen arvo markkinoiden tehottomuuden vuoksi, myyjällä voi olla paineita päästä eroon ja toisaalta motivoituneita ostajia voi olla liikkeellä syystä jos toisesta (ensiasunnon ostajan varainsiirtoveron poistuminen tai muu syy).

Jos ei ajatella tuota alihintaista kauppaa, niin onko kokemuksia juuri tuon arvon todistamisessa verottajalle? Netissä mainostellaan asunto-osakkeen ja kiinteistön arviokirjoja, joilla nimenomaan pitäisi pystyä todistamaan esimerkiksi pankille tai verottajalle asunnon tämänhetkinen arvo. Olipa syy sitten perunkirja tai joku muu (tässä tapauksessa olisi henkilökohtaisesti omistaman asunto-osakkeen myynti omalle osakeyhtiölle), niin kysymys kuuluisikin juuri tuon arviokirjan kelpoisuudesta. Mitä vaatimuksia tuolla arviokirjalla on? Laatijan pätevyys? Hinnoissa on laaja skaala, ja pitäisikö varmuuden vuoksi ottaa pari arviokirjaa, ettei tule epäselvyyksiä jälkikäteen? 

Näytä koko viesti
Asunnon myynti omalle yritykselle tappiolla -

Omaan tilanteeseen sopii tuo jälkimmäinen.

Mutta edelleen kiinnostaa, jos jollakin on omakohtaisia kokemuksia aiheesta.

Näytä koko viesti
Pankkitilin korvikkeet -

Lähitapiola mainostaa korkoetu tuotetta. Kulujen jälkeen maksavat yhden prosentin tuoton, vuodessa voi tehdä kuluitta kaksi nostoa. Maksimi talletussumma 5000€

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset -

Sijoitustieto -nimen mukaista informaatiota yritän itse täältä hakea, kaikkien muiden elämän aikavarkaiden lomassa. Kaunareita ja salkkareita ym. voin päättää olla katsomatta, mutta hieman tietysti kismittää jos näihinkin palstoihin saman tasoista sisältöä joku yrittää ihan väkisin saada tungettua. Tässä blogissa on mielestäni aika vankkaa asiasisältöä ja näitä muutamaa blogia sen vuoksi seuraan, joten toistuva asian vierestä kirjoittelu ei taida viedä tätäkään sivustoa eteenpäin. Turha inttäminen aiheen vierestä karsii vain uusia ja vanhoja lukijoita jonnekin muualle. Jos banneja ei täältä tule pyytelemällä, niin voihan niitä käydä kyselemässä tuolta nakkikiskan jonosta? 

Näytä koko viesti
Nordea -

 

Holdem kirjoitti:

Jep, kannattaa varmaan vähintään se päivä väliä jättää. Tosin Nordean kurssi ehtii siinä ajassa tehdä mahdollisesti isojakin liikkeitä. Ehkä ostan ensin ja myyn myöhemmin. 

Tosin jos tahtoo sen tarjolla olevan tappion hyödyntää veroihin, niin sehän tehtävä silloin, kun kurssi on alhaalla. Verottaja käsittääkseni katsoo yksityissijoittajan salkkukohtaista kauppaa FIFO, joten tuleva arvonnousu jääköön sitten sen aikaiseen verosuunnitteluun. Näin oletin kysyjän tilanteen pienessä siivussa luettuani.

Näytä koko viesti
Mihin osinkoyhtiöihin sijoittaisit velkarahalla juuri nyt? -

Mites arvometalleihin kannattaa käytännössä sijoittaa? Laattoja patjan väliin vai onko tarjolla jotain osuuksia salkkuun? Muuta kultaa en omista kuin yhden sormuksen, mutta rouva saattais möksähtää, jos sen menee laman keskellä myymään, lamasta huolimatta. 

Näytä koko viesti
Ostin/Myin -pörssikaupankäyntiketju -

Keskiviikkona lähti Nokiaa @5,2

Torstaina sisään DNA @ 17.93

Perjantaina ulos Vestas @ 415

Perjantaina sisään Technopolista @ 3,8

Näytä koko viesti
Vuoden Sijoittaja -kilpailu -

Ikinä en ole edes pressanvaaleissa äänestänyt, mutta tähän äänestykseen osallistuin. Ehdokkaiden esittelyt luin, jonku blogiakin kävin kurkkaamassa, kunnes alkoi yltiöavoimet varallisuustaulukot häiritsemään. Hamidin blogissa vietin eniten aikaa, en kyllä jaksanut tekstejä lukea.

"Rock 'n roll" -tyyppinen asenne ratkaisi tällä kertaa. cool 

Näytä koko viesti
Päivän polttavat puheenaiheet -

Miltäs näyttää uutiset tällä viikolla ja tänä päivänä? Noh, Daytraderinkin posteja kompaten ei välttämättä uutiset paisko kursseja (noh, paiskoo mitkä paiskoo) suuntaan tai toiseen, mutta kyllähän tuo "rapakkojen toisen puolen" kauppasota näkyy askeltavan samaan tahtiin koko planeetan pörssien kanssa.  "Trumpin jousto kohensi hieman osakekursseja" lienee Kauppalehdeltäkin vankkaa syy-seuraus veikkausta, kun joka tapauksessa kurssit heiluu sen minkä heiluu, minkä ne heiluisivat joka tapauksessa. Entäs Trumpin ja Putinin mahdollinen tapaaminen, mitäs reagointeja siitä saattaisi seurata kursseihin? 

Näytä koko viesti