Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 11.4.2020 11.17

jetl kirjoitti:

 

joni_k kirjoitti:

 

mun mielestä kylmää tekstiä on se että heikot nyt kuolee pois jne. meilläkin on töissä 22v nainen jolla on sydämen siirto tehty vuosi sitten. ei se hänen vikansa ole jos oma on kehittynyt väärin. onko oikein että nyt perusterve hyljinnänestolääkityksellä oleva taloudelle tuottava nuori lupaus kuolee tähän? et oo vissiin perehtynyt paljonko ns perussairauksia sairastavia suht nuoriakin ihmisiä suomessa on, jotka voi heittää henkensä myös  ja vain ja ainoastaan tämän viruksen takia. suomessa pyörivillä "perus"  sairausviruksilla pystyisi elämään normaali mittaisen elämän.

 

tuo on minusta suhteellisen huono esimerkki eli sinun mielestä petterin ,minun ja monen muunkin pitäsi pysytellä kotona että yksi jolle tehty leikkaus voi käydä työssä...kaiken järjen mukaan tuon yhden pitää olla kotona karanteenissa niin kauan kuin tarpeellista eikä pysäyttää muiden elämää hänen vuokseen

niin jos vanhuksia on sen 800 000 ja riskiryhmään kuuluu varmasti 200 000 ikänsä puolesta ei risriryhmäläistä, eli ainakin miljoona ihmistä. puhutaan pikkasen isommasta ihmisryhmästä kuin yksittäis tapauksista. onko sinua käsketty pysymään kotona? etkö saa mennä ulos? älä viitsi valehdella. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 11.4.2020 07.02

muutamia sivuja taaksepäin lukeneena Petterin kirjoituksia.. huh huh.."oikeus ja oikeus"..ihmisillä on oikeus elää ja sinun velvollisuutesi on totella mitä hallitus sanoo. noissa sun vaihtoehdoissa puuttuu se kohta että nyt toimitaan niinkuin hallitus käskee, talous on kuralla, mutta ei voi mitään,taudinkulkua estetään että mahdollisimman moni pääsisi tehohoitoon ettei se ole ylikuormittunut ja vanhukset ja riskiryhmäläiset saisivat elää, koronaan kehitellään jonkinlainen lääke jolla kuolemia saadaan estettyä tai sairautta lievennettyä, aikaa menee vaikkapa se vuosi, sen jälkeen alkaa uudelleen rakentaminen ja voit tapailla ELOSSA olevia sukulaisiasi ja elää suht normaalisti.  Nopealla ajatuksella Petterin mielestä on ok että hän käy vähän tienaamassa elantoaan ja käy työpäivän jälkeen tapaamassa vanhempiaan tai joitakin lähisukua koska hänellä on ihmisoikeus ja oikeus tapailla ketä vaan jne kiellot ei kosketa, jotka sitten saakin petteriltä koronan ja kaikki kuolee pois. Tai vaikkapa Petterin lapset kuolisi tähän ei tunnu missään? onko raha kaikkein tärkeintä? 

mun mielestä kylmää tekstiä on se että heikot nyt kuolee pois jne. meilläkin on töissä 22v nainen jolla on sydämen siirto tehty vuosi sitten. ei se hänen vikansa ole jos oma on kehittynyt väärin. onko oikein että nyt perusterve hyljinnänestolääkityksellä oleva taloudelle tuottava nuori lupaus kuolee tähän? et oo vissiin perehtynyt paljonko ns perussairauksia sairastavia suht nuoriakin ihmisiä suomessa on, jotka voi heittää henkensä myös  ja vain ja ainoastaan tämän viruksen takia. suomessa pyörivillä "perus"  sairausviruksilla pystyisi elämään normaali mittaisen elämän.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2020 10.55

kahvin kanssa samaa mieltä. toi maskipakko voisi olla taloudelle hyvä ratkaisu.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2020 10.31

mun mielestä jos Suomen HALLITUS, tämän maan päättävä elin, määrää jotakin ja sitä ei noudata, joutaisi pari vuotta kuritushuoneeseen jospa sinne pääkoppaan jotaki alkais mennä perille ja loppuu tollanen "lakien" omiin käsiin ottaminen.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2020 09.41

k70 kirjoitti:

Moni tuntuu edelleen ajattelevan, ettei nykyiset toimet riitä mihinkään. Jos miettii omaa arkea, niin käytännössä on tullut oltua neljän seinän sisällä kohta kuukausi tehden työt sieltä ja puolet treeneistäkin kotona. Arkirutiinit on muuttuneet paljon. Tällä hetkellä fiilis on se, että roskienkin ulos viennistä ansaitsisi saada kuulan kalloon.

Se että käy kerran viikossa tai puolessatoista 24/7 aukiolevassa kaupassa aamuyöllä ja liikkuu noin 3 kertaa viikossa välttäen ihmiskontakteja on aika paljon rajoitettu. Moni ei liiku enää tämänkään vertaa. Sosiaalista elämää ei ole enää ollenkaan työn ulkopuolella, jos ei lasketa soittamista puhelimella tai keskustelua whatsappissa. Omassa tuttavapiirissa kukaan ei hengaile huvikseen ulkona tai tee turhia reissuja. Silti yleinen fiilis tuntuu olevan se, etteivät suomalaiset noudata kehotuksia. Ihmisillä ei tunnu olevan mitään muuta tekemistä kuin paheksua muiden ihmisten tekemisiä. Nykytoimet ovat siis mielestäni vähintään riittäviä ottaen huomioon tämän hetken tilanne. Hyvä kysymys on se, miten pitkään näin voidaan jatkaa. 

Maskia en ole käyttämään ennen kuin niitä on tarjolla riittävästi. Minusta on typerää huudella maskipakon puolesta, jos niitä ei saada edes terveydenhuoltoon riittävästi. Toistaiseksi mennään keuhkokuumerokotteella, korotetulla määrällä sinkkiä, d- ja c-vitamiinia sekä tonic vedellä (kiniini), jonka tehoa parannan omatoimisesti ginillä.

yleinen fiiis ettei suomalaiset noudata kehoituksia on ihan aiheellinen. jostakin syystä eilenkin oli pääsiäsruuhka uudenmaan rajalla? mitä ihmettä mikä ruuhka?työruuhkaa se ei ainakaan ole. ihmiset ei piittaa säännöistä tai kehoituksista kirjaimellisesti, siksi tiukat toimet tälle mielensä pahoittaja kansalle tarvitaan. "oikeus ja oikeus" ketut sanonko sellaisille oman navan pyörittäjille. 

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2020 07.19

tää peli on kyllä ihan siitä kiinni löytyykö lääkettä vai ei. mites se on kun ilmeisesti siis kohtaloksi ei koidu se itse korona virus vaan sen jälkitauti keuhkokuume..tanskahan rokottaa kaikki yli 65v sillä keuhkokuumerokotteella. oisko siinä sitten ratkaisua ettei ainakaan kuolemia tulisi niin paljon, vaikka heikkoon kuntoon joutuisikin?

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 10.4.2020 06.16

niin kauanhan tätä epänormaalia arkea tullaan elämään kunnes rokote tähän virukseen on keksitty. ei se virus muuntaudu toukokuussa vanhuksille tai riskiryhmille vaarattomaksi.tämän hetken ainoa ratkaisu on vain yrittää tautia hidastaa ja pitää vanhukset suojassa tartunnalta. kuten ylä-savon attendon vanhustenkodissa on nähty korona ei paljoa säästele jos 8 asiakasta kuolee viikon sisään samaan tautiin. eli kyse ei ole mistään pikku taudista. ite oon mietiskelly että se hengityssuojainpakko yleisillä paikoilla ja kauppojen sisällä, en ota kantaa mikä suojainmalli, kopioiden aasian maista voisi olla yksi merkittävä ratkaisu taudin hidastamisessa kunnes se rokote löytyy. iso sakko tietenkin jos se ei ole käytössä. tällä voisi myös hidastaa taloudellista taantumaa. tosin, miten suojaimia kansalaisille jaettaisiin siihen en osaa sanoa ja ravintolat ja baarit nyt pysyisivät väkisinkin kiinni, koska suojaimen läpi on aika vaikea ravinteita nautiskella.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 9.4.2020 08.51

mahtaa tiina jylhää ja sitä toista kauppa huru ukkoa kuumottaa..no tiina ei vissiin miljoonia ehtiny saada, mutta se toinen sai. oikeesti tekeekö huoltovarmuuskaverit kauppoja kenen sekopään kanssa tahansa? ite en ostaisi yhtään mitään joltaki tiina jylhältä varmaan kusettaa jo siinäki..laugh

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 8.4.2020 10.25

Marraskuu kirjoitti:

 

shaksuka kirjoitti:

R0 onkin CDC:n mukaan 5,7.

https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/7/20-0282_article

Joku viisaampi selittäköön, kumpaa tämä tarkoittaa: Taudin leviämistä ihan mahdoton hillitä ilman käytännön ulkonaliikkumiskieltoa, vai oireettomia pakko olla niin paljon että tappavuus on toista luokkaa kuin ollaan luultu?

 

 

Valitettavasti viruksen leviämistä voi hidastaa, mutta ei todellakaan enää pysäyttää ainakaan ilman rokotetta tai vastaavaa.

Tämän asian tunnustaminen on poliittisesti erittäin vaikeaa, koska kuolleita tulee aivan tolkuttomasti.

Virus tulee kulkemaan läpi maapallon ja tekee sen kuten on ennustettu useamman aallon kera. Tuleeko neljä aaltoa kuten espanjataudissa, niin se jää nähtäväksi.

Tällä hetkellä viruksen kulkua yritetään hidastaa yhteiskunnan pysäyttämisellä ajan pelaamiseksi. Odotetaan, jos tulisi jokin käsittämätön lottovoitto ja se virus häviäisi itsestään.

Virus voi toki hävitä lopulta, mutta vasta sitten, kun se on kiertänyt ja laumaimmuniteetti on sen tappanut.

 

Meidän hallitus on saanut paljon kiitosta kovista otteista, joilla viruksen etenemistä on saatu hidastettu. Ikävä kyllä, samainen hallitus joutuu tekemään päätöksi rajoitusten purkamisesta ja siinä onnistuminen lienee täysi mahdottomuus. Purku tulee tapahtumaan joko liian myöhään tai liian aikaisin. Hallitus joutuu siis miettimään, syytetäänkö heitä liiallisesta kuolleiden määrästä vai yhteiskunnan romahduttamisesta - todennäköisesti molemmista.

 

toi viimeinen kappale on hyvä. teki niin tai näin mikään ei tule olemaan hyvä ratkaisu.  itse olen rajoituksien jatkamisen kannalla, koska ainakin saisi aikaa pelattua ja kuolleita ei tulisi, jos oikeasti se ihmishenki on se tärkein niinkuin tässä ollaan niin korostettu.

Toi R0 luku on kyllä oltava aika kova ilman rajoittamista jos yhdestä epävirallisesta hiihtokisassa sairastuu 30 henkeä. jos jollaki ois vaikka influenssa tuskin noin moneen olisi tarttunut.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 8.4.2020 08.40

toisaalta jollaki hok- elannolla on varmasti juristirivi sen verran kovaa luokkaa että kuinka moni uskaltaa lähteä taistoon, vaikka todennäköistä ainakin mun näkökulmasta ehkä on että hok-elannon pitäisi tässä kohtaa kyllä hävitä.

Näytä koko viesti