Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 14.3.2020 11.38

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006436709.html?fbclid=IwAR2q-hwrMBNRPFqFOmU00P0KdBYATEm1L6b6Y2s80ZPMleH9IKxlN3h3mdI

Linkin takana Hesarin Pekka Mykkänen arvioi Trumpin kakkoskauden haaveiden olevan koronan takia "suurella varmuudella murskana".

En malttanut olla laittamatta sähköpostia toimittajalle ja kertomatta vedonlyöntimarkkinan näkemystä, jonka mukaan Trump on edelleen ykkössuosikki voittamaan. Kerroin myös yleisesti vedonlyöntimarkkinoiden toiminnasta ja siitä, että ne taitavat ennustaa poliittisia tapahtumia paremmin kuin mikään muu - esim. gallupit.

Lisäksi ihmettelin halua ottaa näin voimakkaasti kantaa asiaan, kun vaaleihin on kuitenkin vielä aikaa ja Trump-ilmiö on niin erikoinen, että mistä sitä tietää vaikka narsisti kääntää koronankin voitokseen ydinkannattajiensa silmissä.

Mykkänen vastasikin pikaisesti ja oikein hyvää pohdintaa esitti asiassa sekä oli samaa mieltä, että jopa tuo voitoksi kääntäminen on mahdollista.

Kyseli lisäksi vinkkejä, että millä vedonlyöntitoimistolla hänen kannattaisi laittaa rahaa näkemyksensä puolesta. Lisäksi halusi tietää rahansiirtojen toimivuudesta ym. Suosittelin Betfairia. 

Hienoa, että miehellä on halua pistää rahat samaan suuntaan missä suukin käy. 

Näytä koko viesti
Selvityspyyntö verottajalta CDF-kauppoihin liittyen, kakka tuulettimessa - 15.2.2020 03.10

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

Vielä on useampi viikko aikaa päivittää selvitystä joten teen siitä mahdollisimman kattavan ja täydellisen tietysti.

Jos aiot täydentää selvitystä määräajan puitteissa, siitä kannattaa erikseen mainita vastauksessasi että lisää on vielä tulossa. Yleensä kun vastaus saadaan, käsittelijä sulkee tapauksen ja et voi enää OmaVerossa päivittää vastaustasi. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit: 5. Aki Pyysingin vieraana Marko Erola - 20.8.2018 09.03

Erinomaisen hyvä jakso ja suorastaan nostalginen Pyysing vs. Nerola -kohtaaminen. Keskustelun laatu oli myös todella hyvää.

Jensin kanssa samaa mieltä, itsekään en ymmärrä miksei ainakin jollain aikavälillä indeksiin tulisi verrata, jos tavoittelee sijoitustoiminnallaan lisäarvoa vs. passiivinen sijoittaminen, mitä moni käsittääkseni havittelee.

Näytä koko viesti
#Teerenpelit 1 - Jorma Vuoksenmaa - 15.11.2017 11.19

Ilolla tervehdin näitä Teerenpelejä.

Marko Erola aivan ehdoton vieras tosiaankin!

PS. Dharma olisi myös mielenkiintoinen, mutta miten on kutina ettei saada aikatauluja natsaamaan...

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 5.2.2017 07.12

Itse kuulun pääsääntöisesti näihin tylsiin indeksisijoittajiin, mutta muutama ajatus mahdollisesta kuplasta. En finanssikriisin aikaan vielä ymmärtänyt näistä asioista sitäkään vähää mitä nyt, mutta mitä olen jälkeenpäin lukenut eri kuplien puhkeamisista, niin useissa lähteissä on mainittu, että kuplien ollessa kuumimmillaan puhuttiin markkinoiden saavuttaneen ikuisen tasaisen kasvun tai jotain muuta vastaavaa ja laskukausien olevan historiaa. (Vai liekö näillä sitten väritetty tarinoita jälkeenpäin?) Ja että ylipäätään hypetys olisi ollut melkoinen.

Jos nykyistä ilmapiiriä vertaa noihin, niin ainakaan tällä hetkellä markkinoilla ei paljon hehkutusta näy, että tämä on nyt loputonta ylämäkeä vaan. Tuntuu, että päinvastoin uhkakuvia maalaillaan tuon tuosta.

Eli ainakin tämän perusteella nykyinen mahdollinen kupla on ehkä erilainen aiempiin verrattuna?

Näytä koko viesti
USA Vaalit 2016 - 7.11.2016 02.27

Itse olen seurannut kerroinkehitustä Matchbookista ja tässä viikonlopun aikanakin Trumpin kerroin on noussut yllättävän paljon (~3,5 -> ~4,5) ennen tätä FBI:n tiedotusta. Tämä on ollut yllättävää, sillä mediassa ollut informaatio ei mielestäni ole heijastellut yhtä isoa muutosta.

En tiedä oliko Hillary menossa linnaan joillain pinnoilla, mutta selvää oli että tutkinta vaikutti monien äänestäjien ajatuksiin.

Näytä koko viesti
Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto - 12.5.2016 02.02

MarkusBunders kirjoitti:

Omistusasunnon ainoa merkittävä EV-etu on omistusasumisen verottomuus. Tämän vastapainona ottaa sitten riskiä likviditeetin, verotuksen, muuttoliikeiden, asumistukien, korkotason suhteen isolla possalla kerralla. Omistusasuminen on ollut Suomessa surkea sijoitus kautta historian. Silti sitä pidetään jotenkin kauhean hyvänä (ja riskittömänä). Parhaillakin alueilla omistusasuminen on nippanappa biitannut kullan hintakehityksen eli jonkinlaisen inflaation. 

Yleisesti ottaen asuntojen hintojen EV = palkkainflaatio ja käytännössä tämä on pätenyt niin 350 vuotta Hollannissa kuin 30 vuotta Suomessakin:

 

 

 

Ihan selvennykseksi haluan tiedustella, että tarkoitatko surkealla sijoituksella ainoastaan asuntojen hintakehitystä verrattuna muihin instrumentteihin?

Ei kai tuota pelkästään tuolta kannalta voi ajatella, koska omistusasunnossa asumisessa jossain vaiheessa tulee tilanne, että laina on maksettu pois ja asumiskulut jäävät pieniksi verrattuna vuokralla olemiseen.

Näytä koko viesti
Kolumni: Ilmaista tuhlataan aina - 8.5.2016 11.04

Hyvää settiä.

Tosin Aki olisi voinut sijoittaa tämän viikon kolumninsa toisinpäin Pokeri- ja Sijoitustietoon. 

 

Näytä koko viesti
Nykykylterit eivät ota opintolainaa - 24.2.2016 11.59

Suoritan toista korkeakoulututkintoani.

Jos Aki oli tietämätön lainahyvityksestä, niin täytyy sanoa, että niin siitä on erittäin moni opiskelijakin. Mielestäni tuota pitäisi kyllä jonkun tahon infota enemmän.

Muistan kun ensimmäistä tutkintoani suorittaessa kiistelin kavereiden kanssa siitä, että tapahtuuko silloinen lainahyvitys tosiaan muka suoraan maksettavasta verosta eikä verotettavasta tulosta. Taisimme jopa oppilaitoksesta saada väärää tietoa asiasta.

Nyt onneksi olen viisastunut ja opintolainaa olen käyttänyt kuluttamisen lisäksi pokerirollin tukemiseen ja viime aikojen lainaerät ovat menneet suoraan indeksirahastoihin. Wannabe-Erola ;)

Näytä koko viesti
Vedonlyönti "sijoitusmuotona" - 28.10.2015 11.26

Iletus kirjoitti:

Financials vedoista en tiedä, mutta jos sijoitiskassa on 1-10 k kuten useimmilla nuorilla ihmisillä, on vedonlyöntibonukset todennäköisesti paras käytännön riskitön sijoitusmuoto mitä on olemassa. Osaavalle janarille tuotto-odotus 1-4 k lyhyessä ajassa joka esim 2 k aloituskassalla tekee kivan tuottoprosentin.

Onko vielä nykyisinkin näin? Takavuosistahan nuo bonusehdot ovat huimasti tiukentuneet (kierrätysvaatimukset ym.) ja mitä pikaisesti vilkaisin erään affliaatin kautta noita sivustoja, niin maksimibonus tuntui olevan joka sivulla satasen verran ainoastaan.

Näytä koko viesti