Olet täällä

Usa Vaalit 2020 - 29.7.2020 12.06

Aina väärässä kirjoitti:

Galluppien pläräily on erinomainen tapa herättää keskustelua presidentinvaaleista. Ja jos niitä osaa vieläpä tulkita, niin on perinteisesti ollut oikeastaan ainoa tieteelliseltä vaikuttava "keino" voimasuhteiden analysointiin.

 

Ongelmana on se, että vuonna 2020 eivät ole enää luotettavia. Toisin sanoen, on aivan sama miten hienoa käppyrää, kaavaa ja todennäköisyyslaskentaa lukuarvoista tekee, jos lukuarvot itsessään ovat päin prinkkalaa. Propagandaa ne (ainakaan kaikki) eivät ole varmaankaan ole. Eivätköhän mittaajat osaa Excelia käyttää.

 

Cato teki tutkimuksen, jossa 62 % amerikkalaisista ei uskalla kertoa poliittista mielipidettään ja näistä peräti 77 % oli republikaaneja.

Tästä tuli mieleen Homer Simpsonin lausahdus, kun tämä totesi tyyliin: 

"Tilastoihin ole luottamista - 70 prosenttia amerikkalaisista tietää sen."

Näytä koko viesti
Asuntosijoittaminen - vain rikkaiden herkkua? (KYSELY) - 9.7.2020 08.39

Kysely oli vaikea täyttää.

4. Kuinka suuren osan varallisuudestasi olet sijoittanut/haluaisit sijoittaa asuntomarkkinoille? *

Tässä on kaksi erillistä kysymystä, joihin pitäisi kuitenkin antaa yksi vastaus.

Lisäksi vaikka ilmoitti sijoittaneensa asuntoihin, kyseltiin olisiko valmis sijoittamaan niihin jos se olisi mahdollista pienellä pääomalla etc. Sekin tuntui oudolta kun jos on jo muutenkin sijoittanut, niin tuskin nuo haitaksi ovat. Toki tuossa haettiin varmaan, että olisiko kiinnostunut sijoittamaan tuollaiseen erilliseen instrumenttiin.

Mutta summa summarum, mielestäni ei ollut kovin loppuun asti mietitty kysely.

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 20.5.2020 05.29

starsailor kirjoitti:

Trumpin vieraillessa Suomessa Putinia tapaamassa tapetilla oli Venäjän vaalivaikuttaminen, johon Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu antoi vihreää valoa, joskaan tuomatta selviä todisteita ilmi. Trump järkytti maailmaa sanomalla, että Putin oli vakuuttanut etteivät he ole sekaantuneet asiaan ja puolusti häntä lehdistötilaisuudessa omaa tiedustelupalveluaan vastaan, joka on kyllä maan johtajalle poikkeuksellista, mutta... mutta Trump oli oikeassa. Venäjä ei vaikuttanut sosiaalista mediaa lukuunottomatta mitenkään vaaleihin. Syytöksiä esitettiin kaikennäköisestä vaalivilpistä alkaen Trumpin liittoutumisesta Venäjän kanssa. Kaikki valeita, joita valtamedia syötti kansalaisille kuukausia tai vuosia.

Trump tosiaan järkytti kansaa sanomalla, ettei näe mitään syytä miksi Venäjä olisi ollut se taho, joka liittyi tuohon johonkin palvelimeen ja sitä kautta vaalivaikuttamiseen.

Tästä syntyi kohu. Muutama päivä eteenpäin Trump sitten perääntyi kannassaan ja selitti, että häneltä unohtui lauseesta yksi kieltosana. Eli tarkoitus oli muka sanoa, että ei näe mitään syytä miksi se ei voinut olla Venäjä.

Jokaiselle Trumpin vastauksen Helsingissä kuulleelle tulee selväksi kontekstista ja elekielestä, että ei sieltä mikään kieltosana unohtunut, vaan kaveri ainoastaan käänsi kohun myötä tiukasti takkiaan.

Kai tämä on sitten sitä next level -tekemistä.

 

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 14.3.2020 11.38

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006436709.html?fbclid=IwAR2q-hwrMBNRPFqFOmU00P0KdBYATEm1L6b6Y2s80ZPMleH9IKxlN3h3mdI

Linkin takana Hesarin Pekka Mykkänen arvioi Trumpin kakkoskauden haaveiden olevan koronan takia "suurella varmuudella murskana".

En malttanut olla laittamatta sähköpostia toimittajalle ja kertomatta vedonlyöntimarkkinan näkemystä, jonka mukaan Trump on edelleen ykkössuosikki voittamaan. Kerroin myös yleisesti vedonlyöntimarkkinoiden toiminnasta ja siitä, että ne taitavat ennustaa poliittisia tapahtumia paremmin kuin mikään muu - esim. gallupit.

Lisäksi ihmettelin halua ottaa näin voimakkaasti kantaa asiaan, kun vaaleihin on kuitenkin vielä aikaa ja Trump-ilmiö on niin erikoinen, että mistä sitä tietää vaikka narsisti kääntää koronankin voitokseen ydinkannattajiensa silmissä.

Mykkänen vastasikin pikaisesti ja oikein hyvää pohdintaa esitti asiassa sekä oli samaa mieltä, että jopa tuo voitoksi kääntäminen on mahdollista.

Kyseli lisäksi vinkkejä, että millä vedonlyöntitoimistolla hänen kannattaisi laittaa rahaa näkemyksensä puolesta. Lisäksi halusi tietää rahansiirtojen toimivuudesta ym. Suosittelin Betfairia. 

Hienoa, että miehellä on halua pistää rahat samaan suuntaan missä suukin käy. 

Näytä koko viesti
Selvityspyyntö verottajalta CDF-kauppoihin liittyen, kakka tuulettimessa - 15.2.2020 03.10

EläkkeelleNelikymppisenä kirjoitti:

Vielä on useampi viikko aikaa päivittää selvitystä joten teen siitä mahdollisimman kattavan ja täydellisen tietysti.

Jos aiot täydentää selvitystä määräajan puitteissa, siitä kannattaa erikseen mainita vastauksessasi että lisää on vielä tulossa. Yleensä kun vastaus saadaan, käsittelijä sulkee tapauksen ja et voi enää OmaVerossa päivittää vastaustasi. 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon #Teerenpelit: 5. Aki Pyysingin vieraana Marko Erola - 20.8.2018 09.03

Erinomaisen hyvä jakso ja suorastaan nostalginen Pyysing vs. Nerola -kohtaaminen. Keskustelun laatu oli myös todella hyvää.

Jensin kanssa samaa mieltä, itsekään en ymmärrä miksei ainakin jollain aikavälillä indeksiin tulisi verrata, jos tavoittelee sijoitustoiminnallaan lisäarvoa vs. passiivinen sijoittaminen, mitä moni käsittääkseni havittelee.

Näytä koko viesti
#Teerenpelit 1 - Jorma Vuoksenmaa - 15.11.2017 11.19

Ilolla tervehdin näitä Teerenpelejä.

Marko Erola aivan ehdoton vieras tosiaankin!

PS. Dharma olisi myös mielenkiintoinen, mutta miten on kutina ettei saada aikatauluja natsaamaan...

Näytä koko viesti
Markkina tänään: Seuranta- ja kommentointiketju - 5.2.2017 07.12

Itse kuulun pääsääntöisesti näihin tylsiin indeksisijoittajiin, mutta muutama ajatus mahdollisesta kuplasta. En finanssikriisin aikaan vielä ymmärtänyt näistä asioista sitäkään vähää mitä nyt, mutta mitä olen jälkeenpäin lukenut eri kuplien puhkeamisista, niin useissa lähteissä on mainittu, että kuplien ollessa kuumimmillaan puhuttiin markkinoiden saavuttaneen ikuisen tasaisen kasvun tai jotain muuta vastaavaa ja laskukausien olevan historiaa. (Vai liekö näillä sitten väritetty tarinoita jälkeenpäin?) Ja että ylipäätään hypetys olisi ollut melkoinen.

Jos nykyistä ilmapiiriä vertaa noihin, niin ainakaan tällä hetkellä markkinoilla ei paljon hehkutusta näy, että tämä on nyt loputonta ylämäkeä vaan. Tuntuu, että päinvastoin uhkakuvia maalaillaan tuon tuosta.

Eli ainakin tämän perusteella nykyinen mahdollinen kupla on ehkä erilainen aiempiin verrattuna?

Näytä koko viesti
USA Vaalit 2016 - 7.11.2016 02.27

Itse olen seurannut kerroinkehitustä Matchbookista ja tässä viikonlopun aikanakin Trumpin kerroin on noussut yllättävän paljon (~3,5 -> ~4,5) ennen tätä FBI:n tiedotusta. Tämä on ollut yllättävää, sillä mediassa ollut informaatio ei mielestäni ole heijastellut yhtä isoa muutosta.

En tiedä oliko Hillary menossa linnaan joillain pinnoilla, mutta selvää oli että tutkinta vaikutti monien äänestäjien ajatuksiin.

Näytä koko viesti
Pohdittavia seikkoja liittyen päätökseen ostaako omistusasunto - 12.5.2016 02.02

MarkusBunders kirjoitti:

Omistusasunnon ainoa merkittävä EV-etu on omistusasumisen verottomuus. Tämän vastapainona ottaa sitten riskiä likviditeetin, verotuksen, muuttoliikeiden, asumistukien, korkotason suhteen isolla possalla kerralla. Omistusasuminen on ollut Suomessa surkea sijoitus kautta historian. Silti sitä pidetään jotenkin kauhean hyvänä (ja riskittömänä). Parhaillakin alueilla omistusasuminen on nippanappa biitannut kullan hintakehityksen eli jonkinlaisen inflaation. 

Yleisesti ottaen asuntojen hintojen EV = palkkainflaatio ja käytännössä tämä on pätenyt niin 350 vuotta Hollannissa kuin 30 vuotta Suomessakin:

 

 

 

Ihan selvennykseksi haluan tiedustella, että tarkoitatko surkealla sijoituksella ainoastaan asuntojen hintakehitystä verrattuna muihin instrumentteihin?

Ei kai tuota pelkästään tuolta kannalta voi ajatella, koska omistusasunnossa asumisessa jossain vaiheessa tulee tilanne, että laina on maksettu pois ja asumiskulut jäävät pieniksi verrattuna vuokralla olemiseen.

Näytä koko viesti