Olet täällä

Talousrikokset - 25.10.2017 10.53

Kiitokset Aki kommenteista. Se tässä on sääli, että itseään laatulehtinä tai medioina pitävät tahot kuten Yle tai hesari kirjoittavat raflaavia juttuja "kasinopelistä" ja kun asiat selvitetään niin asia onkin päinvastoin ja siitä taas kukaan ei viitsi kirjoittaa sanaakaan.

Asia menee toki noin kuten kuvasit ekassa kappaleessa.

Ja voipi olla että sinunkin puhelin joskus soi asian tiimoilta.

Ja nyt veikkasit väärin ☺. Asia ei etene hoviin koska Finavia otti pataan tennistermein 6-0 käräjillä, joka siis ilmenisi halukkaille käräjäoikeuden papereista, ja pari päivää päätöksen jälkeen heittivät pyyhkeen kehään hovin suhteen.

Ja yleisellä tasolla rautalangasta, finavian johto otti aivan jäätävän misreadin sen jälkeen kun heittivät pois swappien tekijät ja syy tappioihin on on vain ja ainoastaan niiden myyjillä, lue finavian hallitus + johto vuosina 2013-2015, jotka purkivat tuottavat swapit järjettömään markkinahintaan koska yrityksessä ei tuolloin ollut ainoatakaan henkilöä joka olisi ymmärtänyt edes alkeellisesti korkomarkkinoita.

Näytä koko viesti
Talousrikokset - 24.10.2017 06.46
Aki Pyysing kirjoitti:
Kapteeni Ilmiselva kirjoitti:

Tamahan on hyva idea uudelle ketjulle!

Alla yksi omista suosikeistani viime vuosilta - Finavian johdannaissotkut:

https://www.talouselama.fi/uutiset/finavian-johdannaismies-teki-diileja-entisen-tyonantajansa-kanssa/af67e72a-bc37-370d-951b-2a74924828be

Syyte hylättiin tammikuussa käräjillä, kuten muuten arvelinkin. Hölmöjä kauppoja ei vielä ole kriminalisoitucool.

 

Kiitokset, en tiennyt, etta asiasta oli jo annettu tuomio. Ei siis rikos vaan holmoilya.

 

Tsau,

Näinpä hylättiin joo. Kiitos kontribuutiosta keskusteluun mutta pieni tarkennus olisi keskustelijoille ja varsinkin itseään kunnioittaville journalisteille paikallaan.

Jos joku lehti / kolumnisti viitsisi tilata käräjäoikeudesta Finaviaa ja vastaajia koskevat asiakirjat, niin niistä kävisi ilmi, että

ko. johdannaiset tuottivat ( matalalla, <1% prosentin toteutumisriskillä) positiivista kassavirtaa Finavialle kesään 2016 asti. Tai olisi tuottanut jos joku asiaan täysin perehtymätön ei olisi myynyt ko. johdannaisia. Tämä laskennallinen tuotto oli per 06/2016 n. 4,5M€. Tämän sijaan joku päätti myydä nämä tuotteet vuosina 2013-2015 (14 kpl. yhteensä 55 johdannaisesta) -34M€ tappiolla. Nerokasta liiketoimintaa.smiley

Ja kuriositeettina, jos Finaviassa olisi tehty plain vanilla swappeja tehdyllä summalla, laskennallinen korkotappio per 06/2016 olisi ollut -12M€ verrattuna siihen jos koko summa olisi jätetty vaihtuvaan korkoon. Ts. sieltä pistettiin ainoat asiantuntijat pihalle, jätettiin possa hoitamatta 2:ksi vuodeksi ja myytiin paniikissa kun ei ymmärretty mistä on kysymys.

Tapu tapu tapu!

 

Näytä koko viesti