Olet täällä

Varallisuus kuoleman lähestyessä - 18.2.2020 09.23

JR kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Pitäisi oikeastaan tehdä testamentti, koska jos syystä tai toisesta potkaisisin tyhjää nyt niin perinnönjaossa voittajia olisivat 70+ vanhemmat ja välillisesti lähinnä Veikkaus ja yhdistykset joiden rahankeräystapaa halveksin. Samalla voisi tehdä hoitotestamentin. Onko tiedossa jotain kohtuuhintaista ja nopeaa asianajotoimistoa tai vastaavaa missä tuo onnistuisi?

 

En tiedä hoitotestamentista, mutta miksi edes palkata asianajajatoimistoa perustestamenttiin? Kyseessä on hyvin yksinkertainen dokumentti, varsinkin niin kauan kun sinulla ei ole lapsia (eli kenelläkään ei ole lakiosaa). Katsot muodon jostain googlatusta pohjasta ja naputtelet siihen selkeästi miten haluat jakaa asiat.

Sitten jotain todistajia ja printtaat muutamana kappaleena, joista talteen kappale esim jollekin luotettavalle ihmiselle, ja jollekin testamentin edunsaajalle.

Olen itse toiminut näin.

Korjatkaa fiksummat jos tässä on jotain erityisen riskialtista - omassa tapauksessani on kyllä etuna se, että tiedän että testamentin "häviäjät" eivät missään nimessä lähtisi riitelemään siitä.

Olen ollut mukana kehittämässä https://kukaperii.fi -palvelua.

Testamenttimalleissa ongelma on se, että määräykset ovat usein todella kapeita eivätkä mahdollista verosuunnittelua testamentin edunsaajille. Käytännössä jokainen fiksu juristi on tehnyt KHO 2009:104 ratkaisun jälkeen ns. dynaamisen testamentin, joka jättää päätäntävaltaa testamentisaajalle.(https://kukaperii.fi/paatosvaltaatestamentinsaajalle) Lisäksi pariskuntien osalta lesken suojaamiseksi voidaan tehdä erilaisia järjestelyjä. 

Suosittelen palvelun testaamista. Testamentin maksaa 49 euroa ja sisältää 100% tyytyväisyystakuun. Myös hoitotestamentin ja edunvalvontavaltuutuksen voi tehdä palvelussa.

 

 

 

Näytä koko viesti
Pokeri osana sijoitusyhtiön toimintaa? - 9.10.2018 09.48

En usko, että osakeyhtiö voi olla pelaajan roolissa sopimussuhteessa pelintarjoajan kanssa.

Ja jos tilit on sun nimellä niin voitot/tappiot ovat sinun voittajasi/tappioitasi eivätkä firman.

Näytä koko viesti
Pokeri osana sijoitusyhtiön toimintaa? - 9.10.2018 03.21

Oletko löytänyt pokerisivustoa, jolle voi rekisteröityä muut kuin luonnolliset henkilöt?

Näytä koko viesti
Sijoituslaina - Mistä edullista velkavipua ja millä ehdoilla? - 21.4.2015 05.37

vgy kirjoitti:

Jos ajatellaan, että perustaisit osakeyhtiön...

Tyypillisesti lainan myöntäjä (pankki) vaatii saatavansa vakuudeksi vakuuden eli tässä tapauksessa asunto-osakeyhtiön osakkeen.

Nämä eivät kuitenkaan velkojalle yleensä riitä juuri mainitsemasi riskin vuoksi, jolloin ostettavan asunnon vakuusarvo ei ole sama kuin sen käypä markkina-arvo. 

Edellä mainittuun ei vaikuta se toimitko omissa nimissäsi vai yhtiön kautta.

Osakeyhtiö ei "suojaa" asuntojen hinnan romahtamiselta sen kummenkin kuin mikään muukaan. Toki jos tämän "bisneksen" harjoittamisen yhteydessä syntyy esim. vahingonkorvaustilanteita, rajoittuu yhtiön tosiasiallinen korvausvelvollisuus yhtiön varoihin.

Näytä koko viesti