Olet täällä

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 31.12.2022 10.19

Ostin osakkuuden yrityksestä ja erinäisistä syistä johtuen holding yhtiön käyttäminen ei ollutkaan mahdollista (lainan ehtona osakkeiden ostaminen henkilökohtaisesti omiin nimiin). Perustin kuitenkin ennen tätä holding yhtiön, joka saa nyt pölyttyä hetken aikaa. Kysymys kuuluu, mikä olisi muutaman vuoden kuluttua järkevin tapa siirtää osakkeiden omistus holding yhtiöön? 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 4.12.2022 01.46

Ymmärsin, että sijoitusyhtiön pitäisi aina tehdä tilinpäätöksen lisäksi tilintarkastus, eli tuo poikkeus ei koskisi tätä. Toimialana on "arvopaperien hallinta..." ym.

 

Joo näin taitaa olla:

"Tilintarkastaja on kuitenkin aina valittava yhteisössä, jonka pääasiallisena toimialana on arvopapereiden omistaminen ja hallinta ja jolla on kirjanpitolain 1 luvun 8§:ssä tarkoitettu huomattava vaikutusvalta toisen kirjanpitovelvollisen liiketoiminnan tai rahoituksen johtamisessa."

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 4.12.2022 10.30

Tietämätön kysyy. Perustin alkukesästä sijoitusyhtiön, mutta suunnitelmat muuttuivat sen verran, ettei tälle ole tarvetta vielä muutamaan vuoteen. Joten turhaan perustin. Mitään toimintaa yhtiöllä ei ole ollut eikä tule olemaan, ei ole pankkitiliä, kuluja, tuloja tms. Kuitenkin näköjään tilinpäätös pitäisi tehdä. Ja kuulemma tilintarkastus? Miten saisin nämä helpoiten hoidettua, ja mielellään ilman kummempia kuluja? Tuntuu järjettömältä tehdä tilinpäätös, jos firmalla ei ole minkäänlaista omaisuutta, velkaa, rahaliikennettä tms. 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 11.6.2022 09.19

Tarkoituksena ei ole sijoitustoiminta vaan osakkeiden osto/hallinnointi holdarin kautta, jolloin mahdolliset osingot siirtyvät verovapaasti yrityksestä A holdariin. Täältä voin sitten maksaa itselleni takaisin lainaa. Ja tulen siis olemaan osakkaana yrityksessä A ja työskentelemään myös siellä. 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 7.6.2022 11.41

Moikka!

Suunnitelmissa on osakkuus yrityksessä A ja rahoitus järjestyy Finnveran kautta. Tarkoituksena on ottaa tarvittava summa kauppaa varten henkilölainana, jonka lainaisin pääomalainana perustamalleni holding yhtiölle, ja tätä kautta ostaisin osakkuuden. Näin ollen mahdolliset osingot yritys A maksaa holding yhtiölle ja voin verovapaasti nostaa pääomalainan verran takaisin itselleni ilman veroseuraamuksia.

Ongelmana tässä kuitenkin on, että Finnvera näköjään tekee maksusuorituksen suoraan myyjälle eli rahat osakekauppaa varten eivät tule missään vaiheessa käymään omalla eikä holding yhtiöni tilillä. Nämä asiat huomioiden, mikä olisi paras tapa edetä, jotta voisin tulevaisuudessa maksaa holding yhtiöstä itselleni takaisin pääomalainaa? 

Näytä koko viesti