Olet täällä

Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 11.6.2022 09.19

Tarkoituksena ei ole sijoitustoiminta vaan osakkeiden osto/hallinnointi holdarin kautta, jolloin mahdolliset osingot siirtyvät verovapaasti yrityksestä A holdariin. Täältä voin sitten maksaa itselleni takaisin lainaa. Ja tulen siis olemaan osakkaana yrityksessä A ja työskentelemään myös siellä. 

Näytä koko viesti
Sijoitusyhtiön perustaminen, verotus ja taloushallinto - 7.6.2022 11.41

Moikka!

Suunnitelmissa on osakkuus yrityksessä A ja rahoitus järjestyy Finnveran kautta. Tarkoituksena on ottaa tarvittava summa kauppaa varten henkilölainana, jonka lainaisin pääomalainana perustamalleni holding yhtiölle, ja tätä kautta ostaisin osakkuuden. Näin ollen mahdolliset osingot yritys A maksaa holding yhtiölle ja voin verovapaasti nostaa pääomalainan verran takaisin itselleni ilman veroseuraamuksia.

Ongelmana tässä kuitenkin on, että Finnvera näköjään tekee maksusuorituksen suoraan myyjälle eli rahat osakekauppaa varten eivät tule missään vaiheessa käymään omalla eikä holding yhtiöni tilillä. Nämä asiat huomioiden, mikä olisi paras tapa edetä, jotta voisin tulevaisuudessa maksaa holding yhtiöstä itselleni takaisin pääomalainaa? 

Näytä koko viesti