Olet täällä

Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 12.4.2021 11.36

Ihmisen mieli on jännä. Samat ihmiset, jotka eivät halua rokotetta riskien takia ovat usein niitä, jotka kuitenkin lähtevät kaduille vastustamaan pakotteita isoissa joukoissa. Herää äkkiä kysymys, että vastustetaanko niitä rokotteita tuon 1:300 000 riskin takia vai ehkä jostain muusta syystä. Jos pitäisi veikata, niin sitä rokotetta olisi halunnut ottaa melkein yhtä moni ihminen ennen tietoa veritulpista kuin tiedon jälkeenkin.

Väittäisin, että jotain confirmation biasia on ilmassa, kun on ensin valitettu pitkään, että rokote on varmasti vaarallinen eikä testattu tarpeeksi, joten sitten tartutaan kaikkeen mitä löytyy. Ja jos ei olisi mitään löytynyt, niin johtuu siitä, ettei haluta kertoa riskeistä, että lammaslauma ei alkaisi pelätä totuuden edessä.

Näytä koko viesti
Citycon - 23.3.2021 10.50

Hynägrande kirjoitti:

Ainakin Nordnet näyttää tämän väärin niin että olisi tulossa 0,5 euroa osinkoa eilisen perusteella. Näin ei taida olla vaan tulossa on 0,08 euroa:

Tein muuten alkuun saman laskuvirheen, kun luin tiedotetta. Korjaan siis kuitenkin, että 0,05+0,075=0,125.

Näytä koko viesti
Kreate - Vaativan infran erikoisosaaja | Listautumisanti - 11.2.2021 08.24

jonesi_600 kirjoitti:

Mites onnistuuko tuota merkitä kahteen omaan henkilökohtaiseen salkkuun? Mieli tekisi merkitä seka OST:ille että AOT:lle. Rikkooko jotain sääntöjä? Pikasella silmäilyllä en säännöistä löytäny mitään tuosta.

Ei pitäisi onnistua. Antiesitteessä ainakin lukee, että voi antaa vain yhden sitoumuksen ja jos antaa useamman, niin vain eka lasketaan. Löytyy tuolta osallistumisoikeus sekä sitoumusten vähimmäis- ja enimmäismäärästä sivulta 30 esitteestä. Olettaisin ainakin, että vaikka lähtis samasta pankista niin nuo ovat erillisiä sitoumuksia, mutta en ole kyllä asiantuntija aiheesta.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 29.1.2021 09.13

Vaikka toivoitkin rauhaa, niin minäkin kirjoitan tänne, että kyllä näitä teikäläisen tekstejä mielellään lukee. Harvemmin sitä vain jaksaa käydä kirjoittamassa tänne pelkästään, että hyvä teksti, vaikka kai sitäkin voisi harrastaa. Internet tuppaa kyllä yleisesti toimivan siten, että jos ei ole mitään huonoa sanottavaa niin ollaan hiljaa.

Mutta kuitenkin. Hyvää duunia olet tehnyt ainakin allekirjoittaneen sivistämisessä tässäkin asiassa. Toivottavasti into kirjoitteluun ei tästä katoa pysyvästi, vaikka kyllähän se hyvä on välillä ottaa etäisyyttä, jos rupeaa käymään raskaaksi.

Näytä koko viesti
Nordnet - Kysymyksiä ja vastauksia - 12.1.2021 11.43

ItiksenKiekko kirjoitti:

Jos laitan ostotoimeksiannon esim. 1000kpl @5,00€, ostostani toteutuu viidennes eli 200kpl. Kulut ruotsiin 10€. Voinko enää muuttaa toimeksiantoa niin, että nostan hintaa lähemmäs myyntilaitaa maksamatta toista 10€ kulua? Osake siis pääsi karkaamaan useamman prosentin ylöspäin. Varmaan tyhmä kysymys :D #pilkillä


https://www.nordnet.fi/faq/698-miten-vaelityspalkkio-maeraeytyy-jos-toim...

Syötetyn toimeksiannon hintaa voi muuttaa alas/ylös ja kappalemäärää alas ilman uuden välityspalkkion veloitusta. 

Jos tuo ohje vielä voimissaan, niin voit hilailla ylös.

Näytä koko viesti
Thunderful Group/ Lelumyynti Ky / Amo Oy IPO - 7.12.2020 10.13

Itsekin merkkasin ja tarkoitus oli myydä, kun odotin jonkinlaista nousuavausta. Ei muuten yhtään harmittanut katsoa tuota avausta, kun salkkuun siunaantui 0 osaketta. Hauska harrastus tämä sijoittaminen. Varsinkin näin maanantaiaamuna.

Näytä koko viesti
Varallisuus kuoleman lähestyessä - 21.2.2020 11.15

Teemu JT kirjoitti:

Jälleen yksi mielenkiintoinen ketju seurailtavaksi, hyvä yes

Olen joskus yrittänyt selvittää, estääkö mikään käyttämästä omien varojen lahjoittamisessa välikätenä bulvaaneita välttyäkseen kolmen vuoden odotukselta uuden verovapaan lahjan antaakseen (lue: välttyäkseen lahjaverolta). Verottaja näkee lahjan kuitenkin yksittäisen lahjansaajan ja lahjanantajan välisenä tapahtumana. Viiden kaverin kautta kierrätettynä verovapaan lahjan enimmäismäärä nousisi kuitenkin jo 25 kiloon.

Näkeekö joku tälle esteitä tai onko jopa kokemuksia? Sukulaisien puolesta lähinnä kyselen, oma ikä ja stäkki ovat vielä sitä luokkaa, että murehdin omistani sitten 2060-luvulta alkaen.

Ei menisi läpi verottajalta. Lakeja tuossa ylempänä jo lainailtiin. Ketjutoimet on yksi yleisimmistä kielletyistä asioista, eli tehdään useita oikeustoimia peräkkäin verohyödyn saamiseksi, vaikka onnistuisi yhdelläkin. Tässä on lähinnä kriteerit, että tehdään useita oikeustoimia yhden sijasta, ketju on ennalta suunniteltu ja tarkoituksena verojen välttäminen. Jos siis alun perin lahjoitat rahaa toiselle siksi, että tämä voisi lahjoittaa ne eteenpäin, niin verottaja vain katsoo, että olisi lahjoittanut suoraan.

En ole törmännyt, että kukaan olisi tehnyt, mutta olen 90% varma, että ei menisi läpi.

Näytä koko viesti
Nokia - 3.10.2019 04.48

Tässä on kovasti miettinyt, että joko alkaa näillä hinnoilla olemaan valmis ostoksille, vaikka itsekin joskus jo päätin, että ostan vasta osarin jälkeen, jos silloinkaan. Hetken jo tuota Nokiaa olen taas seuraillut, mutta toistaiseksi olen vain hokenut, että kyllä se maailma yllättyy kun se Q3 onkin heikko. Ihan sama, vaikka Nokia olisi tästä jo aiemmin maininnut.

Kai tässä pitää painotella nyt sen kanssa, että harmittaako enemmän, jos ostan vaikka ei pitänyt ja Q3 takia lasketellaan vai onko vielä pahempi, jos nyt ei itsepäisyyksissään osta ja sitten pääsee katsomaan vierestä, kun kurssi raketoi. Mukava asetella itseään henkisesti jo nurkkaan, että ei vahingossakaan tulisi hyvä mieli sijoituspäätöksistä. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 9.2.2019 09.48

Aki Pyysing kirjoitti:

Luultavasti miulla on tuntemattomia vihamiehiä ja -naisia firmojen taloushallinnossa. Kun jonkun firman palvelu vituttaa, maksan laskunsa - ja sentin päälle.

Tänään sen sai Telia, jonka pätkivän SaiPa-striimin ostin syksyllä.Olen tanssinut kaikki Telian haluamat sadetanssit ja edelleen pätkii. Jos firma ostaa törkeän kalliit oikeudet ja rakentaa siihen päälle teknisesti huonon tuotteen, ei osakekaan miun salkkuun todellakaan päädy. En ole tutkinut Teliaa pitkään aikaan enkä tutki. Aikoinaan osallistuin listaumisantiinkin Ruotsissa asuneen kaverin toimiessa bulvaanina.

Tosin asiakaspalvelunsa osoitti aktiivisuutta. Kun kitisin pätkivästä lähetyksestä ja tägäsin Telian, sieltä annettiin sadetanssiohjeita twitterin välityksellä. Ohjeet olivat varmaan päteviä, mutta silti ei alkanut satamaan.

Tuolle ongelmalle ei muuten taida voida yhtään mitään. Striimeissä ei käsittääkseni ole minkäänsortin bufferia, eli jos netti ei pelaa 100% koko ajan, niin pätkii. Käytännössä siis joissain kaupungeissa voi ehkä toimia moitteetta, mutta Telia nyt klassisesti antaa noita "vika on käyttäjän pääässä"-ohjeita, vaikka ainoa toimiva keino olisi jostain saada täydellinen nettiyhteys, ettei pätkisi. Se on ihan sama onko yhteys mallia Googlen kuitu, jos yhtään paketteja tippuu matkalla, niin pätkii. Toki jos käyttää 10 vuotta vanhaa teknologiaa, jonka kehittäjäkin on hylännyt paskana, niin voiko laatua odottaa. Toki noissa on tuhat muutakin vikaa, mutta pätkimiseen ei käsittääkseni parannusta oikein ole.

Periaatteen ihmisenä olen vain jättänyt lätkät seuraamatta tällä kaudella, kun en Teliaa omista, niin voin ihan huoletta vetää itkupotkuraivarit ja esittää, että Telia kärsii, kun eivät minun paria satasta vuodessa saa. Tosin ymmärtämäni mukaan SaiPan pelien lopputuloksia katsomalla tulee parempi mieli, kun vissiin pisteitä on enemmän kuin esityksillä pitäisi olla. Saa sitten nähdä miten oma selkäranka kestää, jos ja kun poffit alkaa. Varmaan sitä kuitenkin sortuu rahoja Telialle viemään kuitenkin. Oma vitutus ei kyllä johdu pätkivistä striimeistä, kun tuskin itsellä pätkisi, mutta Telia ei suostu Android-töllölle tuomaan sovellusta, jolla pelejä voisi katsoa, että voisivat rahastaa turhilla laatikoilla. Pari kertaa olen aiheesta vaivannut asiakaspalvelua, mutta jostain kumman syystä ei ole muutosta tullut. 

Pienessä mielessäni olen ajatellut, että Bonnier-kauppa on syy miksi Telia ei jaksa päivittää omaa softaansa, kun pääsee ehkä vielä joskus käsiksi MTV:n sun muiden parempiin alustoihin.

Näytä koko viesti
Nokia - 6.12.2018 08.30

Lyyrikko kirjoitti:

Nokia vetää rumaa laskumarkkinaa vastaan +2% NYSE:ssä. En tiedä mitä positiivista yhtiöstä on tullut ulos, mikäli vielä toistaiseksi vapaalla jalalla olevaa CFO:ta ei lasketa. 


Erkin softat on kans sutta ja paskaa, mikä on Nokian kannalta toki hyvä. 

https://www.ft.com/content/778469aa-f934-11e8-af46-2022a0b02a6c 

Huawein ja Erkin ongelmat siis varmaan nostelevat, mutta onhan Nokiallekin tullut pari diiliä tässä, joista yksi Brasseihin edellisen nysen vaihtopäivän jälkeen.

Näytä koko viesti