Sijoitustiedon kysymysketju -

Kiitos vastauksista!

Nordnetin pohjoismaiset indeksirahastot tosiaan kuluttomia pl. nyt tuo Tanska. Lisksi valuutanvaihdosta mainitaan "Merkitessäsi Nordnetin Ruotsin, Norjan tai Tanskan indeksirahastoja Nordnet hoitaa valuutanvaihdon puolestasi. Veloitus tapahtuu eurotililtäsi. Valuutan osto- ja myyntikurssin erotus on 0,5 %, joten maksat valuutanvaihtokulua 0,25 % sekä merkinnän että lunastuksen yhteydessä". Todennäköisesti aloitan nyt nuo muut ja mietin Tanskan kohdalta asiaa vielä uudelleen.

Suora osakekauppa on mielessä pitkällä tähäimellä, mutta jollakin tapaa tuntuu nyt siltä, että kerään sotakassaa rahastojen avulla vielä jonkin aikaa.

 

Näytä koko viesti
Sijoitustiedon kysymysketju -

Aloittelija kaipaa vinkkejä.

Olen useamman vuoden sijoittanut hyvin maltillisesti 50 euroa kuukaudessa Seligsonin Top 25 Brands- sekä Top 25 Pharma-rahastoihihn. Pharman jätin jossain vaiheessa pois, ja koko summa on jo jonkin aikaa mennyt ainoastaan Brandeihin.

Elämäntilanne on nyt muuttunut niin, että pystyn jatkossa sijoitamaan isomman summan kuukaudessa sekä itselleni että lasten säilytyksiin. Lapsille menee nyt 50 euroa / kk OP:n Maailma Indeksiin sekä tuo Seligsonin Top 25 Brands-rahaston sijoitussuman tuplasin 100 eur / kk. Onko tässä mielestänne turha päällekkäisyys?

Lisäksi aloitin sijoittamaan 50 eur / kk OP Suomi Indeksiin ja olisin kiinnostunut muista Pohjoismaista. Olen katsonut tähän Nordnetin indeksirahastoja Ruotsi, Tanska ja Norja. Ajatuksen esim. muutama kymmenen euroa per rahasto / kk. Ajatuksia tästä?

Lisäksi maantieteellisen hajautuksen nimissä kiinnostaisi kehittyvät markkinat myös muutamalla kymmenellä eurolla kuukaudessa (esim. OP Kehittyvät Osakemarkkinat tai Nordnet Kehittyvät Markkinat Indeksi).

Onko tällaisessa silpussa mitään järkeä vai pitääkö vain laittaa kaikki liikenevä (< 500 euroa) pariin yllä mainituista rahastoista?

 

Näytä koko viesti