Noista veivauksista (esim. Nordea) kyssäri: Haluatko yhtään avata minkä kokosia tuottoja noista haet? Kalasteletko jokaisen irtilähtevän euron irti, vai miten tuota pyörittelet? Näin köyhänä kun Nordnetin siivut on sen 7€ per kauppa ja osakkeita keskimäärin varmaan joku 1,5k€ per firma ei pientä veivausta oikein jaksa harrastaa kun on lähtökohtaisesti jo sen 1% pakkasella. Markets-tuotteet sitten erikseen...
Vanhassa systeemissä oli monta hyvää puolta. Mittasi motivaatiota hyvin. Saadakseen hyvät pisteet, kirjat tuli lukea useampaan otteeseen läpi. Ittellä tais olla lukukertoja luokkaa 5-8. Koekysymykset oli myös sellaiset, että asioita piti myös ymmärtää. Pelkkä hauki on kala -metodi ei tuonut kaikista kysymyksistä pisteitä. Motivoituneet opiskeljat todennäköisesti suoritti tutkinnon kohtalaisessa ajassa loppuun.
Lisäksi kauppatieteiisin pääsi sisälle hyvin. Heti ensimmäisellä kurssilla kaikilla oli hyvä pohja jonka päälle lähteä rakentamaan, eikä opintoja tarvinnut aloittaa aivan perusasioista. Samalla tutustui myös itse aiheeseen, eli tiesi oikeasti mitä kauppiksessa opiskellaan ja oletettavasti väärien koulutusvalintojen määrä oli pienempi.
Toki tietyllä tavalla vähän ajan hukkaan heittämistä mikäli ovet ei auennut. Tiedän useemmankin jotka lukuvat sen lähes puoli vuotta eikä ovet auenneet. Ja eipä siitä välttämättä hyötyä ollut, että osasi osan tekstistä melkein sanasta sanaan.
Toi on aivan hanurista, että luet aikas ja sitten kun kerrankin tulee jotain kommentoitavaa, rekkaat muuttet et pääse kirjoittamaan viestiä. Voi jäädä monelta kirjoittelut kokonaan kirjoittamatta.
Olipa erinomainen haastattelu! Tykkäsin erityisesti siitä, että Pauli ei lähtenyt arastelemaan mielipiteidensä eikä näkemystensä kanssa. Aki antoi haastattelijana hyvin tilaa. Näin kuukausipalkkaköyhälistöön kuuluvana on kiva kanssa nähdä miten fyrkkakeisarit pyörittää rahaa. Jotenkin antaa painoarvoa enemmän sanomisille kun niiden takana on megoja eikä ykköskiloja, vaikka se ykköskilon kaveri saattaa olla "oikeammassa".