Olet täällä

Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 16.7.2018 03.55

Kiitoksia. Näin arvelinkin. Jep kumpa se oiskin niin helppoa :) .

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 16.7.2018 03.30

Saatko kaikki markkinainformaatiot bloombergin kautta vai mitä kautta seuraat esimerkiksi osakkeiden suositusten muutoksia, kuten tänään Elisa ja Dna? Onko suositella, jotain järkevän hintaista palvelua, jonka kautta saisi reaaliaikaisesti tietoa suositusten muutoksista ja pörssitiedotteista?

Itsellä käynyt useamman kerran niin, että huomaa kurssin lähtevän nousuun tai laskuun, muttei uskalla tarttua treidiin kun ei ole tietoa mistä liike johtuu. Esimerkiksi tänään olisi aika hyvällä omallatunnolla voinut myydä Elisaa ja Dnata lyhyeksi avaukseen jos olisi ollut tiedossa suositusten lasku.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 10.7.2018 01.31

Hyvä teksti!!

Kerro ihmeessä pois leikatut mokatkin vaikka tässä ketjussa tai joskus omana artikkelinaan.

Aivan vastaavia mokia on itekkin tullut tehtyä tässä vuosien saatossa, josta varmaan johtuukin ettei tää ikinä oo oikein leiville lyönyt. Mm. Nestettä ostettu 9 eurolla ja suoraan turskalle, ajatuksena pitää pitkään, mutta myynnit kuitenkin heti kun pääs omilleen. Kurssista voi katsella mitä se ois tuottanu jos ois pysynyt alkuperäisessä suunnitelmassa. Outokummun osto aikoinaan 7 eurolla, josta tultiin aina alas 2 euroon. Kyydissä aivan liian pitkään kun ei ''uskonut'' , että kurssi voi tippua niin alas. Pahimpana mokana pidän kuitenkin omalla kohdalla sitä, että isojen virheiden jälkeen usein aktiivinen sijoittaminen on mennyt jäihin aina joksikin aikaan kunnes aika on parantanut haavat ja taas on jaksanut ruveta yrittämään.

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 6.7.2018 11.46

Kiitos nopeasta vastauksesta. Huomasin, että tosiaan jemmasit tuon mäyräkoira tilin. Ihan ymmärrettävä syy jos omat treidit rupeaa kärsimään.

Tarkoitus olisi tehdä tästä treidaamisesta vähintäänkin toinen selkeä tulonlähde. Ajatuksena on antaa itselle 2-3 vuotta aikaa oppia, jos tässä ajassa hommaa ei hallitse edes jossain määrin niin sen jälkeen takaisin perus holdaajaksi :). Pystyn nykyisen työn puolesta hyödyntämään suurimman osan arkipäivistä treidaamiseen, joten ajasta ei ole sikäli pulaa. Kassaakin on sen verran, että kohtalaiseen tulokseen olisi mahdollisuus vuosi tasolla. Treidaaminen on kääntynyt miinukselta pienelle voitolle, joten pieni toivon kipinä on ilmassa, jotta joskus kehtaa tulla taputtamaan sinua olkapäälle ja sanoa mitä kollega :). 

Mukava kuulla, että outokumpu aiheuttaa myös sinulle harmaita hiuksia. Kyseisiä firmoja on tullut seurattua, etenkin Amerikan verrokkeja, mutten ole niistä selvää etua lähiaikoina löytänyt.

Kiitos vinkeistä. Täytyy tutustua kyseisiin linkkeihin.

 

Näytä koko viesti
Daytraderin kovimmat tuotot ja julmimmat takaiskut - 6.7.2018 10.36

Ensinnäkin kiitos paljon tästä sisällöstä, jota olet tuottanut. Erittäin mukava lukea tästä treidaamisesta myös suomeksi. Itse teen n. 2-20 kauppaa päivässä suomi osakkeilla, joten on mukava myös sharevillen kautta seurata sinun toimintaasi ja huomata, että välillä on tullut tehtyä samat liikkeet ''vahingossa'' kuin sinä olet tehnyt. Sitä kautta on myös saanut välillä ideoita hyvin jos tuntuu, ettei itse meinaa löytää järkevää treidiä. Sellainen kysymys heräsi, että kun postailit noita tämän viikon treidejä tänne niin millä tilillä olet ne tehnyt kun eivät näy ainakaan mäyräkoira2 tilillä sharevillessä? Toiseksi kiinnostaisi tietää sinun näkemys outokummun osakkeen heilunnasta. Oletko keksinyt mitään toimivaa strategiaa siihen, jolla olet pystynyt ennustamaan kumpaan suuntaan kurssi liikkuu minäkin päivänä? Oma näkemys perustuu yleensä anonyymien netto-ostoihin.

 

Alle listain itselle pari ongelmaa, jotka usein tuottavat harmia. Osakkeilla olen käynyt kauppaa n. 10 vuotta, mutta aktiivista treidaamista on takana nyt noin puoli vuotta eli vielä lapsen kengissä.

- Näkemyksessä pysyminen. Tulee usein myytyä liian aikaisin pois vain huomatakseen, että n. puolet voitoista jäi taas saamatta.

-Pienellä positiolla treidaaminen huomattavasti helpompaa, mutta kun kokoa kasvattaa niin tuntuu, että homma lipsuu käsistä. Tässä varmasti kyse juuri tuosta epämukavuusalueella pyörimisestä, josta olet puhunut.

- Lasku päivinä voitollisesti treidaaminen tuntuu olevan itselle huomattavasti helpompaa kuin nousupäivinä. Omassa päässä vallitsee selvästi väärinkäsitys, että ostaminen laskupäivinä on turvallisempaa kuin nousupäivinä. Laskupäivän ''ennustaminen'' on muutenkin selvästi helpompaa kuin nousupäivän.

Loppuun vielä iso kiitos ja jatka vaan mahdollisimman aktiivisesti postailua, kyllä meitä lukijoita ja seuraajia on vaikka kaikki ei tänne kirjoittelekkaan.

 

Näytä koko viesti