Olet täällä

Neste - 21.1.2018 09.45

Tuo koko palmuöljykuviotilanne maailmassa on kyllä farssi - siitä samaa mieltä, mutta äkkiä loppuu raaka-aineet maailmasta kesken jos aina totaalikielletään ne, joissa on kestämättömiä tuotantotapoja. Kyllä vaatekaupassakin sillä on varmasti väliä ostatko lapsityövoimalla tuoten rievun vai et? Samankaltaisesti lihatonta lokakuuta on kritisoitu ettei se varsinaisesti lisää eläinten hyvinvointia, koska parempi mekanismi olisi ostaa niitä tuotteita, joissa se eläin on kasvatettu kestävissä olosuhteissa.

Näytä koko viesti
Neste - 20.1.2018 11.50

Kiitos Daytraderille erittäin mielenkiintoisesta tekstistä. Pörssikurssien mekanismeista en lähde tällä tietotaidolla vänkäämään, mutta alaa seuraavana itse analyysistä Keppel Bay:n kanssa samoilla linjoilla. Nesteellä on selkeä teknologiaetu markkinoilla, mutta tuotekehityksen puolella katseet selkeästi tulevassa - myöskin tulevaisuuden teknologioiden suhteen. Nuo mainitut lentopetrooli ja biomuovit (tai laajemmin biokemikaalit) ovat hyviä esimerkkejä siitä ettei tosiaan Neste ole pelkästään biodieselistä saatika sitten palmuöljystä riippuvainen yhtiö. Samaa mieltä kuitenkin tuosta, että tuskinpa tuo raaka-ainemarginaali tulee kestämään kun kiertotalousbuumin ja menestyksen myötä muutkin tahot ovat aiasta kiinnostuneita - ja tämä voi olla myös ylösskaalakuksen problematiikkana.

Globaalilla mittakaavalla Suomessa tuntuu kutenkin olevan poikkeuksellisen hyvä tuki ja alusta biotalouspuolen tuotekehitykselle. Se ei tietystikään vaikuta, mitä lainsäädännössä tapahtuu jenkeissä tai EU:ssa, mutta ottaen huomioon kokonaispoliittisen paineen ilmastonmuutoksen ehkäisemisen suhteen näen kuitenkin erittäin epätodennäköisenä, että tuo Nesteen menestys jäisi pelkäksi tähdenlennoksi.

 

 

 

 

 

Näytä koko viesti