Olet täällä

Alfil

Alfil

  • Liittynyt 25.6.2014
  • 20 viestiä
  • 1 aloitettua ketjua

Viimeisimmät viestit

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 3.12.2017 15.04

Voisiko keskustelualueelle tehdä hakutoiminnon joka toimii? Olen todennut, että jos on tällä palstalla lukenut jonkun kommentin, sitä on lähes mahdotonta löytää ilman että muistaa kyseisen keskusteluketjun ja selaa manuaalisesti oikeaan paikkaan. Edes googlella viestiä ei löydy vaikka muistaisi sen sanasta sanaan.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 30.7.2017 14.49

Dharma kirjoitti:
Minä en jaksa kuunnella puhetta, vaan luen aina transcriptit, jos sellaisia on. Siksi en podcastejakaan kuuntele. 

Joo ei podcasteja huvita aktiivisesti kuunnella. Itse kuuntelen noita lenkillä tai salilla kun se aika menisi muuten "hukkaan".

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 30.7.2017 13.07

Pohjois-Korean tilanteesta oli Sam Harrisin podcastissa hiljattain jakso:

https://www.samharris.org/podcast/item/must-we-accept-a-nuclear-north-korea

Haastateltava Bowden pohdiskeli vaihtoehtoja joita USA:lla on. Tilanteesta on ennakkotapaus jo 70-luvulta jolloin Pohjois-Korea pudotti kansainvälisessä ilmatilassa jenkkien vakoilukoneen, mutta Nixon (joka yleensä ei suhtautunut arkailevasti voimankäytöön) ei tehnyt mitään, koska jo tuolloin P-Korealla oli arsenaali tavanomaisia aseita joilla se olisi hetkessä voinut tehdä valtavaa tuhoa Soulissa. Nykyisin tilanne on paljon pahempi. Ongelma "kliinisessä" iskussa on se että se eskaloituu helposti siihen, että joudutaan pommittamaan kaikki ja seuraisi pakolais- ym. ongelmat valtiossa ilman mitään hallintoa.

BTW tuo suosittelemasi Hayden oli myös samassa podcastissa: https://www.samharris.org/podcast/item/privacy-and-security

 

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 30.7.2017 1.10

Noita vastaavia kiipeilypaikkojahan on Helsingissäkin, mm. Korkeasaaressa. Itselleni vaativat radat ovat hieman epämiellyttäviä vaikka on turvallista.

Erittäin pitkän ajan sijoitusstrategiaa ja ajankohtaista talouskeskustelua - 11.7.2017 16.44

Persujen tilanteeseen täytyy sanoa, että Halla-aho on mielestäni ok. Muut puolueesta ovat heikompia, kuten kreationisti Huhtasaari ja obv. Hakkarainen. Mutta hyvä että Soini lähti. Sitä kuka äänestää sinistä tulevaisuutta en ymmärrä ja tässä tilanteessa sympatiseeraan enemmän perussuomalaisia jotka eivät loikanneet vaikka en ole ikinä persuja äänestänyt.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 24.6.2017 18.07

Jeans kirjoitti:

 

Harrastin ala-asteella futista ja karatea, mutta en oo koskaan ollut mitenkään erityisen hyvä urheilussa. Koulussa sain aina helposti hyviä arvosanoja, mutta niin sai moni muukin. En oo varma millä luokalla, mutta muistan vieläkin selvästi kun ekaa kertaa alettiin laskea kertotauluja ala-asteella. Muistaakseni kerran viikossa testattiin niitä sillä tavalla, että opettaja otti aikaa ja laskettiin yhteensä sata laskua luvuilla 1-12. Olin aina yli minuutin luokan toiseksi nopeinta nopeampi, mikä tässä testissä on ikuisuus. Silloin tajusin ekaa kertaa, että mussa on jotain ainutlaatuista. Siitä lähtien ylä-aste, lukio ja nyt Hanken on aina tuntunut siltä, että oon kaikista lahjakkain laskemisessa. Aina jos opettaja on laskenut asian, jota en ymmärtänyt, niin en ole tarvinnut ottaa siitä stressiä, koska yleensä on selvinnyt, ettei kukaan muukaan luokasta ole sitä ymmärtänyt. Kun sitten pokerissa vielä pääsin maailman huipulle, takaraivoon on jäänyt ajatus, että onkohan niitä edes olemassa, jotka olisivat matemaattisesti lahjakkaampia.

Se ajatus murskattiin täällä aika helvetin nopeasti. Kuten oon maininnut, suurin osa harjoittelijoista opiskelee matematiikkaa/tietojenkäsittelytiedettä Harvardissa tai MITssä ja sen myös huomaa. Mennään hirveellä tahdilla läpi optioteoriaa, mutta silti kaikki pysyy kärryillä ja luokassa tulee pelkästään fiksuja kysymyksiä. Opiskeleminen täällä on ahdistavaa, kun jotain ei tajua tuntuu silti, että kaikki muut tajuavat sen. Oikeastaan ekaa kertaa joutunut kokemaan tällaista ja ehkä sen takia sen ottaa kovemmin.

Mun deskin molemmilla harjoittelijoilla on samanlaisia kokemuksia peruskoulusta kun mulla. Olleet selkeesti luokan nopeimpia laskemisessa, ja jopa käyneet koulun jälkeen high schoolissa ylimääräistä math clubia. Toinen niistä, Tom, sai stipendin Harvardiin opiskelemaan matematiikkaa. Vaikka ei suostunut tarkkaan kertomaan summia, niin vissiin maksaa yli 60k USD per vuosi ja Bachelorin saaminen kestää neljä vuotta. Tom on yksi Harvard-luokkansa lahjakkaimpia ja myös koko meidän harjoittelijaporukan nopein laskemaan. Mock tradingissa ei vaan ole hänelle mitään jakoa. Jotenkin uskomatonta seurata sivusta miten nopeasti niissä aivoissa klikkaa. Arvioisin olevani ite hieman keskiarvoa huonompi, mikä tällaisessa pelissä johtaa siihen, että hyvin harvoin pääsee tekemään marketia. Luulot omista kyvyistä ovat nopeasti palautuneet maan pinnalle. Oon hieman yrittänyt treenata peliä himassa, mutta pitäisi käyttää siihen enemmän aikaa. Kirjoitan jossain tulevassa postauksessa enemmän desk-hommista, mutta kaiken kaikkiaan täällä on ollut paljon stressaavampaa kun mitä olin odottanut.

Hauskaa tarinaa. Tuli muistoja ala-asteajoista, kertotaulun opetteluista ja lahjakkuuden lajeista. En pitänyt itseäni mitenkään lahjakkaana matemaattisesti vaan tuntui että näppärimmät pojat olivat itseäni nopeampia päässälaskussa. Samat tyypit olivat sitten kuitenkin aika onnettomia kun mentiin vaativampiin tehtäviin joissa sai käyttää kynää ja paperia. Omalta kohdalta myös muisto kun yläasteella ensimmäistä kertaa tajusin että luokan tunnollisimmat tytöt saattavat olla itseäni parempia joissakin kielissä. Olet varmasti antanut tasoitusta Harvardin tyypeille pelaamalla vuosia pokeria. Sinua saattaa kiinnostaa tämä video toiselta pelihuipulta (shakki)  finanssimaailmaan siirtymisestä https://www.bloomberg.com/news/videos/2017-04-25/the-link-between-chess-...

Sponda - 5.6.2017 17.36

Mukava yllätys tämänpäiväinen +20%. Kiitos Akille, jonka kolumnin vuoksi tätä lappua joskus ostin, vaikka piensijoitus olikin.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.5.2017 23.18

Mielenkiintoista keskustelua. Kansojen välillä on varmasti eroja mutta ne lienevät naurettavan pieniä verrattuna yksilöiden välisiin eroihin. Oma sankarini on somalinainen: islaminuskoisesta ateistiksi kääntynyt Ayaan Hirsi Ali, joka pakkoavioliiton välttääkseen karkasi Hollantiin, pääsi siellä parlamenttiin ja on kirjoittanut pari hyvää kirjaa. Pelle: löytyy neekeri joka sinut biittaa. Jens taas ilmeisesti on bumhuntannut Iveyta?

Fondia - 20.3.2017 1.02

Sijoitustieto kirjoitti:

Tästä voi päätellä, että juristeja koulutetaan liian vähän. Tosin Suomen Asianajajaliitto ja Akava luonnollisesti vastustavat tätä, koska lisäjuristit toisivat laskupaineita palkkioihin. 

Tässä lienee huolimattomuusvirhe. Asianajajaliitto ja Akava eivät vastusta vaan kannattavat sitä, että juristeja koulutetaan liian vähän. Muuten hyvä kolumni.

Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 29.1.2017 10.26

=Jeans kirjoitti:
oli samanlainen haaste, jonka ihmiset veivät selkeästi, muistaakseni 9bb/100 winratella. Ainostaan vuodessa asetelma on kääntynyt täysin. Haaste lähestyy loppuaan ja AI on raiskannut ihmiset täysin, 13,5bb/100. Aika hurjaa, kun moni on ollut sitä mieltä, että NLHUn kräkkäämiseen menee vielä ainakin 5-10 vuotta. Mielenkiinnolla odotan ottaako Carnegie Mellon University 6-maxin seuraavaksi targetiksi.

Olin ymmärtänyt, että ihmiset pelaavat tuota haastetta ilman hudia. Tämän vuoksi en pitänyt AI:n saavutusta niin merkittävänä, vaan ajattelin että mitä isompi käsimäärä sitä isompi etu tietokoneella on, hieman samaan tapaan kuin hudia käyttävällä pelaajalla on etu normaalissa nettipelissä luomupelaajaa vastaan. Oletko siis sitä mieltä ettei hudi toisi ihmispelaajille riittävää tasoitusta vaan NLHU on nyt kräkätty?