Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 2.5.2021 12.38

Trolli kirjoitti:

 

Alfil kirjoitti:

En tosiaankaan ymmärrä väitettä, että rokotteen riskit olisivat jotenkin suurempia kuin itse viruksen, jonka pitkäaikaisvaikutuksista ei ole vielä riittävästi dataa.

 

Rokotteenkaan pitkän aikavälin haitoista ei ole tietoa. Voi olla, että niitäkin paljastuu vielä myöhemmin.

Se on mahdollista. Laitan tähän Isaac Asimovin kirjoituksen aiheesta.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 2.5.2021 01.25

AnonymousBettor kirjoitti:

Onneksi kukaan ei kuitenkaan pakottanut ottamaan rokotetta. Lopputulos on joka tapauksessa se, että valtaosa yhteiskunnasta joutuu käytännössä ottamaan tämän kokeellisen rokotteen, jota tiedepiirissäkin on kritisoitu. Täysin ennenkuulumaton tilanne koko ihmiskunnan historiassa. Jo pelkästään terveysriskit ovat valtavat. Kun ne suhteuttaa Covid-19 aiheuttamaan tilastollisesti marginaaliseen terveysriskiin, on viimeisen ~1.5v aikana tehdyt rajoitteet täysin suhteettomat.

Itse sain astmaatikkona rokotteen torstaina ja olen helvetin iloinen siitä. Biologian suhteen on selvää, että kannattaa ottaa rokote, joka torjuu ainoastaan piikkiproteiinia eikä muita viruksen haitallisia vaikutuksia kuten makuaistin menetystä. En tosiaankaan ymmärrä väitettä, että rokotteen riskit olisivat jotenkin suurempia kuin itse viruksen, jonka pitkäaikaisvaikutuksista ei ole vielä riittävästi dataa.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.4.2021 11.50

Indrid Cold kirjoitti:

ihmisillä tulee mielestäni olla mahdollisuus valita minkä rokotteen ottaa, suuri osa varmaan ottaa mieluummin sen 7 oikein lotossa kuin veritulpan adenovirusvektorirokotteen seurauksena

Toki kaikki varmasti ottaisivat mieluummin Pfizerin tai Modernan. Eihän siitä ole kysymys. Tällä hetkellä tilanne on se, että parhaita rokotteita ei riitä kaikille ja silloin on syytä verrata adenovirusrokotteen ottamista siihen riskiin, että sairastaa koronan.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 11.4.2021 10.41

Akille kiitos hienoimmasta kolumnista pitkiin aikoihin. Ja olen täysin samaa mieltä.

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 9.4.2021 10.32

hauturi kirjoitti:

Minulla on sellainen käsitys, että uskovaistenkaan mielestä jumalan olemassaoloa ei voi tietää. Siksi sitä kutsutaankin uskoksi, ja se on yksi koko rakennelman keskeisiä kulmakiviä: "usko, niin pelastut" tms. Eli karkeasti ottaen:

Ateisti: tiedän ettei ole

Agnostikko: ei voi tietää, mutten usko

Uskova: ei voi tietää, mutta uskon

Moni de facto -ateisti käyttää väärin termiä agnostikko, kuten jaottelussasi. Esimerkiksi maailman tunnetuimpiin kuuluva ateisti Richard Dawkins ei anna 100% varmuutta ajatukselleen, joka muuten vastaa melko hyvin sitä mitä Aki kirjoitti. Dawkinsin jaottelu täällä: https://en.wikipedia.org/wiki/Spectrum_of_theistic_probability

 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 02.33

Trolli kirjoitti:

Jos nyt kuitenkin tuomitset tuon sivun noin kovin sanoin, niin kerro muutama esimerkki mikä siellä olevissa artikkeleissa on pielessä. Vai onko kyse siitä, että se on "hihhulien" sivu? Eikö kaikessa ole hyvä tarkastella asioita erillaisista lähtökohdista ja annetaan vain faktojen kertoa totuus eikä sen kuka asian tuo esille. 

En minä ryhdy lukemaan kaikkea mitä hihhuliyhteisö on kirjoittanut. Aika on rajallinen. Siksi olisi tärkeää, että linkität johonkin järkevään sivustoon. 

Näytä koko viesti
Eläköityneen optiospekulantin portfoliosijoitukset - 4.4.2021 01.38

Trolli kirjoitti:

Menee vähän filosofiseksi, mutta täällä Kari Enqvistin näkemyksiä asiasta koottuna: https://apowiki.fi/wiki/Kari_Enqvist

Jotain rajaa näihin linkkeihin. Wikipedia ei ole paras, mutta linkki hihhuleiden omaan wikipediaan on aika paksua. Agnostisimista kiinnostuneelle suosittelen Dawkinsin Jumalharha-teoksen lukua asiasta.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 2.4.2021 05.49

PikkuPro kirjoitti:

 

Kilppari kirjoitti:

Kun kuukausi sitten hehkutit 8,15 cityconin olevan printtausta, niin miten nyt 7,30 on "karannut"? Ei kai fundissa ole tapahtunut mitään?

 

 

7,3 on karannut silleen, että tohon hintaan en paina näillä infoilla kaikkia ja päälle kaikkia lainattuja eli ei ole nyt hätä/kiireen tuntua hakea lisää velkavipua jne. En tosin ole keventelemässäkään, todellakaan. Pidän Cityconia hyvin kiinnostavana hinnalla 7,29e ja päivän infoilla.

Kilppari oli aivan oikeassa. Itsekin ihmettelin termiä "karannut", joka tarkoittaisi sitä että olisi ollut joku paikka, jossa osaketta olisi päässyt ostamaan halvalla ja noussut siitä. Nyt niin ei ole käynyt, kuten jokainen voi katsoa viikkoa pidempiä kurssikäyriä katsomalla. Tämä on siis täysin semantiikkaa. Jokaisella voi olla hyviä henkilökohtaisia syitä ajatella, että kurssi on karannut, mutta olen Kilpparin leirissä siinä että niin ei ole käynyt.

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 4.1.2021 03.15

Artsipappa kirjoitti:

Eikös tekeillä ole rokotteita jotka estää myös taudin saamisen?

Mutta en tiedä miksi artikkelissa mainitut asiat on yllättäviä..? Siitähän on puhuttu alusta asti että estää vain taudin vakavan muodon, mutta ei itse taudin saamista. 

Kuvassa alla Pfizerin tutkimukseen osallistuneilta löydetyt koronatapaukset. Punaisella plaseboryhmä ja sinisellä rokotetut. Kyllä nämä tietääkseni käsittävät kaikki testeissä löydetyt tautitapaukset eivätkä pelkästään vakavaa taudin muotoa.

Käppyrästä muuten näkyy, miten rokote alkaa suojata mukavasti jo noin kahden viikon kuluttua, siis jo ensimmäisen annoksen jälkeen.

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 1.1.2021 12.08

Itsellä viitseliäisyys loppui tähän ennen kuin pääsin edes depoamaan:

"Thank you for the documentation you have recently forwarded to Betfairregarding our verification process. Your Proof of address documentation has been accepted, however unfortunately we were unable to accept the proof of Identity document you provided."

Henkilökortti, josta olin ottanut valokuvan, ei kelvannut. Vaikea ymmärtää, miten firma saa enää uusia asiakkaita.

 

 

Näytä koko viesti