Olet täällä

Sijoitustieto.fi - Kehitysehdotukset ja palaute - 3.12.2017 03.04

Voisiko keskustelualueelle tehdä hakutoiminnon joka toimii? Olen todennut, että jos on tällä palstalla lukenut jonkun kommentin, sitä on lähes mahdotonta löytää ilman että muistaa kyseisen keskusteluketjun ja selaa manuaalisesti oikeaan paikkaan. Edes googlella viestiä ei löydy vaikka muistaisi sen sanasta sanaan.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 24.6.2017 06.07

Jeans kirjoitti:

 

Harrastin ala-asteella futista ja karatea, mutta en oo koskaan ollut mitenkään erityisen hyvä urheilussa. Koulussa sain aina helposti hyviä arvosanoja, mutta niin sai moni muukin. En oo varma millä luokalla, mutta muistan vieläkin selvästi kun ekaa kertaa alettiin laskea kertotauluja ala-asteella. Muistaakseni kerran viikossa testattiin niitä sillä tavalla, että opettaja otti aikaa ja laskettiin yhteensä sata laskua luvuilla 1-12. Olin aina yli minuutin luokan toiseksi nopeinta nopeampi, mikä tässä testissä on ikuisuus. Silloin tajusin ekaa kertaa, että mussa on jotain ainutlaatuista. Siitä lähtien ylä-aste, lukio ja nyt Hanken on aina tuntunut siltä, että oon kaikista lahjakkain laskemisessa. Aina jos opettaja on laskenut asian, jota en ymmärtänyt, niin en ole tarvinnut ottaa siitä stressiä, koska yleensä on selvinnyt, ettei kukaan muukaan luokasta ole sitä ymmärtänyt. Kun sitten pokerissa vielä pääsin maailman huipulle, takaraivoon on jäänyt ajatus, että onkohan niitä edes olemassa, jotka olisivat matemaattisesti lahjakkaampia.

Se ajatus murskattiin täällä aika helvetin nopeasti. Kuten oon maininnut, suurin osa harjoittelijoista opiskelee matematiikkaa/tietojenkäsittelytiedettä Harvardissa tai MITssä ja sen myös huomaa. Mennään hirveellä tahdilla läpi optioteoriaa, mutta silti kaikki pysyy kärryillä ja luokassa tulee pelkästään fiksuja kysymyksiä. Opiskeleminen täällä on ahdistavaa, kun jotain ei tajua tuntuu silti, että kaikki muut tajuavat sen. Oikeastaan ekaa kertaa joutunut kokemaan tällaista ja ehkä sen takia sen ottaa kovemmin.

Mun deskin molemmilla harjoittelijoilla on samanlaisia kokemuksia peruskoulusta kun mulla. Olleet selkeesti luokan nopeimpia laskemisessa, ja jopa käyneet koulun jälkeen high schoolissa ylimääräistä math clubia. Toinen niistä, Tom, sai stipendin Harvardiin opiskelemaan matematiikkaa. Vaikka ei suostunut tarkkaan kertomaan summia, niin vissiin maksaa yli 60k USD per vuosi ja Bachelorin saaminen kestää neljä vuotta. Tom on yksi Harvard-luokkansa lahjakkaimpia ja myös koko meidän harjoittelijaporukan nopein laskemaan. Mock tradingissa ei vaan ole hänelle mitään jakoa. Jotenkin uskomatonta seurata sivusta miten nopeasti niissä aivoissa klikkaa. Arvioisin olevani ite hieman keskiarvoa huonompi, mikä tällaisessa pelissä johtaa siihen, että hyvin harvoin pääsee tekemään marketia. Luulot omista kyvyistä ovat nopeasti palautuneet maan pinnalle. Oon hieman yrittänyt treenata peliä himassa, mutta pitäisi käyttää siihen enemmän aikaa. Kirjoitan jossain tulevassa postauksessa enemmän desk-hommista, mutta kaiken kaikkiaan täällä on ollut paljon stressaavampaa kun mitä olin odottanut.

Hauskaa tarinaa. Tuli muistoja ala-asteajoista, kertotaulun opetteluista ja lahjakkuuden lajeista. En pitänyt itseäni mitenkään lahjakkaana matemaattisesti vaan tuntui että näppärimmät pojat olivat itseäni nopeampia päässälaskussa. Samat tyypit olivat sitten kuitenkin aika onnettomia kun mentiin vaativampiin tehtäviin joissa sai käyttää kynää ja paperia. Omalta kohdalta myös muisto kun yläasteella ensimmäistä kertaa tajusin että luokan tunnollisimmat tytöt saattavat olla itseäni parempia joissakin kielissä. Olet varmasti antanut tasoitusta Harvardin tyypeille pelaamalla vuosia pokeria. Sinua saattaa kiinnostaa tämä video toiselta pelihuipulta (shakki)  finanssimaailmaan siirtymisestä https://www.bloomberg.com/news/videos/2017-04-25/the-link-between-chess-...

Näytä koko viesti
Sponda - 5.6.2017 05.36

Mukava yllätys tämänpäiväinen +20%. Kiitos Akille, jonka kolumnin vuoksi tätä lappua joskus ostin, vaikka piensijoitus olikin.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 13.5.2017 11.18

Mielenkiintoista keskustelua. Kansojen välillä on varmasti eroja mutta ne lienevät naurettavan pieniä verrattuna yksilöiden välisiin eroihin. Oma sankarini on somalinainen: islaminuskoisesta ateistiksi kääntynyt Ayaan Hirsi Ali, joka pakkoavioliiton välttääkseen karkasi Hollantiin, pääsi siellä parlamenttiin ja on kirjoittanut pari hyvää kirjaa. Pelle: löytyy neekeri joka sinut biittaa. Jens taas ilmeisesti on bumhuntannut Iveyta?

Näytä koko viesti
Fondia - 20.3.2017 01.02

Sijoitustieto kirjoitti:

Tästä voi päätellä, että juristeja koulutetaan liian vähän. Tosin Suomen Asianajajaliitto ja Akava luonnollisesti vastustavat tätä, koska lisäjuristit toisivat laskupaineita palkkioihin. 

Tässä lienee huolimattomuusvirhe. Asianajajaliitto ja Akava eivät vastusta vaan kannattavat sitä, että juristeja koulutetaan liian vähän. Muuten hyvä kolumni.

Näytä koko viesti
Uhkapelaajan tie kohti Hernesaaren kattohuoneistoa - 29.1.2017 10.26

=Jeans kirjoitti:
oli samanlainen haaste, jonka ihmiset veivät selkeästi, muistaakseni 9bb/100 winratella. Ainostaan vuodessa asetelma on kääntynyt täysin. Haaste lähestyy loppuaan ja AI on raiskannut ihmiset täysin, 13,5bb/100. Aika hurjaa, kun moni on ollut sitä mieltä, että NLHUn kräkkäämiseen menee vielä ainakin 5-10 vuotta. Mielenkiinnolla odotan ottaako Carnegie Mellon University 6-maxin seuraavaksi targetiksi.

Olin ymmärtänyt, että ihmiset pelaavat tuota haastetta ilman hudia. Tämän vuoksi en pitänyt AI:n saavutusta niin merkittävänä, vaan ajattelin että mitä isompi käsimäärä sitä isompi etu tietokoneella on, hieman samaan tapaan kuin hudia käyttävällä pelaajalla on etu normaalissa nettipelissä luomupelaajaa vastaan. Oletko siis sitä mieltä ettei hudi toisi ihmispelaajille riittävää tasoitusta vaan NLHU on nyt kräkätty?

Näytä koko viesti
Nordnetin superrahasto - 25.3.2015 03.16

Osku kirjoitti:

- Kun ostan, toimeksiannon käsittely kestää monta päivää. Tarkoittaako tämä sitä että ostohetkellä ei ole merkitystä? Jos kurssit sukeltavat tänään, ostan rahastoa, ja nousevat huomenna ja toimeksianto valmistuu kolmen päivän päästä olenko hyötynyt onnistuneesta ajoituksesta? (tiedän toki ettei rahastoilla pyritä päiväkauppaan, mutta haluaisin ymmärtää tämän silti)

 

Oletan että ostohetki ratkaisee. Esimerkiksi ostin 30.12.2014 Norjan superrahastoa ja kauppa toteutui 2.1.2015. Laskelmassa on kuitenkin merkitty kauppapäiväksi 30.12.2014 (kurssi 90,79 NOK ja valuuttakurssi NOK/EUR 0.1109). En tosin osannut tarkistaa päivän tarkkuudella miten kurssit ovat kehittyneet noina päivinä.
 

Näytä koko viesti
Osuuspankkiin kuuntelemaan vaihtoehdoista - 4.3.2015 09.01

futsal4ever kirjoitti:
Varmaa on että siltä istumalta mihinkää rahaa tunge, kysäsen täältä jos mielipiteit sais.

Ei kai noita pakko ole kerralla mihinkään tunkea, laittaa vaikka kuukausittain jonkun summan osakkeisiin ja/tai pienikuluisiin indeksirahastoihin. Sijoituksia seuratessa tulee perehdyttyä asiaan ja samalla tulee ajallinen hajautus.

Näytä koko viesti
Kolumni: Syklien hyödyntäminen ja muuttunut maailma - 30.1.2015 05.05

Kilppari kirjoitti:

PikkuPro kirjoitti:

Minä uskon, niinkuin olettanetkin, Venäjän merkittävään sekaantumiseen. Vahvin tämän hetken argumentti olisi, että minun on vaikea uskoa, että Itäkapinalliset yksin painaisivat Ukrainaa pakkaan niinkuin nyt on käynyt. Tästä ei edes ole mitään ristiriitaa: Itäjohtaja sanoo, että tulitauko ei enää nappaa ja valtaamme nyt ne alueet mitkä haluumme ja Ukraina sanoo, että tappioita tulee ja molemmat samaa mieltä siitä, että Itä hyökkää nyt ja Ukrainalta on alueita mennyt.

Ei minulla tuohon ole mitään voimakkaasti eriävää näkemystä. Sitä miten suuri tuo "merkittävä" on, voidaan vaan arvailla. Jos se olisi "erittäin merkittävä", niin olisihan lännellä Putinin kanssa käydyissä neuvotteluissa tuosta ollut selvät todisteet ja keskustelun aiheena olisi ollut se, että pitäisikö heidän vetäytyä eikä se ovatko he siellä.

Itse en usko siihen, että Putinilla olisi ainakaan mitään suoranaista valtaa päättää kapinallisten tekemistä operaatioista tai sotimisesta. Jos jotain on,

Itse myös uskoin että Krimillä lähinnä paikalliset sissit alueen kaappasivat, mutta Putinin ilmoitettua että Krim on pyhää maata olen varovaisesti alkanut kallistua kannalle että jonkun verran Venäjäkin oli siihen osallinen.

Näytä koko viesti
Aleksandriasta pois. - 19.1.2015 08.54

Pari kertaa oon käyny kahvilla. Ihan ystävällistä palvelua ja kiinnostavaa keskustelua mutta ei ole tullut kauppoja, miksipä maksaisin rahastoistaan kuluja kun voi itse ostaa osakkeita/kuluttomia rahastoja. Tuo että rahat on kolme vuotta jumissa kuulostaa kyllä huonolta diililtä.

Näytä koko viesti