Olet täällä

Koronavirus Covid-19 - 4.1.2021 03.15

Artsipappa kirjoitti:

Eikös tekeillä ole rokotteita jotka estää myös taudin saamisen?

Mutta en tiedä miksi artikkelissa mainitut asiat on yllättäviä..? Siitähän on puhuttu alusta asti että estää vain taudin vakavan muodon, mutta ei itse taudin saamista. 

Kuvassa alla Pfizerin tutkimukseen osallistuneilta löydetyt koronatapaukset. Punaisella plaseboryhmä ja sinisellä rokotetut. Kyllä nämä tietääkseni käsittävät kaikki testeissä löydetyt tautitapaukset eivätkä pelkästään vakavaa taudin muotoa.

Käppyrästä muuten näkyy, miten rokote alkaa suojata mukavasti jo noin kahden viikon kuluttua, siis jo ensimmäisen annoksen jälkeen.

Näytä koko viesti
Betfair ja tilien sulkemiset - 1.1.2021 12.08

Itsellä viitseliäisyys loppui tähän ennen kuin pääsin edes depoamaan:

"Thank you for the documentation you have recently forwarded to Betfairregarding our verification process. Your Proof of address documentation has been accepted, however unfortunately we were unable to accept the proof of Identity document you provided."

Henkilökortti, josta olin ottanut valokuvan, ei kelvannut. Vaikea ymmärtää, miten firma saa enää uusia asiakkaita.

 

 

Näytä koko viesti
Eurot poikimaan - miljonääriksi seitsemässä vuodessa - 25.12.2020 01.50

JR kirjoitti:

 

Farseer kirjoitti:

Hyvää joulua! Itellä menee kuin normaali arkipäivä korona-arjessa, eli kotona ollaan (porukat riskiryhmää ja vaikka itsellä tautia ei ole niin julkisista sen voisi saada).

 

En ole virologi, mutta mä oon järkeilly saman dilemman silleen, että kunhan elää reilun viikon tosi siististi ennen sitä suunniteltua (ei monen päivän) tapaamista, niin esim matkalla ja edellisellä päivällä ei ole mitään väliä - vaikka altistuisit, niin et ole niin nopeasti itse tartuttava.

Itse lauloin karaokea enkä mennyt vanhempia (85 ja 75) tapaamaan.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.12.2020 05.19

Quote:
Miten se tilanne on erilainen, kun pankkien järjestelmissä pyörii samalla tavoin dollareiden arvosta bittejä ympäriinsä? Ne on vaan erilaisia datajärjestelmiä, jotka siirtelee arvoa ja numeroita. Talletat dollareita ja saat ulos dollareita. Ja järjestelmässä ne pyörii dollareina.

Dollari ei ole perustunut lohkoketjuihin. Sinun pitäisi tietää paremmin. Mutta en halua jatkaa tästä. Jätetään tämä saivartelu ja jatketaan asiasta.

Näytä koko viesti
Kryptovaluutat sijoituskohteina - 21.12.2020 04.58

Casteliero kirjoitti:

 

von Fyrckendahl kirjoitti:

 

Casteliero kirjoitti:

von Fyrckendahl: tiesitkö muuten, että neljänneksi suosituin kryptovaluutta on dollari? Voi olla jopa käytetyin.

 

En. Perusteluja kaivataan.

 

Tether, joka on valuaatioltaan neljänneksi suurin kryptovaluutta on stable coin, eli sen arvo on aina n. dollarin. Sen päivävaihto ylittää esim Bitcoinin ja Ethereumin yhteisen päivävaihdon. Jokaista Tetheriä vastaan on pankkitilillä dollari panttina. Tai ainakin Tetherin osalta oletetusti, siitä tykätään väitellä kryptopiireissä, että onko sitä oikeasti. 

Jopa me vähemmän kryptovaluuttoihin perehtyneet tiesimme tuon. Mutta ei se muuta sitä, että tuo alkuperäinen väitteesi dollarista kryptovaluuttana ei ollut oikeastaan mistään kotoisin.

 

Näytä koko viesti
Usa Vaalit 2020 - 11.11.2020 10.56

Artsipappa kirjoitti:

Toki betfair on hoitanut asian älyttömän huonosti. Sulkivat kohteen viikoksi ku Trump sai koronan oli ihan järkyttävä muuvi myös. Betfair voi päättää vaikka mitä. En luota yhtään puljun päätöksentekoon 

 

Erinomainen pointti. Betfair sulki markkinan kun Trump sai mahdollisesti koronan, mutta ei ole sulkenut kun Biden voitti vaalit ja muualta on rahat jo voinut kotiuttaa. En pää märkänä löisi vetoa Betfairille, vaikka kerroin olisi edullinen. 

Itselläni pelissä on pelkästään pieni kaveriveto kertoimella 1,5 Bidenille (Betfairin ehdoilla, kaveri on lyönyt Betfairilla Trumpille).

Näytä koko viesti
Foorumin pisteytyssysteemin kehitysehdotukset - 24.10.2020 02.49

En ihan ymmärrä miksi alapeukuista pitäisi päästä eroon. Näkisin, että se on hyvä ylimääräinen työkalu modeille. Helpottaa loukkaavien tms. postausten siivoamista. Muutoin ei hirveästi merkitystä.

Näytä koko viesti
PikkuPro mutuilee sijoitushommeleita - 13.9.2020 09.14

Raportti ja molempien tulokset cooperista? Nämä ovat aina mielenkiintoisia.

Näytä koko viesti
Kiina - 20.8.2020 09.17

Tuli tuosta mieleen Ronald Reaganin kertoma venäläisten itsestään kertoma vitsi:

Neuvostoliitossa kaksi miestä kävelee kadulla ja toinen kysyy: "Mitä luulet, olemmeko saavuttaneet täydellisen kommunismin? Onko tämä mitä meillä on, täyttä kommunismia." Toinen vastaa: "Ei hitossa. Asiat tulevat menemään vielä paljon huonommin."

Poimittu täältä:

https://m.youtube.com/watch?v=-wPKt5W8I5Y

Näytä koko viesti
Koronavirus Covid-19 - 16.5.2020 08.19

Tykkäsin, kuinka THL:n Salminen oli sivistänyt katajaista kansaa:

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006509686.html

Muutamia poimintoja:

”Täydellisen tukahduttamisen onnistumista ei voi luvata. Virus saattaa myöhemmin palata voimalla. ”
Salmisen mukaan Singaporen, Etelä-Korean ja Kiinan tilanteet näyttävät, että tukahduttaminen on pitkän päälle vaikeaa.
”Jos lukee [Martti] Hetemäen raportista muutakin kuin epidemiologista osaa, niin aika äkkiä näkee, mikä on vaikutus, jos talous ja ulkomaankauppa pysyvät kiinni vuoden loppuun asti. Sitten meillä ei yhtäkkiä ole rahaa ostaa sitä rokotetta, kun se joskus tulee.”
THL ei voi vaihtaa näkökulmaa sen mukaan, mikä on kullakin hetkellä kansan suosiossa.

Kansanterveystyön tavoite ei ole päästä eroon kaikista sairauksista keinoja kaihtamatta, Salminen sanoo. Se on enemmänkin riskin arvioimista. Punnitaan hyötyjä ja haittoja. Usein kannattaa hyväksyä joitakin haittoja sen sijaan, että riski poistetaan kokonaan.
”Ihmisten on vaikea ymmärtää tätä. Emmehän me kiellä kaikkia terveydelle vaarallisia asioita, vaikka voisimme sen tehdä. Olisi tämä aika hankala yhteiskunta silloin.”
Kuolleisuutta ja sairastavuutta voisi painaa alaspäin vaikka heti, jos haluttaisiin. Voisi kieltää viinan, tupakan ja karkit. Ne eroavat koronaviruksesta, koska valinnan voi tehdä jokainen yksilö itse, mutta periaate riskin ja siitä seuraavien sairauksien hyväksymisestä on kuitenkin sama.
Toinen esimerkki on autoilu. Tieliikenteessä kuolee jokavuosi ihmisiä toisten riskinoton seurauksena. Jos se kiellettäisiin, uhrit pelastuisivat ja samalla paranisi ilmanlaatu.

Näytä koko viesti